Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona toe gaosia tatau geranium e ala i tipi i le fale: fautuaga ma nuances

Pin
Send
Share
Send

Geranium ua avea ma tagata nofo i le tele o faʻamalama fale i fale o le taulaga ma atunuʻu fale, faʻapea foi ma fugalaʻau moega o togalaau.

Atonu e mafua ona o le mea moni o le totoina o lenei fugalaʻau i se saoasaoa televave ma i le tele o voluma e matua faigata uma. Seia oʻo i ni nai sefulu tausaga talu ai, o geraniums sa sili ona lauiloa.

Peitaʻi i le aluga o taimi, ua le toe fiafia le tagata i lenei laʻau matagofie.

I lenei tusitusiga, o le a tatou vaʻai ai i lea laʻasaga ma lea laasaga algorithm mo le taimi e toto ai ma faʻafefea ona faʻasalalauina geraniums faʻaaogaina tipi.

Mauaina le iloa i totonu o fale totō

I aso nei e mafai ona taʻua o le geranium o loʻo manaʻomia uma i tagata polofesa ma totonu e fiafia fugalaʻau. Lenei mafai ona faʻamatalaina e le mea moni e geranium e tele ona amio lelei:

  1. O le Geranium e mafai ona vaʻaia i uiga e lua: o se teuina fale ma o se fugalaʻau fugalaʻau.
  2. O le tele o ituaiga ma ituaiga o laʻau mafai mafai ona faʻamalieina manaʻoga o so o se sophisticated grower.
  3. O le tausiga, tausiga ma le toe gaosia o lenei fugalaʻau e le manaʻomia ni taumafaiga taua ma le tele o taimi.

Tusitusiga! O le Geranium ua alualu i luma i le tulaga saʻo i soʻo se teu fugalaʻau.

Se ata

Le isi, oe mafai ona vaʻai i se ata o foliga mai o le geranium i le fale:



Metotia toe gaosia

Fatu

O le masani auala mo le tele o fai togalaʻau e faʻapipiʻi fugalaʻau i fatu e le lauiloa tele pe a oʻo mai i totonu i totonu o le geranium (e mafai ona e aoao atili e uiga i le faʻatatauina o fatu ma faʻapefea ona aoina i latou i le fale iinei). Faʻataʻitaʻia e le au faʻapitoa lenei mea ina ia filifilia ai ni fomu fou ma ni lanu, ma o se faʻaiuga, o laʻau e iai ona foliga teuteu fou e mafai ona maua.

E sili ona lelei le amata amata luluina fatu ia Mati.... Afai e te filifili e te vave amata, e tatau ona e mafaufauina ma tuʻuina atu moli faʻasili, mo se faʻataʻitaʻiga, moli uila poʻo moli.

Aʻo leʻi totoina le laueleele, e tatau ona sauni ma faʻamama le suavai i le faʻamaligiina o vailaʻau faʻasaina, o lenei mea o le a alofia ai le faʻaleagaina i le amataga lava. A totōina, ua lava lea e sausau ai fatu ma se vaega laʻititi o le eleele, ma fausia ai tulaga o le fale i lalo ole malutaga.

Oe mafai ona aoao atili e uiga i le faʻatupuina o geraniums mai fatu i le fale ma tausi pe a maeʻa.

I le vaevaega

I le taimi o se fuafuaga fuafuaina, e faigofie ona faʻalautele geraniums i le vaeluaina o le togavao... Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a e eliina i le tautoulu e aveese mai le togalaau i le potu, o le a oʻo mai le taimi e tuueseese ai ma le faaeteete ia lauolaola lauvao i ni vaega. Faʻapea foi, aua neʻi galo e teuteu.

Fana

Faalogo! Afai o loʻo ia oe ni faʻafitauli Rooting tipiina, pe e te manaʻomia le mauaina o le tele o totoina mea, oe manaʻomia faʻaosofia le tulaʻi mai o lumanaʻa aʻa.

E tele auala e mafai ona faia ai lenei mea. Muamua o le faʻasusuina o tipi ma faʻapitoa auala, i totonu o le metotia faʻapitoa e le kamupanī. O le lona lua auala e faatatau i le tina laʻau. Fai muamua tipi i luga o lala na e te tipiina ai tipi pe a mavae sina taimi.

O le metotia o le tipiina o tipi e faigofie lava, e oʻo lava i se tagata poto masani i togalaau e mafai ona ia faʻatautaia.... E manaʻomia le tuʻua o le tagutugutu o le maualuga, ma luga o le toega o le au, i lalo o le laʻau lava ia, o le tele o tipi faʻasolosolo e faia i le tasi bud, i le pito i luga.

O lona iʻuga, e mafai ona e maua tele tipi laiti. Latou te atiaʻe se aʻa faʻavae i luga o le uluaʻi laʻau. A maeʻa ona vavaeʻese mai le tina laʻau, o na tipiina e aʻa toeititi lava.
Aʻoaʻo atili e uiga i le aʻa oʻo geraniums ii.

Tipiina

O tipi o se auala sili ona faigofie ma sili ona aoga e faʻalautele ai geraniums... E le gata i lea, i le taimi e tasi, uma meatotino varietal e faʻasaoina ma o le ae mauaina se fugalaʻau e pei lava o le tina. O le tulaga autu mo le tipiina o geraniums o se maualuga maualuga o le vevela ma le tele o moli. O le a tatou mafaufau atili i le auiliiliga metotia atili.

Tulafono lautele mo tipiina i le fale

O afea e sili ai le faʻapipiʻiina?

O le Geranium faʻalauteleina e lenei vegetative metotia e sili ona lelei faia i le tautotogo ma le taumafanafana.

Manaia lena o le sauniuniga o tipi mafai ona faʻataunuʻuina pei o le tautotogo i le taimi o le fuafuaina teuina o le apical ma lateral lala, faʻapea foi i le tautoulu, afai, mo se faʻataʻitaʻiga, e manaʻomia le toe tuiina se laʻau mai se fale taumafanafana i totonu o se ulo mo le toe teuina i totonu o fale.

Matou te saunia fatu laʻasaga i lea laasaga

  1. O le muamua laʻasaga i le atoa faʻagasologa o le filifilia o le tina laʻau.
  2. Ina ia tipiina ma le faʻaeteete le pogai mai le tina laʻau, naʻo lou manaʻomia le faʻaaogaina o se naifi maamaʻai, e mafai foʻi ona e ave se paʻu alamea. Mo tipi i le taumafanafana, ave lala ia le itiiti ifo ma le 10 cm le umi, oti i le ogatotonu, i le va o lua tuaoi laulaau.
  3. O tipi tipi e le manaʻomia ona lafo i le ulo i le taimi nei. Muamua, e manaʻomia le tuʻuina o le taimi i fasi e faʻamamago ai. Aua le faʻamago tele, potu lava le tau e lava.
  4. O le taimi lava e matutu ai vaega o tipi (ufiufi i se ata manifinifi), oe o le a manaʻomia e togafitia i latou i se mitiia po o fafie fafie. O lenei mea o le a taofia ai tipiina mai le avea ma mafuaʻaga o faʻamaʻi mo le tagata foaʻi.

Taua! Faʻalauteleina o geraniums i tipi e aofia ai le teuteuina o latou laʻau maualalo ma fuga ao leʻi totoina.

O nei gaioiga uma e mafai ona aveʻesea, ae o tipi e mafai ona okaina i le meli.

Faʻafefea ona aʻa?

I le eleele matutu

I le amataga laʻasaga o lea faʻatoʻaga, e tatau ona e vaʻaia ma le faʻaaʻeina o tipi i isi vaʻa laiti.... O le pito i lalo o ia koneteina e tatau ona viliina i le tele o nofoaga, o se piliki poʻo isi alavai, faʻapea foi ma le faʻamamago, le eleele acid, e tatau ona tuu i totonu o se pesini. I le avea ai o se eleele, e faʻatagaina ona faʻafefiloi laumei, palapala mai le togalaau, humus ma le oneone. O se paluga eleele lautele faʻatauina i faʻapitoa togi o faʻatau atu e talafeagai foi.

I totonu o le vai

Nisi faʻaaogaina se ese rooting metotia. O tipi matutu e tuʻuina i totonu o se koneteina ma vai, lea na muaʻi faʻaopopoina ai le sauniuniga e faʻavave le foliga ma le tuputupu aʻa, i le metotia na faʻailoa mai e le kamupanī. Tipiina tu i totonu o le vai seʻia aliaʻe aʻa muamua. Ona toe tiaʻi lea i totonu o se ulo i se nofoaga tumau. O le a matou mafaufau pe faʻafefea ona faʻaaoga saʻo lenei mea.

Tulaueleele

I totonu o koneteina saunia ma le eleele, e faia se pu mo tipi taʻitasi, ona tatou tuʻuina lea i totonu o le au i totonu ma faʻapipiʻi le lalolagi.

Faalogo i le tuufaatasiga o le palapala. O le eleele e tatau ona i ai peat, oneone... O le toʻafilemu o le sili lea ona lelei ii. Ina neʻi sese oe ile filifiliga ole eleele ma sa lelei mea uma, e mafai ona e filifili se eleele faʻapitoa mo geraniums, e faʻatau atu i soʻo se faleoloa fugalaʻau.

Ina ia faʻatelevave le tuputupu aʻe, ua fautuaina e nisi fai togalaʻau se fausiaina o se aafiaga oona i le faʻaaogaina o taga cellophane. Ae e le manaʻomia na faiga.

Nisi faʻamatalaga e uiga i le faʻalauteleina o geraniums e se laulaʻau mafai ona maua i lenei mea.

Fuafua tausiga pe a uma ona toto

E leai se mea e tatau ona faʻaaogaina ai ni faʻalaʻau toto fou mo le geranium, pei o, faʻataʻitaʻiga, humus poʻo le otaota. A maeʻa na fafagaina, o lou lalelei o le a taofi fuga. E mafai ona faʻamalosia le geranium i totonu ma paluga paleni, lea e aofia uma ai minerale autu i le tutusa tui. Faamuamua potash e faʻateleina ma faʻafualoa fugalaʻau.

Ina ia mafai ona ola lelei se fugalaʻau pe a uma ona toe gaosia, e manaʻomia elemeni lolomi, aemaise lava uʻamea, metala paʻepaʻe, 'apamemea, kalisiu, magnesium, manganese, boron. I le taimi o le vevela o le taumafanafana, e taua le aloese mai le faʻamaluluina, aua o le laʻau ua maeʻa i se tulaga o le popole. Ole taimi sili ona lelei ole faʻalauiloaina o meaʻai mo geranium pe a uma le totoina e 2 taimi ile masina.

O le susū o le ea e le o se faʻailoga taua lea mo le teuina o geraniums i le fale.... E aʻa filemu, tupu ma fuga i soʻo se tulaga ea.

Faalogo!E le faʻatagaina e le Geranium le faʻaofiina o le vai i luga o laulaʻau ma fugalaʻau.

Faʻafitauli e ono tutupu

Tipiina geraniums o se sili faigofie auala... Ma o le a le lelei na faʻataunuʻuina ai o le a vaʻaia i foliga o le laʻau.

Ae, e le gata i lea, e taua le manatuaina o nisi faʻamaʻi ma faʻamaʻi e lamatia mo pelargonium.

O luitau autu e aofia ai:

  1. Lanu samasama o laulaʻau lalo. Afai e i ai le le lava o susu, ona na o pito e mafai ona mago. A sua le palapala i le eleele, o le la o le a mamae atoa.
  2. Ole mūmū o pito ole laupepa e faʻailoa mai ai ua liu aisa le laʻau. I le taumalulu, o le ipu vai e tatau ona aveʻesea mai le faʻamalama.
  3. O le faʻapouliuligia o le au i le faʻavae faʻavae faʻailoa se lesion o le laʻau ma le uliuli vae. O sea ituaiga laau e le mafai ona toe faʻaleleia. E le mafai foi ona toe gaosia. O le mafuaʻaga o lenei faʻamaʻi o le eleele mafiafia ma sili atu le susu.
  4. Faʻaalia o faʻavae e mafua ona o le le lava o le malamalama.
  5. Le aliali mai o le efuefu suia i luga o laulaʻau. Ole faʻamaʻi lea e mafua mai ile tele o le susu. E mafai ona e aveʻesea le faʻamaʻi i le togafitia o le laʻau ma le vailaʻau oona ma aveʻese ia vaega ua aʻafia.

Faaiuga

I lea, matou mautinoa ai e le o se faigata uma gaioiga faʻapipiʻi geranium e tipiina. E taua le filifili pe o le a le taimi e toto ai ma filifili le taimi saʻo mo le sauniaina o mea totō, palapala ma faʻatinoina le rooting auala. I lenei tulaga, o le a mafai ona e tupu se lalelei moni i le fale, lea o le a avea ma se teuteuga moni o lou fale.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: How to Column Beam Slab Gutter Reinforcement Design. Green House Construction (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com