Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Togalaau begonia: faʻamatalaga, tausiga ma toe gaosia o se fugalaʻau

Pin
Send
Share
Send

Faʻateleina, begonias mafai ona maua i fugalaʻau moega o totonugalemu auala, sikuea, paka, ma dachas. Mai le tautotogo i le taufaaiuiuga o le tautoulu, o le laau e tumu i fugalaʻau olaola na matua talisapaia lava e le taulaga laufanua tautua, laufanua fuafuaina ma fiafia faʻatoʻaga

E i ai ituaiga hybrid o loʻo faʻaaogaina mo le teuina o fanua i le taumalulu taumalulu, totoina i totonu o ulo. Latou te fuga i le tausaga atoa.

Faʻamatalaga fugalaʻau

O le nofoaga fanau o begonia o le vevela vaomatua o Amerika i Saute, Aferika, lea e matua tele. I tau feololo, o le laau e taʻua o se tausaga, O tulaga o le tau e le mafai ai ona tupu i eleele matala ile tausaga atoa. Na matou tusia e uiga ile totoina ma le vaʻaia o perennial ma faaletausaga begonias iinei.

I le taunuʻu mai o le malulu o le tau ma le malulu, o begonias e eliina ma teuina uma le taumalulu seʻia oʻo i le tautotogo. O le togalaau totoina e puupuu. O le togavao e tupu aʻe i le 30 cm le maualuga.E tele lava o laʻau lea o nisi taimi e le vaʻaia ai laʻau. O le tele o fugalaau i le lautele e ese mai le 5 i le 15 cm.

O le uiga o inflorescences e faʻalua ma semi-lua. E felanulanuaʻi le lanu. I foliga vaaia, latou te pei o fugalaʻau o rosa, azaleas, peonies, faʻamoemoeina i le ituaiga. O le au ma laʻau e lanumeamata susua. O foliga o laulaʻau e le tutusa, o tafatafa e toso.

Tusitusiga! I le faaiuga o le fuga, ua fausiaina se fualaʻau - o se atigipusa o fatu. E laʻititi lava, e 90 afe fatu i le 1 kalama.

Se ata

Le isi, oe mafai ona vaʻai i le ata o auala begonia:

E mafai ona ou totō fafo?

Begonia ua manatu o se susu-alofa alofa. E fiafia e ola i sina paolo. Peitai, o nei aso e faigofie lava ona maua ni ituaiga e olaola i se siʻosiʻomaga ma maualuga le vevela ma maualalo le susū. Latou te le fefefe i matagi malulu ma timuga mamafa.

O le tele o taimi, o ituaiga tuberous e totoina i fanua matala. O fualaʻau Rhizome e totoina i fugalaʻau moega i le taumafanafana, ma i le faaiuga o le tautoulu latou te toe totoina i totonu o fugalaʻau ma aumai i totonu o le potu. O isi taimi, ina ia aua neʻi maimauina le taimi, e totoina ai e tagata fai togalaau ni begonias i totonu o ulo, latou teuteuina fugalaʻau ma balconies.

I taimi leaga o le tau, latou te nanaina ai lava i totonu o le fale. Ae mo se laʻau, o ia fesiitaiga e le lelei. O le mea lea, e pei ona faʻaalia i le poto masani poto masani, e sili le filifilia o fetuʻunaʻiga fesuiaiga mo a tatou tulaga tau pe saili se nofoaga talafeagai i le taimi nei.

Fesoasoani laiti

O le iʻuga o le tele o tausaga o filifiliga ma le kolosiina o ituaiga uma o vasega o laʻau, o se faʻaiuga, o se tele numera o hybrids na maua.

Lalo o sili ona taatele.

Faʻatoʻaga ituaiga

E faʻalua, faʻalua-faʻalua ma fugalaʻau lamolemole. O le lanu e paʻepaʻe, sesega piniki, samasama, mumu, mumu mumu. E lapoʻa le au, malosi. O lenei ituaiga e umi le fuga o le gaioiga.: mai le amataga o Iuni e oʻo i le faaiuga o Novema. Pe a faʻatupuina tuberous begonias i fafo, e taua le uaʻi atu i nisi nuances. I le taumalulu, e manaʻomia e le laʻau le teuina o fale vevela.

Ampere

O le umi o le laʻau o tautau i lalo e oʻo atu i le 80 cm. Cascading ituaiga o ampelous begonias foliga lelei pe a teuteuina fafo faʻatu fale. Ua ola i latou i tautau fugalaʻau pe i luga o tulaga. Hybrid ituaiga tumau matagofie e oʻo lava i le amataga o moli uila.

Fuga ola faavavau

E tele ituaiga o nei subspecies. O laʻau e ola laʻititi, e oʻo atu i le 15-20 cm le maualuga O laʻau e lapoʻa, lamolemole foliga, lanu mai le malamalama lanumeamata i le enaena. E faʻaaogaina mo teuteuina o fugalaʻau i paka, sikuea. Laʻau e le capricious, e oʻo lava i tagata amata e mafai ona latou vaʻaia.

Nisi faʻamatalaga e uiga i begonias mafai ona maua iinei.

Totoina i le togalaau

Totoina se togalaau laʻau i le eleele tatala amata i le faaiuga o Me, pe a mafanafana, susulu le tau malulu. Aʻo leʻi totoina, e faʻapipiʻi le begonia tuberous i tulaga oona, i le vevela o le 22-24 ° C. O ituaiga fugalaʻau e faʻavavau e totoina i muamua fugalaʻau, o lenei faʻatagaina oe e vave avatu se teuteuga vaʻaia i fugalaʻau moega.

Ina ia ausia le mafaatusalia matagofie i lau togalaau, oe tatau ona uai atu i mea nei:

  1. E sili le tuʻu ole begonias ile paolo toʻatasi, ona ole faʻasalalauina ole malamalama e mafai ai ona fau se laʻau laʻau, ae le faʻaloʻo i luga. Ae tuu se avanoa i le la i fugalaʻau malamalama-alofa.
  2. O le eleele mo begonia e tatau ona matala, ma le le mautonu pH. I le tautoulu, ua eliina le eleele, ua aveʻese le vao o le vao, humus, peat, oneone ua faʻaopopoina ina ia mama le eleele i totonu. O laʻau e mafai ona tupu i le tasi nofoaga mo le lata i le 6-7 tausaga. Latou toetoe lava le lafoa le eleele. Afai e le lava le avanoa avanoa i totonu o moega fugalaʻau, e fautuaina e totoina fugalaʻau i fugalaʻau.
  3. O le faʻasusu e faʻataunuʻuina i taimi uma, ae aua le soona faia. O le suaina o le eleele e mafai ona taitai atu ai i le pala o le aʻa. Mo begonias ola i fugalaʻau moega, ma mo pot potopoto, e taua le faia o se alavai vaega. Faʻaititia le susu i le tautoulu.
  4. A maeʻa ona faia le galuega sauniuni, o le gaioiga o le totoina o auala e amata i le sauniuniga o pu, 20-25 cm loloto. Faamafa i le eleele ma lefulefu fafie. O le va i le va o begonias tatau ona 20 cm.
  5. I le taufaaiʻuiʻuga o le tautoulu, e seleseleina ai begonias tuberous mai le palapala. Aveese le eleele mai le tubers, fufulu ma mago. Ona tuʻu lea i se nofoaga malulu mo le teuina seʻia oʻo i le isi vaitau.

Tausiga i fafo

Ole tausiga lelei ole auala ole begonias e aofia ai le faʻasusu i taimi uma ile eleele, faʻamalu le palapala ma faʻaopopo iai fetilaisa. Fugalaau e le tatau ona crusty, latou te le fiafia iai. Ae ui i lea, faʻamalolo le eleele ma le faʻaeteete ina ia le afaina ai 'au ma laʻau o laʻau.

E faʻaalu e Begonia le tele o le malosi i le fugalaʻau. O le mea lea, e manaʻomia le faʻaopopoina o meaʻai i le tele o taimi ile tausaga. I le tautotogo, o le gaioiga e faia ma le atoa vaega o minerale minerale, mo lelei rooting ma toaaga atinae o lanumeamata vaega.

Fautuaga! E le gata i lea, a o fuga ma ola fugalaʻau, e fagaina fugalaʻau i le 2 vaiaso uma ma vailaʻau o loʻo iai le potassium ma le phosphorus.

Toe gaosia

E mafai ona e fausia begonias i auala nei:

  • vaevaeina o le tuber;
  • meaʻai;
  • semina.

Faatoʻaga begonia aofia ai i le vasega o tuberous laau, o lea la le muamua auala faʻateleina e sili ona talafeagai. I faʻatoʻaga oona, o lenei metotia e taua tele pe a faʻatupuina se ituaiga o togalaau.

  • Metotia tuberous:
    1. A faʻatau se tubonia begonia ile faleʻoloa, pe ave mai se taumalulu, e tatau ona faʻamama.
    2. Faʻasusu i le fofo ma le potassium permanganate, ona mago ai lea.
    3. A maeʻa lena, o le tuber mafai ona totoina i totonu o se susu susū (lapisi, oneone, peat) seia oʻo mai fou laʻau.
  • Faʻasalalau faʻatoʻaga togifau e tipi lanumeamata:
    1. O mea toto, o tubers, e aveʻese mai se nofoaga na saunia muamua.
    2. O laʻau e gausia lelei ma totoina i totonu o koneteina eseese ina ia mafai e le pito i luga o le tatupu ona vaʻai mai 2-3 cm mai le eleele.
    3. O le rooting gaioiga e vave ma e te le maua 1 fugalaʻau, ae 4-5 fasi.
  • Fuafua faavavau begonias toe gaosia e tipi masani:
    1. O le pito i luga o se soifua maloloina, laʻau matagofie ua tipiina i se naifi maʻai.
    2. Aveʻese uma laupepa le manaʻomia, tuua le sili atu i le 3 i luga. Fana le umi 10-15 cm.
    3. Ma o lenei gaioiga e tuʻuina i totonu o le ipu vai pe totoina i totonu o se eleele e le o se eleele eleele seʻia aliaʻi aʻa.
    4. A maeʻa le 10-14 aso, ona fofoa loa lea.

E ui lava o tamaʻi begonia e laʻititi lava, e faʻaaogaina lava e faʻatupu ai fatu. E aoga le metotia fatu peʻa iai se fale vevela... A leai, e sili le filifili o isi auala e lua. E le gata i lea, o le faʻalauteleina o laʻau e faʻaaogaina fatu, o le tele o uiga faʻa tina ua leiloa: lanu, ituaiga o fugalaʻau.

E mafai ona e aoao atili e uiga i le faʻafouina begonia iinei.

Faʻamaʻi masani

O le begonia i luga o le auala, pei o togatogo, e aʻafia i faʻamaʻi. O le mafuaʻaga autu o lenei o le solia o le tausiga lelei, o lenei e sili ona masani ai mo le tausiga o le greenhouse.

Ese eseʻesega mai faʻailoga e mafai ona taitai atu ai i le atinaʻeina o ia faʻamaʻi:

  • Powewy pulupulu, o se faʻamaʻi toto o fugalaʻau, e mafua mai ai le paʻepaʻe fuga e aliali mai luga o lau o lau. A salalau le fungus, e aliali mai ni lanu samasama i se foliga lapotopoto. E mafai ona vaʻaia i latou i le lumen poʻo tua o lau. Powdery agamalu atiina ae i tulaga o maualuga maualuga sūsū ma le leai o se ea. E tatau ona e tau i lenei maʻi i le faʻasusu i le fungicide poʻo le teio.
  • Root pala... O lenei faʻamaʻi e tupu ona o le tele o le susu i le palapala ma le maualalo o le vevela i totonu o le potu. O aʻa o le laʻau e muamua faʻaleagaina. O lenei faʻamaʻi e sosolo foʻi i laulaʻau, latou e mimilo, ma o latou au faʻasolosolo maua ai le pala. E mafai ona e sefeina le begonia mai se faʻafitauli i le aveʻese o vaega ua faʻaleagaina ma togafitia i se vailaʻau oona.

E tele ni nuances e uiga i faʻamaʻi begonia e mafai ona maua ii.

Faʻatagaina

  1. Aphid... E 'ai i luga o laʻau faʻatupu, lea e tau atu i le fesuiaʻiga o laulaʻau. O lenei faʻamaʻi o loʻo tau ma le fesoasoani o le faʻagao o le celandine infusion, aniani.
  2. Apogaleveleve mite... Maua i le pito i lalo o le laupepa. Faʻapea foi ona fiafia i laʻau talavou. O le vaʻaia o se tick e faʻamaonia mai e palu, laʻau paʻu'ū ese. E faʻaaoga le fasimoli mo le faʻatafunaga.
  3. Lafo... Faʻalaʻau faʻalaʻitiiti lele Faʻailoga o lo latou iai i luga ole begonias: pogisa lanu enaena i luga o laulaʻau e tufatufa atu i autafa poʻo le ogatotonu. Mulimuli ane, liliu samasama le lau ma mate ese. I lenei tulaga, e tatau ai le faʻanatinatiina o togafitiga o begonia ma se tali iniseti. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le vailaʻau "Aktara", faʻavaivaia 1 g i le lita o sua.

Tuʻufaʻatasia ma isi laʻau

Street begonia galue lelei mo teu fugalaʻau... E faigofie ona fesoʻotaʻi ma laʻau eseʻese, e maua ai le paolo, faʻapea foi ma teuteuina o laʻau teuteuina, e faʻafetaui lelei fugalaʻau toto maualalalo.

Begonias foliga matagofie ma ia tuaoi taumafanafana laʻau: surfiniya, lobularia, iberis, lobelia. O se sili lelei tandem e maua e ala i le tuʻufaʻatasia begonias ma asters, lili, cenirarias.

Talosaga i laufanua mamanu

E faʻaaogaina e fugalaʻau nei fugalaʻau e fausia ai ata faʻaseʻe, faʻataʻotoina moega ma faʻapitoa lava fugalaʻau. Ma le isi, e masani ona e mauaina begonia i totonu o fugalaʻau. mo teuteuga o terraces, togalaʻau, avanoa avanoa, fugalaʻau moega.

Taua! Poti begonia e faʻaaoga e valivali ai se vao lanumeamata ma kapeti fugalaʻau. Faʻaogaina e tagata tomai faapitoa i le laufanua i le lalolagi atoa lenei fugalaʻau felanulanuaʻi, aua o soʻo se mea e te le totoina - o le a lelei mea uma.

I se tulaga lautele, togalaau begonia o se lelei laʻau mo se togalaau, fale, paka. O le natura le faʻamaoni ma le ola fugalaʻau faʻaopopo na o uiga lelei. E le mo mo leai se mea o begonias e filifilia ma ola i luga o se alamanuia fua.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: - Master iQ perfetto (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com