Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Haiphong - o se taulaga tele ma pisinisi tutotonu o Vietnam

Pin
Send
Share
Send

O le taulaga o Haiphong (Vietnam) o le lona tolu sili ona tele ma sili ona lauiloa Vietnamese taulaga, muamua o Hanoi ma Ho Chi Minh City. E tusa ai ma fuainumera faamaumauina, ia Tesema 2015, o Haiphong sa i ai le faitau aofai o 2,103,500 tagata, faatasi ai ma le toatele oi latou Vietnamese, e ui o loo i ai foi Saina ma Korea.

Haiphong, o loʻo tu i le itu i matu o Vietnam, o se nofoaga taua mo le tamaoaiga, aganuu, saienisi, aʻoaʻoga, pisinisi ma atinaʻe tau pisinisi. O lenei taulaga o se nofoaga tutotonu e felavasaʻi ai auala tele, ala vai ma ala o nofoaafi. Haiphong Port o se nofoaga felauaiga i le sami i le itu i matu o le setete.

Haiphong Port System

O Haiphong e nofo i auvai o le Vaitafe o Kam, ma mo le tele o seneturi na tumau ai le sili ona taua alavai mo le aveina o oloa i le itu i matu o le atunuu. O le uafu ma faʻapisinisi ma falefaigaluega ua faʻamatalaina le tamaoaiga o le taulaga i ona po nei.

Haiphong ma Saigon o lua sili ona tele uafu taulaga i Vietnam.

Haiphong o se faigata tuʻufaʻatasia o uafu o le atunuʻu taua. E i ai lona tulaga faʻatulagaina aua o loʻo tu i le taimi o le pasia o auala o le sami e fesoʻotaʻi le itu i matu o Vietnam ma le lalolagi atoa. O le au faipule Farani na toe fausia Haiphong i le 19 ma le 20 seneturi na faia e le na o se taulaga fefaatauaiga, ae o se lauiloa taulaga Pasefika. O le uafu o Haiphong (Vietnam) i le amataga lava o le luasefulu seneturi na malosi fesootaiga ma le tele o uafu tetele i Asia, Amerika i Matu, le sami o Europa i Matu, ma talafatai o le Vasa Initia ma Atelani, faapea foi ma le apitaogalu o le Sami Metitirani.

I Haiphong e le gata o se uafu - e iai foʻi marinas mo faʻamoemoe eseese (35 le aofaʻi). Faʻatasi ai ma fanua fausiaina vaʻa, nofoaga mo le mauaina ma le laʻuina atu o oloa gaosi (kesi, suauʻu), faʻapea foʻi ma vaitafe o le taulaga o Sosau ma Vatkat mo vaʻa ma sina laʻa o 1-2 tone.

O vaaiga sili ona manaia o Haiphong

Haiphong o se 'aʻai o tele turisi mafai. E pei o Hanoi 10-15 tausaga talu ai. O loʻo tiʻetiʻei solo le numera o tagata tiʻetiʻe uila ma uila afi, ma fale e iai faʻataʻitaʻiga faʻakolone o loʻo tu i luga o vaʻa tolu. Sili faafetai i ona fausaga foliga, lenei laʻititi ma sili ona mafanafana taulaga taulaga na mafai ona faʻasaoina sina paʻi o aso anamua. Savalivali i le vaega tuai o le taulaga ma faʻafiafiaina lona matagofie atemosifia o se tatau!

Haiphong e taʻutaʻua foi mo le mea moni o se lelei amata amataga mo femalagaaiga i le tele o matafaga tafaoga e sili ona lauiloa: Halong Bay, Cat Ba Island, Baitulong Bay. I lenei taulaga mama, mafanafana, e mafai ona e nofo ai mo ni nai aso ae e te leʻi amata suʻesuʻe i matu o Vietnam - o le mea e lelei ai, o le tele o auala eseʻese (pasi, vaʻa, nofoaʻiga) faia femalagaaiga mai lenei nofoaga taugofie ma faigofie.

Haiphong o se nofoaga malolo e mafai ona tuʻufaʻatasia ai le malologa faʻatasi ai ma le asia o vaaiga matagofie. Faʻatasi ai ma mataaga taʻutaʻua i Haiphong, o le Opera House, Du Hang Pagoda, Nghe Temple, Cat Ba Island Park, Hang Kenh Commune.

Paga Ba National Park

Cat Ba Park, tu i le 50 km mai Haiphong, o le sili ona tele ma sili ona asia motu i Lan Ha ma Halong bay. O lenei paka Vietnamese ua aloaʻia e le UNESCO o se "Faʻasao o le lalolagi i le lalolagi".

E o tagata i Cat Ba mo matafaga ma togavao lanumeamata, o loʻo nonofo ai ma ituaiga e 15 o meaola e masani ona maua. O le paka o loʻo tu i luga o le auala autu o femalagaaʻiga a le tele o moa moa, o lea latou te masani ona fausia ai o latou faamoega i totonu o togatogo ma luga o matafaga o Cat Ba.

I luga o le teritori o le Cat Ba park e 2 ana e faʻatagaina e turisi ona suʻesuʻe. O le muamua o latou na tumau lona foliga vaaia masani, ma o le lona lua ei ai lona taimi ua tuanaʻi - i le taimi o le Taua a Amerika, sa i ai se falemaʻi lilo.

E mafai ona e asia le Cat Ba ile tausaga atoa. Mai ia Tesema e oʻo ia Mati, a malulu le tau, e toʻaitiiti lava turisi iinei. O le vaitaimi lea na avea ai le paka ma nofoaga lelei mo tafaoga mo na tagata femalagaaʻi e fia fiafia i le filemu ma le matagofie o le vao. Ae mo le taimi mai ia Aperila ia Aukuso, o le paka ua tumu i turisi mai Vietnam - o le lotoifale faitau aofaʻi na o le vaitaimi o aso malolo ma aʻoga aso malolo.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Du Hang Buddhist Pagoda

Naʻo le 2 km mai le ogatotonu o Haiphong, o loʻo iai le Malumalu faʻalelotu faʻa Buddha - i lona teritori o loʻo iai le Du Hang Pagoda. O se tasi o ulumatua i Vietnam, aua na fausia e le aiga tupu o Ly, o le na pule mai le 980 i le 1009. E ui lava na tele suiga na faia talu mai ona faʻavaeina, ae o loʻo avea pea ma faʻataʻitaʻiga sili ona lelei o tu ma aga masani ole Vietnamese fausaga o fale. O le pagoda e tolu-tiered, i luga o vaega taʻitasi o loʻo i ai se taualuga e faia i tile ma faʻamau faʻamau i luga.

I Du Hang, o le taua sili ona taua mo Buddhists o loʻo teuina - le aoina o tatalo "Trang Ha Ham".

E le mamao mai le pagoda, o loʻo iai foʻi isi vaʻaiga: o le logo logo, o faʻatagata eseʻese o talafatu meaola, o le faʻatagata o Buddha. O loʻo iai foʻi se togalaʻau matagofie ma faʻaputuga tele ole potasi bonsai, ma se tamaʻi faatanoa e iai iʻa ma laumei. O le faatosina e matala mo asiasiga i le tausaga atoa.

I le auala, i faʻaputuga ata o Haiphong o ata, ata o lenei faʻapitoa mea faitino masani foliga sili ona matagofie ma muamua.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Fale Opera ma le Lotoa o Fale Faʻafiafia

I le ogatotonu o Haiphong, luga o le Theatre Square, o loʻo i ai se fale tulaga ese e tele ona igoa: Municipal, Opera, Bolshoi Theatre.

I le taimi muamua, o lenei nofoaga na tuʻu esea mo le maketi, ae na faʻateʻaina e le pulega faʻakolone Farani ma fausia le fale faʻafiafia i le 1904-1912. Aumai uma mea mo fausiaina na aumai mai Falani.

O le tusiata fale mataaga o loʻo i le neoclassical style, ma o le ata o se kopi saʻo lea o le ata o le Palais Garnier, o loʻo tu i Pale. O le hall o le fale ua fuafuaina mo 400 tagata.

Muamua, naʻo Farani na asiasi i le fale mataaga, ae ina ua latou tuua Vietnam, na suia mea uma. O le faʻataʻitaʻiga ua faʻalauteleina lautele: i le faʻaopopo i le opera masani, e aofia ai le atunuʻu opera, faʻafiafia musika, ma faʻafiafiaga. E faʻatautaia ai foʻi konaseti faʻaalia ai musika masani a Vietnamese ma pop.

O aso malolo tetele uma i le taulaga o Haiphong (Vietnam) o loʻo faʻatulagaina e pulega o le lotoifale i le Square Square, i tafatafa ane o le Fale Faʻafiafiaga a le taulaga

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: 23km Motorbike Ride During Tet - Hai Phong to Tien Lang, Vietnam (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com