Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Mauga o Olive i Ierusalema - o se nofoaga paia mo tagata talitonu uma

Pin
Send
Share
Send

O le Mauga o Olive, e amata mai i le itu i matu agaʻi i saute i tafatafa o le pa i sasaʻe o le Aai Tuai, o se nofoaga iloga e le gata mo Kerisiano moni, ae faʻapea foi mo tagata moni o le tala faʻasolopito o anamua. Faʻatulagaina i totonu o mataʻaga autu o Ierusalema ma fesoʻotaʻi vavalalata ma taʻutaʻua tusi a le Tusi Paia, e tosina mai ai le faitau afe o tagata malaga mai i itu uma o le lalolagi. Tagata faimalaga masani e fia vaʻai ma o latou lava mata le le mafaatusalia matagofie o lenei itulagi alofa ia i ai iinei.

Faʻamatalaga lautele

O le Mauga o Olive, e pei ona masani ona taʻua ai le Mauga o Olive, e lauiloa e le gata i lona tamaoaiga o talafaasolopito ua tuanaʻi, ae faapea foi mo lona mataʻina tele. O lona maualuga e 826 m, e sili atu lona maualuga nai lo le "tuputupu aʻe" o isi mauga lata ane. O lenei nofoaga e manaia mai tulaga eseʻese e tolu ile taimi e tasi. Muamua, taua mea faʻale-Tusiina na tutupu iinei. Lona lua, o puipui tetele tifato o atumauga e puipuia lelei le Aai Tuai mai le pitonuu faʻaleagaina ma le Toafa o Iutaia. Lona tolu, o se ata matagofie e matala mai le tumutumu o le Mauga o Olive, lea e fiafia tele iai tagata tapuaʻi ma tagata tafafao masani e suʻe ni a latou tala fou.

O le tala faʻasolopito o le Mauga o Olive e fesoʻotaʻi lava ma le igoa o le Tupu o Tavita. E tusa ai ma se tasi o tusi o le Feagaiga Tuai, sa i luga o ona malifa, na tumu i vao lauolaola o le olive, o le pule o Isaraelu sa lafi mai le fanau na tetee ia te ia. I le auala, o nei laau na faʻaigoa ai le igoa lona lua o le mauga. O le isi taʻua o le Olive e faʻasino i le Feagaiga Fou. Fai mai le au atamamai lotu, o iina na aoao ai e Iesu Keriso ona soo i le afioga a le Atua ma o iina na afio aʻe ai i le lagi ina ua toe tu mai.

O le Mauga o Olive e aofia ai tumutumuga e 3: o Saute poʻo le Mauga o Faʻaoso, lea na faʻatutu ai maota o fafine o Solomona, o le itu i Matu poʻo le Itiiti o Kalilaia, na faʻaigoaina ai e faʻamanatuina o tagata feoaʻi i fafo o loʻo nonofo i faletalimalo, ma le Middle poʻo le Ascension Mountain. I aso nei, o manatu taʻitasi ua i ai a latou lava mataʻina, faʻatasi ai ma le Luteru Center, le Ascension Monastery ma le lotoa o le Iunivesite a Eperu.

I se faʻaopopoga, i luga o le Mauga o Olive o loʻo i ai se Fanuatanu o tagata Iutaia, na faʻavaeina i le silia ma le 3 afe tausaga talu ai, ma le tele o tuʻugamau anamua. E manatu o se faʻaaloalo tele le sailia o se malologa tumau iinei, o le mafuaʻaga lea e sili ai le tele o tagata Iutaia e tanu o latou aiga ua maliliu i lenei fanuatanu.

Ma leisi mea ofoofogia sili! O le auala mai Ierusalema i le Mauga o Olive e masani ona taʻua o le "Sapati auala." O le mea moni o loʻo vavaeʻese lava i latou ile afe sitepu - o le toʻatele lea o tagata Iutaia e matataʻu ile Atua e mafai ona savavali ile Shabbat.

O le a le mea e vaʻaia i luga o le maupuepue?

O le tele o nofoaga paia ma maʻa faʻamanuiaga e faʻatumauina i tumutumu ma malifa o le Mauga o Olive. Tatou faʻamasani i le sili ona manaia o latou.

Malumalu o le Afio Ae o le Alii

O le Malumalu o le Afio Aʻe i luga o le Mauga o Olive, na fausia e faamamaluina ai le afio mai o Keriso, ua avea o se nofoaga paia e le gata mo Kerisiano, ae faapea foi mo tagata mulimuli i isalama. O le aso o lona faʻavae na o le iʻuga o le seneturi lona 4, peitaʻi o le fale muamua na le mafai ona ola - na faʻaleagaina i le 613 i le taimi o le taua ma Peresia. O le fausiaina o le falesa na toefausia e le aufaasosolo i le lona lua o le meleniuma TA. u., peitaʻi, ma na vave lava ona paʻu i lalo. O le malumalu na mauaina nei ona foliga vaaia i le na o le 17th seneturi, ina ua faaopoopo e le au Musalemi se pu, se tele mihrab ma se faletapuai ia te ia. O le taua faʻasolopito o lenei nofoaga o le maʻa na tu ai le faʻavae o le Mesia.

Tatalaina itula: aso uma mai le 8.00 i le 18.00.

Spaso-Ascension nunnery

O le Ascension Monastery i luga o le Mauga o Olive, na fausia i le 1870, ua avea ma nofoaga tumau mo 46 tagata o atunuʻu eseese. O ona foliga iloga o le maʻa na tu ai le Taupou Maria ile taimi na alu aʻe ai i luga le fale, ma le fale logo paʻepaʻe o St. I le vaega mulimuli o le 64-mita logo o le 'olo, o loʻo iai le potu faʻataʻitaʻi, e agaʻi iai se sitepu umi ma tifato. Latou fai mai o iinei mai le sili ona matagofie vaʻaiga o le Old Town tatalaina.

Togalaau o Ketesemane

O le Togalaau o Ketesemane, e tu i lalo o le maupuepue, o se tulimanu matagofie ma le le tumu, e maua ai se malologa filemu ma filemu. I aso ua leva na ia nofoia se laufanua tele, ua naʻo se fasi mea, ua matua tumu i laau olive, na totoe ai. Fai mai saienitisi e tusa ma le 8 o nei laau na totoina i le silia ma le 2000 tausaga talu ai. E matua faigofie lava ona iloaina latou, ona o olive tuai e ola na o le lautele.

Peitai, o laau anamua e mamao mai le na o le mitamita o Ketesemane. E tusa ai ma le Feagaiga Fou, o le togalaau lea na tatalo ai Iesu Keriso ina ua maeʻa le Talisuaga Mulimuli ma le faalataina o Iuta. I le taimi nei, e tele ekalesia e iai lotu eseese.

Tatalaina itula:

  • Aperila-Setema - mai le 8.00 i le 18.00;
  • Oketopa-Mati - mai le 8.00 i le 17.00.

Ekalesia a Sagato Maria le Makatala

E pei ona vaaia i le tele o ata o le Mauga o Olive i Ierusalema, o se tasi o teuteuga sili ona mataina o lenei eria o le Orthodox Church of St. Mary Magdalene, na fausia i le 1886. O loʻo tu i le ogatotonu o le Faatoʻaga o Ketesemane, e manino mai lava i soʻo se tulimanu o Ierusalema.

O le fausiaina o le falesa, fausia i maa papaʻe ma efuefu, e mafai ona taʻua o le faʻataʻitaʻiga sili ona lelei o le fausiaina o Rusia i le seneturi lona 17. E aofia ai se tamaʻi logo logo ma e oʻo atu i le 7 domes. Peitaʻi, e matua maofa tagata tafafao maimoa i le maoaʻe o lenei fausaga ae le o le tamaoaiga o lona fale. I luga o puipui o le falesa e mafai ona e vaʻaia ai ni frescoes o loʻo faʻaalia ai vaaiga mai le soifuaga o le Tina o le Atua, o le foloa o le falesa e faia i maamora lanu taugata, ma o le autu iconostasis e teuteuina i teuteuga apamemea matagofie.

Ma se faʻaopopoga, o loʻo iai ni mea mai anamua mai iinei. E aofia ai ma le faʻailoga ofoofogia "Hodegetria", faʻatasi ai ma isi mea taua a ni fafine taʻutaʻua e toʻatolu - o le tamaʻitaʻi Eleni o Alice, nun Barbara ma le Princess Elizabeth Feodorovna, na maliu i le taimi o le fouvalega a Bolshevik.

Tatalaina itula: Aso Lua ma le Aso Tofi mai le 10.00 i le 12.00.

Tuugamau o le taupou

O le tuugamau lalo o le Taupou, e tu latalata i le Togalaau o Ketesemane, o se tamai potu lea na tuuaia na tanu ai le Taupou Maria. O se asiasiga i lenei tuugamau faia se moni tumau lagona. Ina ia e alu i totonu, e tatau ona e alu i lalo o se maʻa faasitepu, na vaneina i le 12th seneturi. I le faʻatoilaloina o le faʻafitauli mulimuli, o tagata asiasi na o atu i totonu o se potu vaiti, faʻatautau ma ata tuai ma faʻatagata anamua. Oe mafai ona tuua se tusi ma se moʻomoʻo ma se talosaga i le na o le fata faitaulaga. I se faʻaopopoga, o le tuugamau ei ai se vaega eseʻese mo Mosalemi, oe na manatu o le Tina a le Atua o se faʻataʻitaʻiga o le mamā ma le faʻamaoni.

Tatalaina itula: Mon-Sat - mai le 6.00 i le 12.00 ma mai le 14.30 i le 17.00.

Vaʻai mai le mauga

O le Mauga o Olive i Ierusalema e tamaoaiga e le gata i fale lotu, ae faʻapea foi i matamata tulaga. Mai lona maualuga, o faʻatonuga o faitotoʻa auro, moligaʻo moligaʻo o minarets, o taualuga o fale i le vaega tuai o le taulaga, o le kuata faʻakerisiano, o pa puipui anamua o loʻo tu i talaatu o le vaitafe o Kidron, ma isi fale o Ierusalema e matua vaʻaia lava.

Asiasi tau

O le tele o nofoaga faʻamanatu o le Mauga o Olive e saoloto le ofi atu i ai, ae o ni mea taua e manaʻomia ona ulufale ai se tiketi. E sili atu le siakiina o le tau o le asia ma le tatalaina o itula i le taimi muamua e ala i le faʻafesoʻotaʻi o le nofoaga autu o faʻamatalaga pe ala i le vaʻai i le faʻamatalaga luga o le 'upega tafaʻilagi aloaia: mountofolives.co.il/en.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻafefea ona alu iina?

Mauga o Olive, o se ata e teuteuina ai le tele o auala tafafao, o loʻo tu i le Mauga o Olive Road | Ierusalema i Sasae, Ierusalema, Isaraelu. E mafai ona e o iai uma i vae ma taxi poʻo femalagaaʻiga lautele. O le auala savali lata mai e sau mai le St. Stephen's Gate, e taʻua foi o le Lion's Gate. A e latalata i le vae, oe o le a maua oe lava i se ālia e vavaeʻeseina le mauga mai le Old Town. E faigata le aʻe, ae maise i le vevela o le taumafanafana. Ae o le tau e totogi ai lou maelega o le a avea ma ofoofogia vaaiga e matala i tulaga taʻitasi o le aʻeaʻe.

Ae mo femalagaaʻiga, e tele pasi o loʻo tamoʻe atu i le fogavaʻa autu o le Mauga o Olive - 1, 3 ma le 75. O i latou uma na o ese mai le nofoaga pasi pasi Arapi e latalata i le Faitotoʻa o Tamaseko ma agaʻi atu i le Western Wall i le Derech Jeriko / Derech HaʻOphel taofi. I lalo o le maupuepue, e mafai ona e sui i se taxi. I le auala, oe mafai ona puʻeina se "cab" i le Old Town. I lenei tulaga, o le malaga i le Mauga o Olive o le a tau 35-50 ILS. Afai o le a e aʻe i le pito i luga i lau oe lava felauaiga, ia sauniuni e feagai ma le leai o se avanoa paka avanoa.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Nofoaga Faʻamatalaga

Faʻamatalaga e uiga i le fanuatanu i luga o le Mauga o Olive i Ierusalema, faʻapea foi ma isi mataʻaga o lenei nofoaga paia, o loʻo saunia e le nofoaga autu o faʻamatalaga o loʻo tu i le Derekh Yericho Street. I se faʻaopopoga i faʻamatalaga lauiloa, o iinei e mafai ona e sailia ai igoa o latou na tanu i le pitonuʻu o le taulaga, faʻamanino le tulaga o latou tuʻugamau ma e oʻo foʻi i se maa tuʻugamau. I se faʻaopopoga, o le faʻamatalaga nofoaga faʻatau atu meainu, meaʻai mama ma mea lolomiina faʻavae i luga o le tala faʻasolopito o le mauga.

Tatalaina itula:

  • La - Aso Tofi - mai le 9.00 i le 17.00;
  • Aso Faraile ma aso malolo o aso malolo.

Fautuaga Aoga

A o e filifili e asiasi i le Mauga o Olive i Ierusalema, ave ni nai aoga fesoasoani:

  1. O Ierusalema, pei o isi lava taulaga Mosalemi, e i ai lava a latou laʻei laʻei. E tusa ai ma ana tulafono, o le ofu e tatau ona ufiufi uma tulivae ma tauʻau. I se faʻaopopoga, o tamaʻitaʻi o le a ufiufi o latou ulu i se sikafu;
  2. O le taimi sili ona lelei mo le suʻesuʻeina o vaʻaiga a le atunuʻu o Novema. O le taimi lena o le mafanafana vevela faʻatulagaina i Isaraelu, seasea sili atu 22 ° C;
  3. E sili atu le amataina o le suʻesuʻega o le mauga mai luga, lemu ifo i lalo i le tuugamau o le Taupou Maria. Lenei o le a sefe ai le malosi;
  4. Ina ia aloese mai le tele o turisi, e tatau ona e vave taunuu. Ma oe mafai ona atoatoa fiafia i le matagofie vaaiga o le Old Town;
  5. O ata sili ona matagofie na puʻeina i luga o le fale vaʻai. O le fana e tatau ona faia i le afa muamua o le aso - a maeʻa le 'aiga o le aoauli e susulu saʻo mai le la i ou mata;
  6. I le taimi o le maimoaga taamilo, faʻaaoga le tautua a se taʻiala pe aumai sau faʻamatalaga auiliili ma oe. A leai, o le a faigata tele ona malamalama i le tele naua o mea matagofie;
  7. A fuafuaina se malaga i Ierusalema, e tatau ona mafaufau i ai i le aoauli o le Aso Faraile ma le Aso Toʻona, olaga i le taulaga taofi - leai ni tagata pasi ane i luga o auala, ofisa tapunia, ma e toeititi lava leai felauaiga;
  8. E ui lava i le mea moni e tele tagata femalagaaʻi latou te mananaʻo e aʻea le Mauga o Olive i luga o vae, o tagata ua matutua pe leai foi i ni tino lelei e sili atu i le ave taxi poʻo le ave o se turisi pasi;
  9. Mo i latou e mananaʻo e faʻafiafia le matagofie matagofie o le goto o le la, matou te fautuaina le o atu i le fale faʻamatamata i le leva o le aoauli;
  10. E i ai le faleuila totogi e latalata i le Togalaau o Ketesemane;
  11. Mo ti poʻo kofe, siaki le faʻamatalaga nofoaga. E mautinoa o le a valaʻaulia oe i le faleʻaiga "Stolb Absaloma" ina ia mafai ai ona togafitia oe i se meainu maua fua ma faʻafiafia i musika malie malie;
  12. Tagata tafafao maimoa oe na o mai i Ierusalema mo se taimi umi ma mananao e auai i le olaga o ona tagata ua fautuaina e volenitia ma fesoasoani i le toefuataiga o tuugamau faatafunaina. O le galuega o volenitia o loʻo vaʻavaʻaia e le nofoaga autu o faʻamatalaga lava e tasi. Ioe, e leai seisi e totogia tupe, ae o le a e maua se avanoa tulaga ese e te iloa ai le Mauga o Olive mai totonu.

O le Mauga o Olive i Isaraelu e le gata o se faʻamanatu taua o le lalolagi fausiaina ma talaʻaga, ae o se nofoaga sili ona manaia, o ona vaʻaiga o le a faʻatoilaloina ai sui o lotu uma o loʻo i ai. Ia mautinoa e asiasi i lenei eria, tago i le tulaga ese relics, lagona le agaga o taimi ua mavae ma na tapuaʻi i le Nuu Paia.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Amuia le tagata by S G M Production Lance Tauala. Julyan. Irae. Tesa Vailoa (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com