Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Koh Chang matafaga - o se malologa malolo pe pisapisao pati?

Pin
Send
Share
Send

O matafaga o Koh Chang e mafai ona taʻua ma le saogalemu o se tasi o mea manaia i Taialani. Lenei e mafai ona e fiafia i se aso malolo o le a faʻamalosia ai oe mo se taimi umi. Ina ia sologa lelei mea uma, matou te ofoina atu se aotelega puʻupuʻu o sili sili ona lelei matafaga eria i luga o le motu.

Vaega o se tafaoga i le matafaga i Koh Chang

O Koh Chang, o loʻo tu i le itu i sasaʻe o le Fagaloa o Thailand, ma ua taʻua o se nofoaga mama. O le eria o le motu e 215 sq. km., lea na faʻatagaina ai o ia e avea le mamalu tulaga 3 ina ua maeʻa Koh Samui ma Phuket. O le faitau aofai e 5 356 tagata.

Lenei turisi nofoaga amata amata atiaʻe talu ai nei, ae i se puʻupuʻu taimi mafai mafai ona avea lauiloa. O lenei manaʻoga e mafua mai i le toetoe lava a le oʻo iai punaʻoa faʻale-natura, leai se faʻafiafiaina o faʻafiafiaga ma tulaga sili ona lelei mo le aau. E tusa ma le 80% o teritori o le motu ua ufitia i vaomatua e le ofi i totonu; o le tele o matafaga tu matafaga o loʻo puipuia e faʻalapotopotoga talafeagai. O le lalolagi i lalo o le vai o le nofoaga faʻapitoa o loʻo fai ma sui o malie ma fasi tafola, laumei, molluscs ma iʻa seasea ituaiga. O vaomatua e nofoia e puaʻa o le mauga, manuki ma tia.

E ui lava i le mea moni o le tau i luga o le motu e mafanafana ma mago, e sili atu le sau iinei mai ia Iuni ia Oketopa. O taimi o totoe, mai ia Novema ia Me, Koh Koh o loʻo feagai ma timuga mamafa ma masani. O le averesi o le vevela o le vai o 28 ° C. O tagata Aboriginal e taitaia tonu lava le fuaina o le ituaiga olaga e pei ona latou faia i le tele o tausaga ua mavae. O a latou gaioiga e faʻavae i fagotaga, paʻu gaosiga ma fualaʻau fualaʻau.

E tele malu matafaga i le Koh Chang Island. Lenei o le lisi o le sili.

Khlong Prao Matafaga

O le faʻatulagaina o matafaga sili ona lelei i Koh Chang na tatalaina e Klong Prao, i le itu i sisifo o le talafatai. O lona umi e tusa ma le 3 km. O se niu laʻau e tupu i luga o le talafatai atoa, vavaeʻeseina mai se auala tele ma pisapisao. O nofoaga sili ona tumutumu e faʻataʻamilomilo ile 5 * faletalimalo. Ae e oʻo lava i inei e fai lava sina toʻafilemu - o lenei mafuaʻaga ona o le mea moni o le autu numera o tagata tafafao maimoa ma ulugaliʻi, ma o le matafaga lava ia e tu mamao ese mai autu autu faʻafiafiaga o le motu.

O le sami latalata i Khlong Prao e mafanafana, papaʻu, ma le vaaia gofie ma tafe. O le tupuʻaga e malu ma agamalu.

I tulaga o mea tetele, e tatau ona faʻamalieina tagata tafafao ma naʻo mea lelei e ofaina e faletalimalo i totonu. Faatasi ai ma ia faamalu ma sun loungers, pa, cafe ma faleaiga. I taimi o faʻalavelave faʻafuaseʻi, e mafai ona e lisiina se uila, tusi se malaga i le laulau taʻamilo, saini mo se fofo, pe alu i le faleoloa. E le gata i le Khlong Prao Resort Hotel o loʻo iai se vai taʻele ma se fale taele.

A o po le po, Klong Prao Koh Chang Beach magoto i le pogisa, faʻamalamalamaina na o le susulu o le masina ma moli faletalimalo. O lenei atemosifia e talafeagai mo fealofani savali. O le itu i saute o le matafaga o loʻo faʻatutuina i aso uma faʻaali afi, faʻafiafiaga faʻaaliga ma faʻafiafiaga a tagata pepese i le lotoifale. Ae o le mea e sili ona taua, o iinei e tu ai le afu o Klong Plu, o se tasi o afu sili ona tele i Taialani.

Kai Bae Matafaga

Faʻafiafiaina o ata sili ona lelei o Koh Chang matafaga i Taialani, e faigata tele le le faʻalogo i lenei nofoaga, o loʻo tu i le itu sisifo o le motu. Kai Bay e fai si umi ma, e le gata i lea, e puipuia e se maualuga maualuga pupu. O le oneone e paʻepaʻe, matua mama. O le sami i le itu i saute o le matafaga e papaʻu lava ma o le laueleele lata mai, e tu 300 mita mai le talafatai, e mafai ona gaugofie.

O iinei e mafai ai foi ona e mauaina le Coral Resort faletalimalo, o se tasi o sili ona matagofie, faʻapea foʻi ma se vaʻa vaʻa. E tatau foi ona maitauina o iinei o elefane mai le faʻatoʻaga ave e taʻele.

Pau lava le mea ua toe faʻaletonu o tai tetele, ma na o le 2-3 m le oneone o loʻo avanoa fua. O le itu i matu o le matafaga amata i tua tonu o le auala autu. O le alu ifo i le vai e loloto lava, o le sami lava ia e loloto lona loloto, o le pito i lalo e lilofia i maamaʻa.

O loʻo iai ni suiga i luga ole apitagalu ii ma ii. O loʻo avanoa taʻavale saogalemu i luma ole faitotoʻa.

O nofoaga autu (pa ma paipa potu, femalagaaʻiga ofisa ma faleoloa, faleʻaiga ma maketi, falevaʻa kayak, ma isi) o loʻo tuʻufaʻatasia i le auala tele. Ae leai se musika ma faʻaali i lenei nofoaga - e mafai ona maua i latou i le nuʻu (5-7 minute na muamua atu). Latou o atu foi i le fusuaga iina. Ae o Kai Bay o loʻo mitamita i le fogafale lua-itu vaʻaia, lea e taʻua o le sili i le motu.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Matafaga oneone oneone

O le faitauina o faʻamatalaga ma iloiloga o matafaga o Koh Chang, e mafai ona tatou faʻaiʻuina o le White Sand o se tasi o nofoaga sili ona tumutumu i le motu atoa. O lona faʻaaliga iloga o lona umi o le talafatai, sami papaʻu, papaʻe oneone ma atinaʻe lelei. White Sand Beach o loʻo ofoina atu le tele o ituaiga faletupe, faleʻaiga, fale faʻasoʻo, pa, faleoloa, maketi ma isi nofoaga tetele.

A oʻo mai i fale, e i ai le tele o ituaiga o filifiliga - mai le taugofie fale talimalo i tetele villas. Ole tele o faletalimalo e saʻo ile laina muamua.

E ui lava i le mea moni o le matafaga ua vaevaeina i 3 vaega, o le autu olaga i luga o lea e taulaʻi i le ogatotonu. E talimalo i aso uma i koneseti a tagata taʻutaʻua ma faʻaaliga afi. Ae paga lea, o le a leai ni faʻafiafiaga i le vai - o le kesi e faʻaleagaina le vai, ma o tagata o Koh Chang e matua popole lava i le tulaga o iai nei le natura. O seisi auala i vaalele faasee o le a avea mavaʻa masani, lea e mafai ai ona e savalivali i le talafatai atoa.

White Sand e matua filemu pe a goto le la. Pau a le mea o loʻo vaʻaia o eria e faʻataʻamilo i pa, o lea e sili ai mo aiga ma fanau ona nonofo mamao ese.

Ko Rang

I iloiloga o matafaga sili ona lelei i Koh Chang, o le Ko Rang resort area (Bounty, Pearl Island) e taatele. E manino le vai turquoise, papaʻe oneone, le tele o ituaiga iʻa ma isi meaola e faʻagaloina ai lenei nofoaga. I se faʻaopopoga, Ko Rang o le meatotino a le National Park, o lea la, o Thai tagata vaʻai latou te tausia le faʻatonuga iinei.

O le faʻatosina sili o lenei motu o se penina penina, lea e mafai ona asia mo sina tau, ma niu niu. Ko Rang lava ia e laʻititi (e mafai ona e faʻataʻamiloina i le 15-20 minute) ma toeititi lava o le vao. E leai ni fale tetele iinei, e ui lava o nofoaafi o le la, faʻamalu, faleoloa e manatua ai mea, o se cafe, o se taʻele ma se fale taele o loʻo iai pea. O le tele o fale, e aofia ai faletalimalo, e faia i laupapa ma ufiufi i laupama.

Malolo malo e mafai ona taʻalo volipolo, fana ma soka. O le isi faʻafiafiaga lauiloa o le maitauina lea o sauniga o le faʻaipoipoga i fafo atu o le 'upega tafaʻilagi, lea e faia iinei i aso uma. O se foliga tutusa taua o Ko Rang o peacocks o loʻo nonofo ai. Latou feoaʻi fua i luga o le matafaga ma fiafia e "fesoʻotaʻi" ma turisi.

Matafaga Tuʻutia

O Lonely Beach e taʻua o se nofoaga sili ona lelei mo se tafaoga tuufua i Koh Chang. E vavaeʻese mai le vaega autu o le motu e le pasia mauga ma se mafiafia pa vaomatua pa latalata i le talafatai. Tagata tafafao e faʻafeiloaʻi e manuki filo nofo i le lata ane. O le oneone i luga o le matafaga e lelei ma paʻepaʻe, o le ulufale atu i le sami e sili ona lamolemole, o le goto ma le tafe e toetoe lava a le lagonaina. O le turisi atinaʻe o loʻo faʻatulagaina i le nuʻu o Lonely Beach. O iinei e mafai foi ona e mauaina paketi faʻasoa.

O le vaega autu o lenei matafaga o se vaevaega manino i 2 sone - filemu ma pati. O le muamua, o le itu i matu, e aofia ai le tele o faletalimalo taugofie, faleʻaiga taugata ma faleʻaiga i le talafatai. E fetaui lelei mo tagata tafafao ma tamaiti laiti. Ae o le lona lua, i saute tasi, e taʻutaʻua i le aofaʻi tele o talavou mai fafo ma tagata ato ato mai tua na o mai i Taialani mai itu uma o le lalolagi. O le alu ifo i le vai e maʻa, o faletalimalo e le taugata, e tele foʻi discos, massage potu, peʻa fale, maketi, siva fola ma faʻamau.

I le masina atoa, e i ai pati onana i Lonely Beach i saute.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Kong Koi Matafaga

A e vaʻai i matafaga o Koh Chang i luga o le faʻafanua, e te mautinoa o le a vaʻaia Kong Koi i le itu i saute o le motu. O taʻua e turisi, ole filifiliga sili lea e malolo ai.

O le matafaga e iloga i le susulu o le vai ma tioata manino, faʻapea foi ma le oneone talatala. O le umi atoa o le talafatai e tusa ma le kilomita. E tele tagata i le faitotoʻa, ona masani ai lea tuʻufua.

O le nofoaga lava ia e matagofie, e ui lava e le mafai ona mimita i se atinaʻe atinaʻe tetele. Nofoaga, faleʻaiga, potu faʻafofuina, fale totogi pasika, fale faʻasalalau, ofisa o le la ma faʻamalu o loʻo taulaʻi i le itu i sisifo. Ae o le faleoloa e tatau ona alu i se tuaoi nuu. Ae mo tupe, e mafai ona faʻafesuiaʻi i faletalimalo ma i se tau le taugofie.

Fanau i le vai e lamolemole ma malu. O le loloto e amata i le 10 m mai le talafatai. O le pito i lalo e oneone, ae i nisi eria o loʻo i ai maʻa. E totogi se potu malolo i le la, ua lava lea e totogi ai le 100 baht i tagata tafafao maimoa pe faʻatau se meainu poʻo se meaʻai mai se pa i le taulaga. I le auala, o le mulimuli faʻatulagaina mea e taʻua o itula fiafia i aso uma (mai le 4 i le afiafi e oo i le goto o le la), i le taimi e lua e tautua ai i le taimi e tasi pe a okaina se tasi pusa.

Bang Bao Matafaga

Faʻamasani ma le faʻafanua o Koh Chang matafaga i Rusia (vaʻai i le faaiuga o le itulau), o le a faigata ona le taʻuina se tamaʻi nuʻu. Bang Bao, o loʻo tu i le itu i saute o le motu ma o se faʻaputuga o fale faʻaputu, e i ai sona tamaʻi matafaga ae manaia lava le matafaga.

Fale tetele (faleoloa e manatua ai mea, faleoloa o fualaʻau, faleoloa o lavalava, ATM, fale talimalo i luga o le vai ma faleʻaiga e iai le sami fou) o loʻo tu i tafatafa o le uafu. E mafai ona e alu i se tasi o motu tuaoi e ala i vaʻa ma vaʻa saosaoa. O vaʻa tafaoga i tafatafa o Koh Chang o loʻo faʻatulagaina foi iinei. I tafatafa o le auala tele o loʻo iai le tuai o le malumalu Thai, o le mea sili lea ona tosina iai le nuʻu.

I totonu lava o le nuʻu, e leai ni mea faʻafiafiaga - e faigata tele ona aau i inei, ma o luga o le sami e tipi e vaʻa. Moni, i nisi nofoaga gazebos tulaʻi luga tonu o le vai, ma agaʻi atu i le pito o le matafaga oe mafai ona vaʻaia le tele manuki vao. O musika ola e faʻalogo mai faleʻaiga i afiafi. A e manaʻo e sunbathe i luga o le oneone mama ma tofo i faʻamanuiaga uma o le malo, tu pe tusa ma le kilomita mai Bang Bao pe alu i sasaʻe.

Chai Chet Beach

Chai Chet Beach i Koh Chang o se tasi o nofoaga sili ona lelei mo se malologa filemu ma malolo. O lona umi e oʻo atu i le 1 km. O le lautele o le talafatai e faʻatonutonuina e le susulu / tafe ma o 5-15 m. O le oneone e lelei, paʻepaʻe, mama. E papaʻu le sami, e papaʻu le faitotoʻa o le vai, e oneone le pito i lalo, ae e iai foʻi maʻa tetele. E tele foʻi faʻatonuga faʻapolopolo.

E leai ni faletalimalo tele latalata ane, o le mea autu e nonofo ai o fale talimalo. Ma e tele foʻi fesuiaʻiga - e masani lava i sitepu uma. O le faletalimalo eria i ai faamalu, sun loungers ma fofō fafie. Peitaʻi, e lava le paolo e aunoa ma nei fausaga - e tele laʻau i luga o le matafaga.

E le toʻatele ni tagata iinei, ae maise i afiafi. O loʻo iai le nofoaga autu i le itu i matu o le matafaga. O le faletupe lea, potu fofō, faʻamau, faleʻaiga, supamaketi, faleoloa kesi taugofie ma ofisa o leoleo. O le itu i saute o Chai Chet e le o toe nofoia, o lea e matua leai ai ni turisi iinei. Ae mai iinei e mafai ona e fiafia i le goto o le la ma le oso aʻe o vaaiga. Ma i le ata o matafaga o Koh Chang, e mafai ona e vaʻaia ma le manino o Chai Chet e atoatoa mo se tafaoga ma tamaiti.

Pei ona e iloa atu, o matafaga sili ona lelei i Koh Chang ofaina avanoa faʻatapulaʻaina mo malologa. E tutasi uma na. O le fea e te fiafia i ai?

O matafaga uma o Koh Chang o loʻo faʻamatalaina i le tusitusiga, ua makaina i luga o le faʻafanua o le motu i Rusia.

Vitio: o se aotelega o matafaga i le motu o Koh Chang i Taialani.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Lonely Beach. Most popular place for western backpackers - #5 Koh Chang, Thailand (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com