Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Fesoasoani faʻanatinati i le laʻau: faʻafefea ona toefaʻaola le tupe laau i le fale?

Pin
Send
Share
Send

O le tupe laau (Crassula poʻo Crassula) o se sili atu unpretentious laau. Ua lava le eleele, saʻo moli ma faʻasusu e lava lou fiafia mo le tele o tausaga.

E le o tagata uma iloa se teuteuga laʻau, lea e taʻua o le "bastard" poʻo le "crassula", ae tele e mafai ona taliina le fesili pe faʻafefea e se tupe laau foliga. O igoa ia e ufiufi ai se laʻau suamalie e faʻapogisaina e le aufaifaatoʻaga ona o le faigofie ona uuina.

Ae paga lea, e mafai ona tupu se faʻalavelave ia te ia. Faʻafefea ona sefe se lanumeamata lanumeamata? Aisea e leiloa ai le faʻamaʻa, o le a le mea e ono mafua ai le oti o lau laʻau ma o le a le mea e fai pe a fai o le laʻau ua leai, faʻafefea ona toe ola? Sei o tatou fuafuaina!

Aisea ua oti ai le fafine puta?

Faʻafefea ona e iloa o se laʻau ua lata ina mate?

Faailoga o le oti laau:

  • O le muamua lava ma le mautinoa faʻailoga o le paʻu o laulaʻau. O se tagata matua tupe tupe e mafai ona faʻamaligiina laulaau mai laʻau tuai, ae afai o le gaioiga na lilofia ai le atoa laau, ma fou laʻau mate, Crassula tatau ona sefe.
  • O le ogalaau o le laʻau ua amata ona malulu ma flabby - o lenei foi o se mautinoa faʻailoga o le sili atu o le susu.
  • O le aliali mai o ni pogisa i luga o laulaʻau o loʻo faʻailoa mai ai o le tupe laau na mauaina le susulu o le la.
  • Tuua matutu ma maanuminumi - ma o lenei ua le lava faʻasusu. Siaki le palapala susu taimi masani! Oe o le a aʻoaʻo atili e uiga i le faʻamagoina o Crassula lau ma fua e faia iinei.
  • Fuga paʻepaʻe i luga o laulaʻau o se faʻailoga o le foliga mai o se tick. Afai e manogi e pei o suia, o le pauta oona. Togafitiga manaʻomia. Aʻoaʻo atili e uiga i le pauta popo ma anufe ii.

    Aua neʻi fenumiai ma le pupula sesega o le silvery e aliali mai i luga o laulaau o se faʻaiuga o le maʻativaina o le paʻu o le laʻau!

  • Lea e ono mumu. Aua le fefefe i lenei - o se tulafono, o lenei tupu i le malamalama susulu. Ua lava e aveʻese ai le laʻau mai le faʻamalama ma o le a toe faʻafouina le lanu meamata.
  • Laʻititi laulaʻau faʻailoa mai le le lava o meaʻai. O le faʻafitauli e foia e ala i le fafagaina, ae o mea o loʻo i ai le phosphorous ma le potassium e tatau ona sili atu i le nitrogen.

Faitau pe aisea ua maua ai e le lau o le faʻamama foliga le maloloina ma faʻafefea ona sefe le laʻau, faitau ii.

O mafuaʻaga mo lona mamae

Mafuaʻaga o laʻau wilting:

  • Faasusu... O le tele o le faʻasūsū e mafua ai le pala oʻa, pa'ū lau ma oti ai laʻau. Manatua, o le fafine puta o se succulent! O le le lava o le susu e sili atu le saogalemu mo ia nai lo le sili atu.
  • Vevela... O le umi o le vevela e mafai foi ona faʻapa'ū ai laulaʻau. A mavae sina taimi, o le a latou toe ola mai. O le eseʻesega mai le mataupu muamua o le auʻau taofiofi lona mausali ma sua. Ma o laʻau paʻu ua i ai se samasama samasama.
  • Le lava le la... I le vaitaimi o le la le lava (tautoulu - taumalulu), o le laʻau ono mamaʻi ona o le leai o moli. Taumafai e tuu le tupe laau i le faamalama sili ona malamalama, pe faʻaaoga moli malamalama. Ua fautuaina malosi e aua le tuʻu le tupe laau i le itu i matu.
  • Faamai:
    1. Fusarium pala - o le faʻamaʻi o se faʻaiuga foi o le soona faʻasusu. E tupu le pala, e pala le laau ma faʻaletonu. O fualaʻau talavou e vave mate. Faitau e uiga i le mea e fai pe a fai o aʻa ma ogalaau paʻu ii.
    2. O fungi eseese ma siama e mafua ai ona aliali mai enaena, lanu samasama i luga o laulaʻau. O ia lau e tatau ona aveʻese, o le laʻau tatau ona togafitia ma faʻapitoa sauniuniga.
    3. Powdery agamalu - o se paʻepaʻe papaʻe e afaina ai laulaʻau, ei ai le manogi suia.
  • Faʻatagaina:
    1. Scabbard - aliali mai i le tulaga o samasama ma enaena ila luga o laulaʻau.
    2. Apogaleveleve mites e laiti paʻepaʻe pe mumu sisina. Laʻititi samasama togitogi muamua aliaʻe luga o laulaʻau, ona faʻamamago enaena enaena.
    3. O le mealybug e pei o le paʻu vavae papaʻe i aʻa poʻo laʻau o Crassula.
    4. Thrips - lavea i le taumafanafana i le vevela o le tau. E lanu samasama le lau ma paʻu ese. O le laau ua salalau solo i tamaʻi lapopoʻa bugs.

E tele faʻamatalaga e uiga i faʻamaʻi o crassula ma faʻamaʻi e mafai ona maua i lenei tusitusiga, ma faitau e uiga i le togafitia o se laʻau e iai le pauta oona ma anufe iinei.

Faʻafefea pe a oti Crassula?

  1. Fetuutuunai pulega vai... Faʻasusu faʻafuaseʻi le tupe tupe aʻo faʻamamago le palapala i totonu o le ulo. I le taumafanafana, tasi i le vaiaso ua lava.

    I le taumalulu, afai e leai ni mea e faʻavevela ai tutotonu latalata ane, oe mafai ona faʻaititia le faʻasusu i le 1-2 taimi i le masina. Afai, a maeʻa ni itula se lua talu ona faʻasusu, o loʻo tumau pea le vai i totonu o le ulo o le ulo, e sili atu le faʻamaligiina.

  2. Fesuiaʻiga o laʻau... Lenei metotia mafai ona toefuatai le fugalaʻau pe afai o le aʻa aʻa ua uma pala. O le fua e aoga foi i le i ai o meaola faalafua e aafia ai le lalo eleele vaega o le laau. O aʻa ua mate ua tipi ese ma faʻasusu i le carbon activated. O laʻau e totoina i totonu o le eleele fou (o se palu o le eleele, peat, oneone, vaega 2: 1: 2) ma le lelei alavai (faʻalautele 'ele, a itiiti mai 2 cm). E sili atu le faʻaititia o le leo o le ulo. E tatau ona i ai se pu i le pito i lalo.
  3. Suavai... E tatau ona i le vevela potu, tuueseeseina. O le vai malulu e mafai foi ona mafua ai le oti o laʻau.
  4. Faʻafitauli o faʻamaʻi... I le tulaga o le faʻaleagaina e fusarium pala poʻo le paʻu oona, tatau ona totoina laʻau i totonu o se eleele fou, faʻasusu faʻasusu saʻo ma togafitia ma Fundazol poʻo Fitosporin.
  5. Susulu o le la... Aua le teuina le fugalaʻau i le la vevela i le taumafanafana. Lenei mafai ona susunuina le laʻau ma mafua ai blackening ma faamaligiina o lau. Afai o nei faʻailoga e aliaʻe, ave le ulo laʻau i le paolo.
  6. A faʻaleagaina e faʻalafua:
    • Na osofaʻia se apogaleveleve apogaleveleve - faʻagasolo laulaʻau, faʻaaoga Aktara, Fitoverm, Agravertin. E faʻaaoga foʻi fofo faʻapitoa a tagata: faʻafuga o le efuefu o le tapaa, fofo fasimoli.
    • O le talita e mafai ona faʻaleagaina i le oloina o laulaʻau i le ava malosi poʻo le karasini. O le lona lua o auala o le togafitia i le vai soapy, ona fufulu i le vai mama. Fitoverm o le a fesoasoani mai fualaʻau.
    • Mealybug - ua lava e fufulu le laʻau ma togafitia vaega na aʻafia i le ava malosi poʻo se tasi o vailaʻau: Aktara, Tiofos, Fitoverm. O aʻa o le laʻau e tatau ona mulumulu ma faʻafofuina i le tali mo le 15 minute.
    • Thrips - laulaʻau mafai ona faʻasusu ma le faʻasusu o kaliki (1 sipuni ti o kalaka tuʻuina i le 1 ipu vai) poʻo Fitoverm, Karate sauniuniga.

Faʻafefea ona toefaafouina se laʻau i le fale?

Afai o le laʻau o loʻo i totonu o se tulaga sili ona leaga, ina ua maeʻa tuiina ma faʻatonutonu faʻasusu, e tatau ona fafagaina Crassula. Faʻaopopo se tasi o sauniuniga i le vai pe a faʻasusu: Epin, Kornevin, Zircon. Mulimuli ma le faʻaeteete i faʻatonutonuga faʻafoligaina.

O le a le mea e fai pe a faʻamago le fafine puta i luga o le faʻamalama?

Lenei o le a vave ona vaʻaia mai le foliga mai o le laʻau. O lala o le aisa totō o le a mou, liliu uli, ma avea vai... O vaega oti uma o le laʻau e tatau ona tipi ese. Fafasi i le efuefu malala. Afai o le eleele e malulu foi ma o loʻo i ai le fefe i le aisa o aʻa, o laʻau e tatau ona aveʻese mai le palapala, asiasia, teu ma toe toto. Fana lelei i le Epin. A faʻapea e ola laʻau lanumeamata, e mafai ona e tipi ese ma aʻa, ma maua ai se laʻau fou.

E pei ona e maitauina, e leai se mea faigata i le tausiga o se tupe laau, ua lava na o le totoa laʻititi iai ma avatu fesoasoani muamua i le taimi, ona faʻafiafiaina ai lea o oe i ona foliga fuga mai mo le tele o tausaga!

Matou te fautua atu e maimoa i se vitio poʻo a gaioiga e tatau ona faia e sefe ai le faʻamama fualaʻau:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Can You Tell if a Girl Is Still a Virgin? Dealing With First Time Sex (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com