Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona gaosi pia i le fale - 4 fua

Pin
Send
Share
Send

Nisi faleoloa pia e le fiafia i ai. Latou te fiafia e fai pia i le fale. Kamupani ma pisinisi o loʻo aʻafia i le gaosiga o vai. O le lautele lautele o ituaiga ma ituaiga e mafai ona maua i luga o fale teu oloa. E fiafia tagata i lenei vai inu.

Pia o se inu 'ava-maualalo inu ma se oona tofo ma hop manogi. Ole inu muamua lea na faia ile faʻamalosi o le 'ava. O tagata Sumerians anamua, o le na nonofo i le 9,000 tausaga talu ai, fausiaina karite malt. E tusa ai ma masalosaloga, o le muamua na aliali mai i le Stone Age. I na aso, na faia e tagata e ala i le faʻafefeteina o fatu.

O le fale pia e taʻutaʻua i aso nei, aua o le inu meaʻai i totonu o le fale e sili atu lona tofo nai lo le faʻatau.

O le a ou taʻuina atu ia te oe mea faigata o le kuka i le fale. Mulimuli i fautuaga ia e sauni ai se meaai i le umukuka. O le mea taua o le aveina o mea talafeagai: mea faʻafefete a le pia, malt, hops ma le vai.

Nisi tagata faʻatau faʻapitoa faʻapitoa, ou te faʻaaogaina mea gaʻo i le fale. I laʻu dacha "fafine" osooso o loʻo tutupu, lea ou te aoina ma selesele. Hops enaena ia Aukuso. Ou te faʻamamago ma olo le aoina o mea masani.

Malt e faʻataʻitaʻia fua ua totogo mai o saito, karite, po o rai. Ou te faaaogaina karite. Ou te pia pia mai le saito poʻo le malt. O le totoina o le malt e le faigofie, ou te faʻatauina i le faleoloa.

Vitio fesoasoani

Faʻafefea ona fai pia mai falaoa

O monike a papalagi na amata gafa pia i le seneturi lona 12. Mulimuli ane, a latou paʻaga Lusia na nono le tekinolosi kuka. Mo se taimi umi, sa faasa ona fai fale i le tatou atunuu, ae o le oʻo mai o le temokalasi, o sea avanoa na aliali mai mo tagata uma.

O le a ou iloiloina ni taimi se lua ua maeʻa suʻesuʻeina o le faiga o pia pia, ma oe, i le filifilia o se filifiliga talafeagai, fai lelei lau sua.

E vaevaeina kuka i vaega e 3: faʻapuna, faʻapipiʻi ma matua.

E mafai ona faʻatau se microbrewery ma se pia pia faʻapitoa e faʻafaigofie ai le gaosi pia.

  • suka 200 g
  • malt 400 g
  • masi 800 g
  • osooso 200 g
  • fefete 35 g
  • vai 13 l
  • pepelu e tofo i ai

Kaloriia: 45 kcal

Polotini: 0.6 g

Gaʻo: 0 g

Karbohidates: 3.8 g

  • I totonu o se pesini lapoʻa, ou te faʻafefiloiina le 100 kalama o suka, 400 kalama o le malt ma faʻaluaina i le tele o rusks.

  • Ou te sasaa i le sili atu i le lua selau kalama o mago oso i le vai pupuna ma faʻaopopo ni nai pepa.

  • I le 6 lita o le vai vevela, ou te faʻasusu le 35 kalama o le fefete ma faʻaopopo se paluga o le pepa ma le oso. Ou te faʻaoso.

  • Ou te tuua le koneteina ma le iʻuga gruel i se potu mafanafana mo le aso. Ou te le ufiufi i se tapuni. Ona ou faʻaopopoina lea o le 100 kalama o suka ma sasaʻa i le 4 lita o le vai vevela.

  • Sa ou tuu ipu i luga o se tamai afi ma kuka mo le 4 itula. E le tatau ona pupuna.

  • O le isi aso ou te toe faia le kuka. A maeʻa le faʻamaligiina o le suavai, faʻaopopo 3 lita o vai vela i le gaʻoa.

  • A maeʻa le 60 minute, ou te toe faʻaluina le suavai ma faʻaopopo i le muamua supa. Ona ou faʻapunaina lea o le faʻapaʻu, aveʻese le pulou ma faʻamama.

  • Ou te faguina ma faʻaputuputuga fagu. Lua vaiaso o le matua i se malu malulu nofoaga ma homemade pia ua sauni.


Fua masani

Mo le sauniaina o pia, e te manaʻomia se vaʻa vavave tele, o se vaʻa faʻafefeteina, o se thermometer, o se vai tufatufaina, o se sipuni laupapa, o se siphon tube ma, ioe, fagu ma pulou.

Sauniuniga:

  1. Ou te liligiina le tolu lita o vai i totonu o se tanu, faʻaopopo se kilokalama o suka, faʻaoso ma faʻapuna. Tuʻu le koneteina ma le malt i totonu o le vai vevela mo le 15 minute.
  2. I le iʻuga o le faʻataʻitaʻiga, sasaʻa le malt extract ma suka syrup i totonu o le vaʻa faʻafefeteina. Ou te faʻaoso.
  3. Ou te liligiina le 20 lita o vai na muaʻi faʻamamaina i le vaʻa lava e tasi. O le mea taua o le vevela o le tali e talafeagai mo faʻafefeteina. Ua 20 tikeri.
  4. Ou te faʻaopoopo le fefete. O le taualumaga e matua tali atu, o le lelei o le fale inu e faalagolago i le lelei o le faʻamamaina o le wort. O le fefete a Brewer e faʻatau atu ile malt extract.
  5. Liligi fefete i totonu o le koneteina ma le wort tutusa ma le vave e mafai ai. E le fautuaina mo le lumanaʻi vai inu e fesoʻotaʻi ma le ea mo se taimi umi.
  6. Ou te tapunia lelei le tapuni o le ulo faʻafefeteina ina neʻi ulu i totonu le ea. Ona ou faʻatulagaina lea o le hydrodispenser - o se paʻu taofi e tapunia le pu i le tapuni. Sa ou liligiina le vai vela malulu i totonu o le masini.
  7. Ou te seeina le ipu tapuni i totonu o se potu pogisa ma le vevela o le 20 tikeri. Talia le faʻailoga mo le vaiaso. Ou te le tatalaina le tapuni i le taimi na faʻasusu ai.
  8. Ina ua maeʻa le taimi atofaina, ou te faguina ma faʻaopopo i luga ni musumusu - o se natura tofo. Ou te tuʻuina ni tamaʻi sela i fagu taʻitasi, ma e faʻatoa maeʻa lava ona ou faʻatumu fagu.
  9. Ou te faʻaopopo suka i fagu taʻitasi i le tau e lua sipuni i le lita. A maeʻa le fagu, ou te momoli, lulu ma tuʻu i se nofoaga malulu mo le 14 aso e matua ai.
  10. I le maeʻa ai o lenei vaitaimi, ua sauni le vai inu e fai i le fale mo le taumafa.

Afai ua e fiu i le faʻatau pia pe le faʻatuatuaina i latou na faia aso nei, faʻaaoga laʻu fua. I le auala, oe mafai ona tuʻuina atu se ipu o le fale pia i malo o se meaalofa o le Tausaga Fou.

Hop Beer Brewing Recipe

O le tofo o le pia fai fale o le a faateʻia ai oe, aua e ese mai le faʻatau, o le lelei o le fale pia e ese.

Vaega:

  • fefete - 50 gr.
  • vai pupuna - 10 lita
  • mago oso - 100 gr.
  • suka - 600 gr.
  • molasesa - 200 gr.
  • sina falaoamata

Sauniuniga:

  1. Ou te oloina musumusu i le falaoamata ma le suka.
  2. Liligi le paluga faʻatumuina i totonu o se pesini ma le 10 lita o le pupuna vai, faʻagaeʻe ma tuʻu mo le tolu itula.
  3. Ou te faʻamamaina le suavai ma sasaʻa i totonu o le pusa. Lenei ou te faʻaopopo le fefete ma molasses ma palu.
  4. Ou te alu e fealualuaʻi. Le sili atu i le tolu aso.
  5. Ona ou sasaaina lea i fagu mama ma faʻaputuputu.
  6. E totoe e lafo le pia i se nofoaga malulu mo le tasi le vaiaso e matua ai.

Fautuaina o vitio

Fale pia vave

Vaega:

  • malt - 200 gr.
  • osooso - 200 gr.
  • fefete - 35 gr.
  • vai - 10 lita

Sauniuniga:

  1. Ou te faʻafefiloi lua selau kalama o grated hops ma le tutusa aofaʻi o le palapala malt. Liligi le faʻafefiloi mulimuli ane i totonu o se taga lino.
  2. Liligi vai faʻapuna i totonu o se vaitafe manifinifi i totonu o le ato i totonu o se atigipusa tele. Ou te paluina le mafiafia i totonu o se ato, faamama ma malulu 10 lita o tali.
  3. Ou te faʻaopopoina le 35 kalama o le fefete faʻafefeteina i le vai mafanafana i se koneteina ma se tali. Ou te tuua e fealualuaʻi mo le lua aso.
  4. Ona magoto ifo lea o le fefete i lalo. Ou te faguina ma faʻapaʻu laʻu pia fai i le fale.
  5. Ou te lafoina fagu i le pusaaisa mo le 4 aso.

Lava fale inu pia

Ua mafai nei ona e sauni lau vai inu i le fale. Ua e vaai o lenei e le manaʻomia ni masini faapitoa. Ma le mea e inu ai, filifili mo oe lava. I loʻu manatu, o pia pia e fai i fale e feololo ma samani masima.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: How to Earn Money from TikTok - Make Money on TikTok with @TimeBucks Part-3 (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com