Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

E fia taimi ile tausaga ma o afea e fuga ai le azalea?

Pin
Send
Share
Send

Ua oʻo i le taimi e talanoa ai e uiga i se laʻau e faʻatoʻilaloina ma lona matagofie. E faʻatatau i le azalea, o se lalelei fugalaʻau e teuteuina ai le gata o faʻamalama o latou fale, ae faʻapea foʻi ma togafiti togalaau. O le mea e ofo ai, o lenei laʻau toto ola lelei uma i le fale ma fafo (i le taumafanafana fale ma togafiti togafiti).

O se fugalaʻau manaia lea, ae afai e te mulimuli i manaʻoga uma mo le tausiga o lenei laʻau, ona mafai lea ona e fiafia i lona fuga matagofie. I le tusitusiga o le a tatou mafaufau ai pe o le a le tausaga e ola ai le rhododendron ma pe faʻafia ona e fiafia ia oe i fugalaʻau.

Fugalaʻau foliga

Taua: O le fuga mai o le azalea (rhododendron) e faʻamoemoe i le ituaiga fugalaau o loʻo i ou luma. E i ai le amataga o fugalaʻau ituaiga e amata o latou fuga i le masina o Novema ma Tesema, ma tuai ituaiga e amata fiafia i lo latou fugalaʻau mai le faaiuga o Fepuari i le faaiuga o Aperila.

Laʻau laʻitiiti, faʻalagolago i a latou ituaiga, atonu e tau le iloa atu mumu mumu i luga o veins. O laulaʻau o le fugalaʻau e tele ituaiga eseese: mai le lanceolate i le elliptical.

O le lautele o fugalaʻau e leai foi se faʻapitoa; e mafai ona amata mai le tolu i le lima senetimita. O le fausaga o petala e ese foi faʻamoemoeina i le ituaiga o rhododendron: e faʻaluaina, afa faʻalua ma le faʻalua. A faʻapitoa taua o teuteu lautele lautele o azalea inflorescences.

Ia, o ai e mafai ona teteʻeina se laʻau ua fuga mai i le taumalulu masina? Ole mea lea e eseʻese ai le azalea mai isi fugalaʻau, lona fetuʻunaʻiga ma faʻapea foi ma le alofa mo se tau malulu. E le gata ona faigofie ona faʻapalepale i le maualalo o le vevela, ae o le mea e ofo ai e fiafia tele i le malulu, ae o se siʻosiʻomaga e amata ai ona fuga tele le rhododendron.

O le a le umi e faʻatali ai pe a uma ona faʻatau i totonu o se faleʻoloa?

E tele tagata fiafia e ana le azalea ua fuga mai, e matua le fiafia lava ina ua latou vaʻaia ua taofi le fuga o le latou fugalaʻau pe a maeʻa le faʻatau. O lenei o se matua masani masani i floriculture, pe a o le laau alu i totonu o se vaitaimi o fetuʻunaʻiga i fou tulaga. Faʻatasi ma le tausiga lelei, a maeʻa le 2-3 vaiaso o le a e vaʻaia ai o le azalea o loʻo sauni e toe fuga mai pe a fai o tulaga lelei na fausiaina mo ia.

Ae paga lea, e toʻatele e leʻo iloaina lena mea tuutuuga o le taofia i totonu o matou fale mautotogi e le talafeagai lelei mo azalea, aemaise lava luga o le windowsill luga atu o le mafanafana radiator. O lenei laʻau e fiafia i le malulu, ma o le vevela + 10 + 15 e sili atu le mafanafana mo ia nai lo +21 i totonu o matou fale. O le mea lea, o le nofoaga i luga o se malu loggia poʻo le veranda o le mea tonu lea e manaʻomia e lenei fugalaʻau.

MANATUNATUGA: Filifili se azalea mo le faʻatau ma le faʻaeteete lava, maitau lelei le tulaga ole eleele ma laʻau toto.

E fia taimi ile tausaga e fuga ai le rhododendron?

E tofu laʻau ma taimi e fuga ai ma se taimi e malolo ai ma maua ai le malosi mo le isi taimi. Azalea e fuga tasi i le tausaga, o le fesili, o le a le umi e faatoa ufitia ai lenei laau i fugalaʻau. E naʻo le lua vaiaso le umi pe faʻasolosolo lenei vaitaimi mo le lua masina? E faʻamoemoe lava i mea e iai le fugalaʻau.

Afai i le vaitaimi o le fuga o le azalea, o le vevela o le anotusi o le fugalaau e faifai malie ona faʻaititia, o lenei o le a faʻalauteleina ai le taimi o lona fuga.

Taimi

E leitioa a, o le tau fuga mai o le azalea e ese mo le totonugalemu mea tot and ma mo le tasi i luga o le auala.

Mo laʻau toto i totonu o se ulo

Fiafia azalea i totonu e ma lona fuga i masina malulu o le tausaga (masani taumalulu)... O se tala faʻatau moni lea e nofo i lou fale - i se vaitaimi e paʻepaʻe mea uma i le kiona i fafo atu o le faʻamalama, o lou fale e teuteuina i fugalaʻau matagofie azalea.

Mo auala

Faʻamalolo lemu azalea tupu lemu, o lea pe a filifilia se nofoaga e toto ai lenei fugalaʻau, e tatau ona e amanaʻia uma nuances. E aoga le puipuia mai le susulu tuusaʻo o le la, ae i le taimi e tasi faʻaavanoaina ia lava le malamalama. E taua le mafaufau muamua e uiga pe o le laʻau o le a i ai i se nofoaga o lologa i le vai, aua o le azalea e le taliaina le sili atu susu. E aoga foi le puipuia mai ata.

O se fugalaʻau lelei lenei mo le tatou tau, i masina o le taumafanafana e faigofie ona faʻatagaina le vevela o le 20-25 tikeri, ma i le taumalulu e faʻamalieina ai aisa o le toʻese o le 25-30 tikeri.

Na o le 3-4 tausaga talu ona toto, o le azalea o le a faʻafiafiaina oe i lona fuga, onosaʻi ma o le a e tauia. Togalaʻoloa azalea o le a fuga i le taumafanafana masina, teuteuina lau '' upega tafaʻilagi ma ona fugalaʻau.

O le a le umi e alu ai lenei vaitaimi?

O le vaitaimi fugalaʻau o lenei laʻau faʻamoemoeina i le faʻafefea ona saʻo ma lelei tulaga na fausia ai mo le laʻau. Lenei mafai ona tumau mai le lua vaiaso i le 2.5 masina, afai la e toʻulu lau fugalaʻau pe a maeʻa le 2 vaiaso ma taofi le fuga, oe tatau ona faʻalogo i tulaga o lona tausiga ina ia faʻalauteleina lenei taimi mo le tausaga a sau.

Fesoasoani: Afai e i ai ni fua o le azalea, ma ua e fesiʻi le ulo i se isi nofoaga ma ua taofi le faʻatupuina o fugalaʻau, toe faʻafoʻi i lona tulaga sa i ai ma o le a toe ola le laʻau. Masalo o le vevela poʻo isi tulaga o le "nofoaga o nofo ai" fou e le talafeagai mo ia.

O le a le taimi e popole ai i le misia fuga?

O Azalea o se laau talatala, o le mea lea, o le muamua faʻailoga e le o faʻamalieina o ia i tuutuuga o le taofia o le leai o se fugalaʻau (oe mafai ona aʻoaʻo atili e uiga i le le talafeagai tausiga ma le leai o fugalaʻau iinei). Afai o loʻo tatou talanoa e uiga i se fugalaʻau i totonu o le fale, lona uiga e aoga le filifilia o se eseʻese nofoaga mo lona nofoaga, mataʻituina o le ea vevela ma faʻasusu lelei.

Ia, afai o loʻo tatou talanoa e uiga i se togalaʻau, atonu e aoga le mafaufau e uiga i le tuiina o le azalea i se sili atu talafeagai nofoaga ma fafagaina le fugalaʻau. Ae, ia manatua e manaʻomia le faʻamoemoeina o le fuga o le togalaau azalea e le ova atu i le 3-4 tausaga talu ona totoina.

Tausiga tatau ile tausiga ile fale

Manatua tulafono mo le tausia o azalea:

  1. E fiafia tele Azalea i le faʻainu lelei. O le mea lea, e tatau ona 'aloʻese mai le faʻamagoina o le eleele na totoina ai. O le polokalame faʻainu lelei e tasi i le 2 aso.
  2. O le suavai paipa e tatau ona faʻamautu. Malulu vevela e manaʻomia.
  3. O le laau e tatau ona faʻasaua i taimi uma, o le tuusaunoa o le fuga taimi.
  4. E sili le faʻaaogaina o se keli ulo ma faʻalautele 'ele.
  5. E tatau ona faʻatumau se mafanafana mafanafana mo le fugalaʻau, e aofia ai le + 10 + 15 tikeri.
  6. E le o mea uma fetilaisa e talafeagai mo rhododendron, oe mafai ona faʻaaogaina suavai oketi meaai poʻo moligaʻo faʻapitoa.
  7. E tatau ona aveʻese fugalaʻau mago ma mago i le taimi (oe mafai ona aʻoaʻo atili e uiga i le tausiga pe a uma le azalea ua mou ese atu i lenei mea).

Matamata i se vitio e uiga i tulafono mo le tausiga o le azalea:

Faaiuga

Soʻo se laʻau ei ai ona lava uiga o mea, afai e te manaʻo ia faʻafiafiaina oe i ona fugalaʻau lauolaola, faitau ma le totoʻa tulaga o lona tausiga. O Azalea o se laʻau faʻafiafiaina e le talafeagai mo se tagata amata e matua le masani lelei i faʻavae o le teu fugalaʻau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: SISDAC Worldwide. SAMOA MO LE ATUA - 6. O le Faailoga Uiga Ese a le Atua mo ona Tagata (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com