Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

DIY matai vasega i le faia o se feeder nofoa

Pin
Send
Share
Send

Fagotaga alofagia iloa o le a sili atu le manaia o le fiafia i lenei gaioiga pe a fai e te aveina ni masini faʻapitoa ma oe i le vaituloto. O le fafaga nofoa tautua tonu lenei mafuaʻaga - ia fausia se sili atu lelei le siʻosiʻomaga. E tele filifiliga mo ia nofoa i faleoloa, o le tele o latou e fai lava si taugata. Ina ia sefe le paketi a le aiga, oe mafai ona faia se-feed-ia-nofoa nofoa e faʻamalieina atoa manaoga o le faifaiva. E le faigata ona fai lenei mea, naʻo lou manaʻomia o ni meafaigaluega manaʻomia ma fua faʻalelei auiliiliga uma.

O le a

O le nofoa feeder mafai ona faia o se faigofie nofoa. Mo le sili atu le mafanafana, e aoga le fausiaina sili atu ona faigata: ma se backrest, armrests ma se tino pusa. Mo se nofoa ia lelei e faʻaaoga, e tatau ona faʻamalieina i lalo manaʻoga:

  1. Mamanu mamanu - o le nofoa e tatau ona faigofie ona ofi i totonu o se ato faʻafafa pe a malaga i luga o se fagota malaga.
  2. Malamalama, e taua mo felauaiga mamao.
  3. Malosiaga e aʻafia ai le agavaʻa e lagolago le mamafa o le faifaiva.
  4. Mautu i luga o soʻo se mea, e pei o auvai o vai vai e le o mafolafola atoatoa. O le saogalemu o le faifaiva faalagolago i lenei.

O vae o le nofoa fagota taumalulu e le tatau ona manifinifi ina ia aua neʻi oomiina i eleele malulu poʻo le kiona i lalo o le mamafa o se tagata. O le isi itu lelei o le nofoa fafaga e mafai ona avea ma fusi backrest ma vae, lea e faʻatagaina ai oe e suia le maualuga o le backrest ma i le nofo tulaga faʻamamaina le vevesi mai le tua e tulaʻi mai le umi nofo i le tasi tulaga.

Eseesega o fausiaina

E tele ituaiga o se fagota nofoa ma ou lava lima, lea e fuafuaina e ona foliga foliga:

  1. Nofoa gaugau - aofia ai se nofoa ma se tua, fesoʻotaʻi e se matasele.
  2. Nofoa lima ma le solomuli. Faʻataʻitaʻiga o lenei mamanu e mautu ma gaugau. O se nofoa fagota gaugau e sili atu feaveaʻi, e mafai ona faigofie ona ofi i totonu o se ato faʻafafa, ae o le tasi-fasi oloa ua manatu e sili atu anagata.
  3. Nofoa moe. Nofoa o lenei mamanu, i le isi, ua vaevaeina i prefabricated, mautu, gaugau.
  4. Nofoa lima ma fata. O le vaega autu o le faʻataʻitaʻiga o masini faʻapitoa mo le tuʻuina i ai o mea taua ma isi fagotaga.

O le filifiliga pito sili ona faigofie mo le faia i ou oe lava lima o se clamshell, e mafai ona faia mai soʻo se mea ma le laʻititi tau o tupe ma le taimi, o le nofoa malolo o se sili atu faigata laʻasaga i fausaga.

A filifilia se masini, oe tatau ona amanaʻia ou malosiʻaga ma, pe a fai e leai sau agavaʻa i le faia o feeder nofoa, amata faʻapipiʻi ma le sili faigofie ituaiga.

Gaosiga mea

O mea taua mo le faʻaputuina o se mea e faʻai se mea e fai mo oe lava ia:

  1. Laupapa poʻo se laupapa laupapa. O oloa laupapa e tatau ona faʻamalosia ma ni sooupu faʻapitoa e faʻateleina le teteʻe o le susu, a leai o le nofoa o le a le tautua mo se taimi umi ma o le a vave amata ona pala i lalo o le aʻafiaga o le vai.
  2. Uamea O se nofoa e faia i lenei mea e sili ona umi, pe a fai na togafitia ma le anti-corrosion compound, talu ai o le a aliali mai luga o le uʻamea i lalo o le aafiaga o le susu. Faia o se uamea fagota nofoa o le a manaʻomia se sili atu faigata mea faigaluega.
  3. Paipa polypropylene. Mea e le manaʻomia faʻapitoa faʻagasologa. O nofoa e faia mai ai e fai lava sina malosi ma umi. Fono e faigofie ma e manaʻomia se mea faigaluega faigofie.
  4. Mea ie. Mo nofoa ma tua, e sili atu le filifilia o sili atu anagata ie, pei o tapoleni, lea o le a le saeia i le faʻaaogaina muamua.

A o faia se nofoa mo fafaga fafaga, e le fautuaina e filifili palasitika poʻo le alumini - o ia mea e sili ona vaivai ma le faʻatuatuaina. O le oloa o le a le tumau umi, aemaise lava pe a fai o tagata ma le tele o mamafa faʻaaoga ia nofoa.

Faʻafefea ona faia se ata

O le laʻasaga muamua i le fausiaina o se ia-fagota nofoa o le faʻamaeʻaina o le ata. O le fesoʻotaʻiga aofia ai se ata o soʻo se nofoa. I le avea ai o se tulafono, o nei ata o faigofie fausaga. Sili atu alualu i luma faʻataʻitaʻiga ma mea faʻaopoopo mafai ona tusia i lou oe lava lima. O leisi auala e fai ai se ata o polokalame komipiuta.

A filifilia le tele o le feeder nofoa - nofoa lautele, vae ma tua maualuga - oe tatau ona amanaʻia le fausiaina o le faifaiva o le a faʻaaogaina ia. E fesoasoani lea e faʻamalie ai lau fagotaga. Mo se faifaiva o le averesi fausia, o le silisili tapulaʻa o le fua o le nofoa 1.5 x 0.5 m.

Afai, pe a faia se oe-oe-oe fagota nofoa, o ata e le ofi i tulaga o le lautele ma le maualuga, e mafai ona latou suia ma le saogalemu ia i latou o le a sili ona lelei.

Laʻasaga gaosi

I le amanaia o ou lava agavaʻa i le faia o oloa mai mea eseese, faʻapea foi ma oe lava manaʻoga, oe mafai ona fausia nofoa mo fafaga fafaga o eseʻese faigata ma ou lava lima.

Faʻataʻitaʻiga faigofie

Ina ia faia le sili faigofie faʻataʻitaʻiga o se fafaga nofoa, oe o le a manaʻomia tolu fesoʻotaʻi paipa faia i uʻamea ma le lautele o le 20 mm, mea mo le nofoa ma tua, malosi filo, 4 faʻamau ma nati taʻitasi. Mea faigaluega manaʻomia: eletise eletise, hacksaw mo uʻamea, olo. Tekinolosi gaosi:

  1. O itu pupuu o le nofoa e suʻiina i ni fasipepa lautele e lua, ma o le pito i lalo e faʻamalosia ma se tamaʻi taofi taofi. I lenei tulaga, o le ie ua suʻi vave i luga o le 2 paipa uʻamea, lea o le a avea o ni nofoa vae. O le ie i tua e suʻi foi i itu pupuu.
  2. O loʻo faʻavasegaina pu i le soʻoga o vae i le ogatotonu o itu uumi ma fesoʻotaʻi faʻalava ma faʻamau.
  3. O se paipa e pipii i se tasi o vae, lea o le a avea o se backrest.

E taua le mafaufauina o le backrest e le gaugau i lenei mamanu.

Ma vae faʻatulagaina ma tua

O le nofoa ma le backrest o se sophisticated faʻamatalaga o le feeder nofoa. O mea e manaʻomia mo le potopoto o se nofoa: uʻamea paipa mo le faʻavae ma le lautele o le 20 mm, faʻamau (faʻamau, nati), ie mo le nofoa ma tua, filo, paʻu faʻapipiʻi mo vae, anti-corrosion compound. O mea faigaluega e faʻaaoga tutusa mo le faigofie faigofie. Fausia Algorithm:

  1. O le paipa uʻamea e tipiina i ni nai vaega: mo vae ma nofoa - 8 fasi 55 cm le tasi, mo le backrest - lua fasi 70 cm taʻitasi, tasi fasi - 30 cm.
  2. I luga o paipa i le aofaʻi o vaega e lua, lea e faʻamoemoe e nofo ai, e lua faʻamau e faʻamau i le mamao e 6 cm mai le amataga ma le faʻaiuga.
  3. O faʻamau e faʻamau i se tasi o nei paipa, ma o le a faʻamau i tua. O faʻamau e maua i le mamao o le 9 cm mai le amataga o le paipa.
  4. Ina ia maeʻa le fausiaina o le nofoa nofoa, o le saunia polofesa paipa ma faʻamau e fesoʻotaʻi ma lua isi paipa. I lea, 4 fasi uʻamea 55 cm le tele na faʻaaogaina.
  5. 70 cm paipa ua saunia mo le backrest e fesoʻotaʻi i le 30 cm le umi paipa faʻaaoga faʻamau.
  6. O vaega e fa o totoe o le 55 cm o loʻo faapipii atu i le pito o le faʻavae paipa, lea o le a avea o ni vae. O paʻu uʻu ua faʻapipiʻiina i luga.
  7. I le vaega mulimuli o le gaosiaina o le nofoa, ie o loʻo toso i luga o le nofoa ma backrest. O loʻo faia i itu puʻupuʻu o tapoleni, ma o mea e tosoina faʻatasi ma se fusi faʻamau. O le ofu faʻavaomalo o le a faʻatagaina le nofoa e magoto laʻititi i lalo o le mamafa o le angler. O le ie pito i tua e toso faʻatasi i itu uumi.

O le faʻamatalaina mamanu o le a faʻatagaina ai oe e fetuʻunaʻi vae i le maualuga, lea o le a avea ai le nofoa sili atu le mafanafana e faʻaaoga.

Mai paipa polypropylene

O se filifiliga faigofie mo le faia o se fafaga nofoa, lea e te manaʻomia: PVC paipa ma le lautele o le 25-32 mm, totoga fesoʻotaʻi le nofoa vaega, anagata ie mo nofo, faʻamau, filo. Assembly mea faigaluega: paipa seleulu poʻo hacksaw mo uʻamea, uʻamea faʻapipiʻi. O se taʻiala pe faʻafefea ona fai se nofoa fagota mai paipa polypropylene ma ou lava lima:

  1. O le paipa ua tipiina i ni vaega: 16 vaega mo le backrest, vae, nofoa, o le umi e mafai ona e filifilia ai oe lava.
  2. Matou te faʻafesoʻotaʻia paipa vaega ma totoga. Mo le faigofie, o le potopotoga e tatau ona amata mai le pito i tua, ona faʻamau lea o le nofoa ma au.
  3. Mo le nofoa ma le solomuli, ave mea na suʻi i itu pupuu ma pu mo le faʻaofiina o paipa.
  4. Ina ua maeʻa siaki le fausaga mo mautu, ua disassembled, o le mea ua faaloloa i luga o le tutusa paipa vaega.
  5. I le vaega mulimuli o le faʻapotopotoga, o vaega e faʻapipiʻiina pe faʻamau i le kelu.

O le iʻuga o le nofoa fale ma ona lima o le a mautu lava i luga o soʻo luga. E taua le maitauina o le tua o sea ituaiga mamanu e le minoi, o lona tulaga e le suia.

Nofoa gaugau

Ina ia faʻaputuputu se nofoa gaugau, oe o le a manaʻomia se paipa polypropylene ma le lautele o le 25 mm, totoga, nofoa mea, filo, 2 faʻamau, 2 nati. Taʻiala pe faʻafefea ona fai se nofoa gaugau:

  1. O se ie o le 18 cm e tipi ese .. I itu pupuu e suʻiina ina ia maua ai ni pu ia o le a faʻaofiina paipa.
  2. O le paipa ua tipiina i ni vaega: 4 fasi 40 cm ma 4 fasi 20 cm.
  3. Faʻamau pu e viliina i le ogatotonu o paipa uumi.
  4. Pipi 20 cm paipa uumi uumi ua faʻaofiina i totonu o le saunia ie. E tuu tulimanu i pito.
  5. 2 sikuea faʻatulagaina e fausia mai paipa uma fuaina 20 x 40 cm.E tatau ona fesoʻotaʻi ma se ie.
  6. E fesoʻotaʻi faʻatafaʻilagi faʻamau ma nati ma nati i nofoaga viliina. E le fautuaina e faʻapipiʻi ia nati ia fufusi mo le nofoa e gaugau gofie.

Mo le malosi faʻavae, kelu poʻo le ueloina mafai ona faʻaaogaina i le itu o faʻapipiʻi ma totoga. O se nofoa gaugau mo fagotaga o le a tautua mo se taimi umi faʻafetai i le mea na mafua mai ai, o le a faigofie ona aveina, o le nofoa o le a le faʻaaluina tele avanoa i le ato faafafa.

Faʻamaeʻaina ma le faʻagaioiga

Ina ia faʻateleina le ola tautua o se nofoa mo fafaga fafaga, faia i ou lava lima, e tatau ona e faʻatinoina faʻaopopo mea faʻauma maeʻa:

  1. O se nofoa e faia i paipa uʻamea e tatau ona togafitia ma le anti-corrosion compound. Pe a faʻaaogaina le nofoa i tulaga leaga o le tau, e aliali mai le ele i luga o vaega uʻamea i le aluga o taimi, lea o le a faʻapuʻupuʻuina ai lona olaga.
  2. A faia vae, nofoa poʻo tua o se nofoa faia i laupapa, o le pito i luga tatau ona coated ma se antiseptic, primer ma vali ma varnish tuufaatasiga. Lenei o le a matua faʻateleina le teteʻeina o mea i le vai, faʻapea foʻi ma le faʻalauteleina o le ola o le nofoa.

Ole tausiga saʻo e taua mo le umi o le olaga tautua o lau feeder nofoa. A maeʻa ona faʻaogaina, o le nofoa e tatau ona tuʻu i le faʻasologa saʻo: faʻamama le lalolagi pipiʻi, solo faʻamago. E fautuaina le teuina o se nofoa fagota i se nofoaga faʻapitoa filifilia mo ia, lea o le a le faʻalavelave ai i se tasi ma o le a puipuia mai le susū.

Mea faʻaopoopo faʻaopoopo

O le faʻafaigofieina faʻataʻitaʻiga o se nofoa fagota o se nofoa. O nisi faifaiva mafaufau i armrests le talafeagai ona latou mafai ona taofia le gaioi. O oloa i faleoloa e masani ona iai tino ato - mea faʻafaigofie e faʻafaigofie ai ona fagota. E faigofie pe a latalata mea uma e te manaʻomia ma e te le tau piʻo ile eleele e maua ai se maunu poʻo se mea e faʻaoga. O ia masini e mafai foi ona fausia i ou oe lava lima, faʻaopopo i se nofoa fagota.

Mea e manaʻomia mo le gaosiaina o le tino pusa:

  • paipa alumini ma le lautele o le 25 mm;
  • totoga - tees ma tulimanu o le 4 fasi;
  • mea faʻamau mo paipa;
  • nati ma faʻamau;
  • pusa palasitika poʻo luga;
  • kilipa palasitika e faʻamautu ai le paipa.

Mea faigaluega manaʻomia:

  • vili eletise;
  • uʻamea faʻapipiʻi;
  • hacksaw mo uamea;
  • vili

Tekinolosi gaosi:

  1. O pu i totonu o totoga e toefausia i le 26 mm ina ia mafai ona faapipii atu i le nofoa vae.
  2. O le pinati o loʻo faʻamau i totonu o se palasitika tee ina ia faʻamau e le faʻamau le paipa alumini i totonu o mea talafeagai. O se pu ma le lautele o le 8 mm o loʻo viliina i totonu o le tee, ma o loʻo faʻamau ai le faʻamau.
  3. Ina ia maua se togafiti mo le faʻapipiʻiina o le paipa i totonu, o le pinati e vevela i se uʻamea faʻapipiʻi ma oomi i totonu o le tee.
  4. Ina ia faʻapipiʻi vaega o le tino tino, ia e manaʻomia i fagotaga taimi, e mafai ona viliina ni pu i le tulimanu o loʻo i ai le faʻamau ma le nut. E fautuaina e tuu se washer i lalo o le nut e puipuia deformation o uʻamea tubes.
  5. O le mea faʻapipiʻi mo le tautauina o se drawer poʻo se faʻapipiʻi laulau e faia i le tulaga o se paipa tutusa tuʻu i le itu o le nofoa. Mai le lagolago tutotonu i le ogatotonu, o se paipa faʻaopopo e toso i tua i le itu i le tulaga o le "T" ma se vae i totonu o le eleele. O loʻo faʻapipiʻi le laulau ma kilipa sikuea i lalo.

Ina ia faʻapipiʻi se fagotaga, e leai se fesoasoani faʻaopoopo e manaʻomia. Ua lava e faʻapipiʻi se lala i le vae o le nofoa fafaga. I le auala lava e tasi, e mafai ona e faia se nofoa gaugau ma faʻapipiʻi mo isi aoga masini, faʻamau ma totoga i vae o le nofoa.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Gravity Chicken Feeder DIY, Dont Make these Mistakes! (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com