Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Phi Phi Le motu: Maya Bay beach, faʻafefea ona maua, motugaafa

Pin
Send
Share
Send

O le Phi Phi Islands Group o se nofoaga saogalemu mai le laueleele tele Thailand i Phuket. O le atu atumotu na oʻo atu i le lisi o nofoaga lauiloa turisi ina ua maimoaina e le lalolagi le matagofie o le ata The Beach. O motu tetele e lua o atumotu o Phi Phi Don ma Phi Phi Le. O le motu vaega a le itumalo o Krabi. Aisea ua matua lalelei ai lenei tagata parataiso ile motu? Seʻi tatou suʻesuʻe.

Phi Phi Archipelago - faʻamatalaga mo i latou o le a malaga

O Thailand e ofaina le tele o motu, ae o turisi e filifilia Phi Phi. Muamua lava, talu ai o le atinaʻe atinae tetele - e tele cafe, faʻamau, faʻafiafiaga, o le tele filifiliga o fale mo soʻo se tofo ma paketi. Ma e naʻo iinei lava e mafai ai ona e faʻamamaina i le natura o le teropika, e aunoa ma le motusia o penefiti a le malo.

O Phi Phi o se atumotu e ono motu. O le tele o latou - Phi-Phi Don - o loʻo tu i le itu i matu o le atu atumotu, o le 'auʻaunaga atoa e faʻalauteleina iinei, o feʻaveaʻiga uma o vai e o mai iinei ma tagata tafafao.

Phi Phi Lei o loʻo tu i saute, o lona autu faʻatosinaina o le faga ma le matafaga Maya Bay, i lenei parataiso le ata "The Beach" na pueina. I luga o Phi Phi Lei, o loʻo puipuia le natura o meaola - e leai se mea e nonofo ai tagata tafafao maimoa, talu ai o le motu ua aloaʻia o se vaega puipuia.

O isi motu e fa e laʻititi, latou omai iinei mo le lelei o snorkeling chic. O le natura o le Phi Phi atumotu e matua ese lava ma matagofie o se mea sese tele le sau i Taialani ae le asiasi i latou.

Phi Phi Don

Le motu pito tele ma tele lona atinae i tulaga o turisi atinaʻe. O nofoaga uma e feoaʻi ai vai i le Tonsai Pier.

Lelei e iloa! E leai ni auala faʻafoliga i luga o le motu, e sili atu ona talafeagai le fealualuaʻi i uila afi poʻo uila.

Seia vagana le pueina o le The Beach, e leai se tasi na iloa e uiga i le Phi Phi atumotu, ae faʻafetai i le ata tifaga, turisi lolovaia atumotu, o lea na vave amataina le Thais atinaʻe o turisi vaega ma o aso nei o le autu faʻatupega o tupe maua mo le lotoifale faitau aofaʻi.

I le 2004, o se mafuiʻe malosi na afaina ai le Sami o Andaman, na mafua ai se galulolo na afaina ai le tele o le motu. Na toetoe lava titina ese mai luga o le lalolagi, tele o tagata e leʻi maua. O le mea e lelei ai, o aso nei e leai se mea e faʻamanatuina ai lena mea leaga na tupu - E talimalo talimalo Phi Phi i turisi.

Lelei e iloa! Phi Phi Don e tele ona matafaga matagofie, o Lo-Dalam e lauiloa o se sili ona fiafia. Tagata tafafao maimoa mai i itu uma o Europa eo mai iinei. Afai e te manaʻo e malolo i le filemu ma le nofo toʻatasi, filifili mea e nonofo ai mamao mai le talafatai.

O faʻamatalaga auiliili e uiga ia Pi-Pi Don o loʻo taua i luga o lenei itulau.

Phi Phi Lei Island

O le lona lua o motu tele i le atu atumotu. Lauiloa i le Pi-Pi Lei o le Maya Bay, lea na faia e Leonardo Lee Caprio. E tasi le auala e mafai ai ona e oʻo i le Phi Phi Lei - ile vai. Felaʻuaʻiga e alu iinei mai soʻo se matafaga i luga o Phi Phi Don. O le a le mea e tatau ona ou faia:

  • saili se Thai e tiʻetiʻe se vaʻa umi - o se vaʻa afi umi;
  • totogi mo le malaga - o le tolu-itula malaga o le a tau e tusa ma le 1.5 afe baht, o le taimi lenei ua lava lea e suʻe ai le Maya Bay.

Lelei e iloa! O le folau i luga o le Pi-Pi Lei Lusha ua na o le taeao po o le leva o le afiafi - muamua, e le vevela, ma le lona lua, e toʻatele tagata tafafao, lelei susulu o le la mo lelei tui.

Vaaiga

O le mea moni, o le autu tosina o Phi Phi o le natura ma matafaga. Mo lenei, turisi e o mai iinei. Afai ua e laki i le i ai i luga o Phi Phi Lei, aua le misia le avanoa e asiasi ai lua ofoofogia coves ma se Viking ana. Tatou amata i le asiasiga i Maya Bay.

Maya Bay i luga o Phi Phi

Tala Fou! Seʻia oʻo i le iʻuga o le 2019, ua tapunia le faga i tagata lautele!

O le mea moni, o Phi Phi Islands e fesoʻotaʻi ma Maya Bay - o le sili lea "faʻalauiloa" tosina a le atumotu. O se asiasiga i le Maya Bay (Phi Phi) e totogi - 400 baht. Faʻafefea ona sefe? E faigofie lava - e asiasia le motu ma faga mai le vai e aunoa ma le alu i le paʻu. Peitaʻi, o turisi ua lava le poto masani e fautuaina le totogiina o le tupe ma alu i uta.

Mea moni manaia! E faitau miliona turisi e asiasi atu ia Pi-Phi Lei i tausaga uma, e le taumateina, o le fiafia tele i le motu e le afaina ai le siosiomaga. E maitauina faapitoa le lafoai o lapisi; i le 2018, i le afa lona lua o le taumafanafana, na tapunia ai Phi Phi Lei i tagata femalagaaʻi - na faʻamamaina ma faʻalelei.

I le tifaga "Le Matafaga", Maya Bay i Taialani o loʻo faʻaalia o se fasi parataiso - e le o se faʻateleina. E siʻomia Maya Bay e maʻa, o le talafatai e ufitia i le oneone paʻepaʻe, faʻatofuina i totonu o togavao vevela, o amu matagofie o amu o loʻo nana i totonu o le sami.

Lelei e iloa! Maya Bay i Thailand o se vaega o le paka a le atunuʻu, o lea e leai ni fale, faleʻaiga ma pa pia e le galue, e mafai ona e sau iinei naʻo se vaega o se tagata malaga poʻo se taʻamilo taʻamilo. Oe tatau mautinoa ave meaai ma vai inu i lau malaga.

Aloalo Lanumoana o Pileh Aloalo

E le gata i le Maya Bay ofoofogia, o Phi Phi Lei o loʻo iai foi lona Lagoon Lanumoana matagofie. O loʻo tu i le isi itu. O lona matagofie e leai se tagata malaga. E le fia afe turisi iinei, ma o le natura e le itiiti ifo lona matagofie nai lo Maya Bay.

Afai e le o oe o se fiafia i le tifaga "O le Matafaga", o se tafaoga i le Blue Lagoon o le a aumaia manatu le itiiti ifo le malosi i le tulaga o lagona lagona nai lo Maya Bay.

O vaʻa e tuʻuina saʻo turisi i le faga, ae aua le aau i le apitaogalu, latou te oʻo saʻo i le vai, i le loloto e le sili atu i le mita. O le faga e sili ona matagofie, siʻomia e maʻa ma ufiufi i vailaʻau vevela.

Viking ana

O se tasi o mataaga sili ona manaia o le motu o Phi Phi Lei - o ata papa na teuina i luga o puipui. Lenei oe mafai ona vaʻai atu ata o Viking vaʻa, o le tele o ata e faia i totonu o se sami autu. Ae paga lea, e le mafai ona e alu i totonu, ae e te iloa atu le ana mai fafo.

O le ana na filifilia e le fiaselau o foloina o manu na fausia o latou faamoega iinei, o tagata nonofo aoina manulele manu ma saunia meaai lelei mai ia latou.

Mea moni manaia! O se stalagmite tele na fausia i totonu o le ana, ma tagata o le motu na aumaia taulaga ia te ia - niu popo.

Faʻafefea ona e alu i Phi Phi

Seʻi o tatou iloiloina ni auala e o atu ai i Pi-Pi Lei.

I luga o Pi-Pi mai Phuket

E i ai le vaʻa vaʻa vaʻa motu, ae naʻo pasese felauaiga femalagaaʻi e taufetuli, o lea e faigata ai ona feaveaʻi femalagaiga. I le auala, luga o Phi Phi, felauaiga leai se aoga, talu ai e leai ni auala.

O le algorithm o gaioiga e faapea:

  • lele i Bangkok poʻo Pattaya;
  • alu i Phuket.

Ona mafai lea ona e filifilia se tasi o auala na tuʻuina atu e te alu ai i le uafu Rassada.

AualaVaega:Le tau
Faʻatau se tiketi i le Phi Phi Island mai se ofisa malaga i le malae vaʻaleleO le tau o le ticket e aofia ai le faʻamatuʻu atu i le uafu ma le vaʻa lava iaE tusa o le 600-800 baht
Alu na o oe i le uafuMuamua e te manaʻomia le sau mai le malae vaʻalele i le 'aʻai i pasi laʻititi, ma e ala i le tuk-tuk i le uafu, o le malaga e 900 baht le tau.O le tiketi vaʻa i le itu o le motu o le tau e 600 baht, i itu uma e lua - 1000 baht
Tusi se fesiitaiga i le faletalimaloO se auaunaga faʻapena e saunia e le 4 ma le 5 fetu faletalimaloO le tau e faʻatulagaina e le faletalimalo

O le malaga mai le uafu i le motu e tusa ma le lua itula. E sili lelei le faʻatau o tiketi ile itu e lua ile ofisa malaga. O le tiketi toe faʻafoʻi o le a faʻatulagaina - e mafai ona e toe foʻi i Phuket i soʻo se taimi, ae naʻo le felauaiga o le kamupani na aumai oe i Phi Phi. Ioe, e mafai ona e faʻatau se tiketi i luga o se vaʻa saoasaoa tumaʻoti - o le tau e 1500 baht.

Lelei e iloa! O vaʻa uma e taula i le Tonsai Pier. Ina ia e alu i le faletalimalo, e tatau ona e okaina se fesiitaiga.

Ia Phi Phi mai Krabi

Mai le malae vaʻalele, e tatau ona e alu i le 'aʻai, ona e oʻo atu lea i le uafu i Klong Jilad - mai i inei e taufetuli atu ai vaʻa ia Phi Phi Don. O le uafu e mafai ona maua i auala e lua:

  • faʻafesoʻotaʻi se ofisa femalagaaʻi i le malae vaʻalele, iinei oe mafai ona faʻatau se fesiitaʻiga i le uafu ma se tiketi vaʻa;
  • tutoʻatasi tietie i le uafu, faatau tiketi i le pusa box.

O le tau o le pasese mai le malae vaʻalele i le uafu e tusa ma le 150 baht, o le taxi e $ 500 baht. E 350 baht le tau o le nofoaafi. O le sopoia e 1.5 itula.

Lelei e iloa! Afai e i ai ni mafuaʻaga e te le puʻeina ai le vaʻa mai Krabi, e mafai ona e moe i le po ma folau atu i Phi Phi i le aso e sosoʻo, pe alu i Ao Nang.

Ia Phi Phi mai Ao Nang

O le auala mai Ao Nang i Phi Phi Don e le umi se taimi ma e le mafua ai ni faʻafitauli. E mafai ona e faʻaogaina se tasi o auala:

  • alu i le tuk tuk, alu i le Noppart Tara pier, faʻatau se pepa ulufale i le pusa fusu;
  • faʻatau se tiketi i le faletalimalo poʻo le ofisa malaga.

O le malaga o le a tau 450 baht, o le toe foi vaa - 350 baht. E 2 itula le umi o le faigamalaga.

O tau ile itulau e mo Oketopa 2018.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Fautuaga fesoasoani

1. Malaga poʻo se malaga tutoʻatasi i Pi-Pi Lei ma Maya Bay

Muamua lava, afai o lau sini o se vave suʻesuʻega o le Phi Phi Islands, oe le fuafua e savali faataamilo i le atu atumotu mo le vaiaso, mafaufau i se taamilo taamilo. Faʻapea foi, o se taʻamilosaga taʻimua o se filifiliga sili ona lelei mo i latou oe mananao e sefe tupe. E mafai ona faʻatau se malaga i le Maya Bay, savali mo ni nai itula i le Phi Phi Lei.

I Phuket, faʻatau se tafaoga tumau 1-2 aso o le a le faigata ma o sea malaga e tau sili atu le tau nai lo le tutoʻatasi malaga i Maya Bay.

Lelei e iloa! Tau mo maimoaga tafafao maimoa ese mai 1500 i le 3200 baht. O le tau e faʻamoemoe ile umi ole malaga ma tuutuuga ole polokalame. Ae e te leʻi faʻatau, fesili e uiga i tulaga - o nisi o asiasiga e aofia ai meaʻai.

2. Nofoaga i luga o Pi-Pi Don

E i ai le tele o faletalimalo luga Pi-Pi Don mo soʻo se tofo ma eseese tau o vaega. O le sili ona paketi api o fale. O le tau o le soifuaga e amata mai i le 300 i le 400 baht. O mea faigofie i ia fale e toetoe lava a toesea, e leai se ea malulu. O le tau o le po i le ogatotonu faletalimalo faʻapitoa ma sili atu ona lelei tuutuuga mai 800 i le 1000 baht.

O faletalimalo sili ona tele e tu i le eria o Tonsai Pier ma Lo Dalam, ae o lea e tatau ona e faʻalogologo i musika e tata i luga o le siva siva i po uma.

Lelei e iloa! E sili le tusi muamua mea e nonofo ai. Muamua, e sili atu le sefe i lenei auala, ma le lona lua, o tau i luga o le Booking service e masani ona maualalo nai lo le taimi e tusi saʻo ai luga o le motu.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

3. Matafaga

I luga o Phi Phi Don ma Phi Phi Lei, o loʻo iai le tele o filifiliga o matafaga matagofie ma le toʻafilemu - o nisi e pisapisao, ma pati, ma o loʻo iai ni aʻai tuufua ma tuufua.

I luga o Phi Phi Don sili ona asia:

  • Long Beach;
  • Lo Dalam;
  • Tonsai Fagaloa.

Lenei o le talafatai ma tulaga sili ona lelei mo malologa - aunoa ma galu, ma se malifa malifa i totonu o le sami, malu, lelei oneone. Peitaʻi, e tatau ona e mataala i le suiga malosi o le sami i le aso atoa. I isi matafaga i luga o Phi Phi Don, naʻo le auala e mafai ai, e le mafai ona e oʻo i le laueleele.

4. Asiasi i tuaoi tuaoi

Aua le misia le avanoa e asiasi ai i le tuaoi Railay Peninsula ma Lanta Island. Ua lava e tuu ese se aso e tasi ma le po e tasi e tofu ai i le siosiomaga o le natura vevela.

Matafaga Maya Bay, Viking ana, natura masani ma le tele o lagona lelei ma lagona - o le mea lena o loʻo faʻatali mai tagata uma i luga o Phi Phi Le.

Vitio: o a foliga o le Phi Phi Islands ma faʻafefea ona alu le malaga i Maya Bay.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Ko Phi Phi Islands, Thailand in 4K Drone, Music Video Remixed see more on: (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com