Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O a uaina kapoti o loʻo i ai, faʻataʻitaʻiga o vaaiga aoao

Pin
Send
Share
Send

I le sefulu tausaga ua tuanaʻi, na amata ai ona toe salalau le aganuʻu o le inuina o uaina i le tulaga o le Soviet. Faʻateleina, tagata o loʻo mafaufau e le gata i le faʻaogaina o le uaina, ae faʻapea foi i le teuina tatau. O le mafuaaga lena o le uaina kapeneta ua faasolosolo ina faamutaina e avea o se seasea: ua faatauina, faia i le okaina, ma nisi tufuga faia latou ma o latou lava lima. O ia ituaiga ata e mafai ona faigofie ona avea ma se teuteuga faʻapitoa o se fale tumaoti poʻo se faʻavae o le mitamita mo se tagata e ona le fale.

Foliga foliga

E lua ituaiga autu o fagu uaina tisaini: mo pisinisi ma fale faʻaaoga. O le uaina kapeneta mo le fale tatau ona sili ona faigofie ma puʻupuʻu mafai, ae faʻamalieina uma manaʻoga manaʻomia. O le mea lea, e le fautuaina e faʻatau faʻaputuga fale ma fata diagonal mo le faʻaaogaina i le fale.

O le uaina kapeneta i faleaʻoga tatau ona i ai se lelei mafaufauina mamanu. Ile tulaga lea, e lelei lava le faʻatulagaina ole laupapa faʻafaila. E i ai a latou foliga masani, fausiaina se siosiomaga o le i ai i se winery poʻo totonu o se potu malolo.

Tagata atamamai latou te iloa faʻafefea ona tagoina meafaifaaili e mafai ona faia se kapeneta mo le teuina uaina i le fale ma o latou lava lima. Afai e te faia se fagu taofi i luga o le fata o le sideboard po o le laupapa i fafo, tuʻu i se nofoaga talafeagai mo le vevela o le uaina, oe o le a maua se sili lelei fale uaina kapoti. O le limiter e faia i fasi pepa beech, 20 * 10 mm le tele. E tatau ona faʻamalosia i latou i laʻau laʻila ina neʻi leaga le laʻau, ona vali lea ma le lanu manaʻomia ma le varnish. O sikola e faaseʻe i le fata, laʻa laa i tua mai le pito.

Faitotoa o le uaina filifiliga filifiliga e tatau ona pogisa, mai le susulu o le la. I le malamalama, o le uaina leaga, o se uiga sua paʻu paʻu i lalo o le fagu. I nisi ituaiga, o le i ai o le palapala o se mea masani, e tatau ona e faʻalogo i lenei pe a faʻatau.

O le teuina o fagu uaina e tatau ona mautu ina ia mautinoa lo latou saogalemu. Uaina e le tatau ona faʻasolosolo saoloto, paʻu i fafo pe a matala le faitotoʻa, o lea papaʻu kapoti poʻo kapoti e le talafeagai mo le faia o se uaina oloa ma ou lava lima. O le fagu e tatau ona ofi atoa i totonu o le malologa mo le teuina, o le faitotoʻa tatau ona matua tapunia.

I totonu o le potu malolo o se faleʻaiga lelei poʻo fale inuina, o le uaina e teuina i fale tatala - luga o fata poʻo grates. I totonu o se potu ma le vevela mafanafana mo tagata, poʻo le susulu tuusaʻo o le la, uaina na o le tapunia tapunia. E fesoasoani lea e faʻasao le tofo o le uaina ma puipuia ai le faʻaleagaina.

E le faigata le faia o se potu i ou lava lima mai le potu teuoloa o se fale maualuga poʻo se potu o se fale tumaoti. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga paipa paipa:

  • o paipa e faʻafefeteina i fasi vaega o le umi manaʻomia;
  • o loʻo faʻatumuina vaega ua faʻapipiʻi faʻatasi ma le pu kelu;
  • o pito o paipa e faʻataʻitaʻia ma le sanipepa ua faʻailogaina 0, manuʻa i le tamatamai lima. E taua le aua le faʻaleagaina pe valu le paipa i le taimi o gaioiga.

E tatau ona manatuaina o le pito i luga o lenei mamanu e tuʻu gaogao i taimi uma, a leai o le uaina i luga o le a leaga. O ata tutusa e faigofie ona fausia mai isi mea:

  • poloka fau fale;
  • paipa omea;
  • paipa alavai.

E tatau ona manatuaina o vaega e tatau ona ofi faʻalelei i le tasi ma le isi, taofi mau. O totonu o le uaina oloa tatau ona i ai le sili ona lelei susu suʻega - mai 55 i le 80%. Faʻatasi ai ma le faʻaititia o le faʻailo, ua paʻu le koroka, ua sao le ea i totonu, ua faʻamamaina le uaina. A faʻapea e sili atu le maualuga ole faʻasusu, e magumagu, faʻaleagaina le koroka, ma suia e le vai le tofo. O le fagu potu e tatau ona leai se manogi. E mitiia e le uaina le manogi mai fafo i totonu o le koroka, e suia le tofo o le vai inu.

Ituaiga

Masini mo le teuina o se mea lelei inu eseesega e le gata i foliga vaaia, ae i uiga. O le eseʻesega o le lalolagi o le i ai o ni vevela sone. E manaʻomia lenei mea ina ia mafai ai i le taimi e tasi ona teu le tele o ituaiga uaina.

E mafai ona faʻavasega pusaʻaisa maluluina e tusa ma faʻailoga nei:

  • vevela pulega - o loʻo i ai le tasi, lua, tolu-vevela, faʻapea foi ma le tele-vevela faʻataʻitaʻiga i le vevela uaina kapoti;
  • i le ituaiga o cooler - e lua ituaiga o coolers, aofia ai compressor ma le-compressor;
  • i fata mea - fata totonu mafai ona faia i laupapa, palasitika poʻo uʻamea;
  • malosi faʻaaogaina - e i ai vasega A, A +, A ++, B, C, D;
  • loka - fausaga mafai, pe a talafeagai ai, i ai se loka;
  • faʻailo - o lenei gaioiga o le a faʻatagaina ai oe e vave iloa e uiga i le faʻaititia o le vevela;
  • tusa ai ma le vasega faʻavasega o le faʻaaogaina - e fa vasega e mafai ona faʻaaogaina e fuafua ai le ono mafai o le faʻaaogaina o le fausaga i ni tulaga faʻapitoa tau. Nei vasega e pei ona taʻua i lalo: N - masani, SN - subnormal, ST - subtropical, T - tropical.

Mo e fiafia i le uaina mumu mo le faʻaaogaina i le fale, o le tasi-vevela mamanu e talafeagai, o le tau mo latou e sili atu maualalo. E tatau ona faʻaalu tupe a tagata faʻainu uaina papaʻe i luga o kapoti uaina e lua-sone, talu ai o ituaiga eseese e eseʻese manaʻoga o le vevela.

Ae mo le faʻaaogaina o le malosi, e tusa ai ma lenei uiga, o fausaga e vaevaeina i vasega: A, A +, A ++, B, C, D.

O fale teuoloa e faia i le tasi pe lua faitotoʻa, faʻamoemoe i le ituaiga. Afai o le vevela i le uaina kapeneta e tutusa luga uma fata, e talafeagai le faʻatauina o se mamanu ma le tasi faitotoʻa. Mo le teuina faʻatasi o le mumu ma le uaina paʻepaʻe, naʻo le lua-faitotoʻa uaina kapoti e talafeagai, ina ia a tatalaina le tasi sone, o le lelei teuina vevela i totonu o le isi o loʻo tumau.

E tusa ai ma le filifiliga o le tuʻuina o le fausaga, e mafai ona i ai:

  • tu saoloto;
  • tuʻu i totonu

Fausia i totonu

Tu eseese

O mea mulimuli e masani ona faia e oka pe sau atoa ma meafale meafale. Tele o taimi, 18-20 fagu inu 'ava malosi e mafai ona tuʻuina i se faʻavae e aunoa ma ni faʻafitauli. Peitaʻi, afai e manaʻomia, e mafai ona maua ni meaafale e oʻo atu i le 200 poʻo le sili atu foʻi fagu.

O le tulimanu pusaaisa ma le uaina kapeneta ua saunia ma compressors e tausia le manaomia vevela. Afai o lenei filifiliga e foliga mai e pisapisao, o loʻo i totonu o pusa teu faʻavasega. O lenei ituaiga o pusaaisa pusaaisa e maluluina e tusa ai ma le Peltier mataupu faavae.

O loʻo iai foʻi faʻataʻitaʻiga e leʻo faʻatusaina e fai ma sui o se pusaaisa masani ma se ata tisaini mo le teuina o uaina. E le o se mea e masani ai mo se taʻavale se faʻamatalaga e faʻaalu e se maa toe faʻaola. O lenei faʻataʻitaʻiga e mafai ona ofuina i luga le 6 fagu masani.

Gaosiga mea

E tele mea eseese e faʻaaoga e teu ai le uaina, ae o kapoti uaina laupapa na sili ona lauiloa ile tele o seneturi. O lenei mea faʻatagaina le uaina e manava. O le kapeneta uaina kapeneta kapeneta o le a le gata teuteuina soʻo se fale, ae o le a tuʻuina atu le uaina ma tuʻutuʻuga latalata i le auala na teuina ai le uaina mai le amataga lava o winemaking.

O le lelei o lenei mea aofia ai lava le toe faʻaleleia o oe lava uaina laupapa kapoti, lea e le mafai pe a faia teuina mai palasitika poʻo uʻamea. Faʻaaogaina se lua-sone uaina potu e manaʻomia ai le tausisia o le vevela tulaga i totonu o le potu, e tatau ona tuʻuina naʻo totonu o se potu atofaina faʻapitoa.

O se pusaaisa uaina e talafeagai mo le teuina o se vai inu i totonu o se cafe po o le fale. Latou faia i uamea ma maualuga tulaga lelei palasitika. Lenei e faʻatagaina oe e faʻatonutonu le vevela ma le susu i totonu, tusa lava pe o a tuutuuga i fafo.

E fautuaina e faʻaoga paipa omea mo le teuina o uaina i ou lava lima. O lenei mea masani e mafai ona faʻatumauina le vevela manaʻomia ma le susū. O paipa alavai e iai na meatotino. O le toe faʻaleleia o uaina kapoti mai nei mea e faigata, lea e tatau ona amanaʻia pe a filifilia le mea e tatau ona avea ma pa.

O faitotoʻa e faia i tioata tint e puipuia le vai inu mai ave UV. Lenei taofia le uaina oxidation ma sedimentation. O loʻo faʻamamaina le faʻamamaina o malala e faʻamama ai le ea i totonu o faʻamaumauga faʻamaufaailogaina. Lenei faiga faʻatagaina oe e aveʻese mai fafo manogi, lea puipuia le uaina mai suiga i le tofo.

I se aotelega, e mafai ona tatou faʻamalamalamaina ni numera o mea e masani ona faʻaaogaina e fai ai na meaafale:

  • uʻamea;
  • tioata agamalu;
  • polymers;
  • laupapa masani;
  • tuufaatasiga o le tele o mea.

Tele taimi, mo ia fausaga, e faʻaaogaina se moli i tua, e faʻatagaina ai oe e faia se filifiliga e aunoa ma le tatalaina o faitotoʻa mo lenei.

Wood

Uamea

Tioata

Tulafono nonofo ai

O le nofoaga masani mo le teuina o uaina ua manatu o se pogisa malulu potu ma feololo sūsū. I totonu o fale, o le potu i lalo poʻo le potu teu oloa e faʻamalieina ai manaʻoga. I le leai ai o se potu vavae ese, o se uaina kapeneta ma sina tamaʻi, faʻatasi ai ma se malulu puipui (auala uʻamea poʻo le auala), o le a faia. Cans o pickles fale e avea o se faʻailoga o le talafeagai o le teuina nofoaga. Afai latou te le faʻamalo i le taumalulu, aua le tatalaina i le taumafanafana ona o le soona vevela ma faʻafefeteina, e talafeagai le nofoaga mo le teuina o uaina.

Afai e leai se avanoa i le fale e faʻamalieina ai manaʻoga, e aoga le faʻatauina o tamaʻi kapoti uaina. E mafai ona tuʻu i soʻo se mea, e i ai le faʻatonutonu o le vevela. O lenei ituaiga teuina e taʻua o le tamaʻi uaina kapeneta. Lenei mafai ona avea ma tapuni uaina kapeneta poʻo se pa kapeneta, lea e masani ona faʻaaogaina i tamai faleʻaiga.

Afai o le uaina kapeneta i ai se tioata faitotoʻa aunoa ma le puipuia pefu pe faʻapogisaina, e tuʻu i se nofoaga pogisa e aunoa ma le susulu o le la. A leai, o le uaina o le a faʻasusu ma faʻaoso.

O le uaina teuina eria tatau ona puipuia mai gatete ma gaioi. I lalo o aafiaga o nei itu, ua faaleagaina le uaina moni, ua pa se vai, ma ona meatotino ma tofo suia. O le mafuaʻaga lena i le taimi o le faʻapipiʻiina e taua tele le mautinoa o le fausaga e mautu ma e le femoumouaʻi i sina minoi.

Afai o se faʻataʻitaʻiga mo le faʻaaogaina tumaoti e filifilia, ona masani lea o se tamaʻi filifiliga puʻupuʻu e mafai ona faʻapipiʻi i totonu o se faʻailoga poʻo lalo o le laulau. Ae mo le filifiliga muamua, e tatau ona e mautinoa o faitotoʻa matala saoloto ma aua le faʻalavelave i gaioiga. Faʻapea foi, aua neʻi galo e uiga i le lava ea, a leai o iunite taʻitasi e ono faʻaleagaina ma o le atoa fausaga o le a le manuia.

Faʻafefea ona filifili

Oe manaʻomia le filifilia o se pa filifiliga mo le teuina o meainu faʻatatau i au oe lava manaʻoga, mea tautupe gafatia ma le mauaina o se talafeagai nofoaga mo nofoaga. Afai o le tele o le malologa avanoa e laʻititi, e tatau ona e vaʻai totoʻa i tulimanu uaina kapoti. O lenei uaina kapeneta e vaapiapi, e alu ai sina avanoa, ae masani ona leai se faitotoʻa. O le mea lea, o mea e nonofo ai e mafai i tulaga e mafai ona ausia tulaga faʻatulagaina o le teuina o uaina.

I le leai o se avanoa o le mataʻituina o tulaga talafeagai i totonu o le potu, e fautuaina e tepa totoʻa i ia ituaiga faʻataʻitaʻiga e pei o uaina faʻata ma kapoti i lalo o le countertop. E i ai sina laʻititi ma le agavaʻa e faʻatonutonu ai le microclimate i le teuina. O le tapuni uaina kapeneta ei ai tutusa meatotino.

O le filifiliga o mea e teu ai mea faʻalagolago i le potu o le a tu ai. O se kelei poʻo se kapoti uaina laupapa e talafeagai mo eseese potu mo le teuina fagu. I isi tulaga uma, e aoga le vaʻavaʻai totoʻa i mea faʻaa nei palasitika ma uamea. E tatau ona manatuaina o le teuteuina o oe lava uaina kapoti e mafai naʻo le tulaga o laʻau laʻititi e mafai ai. I isi tulaga, oe tatau ona faʻafesoʻotaʻi le tautua.

O le filifiliga o le teuina e aʻafia i le aofaʻi o le 'ava malosi fuafuaina e tuu i totonu. Mo le faʻaaogaina i le fale, e mafai e tagata e fiafia i se ituaiga vai e inu le kapoti uaina mo fagu e 8. E tatau ona manatuaina o lenei aofaʻi o le a le aofia ai i taimi uma. O le agavaa ua fuafuaina mo valu fagu o masani uaina. O uaina feʻilafi ma siamapaina o loʻo avanoa i fagu lapoʻa. Afai e avanoa, o nai tamaʻi fagu o le a ofi i totonu o le pusaaisa nai lo o faʻailoa mai i le faʻamatalaga.

E manaʻomia e tagata fefaʻatauaʻiina o uaina eseese se kapeneta pa e lua-sone mo fagu e 12, talu ai o fagu paʻepaʻe ma uaina mumu e manaʻomia ai eseesega o teuina. Elite uaina manaʻomia se ese ese vevela mo ituaiga taʻitasi, o lea latou te manaʻomia tele avanoa. O lenei uaina e sili ona lauiloa ile lanu paʻepaʻe.

O le pa kapeneta mafai ona i ai se tasi o le tele o malu faiga:

  • potu compressor (ua taʻua ona o le i ai o se compressor e faʻamaluluina le ea) - lelei faʻaititia le vevela, ae emits se uiga leo;
  • thermoelectric (e i ai igoa e lua, o le lona lua i le igoa o le tagata na faia le Peltier mataupu faʻavae o le faʻagaioiga) - e le talafeagai mo le faʻasaoina saʻo o uaina feilafi ma papaʻe, talu ai e le lava le faʻamaluluina o le ea;
  • mitiia (na avea ma valaʻauina ona o le i ai o se mitiia e faʻamaluluina ai e faia) - filemu, ae taugata, e faʻaalu ai le tele o le eletise.

Talu ai o le filifilia o se uaina kapeneta e masani ona le faigofie, e fautuaina e saili se ata o le manaʻomia teuina, ae e sili atu le tusia o se auiliili ata ma uma fua. Faatasi ai ma se ata ma se ata, o le a faigofie ona faʻamatala atu i le faleoloa faufautua i le itu e vaʻai i ai. I se talanoaga faafesagai ma se tagata malamalama, o le filifiliga o meaafale o le a alu ai sina taimi ma o le a sili atu ona lelei. O le mea taua o le filifili tonu poʻo fea filifiliga teu e talafeagai mo lau mataupu. O lenei filifiliga e mafai ona aʻafia i le tele o mea taua: mai le lapoʻa o le potu o loʻo fuafuaina ai le fausaga, i le aofaʻi o le uaina o le a teuina faʻatasi i le faleʻoloa.

Se ata

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Ole le aloafa ose mea faigata.. (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com