Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona faia se taga fatupi i ou lava lima, o se auiliiliga vasega vasega

Pin
Send
Share
Send

I tausaga talu ai nei, o meaafale faʻafuaseʻi ua maua lauiloa ona o lona mama mamafa, agavaʻa e taofia ai le vevela o le tino, ergonomics ma penefiti mo le tuasivi. O le isi vaega o lenei tali i totonu o le faigofie o lona gaosiaina. E oʻo lava i tagata le lava le poto masani i le suʻiina o le a mafai ona faia lenei. Afai e te filifilia mea saʻo ma mea e faʻatumu, e mafai ona e faia se taga taga e faia e oe lava i le aso e tasi. O se faʻataʻitaʻiga o le a tauia le e ana ma le tele o ponesi i le taimi e tasi: o le a aliaʻe se fou mea mamanu i totonu o le fale, o le faʻafitauli ma le nofo lelei i se tulaga nofo ai o le a foia, o le anaina o le a mauaina le poto masani ma se lagona o le faʻamalieina mai se mea aoga na ia foafoaina ia lava.

Filifiliga o tisaini ma foliga

Tagata atamamai e faʻatauaina le mafanafana ma le tagata lava ia na o mai ma le tele o filifiliga filifiliga mo le faia o oe-oe lava beanbag nofoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo i ai se faʻavae muamua, pe a suʻi se nofoa vaivai i le tulaga o se totini lima matala, lea o le nofoa o se pama, ma 5 tamatamailima faia le matafaioi o le tua. Ae fa fomu ua avea ma taʻitaʻi o nofoa faʻavasega:

  1. Pear - sili atu ona toe gaosia le filifiliga masani mo le teuina o meaafale. O le pea nofoa e aofia ai 6 itu itu, foliga pei o lenei fualaʻau, ma lua isi vaega - mo le faʻavae ma le pito i luga vaega ma le hexagon outline. Lenei faʻataʻitaʻiga faʻatagaina oe e nofo faʻalelei i luga o le nofoa, i ai le lagolago ulu lelei.
  2. O le polo e sili ona manaʻomia e aliʻi talavou, tagata taʻalo taʻaloga. O le pepe taga nofoa mo se tama e mafai ona maua le tutusa foliga, lea e faigofie ona faia ma ou oe lava lima mai uliuli ma papaʻe pentagons suʻi faʻatasi. Afai e te filifilia se leatherette o se pito i fafo, o le vaivai ottoman o le a foliga mai o se sili lakapi uiga. Pasiketipolo tagata faʻafiafiaina fausia se nofoa mai lua semicircular spheres moli ma se faʻalava pogisa. E le gata i lea, e mafai e tagata faʻafiafia ona teuteuina a latou mea faʻaaoga i pepa faʻapipiʻi poʻo le teuteuina o igoa o 'au.
  3. O le mataua o se filifiliga, e tai tutusa ma se nofoa pear, ae foliga sili atu futuristic. O tafatafa o itu e mafai ona faia i le fa pe ono vaega, e pei o se mataua, ae ma se mafolafola faʻavae. Le pito i lalo, faʻatulagaina, faia i le tulaga o le sikuea poʻo le hexagon. Ona o le toesea o le pito i luga vaega (ufiufi), o le pito i tua o le nofoa ufiufi foliga mai o se cone, lea e faigofie ona uʻuina ma siitia le nofoa i se isi nofoaga.
  4. Oval o le mulimuli o le masani ai i foliga foliga fofo fofoina e falegaosimea gaosi. O lenei nofoa e pei lava o se moega, talu ai e mafai ona e nofo i luga o ia i soʻo se tulaga, e oʻo lava i lou taʻoto i lou tua. O foliga e tutusa ma le igoa ma aofia ai ni vaega lapopoʻa lapopoʻa e lua. O se lautele lautele lipine ua suʻiina i le va o latou, lea e fetuunai le filifilia filifilia mo le nofoa-pouf.

O le faʻatulagaina o se nofoa faʻataʻoto e mafai ona uiga ese (i foliga o se matala fugalaʻau, o se pale poʻo se manu malie - o se penguin poʻo se kangaroo), ae o le sili ona taua faʻavae o le faigofie o le faʻaaogaina. O le nofoa malu e le tatau ona faigata ona gaugau, faʻamau poʻo teuteuina elemeni o le a tupu ai le le faʻamafanafana.

Pulu

Se mataua

Oval

Fugalaʻau

Polo

Mea ma mea faigaluega

Mo le suʻiina o se taga fatupi, oe tatau ona filifili i le filifiliga o mea ma mea e faʻatumu. I se faʻaopopoga, e tatau ona e filifilia ni filo malosi, faʻapea foi ma le filifiliga poʻo le fea faʻamau e talafeagai mo le faigofie o le aveʻesea o le ufiufi.

Mea e fai ai ofu i fafoMea e ufiufi ai totonuFaʻatumuTaofi
natura, gaosia, fulufulu, leatherette.cotton, synthetics.faʻalauteleina polystyrene, foam paʻu poʻo synthetic winterizer, legume poʻo buckwheat, tuai mea.sipi, faʻamau, rivets, Velcro.

E sili le suʻi le pito i fafo mo le taga fatupi mai mea aoga. I tua atu i na mea uma, o le a feagai o ia ma faʻatonuga masani mai le mamafa o le tino ma o le a masani ona paʻi atu i ofu. Mo lenei e tatau ona faia ni ufiufi se lua. O le pito i luga e tatau ona anagata ina ia mafai ona fufuluina ma fufuluina e aunoa ma le faʻaleagaina o totonu faʻatumuina. I se faʻaopopoga, o mea e le tatau ona magalo, faʻaloaloa, faʻamaligiina pe tuumuli pe a fufulu. Oe mafai ona fuafua pe fia le ie e manaʻomia mai le ata pe a uma ona filifilia se faʻatulagaina. O le ufiufi totonu e masani ona faia i le cotton poʻo le taugofie, ae o synthetics umi, ona o lona aoga o le puipuia malu ona foliga. O le filifiliga lelei o le polyester ma le vai-faʻatamaina impregnation.

O le mea e masani ona faʻatumuina o le faʻalauteleina o le polystyrene (foam bola), lea e matua malamalama lava, lea e faʻatagaina ai oe e suʻi se ottoman ma se tamaʻi vaega mo se tamaititi. O le tamaititi o le a mafai ona toe faʻatulaga na mea totino tutoʻatasi. O se sili atu paketi filifiliga o foam foam poʻo mea tuai e mafai ona tipi i lalo. O le pito sili ona mama, mai se siʻosiʻomaga, o le faʻatumuina o legume (pi, pi) poʻo le buckwheat. Laʻititi lapisi fatu o le a fetaui lelei i lou tino, ae o meaafale o le a sili atu ona mamafa ma malulu.

Faʻatumuina o le nofoa ma faʻalauteleina polo polystyrene, e tatau ona manatuaina o le taimi o lenei tagata e faʻamamaina lenei masini, o lea e manaʻomia ai ona faʻaopopo taimi. O le ola auauna o faʻalauteleina polystyrene faʻamoemoe i lona tele.

Paʻu gaosia ma moni

Faʻasaʻo pe fulufulu manu faʻanatura

Mea gaosi

Vavae

Sintepon

Paʻu paʻu

Polo Styrofoam

Sipi, faʻamau, faʻamau

Faʻasologa o galuega

Mo le maeʻa maeʻa o se poloketi e fausia ai se oe-oe-oe ottoman ato, o se faʻasologa o gaioiga e taua, lea e toeititi tutusa mo soʻo se ituaiga. O le faʻataʻitaʻiga mo se nofoa polo poʻo se mataua e naʻo le tele ma le faʻatulagaina o vaega. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se laʻasaga i lea laʻasaga faʻatonuga mo se nofoa ma ou lava lima o le a faʻamatalaina, lea o le a faʻaalia ai le gaioiga o le faia o se pear-foliga faʻaliliuga.

Sauniuniga o mea ma mea faigaluega:

  • filifiliga o se pear nofoa faʻataʻitaʻiga o le sili ona lelei tele (maualuga XL);
  • o se suʻisuʻi masini, seleulu, filo faʻafetaui le lanu o le ie o le ufiufi luga;
  • galuega luga mo le tipiina (tele laulau poʻo se vaega o le foloa e aunoa ma kapeta);
  • pule, penitala, pepa kalafi, tapasa e maua ai se faʻatusa ma fua;
  • lua ituaiga o ie ma le lautele e le itiiti ifo i le 150 cm, o le maualuga o le ie e tatau ona feololo ina ia mafai e le masini ona suʻi 2-3 faaputuga i le taimi e tasi;
  • sipi e tusa ma le lanu o le ie, tusa ma le 0.5 m le umi;
  • faʻatumu

O le lisi ma numera o mea faigaluega ma mea e mafai ona fesuisuiaʻi faʻamoemoeina i le filifilia oloa faʻataʻitaʻiga.

Faatulaga taga fatu pi

Filifiliga tele

Oti ese auiliiliga

Mo tufuga atamamai oe masani ona suʻisuʻi, o se mamanu mo se taga fatupi e mafai ona faia saʻo luga o mea. O le filifiliga sili ona taugofie o le faʻaaogaina o ie 1.5 m lautele ma 3 m umi. 6 tina o le a avea ma itu o meaafale ma lua hexagons (lalo ma luga) fetaui saoloto i lenei eria.

O fua o vaega o le a taua i lalo:

  • o le tamaʻi pito i luga pito i luga e i ai itu tutusa o uma ivi asoaso - 20 cm taʻitasi;
  • lapoʻa lalo - tutusa itu o 40 cm;
  • itu uma wedge i ai le maualuga o le 130 cm, o le pito i luga ma lalo faʻavae e 20 ma le 40 cm (faʻatasi ma pito o le hexagons), i le lautele lautele o le lautele e tatau ona 50 cm.

Tagata amata o le a manaʻomia laʻasaga ma lea laʻasaga faʻatonuga ma se mamanu mo se taga fatupi i luga o kala pepa.

O le faʻatulagaina o vaega i luga o tapoleni, o le maualuga o le ie e 1.5 m, ma le lautele o le 3 m, e faʻapea:

  • amata mai le pito i luga taumatau taumatau, 2 tina o loʻo faasolosolo ona faataatia i luga o le ie (lalo i le taumatau, luga i le agavale), o se tamai hexagon faʻaiʻu le poloka muamua;
  • o le isi fasi pepa aofia ai foi tina uʻamea e lua, ae ua feliuaʻi (luga i le taumatau, lalo i le agavale), o le poloka lona lua faʻamutaina ma le afa o le tele hexagon, lea e vaevaeina i tutusa vaega ma se matuitui tulimanu i le pito i luga;
  • i le laina mulimuli, o itu itu e faʻataʻatitia tutusa ma le muamua, i le faaiuga o le afa lona lua o le hexagon ua tuʻuina.

Pe a tusia ni elemeni tuʻufaʻatasia i luga o mea, o se 1.5 cm alauni mo le faʻataʻamilo i itu taʻitasi vaega e manaʻomia. Afai e pogisa le ie, ona talafeagai lea ona tusia le ata i se fasimoli manifinifi. Pe a faʻaaogaina ni penitala poʻo ni faʻailoga, e taua le manatuaina o susulu lanu e mafai ona vaʻaia i fafo atu o ie malamalama-lanu.

Mamanu

Nofoa ituaiga mo tamaiti ma tagata matua

Oti ese auiliiliga

Faʻapipiʻi avanoa i tina i tina

Suʻisuʻi oloa

O le suʻisuʻi masini o le a faʻatagaina oe e suʻi le ato nofoa i le saʻo e mafai ai e tusa ai ma le faʻatusa. O le suʻiina o lima e umi se taimi ma e naʻo tagata lelei e gaosia foliga. Ina ia talafeagai le galuega ma le ufiufi, e taua le mataituina o le faʻasologa o vaega fesoʻotaʻi... I lenei tulaga, o se auiliili mamanu ma le saʻo itu o le a taua.

O le galuega e aofia ai laʻasaga nei:

  1. Muamua, o vaega e lua o le tele hex e fesoʻotaʻi. E taua le suʻiina o afa ina ia atoa le umi o le 40 cm, ma ia tutusa foi ma isi vaega o le itu.
  2. 6 itu foliga e faʻasasaʻo ona suʻi faʻatasi e aunoa ma le tuʻufaʻatasia i itu ogaoga.
  3. Tetele ma laʻititi hexagons o loʻo faʻapipiʻi luga ma lalo.
  4. O se sipi e suʻi i totonu o tina matala, e faʻatagaina ai oe e aveʻese le pito i luga pe tatala le totonu e faʻatumu le pouf. O le faʻaofiina o le loka e manaʻomia tele le faʻalogo, ona o ona pito e tatau ona nana i totonu o le mataupu.

Mo tamaʻi tamaʻi tamaʻi tamaʻi teine, e sili le amata i le atigi pito i lalo ina ia mafai ai ona e amanaʻia ni mea sese e mafai ona tupu, ae aua le toe faia i fafo.

Auai faʻamau i ou lima poʻo luga o se suʻisuʻi masini

Tui i se sipi

Faʻatumu i le tumu

Afai o se lima-suʻi penina nofoa ua sauni mo le faʻatumuina, lea o le faʻatumuina gaioiga o le a faʻamoemoe i luga o le mea filifilia. I le tulaga o le filifilia mama mama polystyrene foam, vaivai taga pīni o le a manaʻomia a itiiti mai 450 lita o mea masani, talu ai ua fuafuaina mo le maualuga XL tele. A faʻatumuina se ato taga i foam foam, e tatau ona e faʻaeteete lava, talu ai e masani ona malepelepe polo leai se mamafa.

Ina ia aloese mai faʻafitauli le tatau, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi le ua o le ato ma le tele o mea ma le pu i totonu o le tulaga, lea e tatau ona ofi faʻafetaui faasaga i le afifi. E fautuaina foi le faʻasusu o le ie i le vai e faʻaititia ai le eletise o le foam. O le tali sili ona lelei ole faʻatumu lea ile lima lima.

O le tutusa metotia o fesoʻotaʻiga koneteina e talafeagai mo saoloto-tafe nofoaga faʻavae (legume ma buckwheat). A o faʻaaogaina mea tuai, e le gata ina tipiina i latou i ni tamaʻi fasi, ae faʻapipiʻi foʻi i faaputuga, ina neʻi faʻafefeteʻe ia lumps i autafa ma aua le sosolo i lalo o le ufiufi ma faʻaletonu. O le mea e faʻalelei tele e faʻamalieina o se mea e faʻatumu ai le taumalulu, aua e paʻepaʻe lona mamafa ma e tuʻuina i totonu o vaega.

Faavaa i fafo

Faatumu le taga fatupi i le mea faʻatumu

Teuteuina

Afai na e mafaia ona suʻi se taga fatupi, o lona uiga e taua le uaʻi atu e le gata i le faigofie, ae faʻapea foi i le manaia foliga o le mea fou i totonu. Fai-oe-oe ato i le fale mafai ona faia se moni mamanu ata mea. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e filifilia ni jeans tuai e avea ma puipuiga i fafo atu, ona faʻaopoopo lea i taga a le atunuʻu, e mafai ona e suʻiina i ni isi mea se tasi - mai ie susulu.

O se auala faigofie e suʻi ai se pou pou ma avea ai ma meaalofa a le tagata lava ia o le suʻiina o se "ata lolomi" o se tagata o le aiga i luga o tua o se nofoa manino ma faia tagata nofoia latou lava ottoman-taga ma o latou lava lima.

Mo bourgeois oval tele emepaea sikaʻi aluga faia i plush po o veloveta, o le faʻaopopoina o fringe matagofie o le a talafeagai. O aufana ma pulupulu e fetaui lelei mo nofoa felanulanuai o pastel ma se faasinomaga ia Provence. Mo se tamaititi oloa faʻavaʻa, e mafai ona e suʻiina se "aʻoga" faʻavaa ma mataitusi lanu eseese o le alafapeta ma numera. O le aʻoaʻoga o le a vaʻai faʻalemafaufau faʻailoga, o le a faʻafaigofieina ai le faʻagasologa o le aʻoaʻoga.

Ma lolomi

Ma se faʻaofi pupula

Denim

Faʻamatalaga fesoasoani

Tausia mo mea leai ni meaafale e faigofie. O se nofoa aluga e faʻatumuina i le faʻalauteleina o le polystyrene e mafai ona faʻaititia i le tele o taimi, ona o le faʻatumuina o le foam o le a faasolosolo lava ona le maua le ea ona o le avega. O le faʻafitauli e foia i le na o le faʻaopopoina o padding. E sili atu le tuʻuina o meaafale faʻafuaseʻi e tumu i mea lapoʻa ese mai mea e faʻavevela ai fale, ae le taofia foʻi i le la mo se taimi umi, talu ai ona o le faifai malie o le faʻamamaina o le susu, o le faʻatumuina o le a faʻaititia ai le aofaʻi, ma o le a suia foliga.

Afai e te filifili e suʻi se taga fatupi mo tamaiti e avea o se nofoa faʻafiafia maualuga, o lona uiga e taua le fufulu lelei o le pito i fafo, aemaise pe a fai e tele-lanu. Mo le faʻamamaina masani o le laualuga, e mafai ona e faʻaogaina faʻapitoa solo susu. I le avea ai o se vailaʻau fualaʻau, o mea malūlū e aunoa ma le chlorine o loʻo faʻaaogaina, sili ai le mautu vai.

O filifiliga eseese ma foliga o le taga fatupi o le a mafai ona aumaia le mafanafana ma le lagona i le olaga i aso uma. Tagata faʻafiafiaina o ni mea fou e manaʻomia na ona suʻiina o isi pito i fafo mo le taga e tasi ma suia e ofi i lau amio. O meaafale le faʻafefauina o se auala sili e teuteuina ai totonu o lou fale.

Tuʻu ese mai masini faʻavevela

Fufulu i paʻu agamalu

Solo solo mo meaafale

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Crochet Festival Fringe Dress. Pattern u0026 Tutorial DIY (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com