Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Eseese o azalea Iapani ma tausi mo latou

Pin
Send
Share
Send

Azalea o se matua fugalaʻau fugalaʻau, ae o le Iapani azalea, ma le tausiga lelei, lea e mafai ona tupu ma avea o se fugalaau laʻau, teuteuina fugalaʻau fugalaʻau ma fugalaʻau moega o taulaga, dachas, loggias ma lautele balconies. O lenei togalaau rhododendron e sili ona manogi fugalaʻau.

Faʻauiga puʻupuʻu mo rhododendron togalaau

O le azalea Iapani e aofia ai le ituaiga Rhododendron o le aiga o Heather. Itiiti Iapani azalea a le vaega faʻatoʻaga o evergreen fugalaʻau, na te le faʻamaligiina ona lau i le tautoulu.

I luga o se tusi. O le lauʻeleʻele o le azalea Iapani o Iapani, Saina, Caucasus ma Initia. Faʻafetai i taumafaiga a le aufaifaʻatoʻaga, o lenei ituaiga o hybrid e lagona lelei i togafiti ma fale mafanafana - o se tasi lea o eseesega taua ma aoga a le azalea Iapani mai ona aiga taua.

Faamatalaga auiliili

O le azalea Iapani e taʻua o se laʻau tumau e ola lemu ma manaʻomia le onosaʻi. I lona atunuʻu, i Iapani, e tupu le azalea i le 2.5-3 m le maualuga. O le eseesega o le tau o tatou itulagi mafai ai ona ausia na o le afa mita o le tuputupu ae.

O le azalea a Iapani e fuga matua sili ona manaia, olaola, ae paga lea, e le umi - e oʻo atu i le 1.5 masina. Eseese 'eseʻese ma laiti-ituaiga o lenei ituaiga azalea e' eseʻese tele, foliga, lanu o fugalaʻau latou lava. O le azalea togalaau a Iapani e mafai ona mafolafola, tubular, pe faʻatumu foliga. O le tele o inflorescences e laiti, lapoʻa, faigofie, feololo, faalua fugalaau - "tagata tino ese".

O le azalea a Iapani e fuga malosi, o le lanu e eseʻese lava - paʻepaʻe paʻepaʻe, mumu sesega, loloto piniki, matagofie salmon, felanulanuaʻi ma e matua matagofie lua-leo.

  • Loloto azalea Iapani mumu - o ituaiga ia Arabesque, Marushka, Georg Arens, Moderkensdah ma isi lauiloa hybrids e iloga i le susulu, faʻatumuina o le lanu viole, mumu, moli - lanumumu paolo.
  • Azalea o le japanese piniki - ituaiga Kermesina tulaʻi, Canzonneta, Petticoat, ma isi E eseʻese i le manogi, fugalaʻau foliga ma maaleale o lanumoana - mai le lanu, loloto paolo i le piniki piniki.
  • Salmon azaleas o le ituaiga rhododendron e sili ona taua., latou te tutupu aʻe i le 1.5 m i le maualuga ma ola lelei i le lautele, o le pale ua salalau. Ia lava le teteʻe atu i faʻamaʻi, le aisa-tetee.

O fugalaʻau e matua manogi lava, o le azalea e fuga tele lava na te ufiufi laulaʻau ma laʻau i fugalaʻau. Faatasi ai ma le saʻo spherical fausiaina o le togavao, le Iapani azalea liliu i totonu o se susulu pupula fugalaʻau polo i le taimi o fugalaʻau.

E tupu tele lava. Maʻaleʻa, manifinifi laʻau - o lala e matua lala, matua vaelua, mai le tasi i le isi. O laulaʻau e laʻititi, tuputupu aʻe i le 2.5-3 cm. O laulaʻila e iila, mafiafia, fai si umi, oblong, lanceolate. Latou i ai se pupula, matua pogisa lanu meamata. Lalo, i le pito i lalo, o le laulaʻau e ufiufi i se vali matte.

Talaʻaga o le amataga

O le azalea Iapani o se fugalaʻau talavou lava, o le talaʻaga o lona faʻatoʻaina ma le tufatufaina na amata i le amataga o le 20 seneturi. Ona taʻua lea o lenei ituaiga Kurum azaleas. Ae talu ai o uiga eseese o le tausiga, le faapalepale i le maualalo o le vevela, o le azalea na le mauaʻa i togalaʻau a Europa ma Amerika. Ae faafetai i taumafaiga a le aufaifaatoaga, ina ua mavae sina taimi, na aliaʻe hybrids azalea, lea e fetaui lelei ma o matou tulaga (e mafai ona e faitau e uiga i le hybrid rhododendrons iinei). I Iapani, o le togalaau azalea ua avea ma faʻailoga ma se manaʻoga elemeni elemeni.

O le a le eseesega mai isi ituaiga?

O le azalea a Iapani e na te faʻauneina lelei i le teuteuina ma le paleina o pale. Faatasi ai ma azaleas, tagata fesuiaʻi suia togalaau ma fanua i tua i ni matagofie parataiso.

Tusitusiga. O le ituaiga azalea lea e aa lelei i eleele matala, e ola pea mai le taumalulu, e taʻua o le ituaiga o le aisa.

Totogi ma faʻamatalaga ma le ata

I fugalaʻau o aso nei, o loʻo faʻaaoga lelei le azalea Iapani, na faʻafaileleina e le au faʻapitoa ni ituaiga o ituaiga eseese o lenei ituaiga, e tofu lava latou ma ona uiga i lanu, tuputupu aʻe, tausiga ma fugalaʻau.

Le sili ona lauiloa Iapani azalea hybrids:

Moli Maualuga Nofern

E ola e pei o se togavao, o laulaʻau e feololo, e tupu i le 5-5.5 cm teisi umi, ovoid, faʻasino i tumutumu lava. Taʻitasi inflorescence e oʻo atu i le 10 fugalaʻau - latou te ola i se tamaʻi polo. O fugalaʻau lava latou e pei o faʻatumu-nifo, samasama samasama ma faʻailoga samasama pupula i le ogatotonu.

O le fugalaʻau e laʻititi, e tupu na o 2-2.5 cm, o se manogi manaia manogi susulu mai ia. Lenei ituaiga o aisa-teteʻe, ola lelei i tulaga tau o le ogatotonu sone ma sili atu i matu itu. E tupu i le maualuga o le 70-80 cm E fuga i le faaiuga o le tautotogo poʻo le amataga o le taumafanafana.

Arapi

O lenei ituaiga e iloga i lona pupula uiga ese o le fugalaʻau. O fugalaʻau e matagofie, lanumumu lanumumu, ei ai le averesi o le lapoʻa o le 4-5 cm. E fuga i le ogatotonu o Me, agalelei ma faʻaaliali aʻe ona inflorescences. O lau e iila, umiumi, susulu, feololo mai le lapopoʻa.

I luga o se tusi. O le ituaiga lava ia e maualalo, e tupu lemu ma e masani ona foliga mai o se teuteu lelei teuteu vao.

I le taumalulu, o laulaʻau suia lanu, avea ma se ese mai i le tele o lanu maroon. I le tautotogo, o laulaʻau ua toe faʻatumuina i le mauoa, susulu lanumeamata lanumeamata.

Matamata i se vitio e uiga i le Japanese azalea Arabesque:

Kermesina Rose

O le teuteuina azalea hybrid e tupu i luga i le 70-80 cm le maualuga, ei ai lona pale mafiafia pale. O fugalaʻau latou e foliga mai o logo - lanu piniki sesega, e tuaoi ma se paʻepaʻe papaʻe i autafa. Mai le ogatotonu o Me, o le atoa togavao e matua pupuni lava ma le maaleale fugalaʻau - amata fugalaʻau. O laulaʻau e laʻititi, lapotopoto lapoa lona foliga, e i ai se pogisa, lanumeamata lanumeamata lanu. Lenei ituaiga e malupuipuia mo le taumalulu, ona azalea o le a talia lelei le taumalulu lelei. Masani totoina i firs, juniper bushes.

Maruska

O le ituaiga na fafagaina i le 1988. O le evergreen bush e maualalo, tuputupu aʻe i le 50 cm le maualuga, ae salalau - oʻo i le 70-80 cm le lautele. E fuga i totonu o le hemisphere - o se ao o susulu mumu pupula inflorescences i le atoa o Me. O le fuga e matua tele o laulaʻau e toetoe lava a le vaʻaia. Seʻi vagana ua fuga mai ona mafai ona e vaʻai i sina tamaʻi felafolafoaʻi, pei o ni laminated, iila lauiti lauiti.

I le tau mafanafana, o laulaʻau e lanumeamata, ma i le tautoulu latou mauaina se burgundy hue.

Tusitusiga. E le masaina e Azalea ona lau, o lea la e foliga matagofie ma pupula tele le togavao mo le tausaga atoa.

Lenei ituaiga o aisa-teteʻe, ae le faʻaletonu le lāmala, o le eleele e tatau lava ona susū i taimi uma.

Matamata i se vitio e uiga i azalea Iapani Marushka:

Purinisese anna

Laʻau puʻupuʻu, matagofie. E faifai lemu. E tupu na o le 40 cm, e taʻua o le dwarf azalea. Ae o le pale e faʻalauteleina i se lautele semicircle, e oʻo atu i le 85 - 90 cm. fugalaʻau o se maʻaleʻale lemoni lanu, teuteuina i le umi, protruding antennae - stamens, laʻititi - e oʻo atu i le 2 cm. O fugalaʻau e aoina i totonu o inflorescences, tele, fausiaina se mafiafia pale pale.

O laulaʻau e iai sina enaena enaena i laulaʻau laʻitiiti, ona sesega lea, ua lanumeamata lanumeamata. E laʻititi foʻi laulaʻau. E faʻapalepale lelei i le taumalulu, ae e sili atu le lelei le faʻasao o se azalea talavou mo le taumalulu, aemaise lava o lenei ituaiga matagi e le fiafia.

Georg Arends

O lenei ituaiga ua taʻua o le openwork azalea. I le tausaga o le 10, o 70 - 80 cm le maualuga ma 90 cm lautele. E fuga i se lanu viole uiga ese, matala lautele, faʻaalia ai se pogisa laʻitiiti faʻatonu i totonu o le fugalaʻau lava. Leaves e feololo, i ai se mafiafia lanumeamata lanu, susulu. Fugalaʻau amata i le amataga o le taumafanafana. O lenei ituaiga e fefefe i le malulu ma le matagi, e tatau ona ufiufi lelei mo le taumalulu.

Moderkensdah

Eseesega i le pupula tele, lanu mumu fugalaʻau. O fugalaʻau e lapoʻa, tupu aʻe i le 10 cm le lautele. O lenei ituaiga e fiafia i nai paolo, e fai ma aʻa le faapalepale, e mafai ona tatalia le vevela oʻo i le 20 - 22 ° C. Fuga matua i le amataga o le taumafanafana. E faʻaaogaina e le au mamanu lenei ituaiga o se pa ola - o se pa puipui. Averesi maualuga, aapa 55 - 60 cm.

Purpurkissen

O le matagofie sultry matagofie amata blooming i le tautotogo po o Iuni ma se olaola lanu viole lanu. E fuga tele, o fugalaʻau e feololo, e oʻo atu i le 4 cm O le togavao e matua mafiafia, e le vaʻaia lau i tua atu o fugalaʻau. O laulaʻau e oval, pogisa lanumeamata, laʻititi, e oʻo atu i le 3 cm. E tupu lemu, o se papala pupuvao 80 - 90 cm le lautele ma na o 30 - 40 cm maualuga. E fiafia i le malamalama, sili atu le ufiufi mo le taumalulu.

Aso o Mathers

Eseesega i fugalaʻau lapoʻa o se pupula lanu enaena samasama samasama, o fugalaʻau latou e 9-10 cm le lautele. Fuga i le faaiuga o Me, fugalaau e le umi - seia oo i le ogatotonu o Iuni. Laʻau faʻasolosolo faʻapipiʻi. O laulaʻau e lanumeamata lanumeamata, faʻaloloa, e oʻo atu i le 6 - 7 cm E fautuaina e ufiufi mo le taumalulu, aemaise lava le azalea talavou.

Vaiaso ulaula

A dwarf evergreen azalea variety (oe mafai ona iloa e uiga i dwarf rhododendrons iinei). Averesi maualuga, tupu e oʻo i le 60 cm. Fugalaʻau e lapoʻa lava, e oʻo atu i le 7 - 8 cm le lautele. Latou te pei o lili i foliga, susulu, mumu-moli. O laulaʻau e lanumeamata lanumeamata i le lanu, mafiafia, susulu, pei o se varnished. Fefe i le matagi, masani totoina i se puipuia filemu nofoaga, malutia mo le taumalulu.

Canzonnet

O le ituaiga na tupu mai i le 1997, talu mai lena taimi ua avea ma manaoga tele o tagata faatau. O le pale e faʻaleoleo, ma faʻateleina totoina faʻalua fugalaʻau o le feololo tele - 6 cm. O fugalaʻau o se manino piniki lanu, matua maaleale. O laulaʻau e laʻititi, lanumeamata lanumeamata, pupula, na o le 2 i le 3 cm le umi. Fuga i le amataga o le taumafanafana, fausiaina se mama lapotopoto togavao.

Albiflorum

Ua amata ona fuga mai le teine ​​faʻaipoipo paʻepaʻe i le afa lona lua o Me. E fuga tele lava, ma fausia ai se kiona-paepepa uepisaite o spherical inflorescences. O laulaʻau e lanumeamata lanumeamata, susulu ma fai lava mafiafia, laʻititi faʻatafafa. E onosaʻi i le teuteuina lelei. E sili le ufiufi i le taumalulu, e ui o le ituaiga e manatu o le aisa-teteʻe, e fefefe le azalea i le matagi.

Petticoat

O lenei ituaiga ua avea o se semi-evergreen shrub. Averesi maualuga - oʻo i le 50 cm, e ui lava i le tausaga o le 10 e tupu oʻo i le 90 cm. I le lautele e tupu oʻo i le 80 cm ma se pale mafiafia - o se palanikeke. O laulaʻau e lapotopoto, pogisa, lanumeamata lanumeamata i le lanu. O laulaʻau e le lapoʻa i le lapopoʻa - e oʻo atu i le 3 cm O fugalaʻau e pei o tamaʻi peonies i foliga - mafiafia, tumu, faʻalua. O le lanu e sesega piniki ma se paolo lilac. Faʻaalia fuga i le faaiuga o Me. I le taumalulu, e sili atu le malutia mai le malulu ma le matagi.

Koenigstein

O lenei ituaiga e le fiafia i le lāmala ma le la tuusao. O le laʻau maualalo-tupu, tupu i luga i le 40 cm le maualuga O laulaʻau e muamalie, malamalama lanumeamata, feololo i le tele, oblong i foliga. O fugalaʻau latou e maaleale, piniki, pei o tamaʻi fetu. E fuga i le faaiuga o le tautotogo - amataga o le taumafanafana, puupuu, ae tele ma susulu.

Рraecox

O lenei ituaiga e eseʻese i le fausaga - o se lauusiusi, sosolo togavao. E tupu aʻe i le 1-1.5 mita lautele. O laulaau e faʻaloloa, pogisa lanumeamata, feololo le umi, oʻo atu i le 6 - 7 cm. E fuga tele ma le malamalama lilac laʻitiiti lanu ma le lilac lanu. I foliga, o fugalaʻau e tai pei o se faʻatumu - o se logo - o ni tamaʻi faʻailoga pupula e pei o fetu. E puʻupuʻu fugalaʻau, o fugalaʻau e faʻatulagaina faʻatasi. E fuga mai lava ia Mati, o le fuga taimi e puʻupuʻu: 2 - 3 vaiaso.

Elsie Lee

I luga o se tusi. O lenei ituaiga e iloga i lanu eseese o fugalaʻau latou: petals o se vaivai lanu viole lanu ma maalealeʻa togitogi - freckles o se mauoa lanu piniki lanu.

O fugalaʻau e faʻaluaina, lapoʻa, oʻo atu i le 8 - 9 cm le lautele. O laulaʻau e lanumeamata lanumeamata, e feololo lona umi, faʻasolosolo. E tupu aʻe o se vao fua, sosolo, oʻo atu i le 80 - 95 cm le lautele ma le maualuga.Ua fautuaina e toto i se nofoaga tuufua puipuia mai le matagi. Lenei ituaiga faʻapalepale lelei taumalulu.

Nord Licht

O se pupula papaʻu, e tupu aʻe i le 40 cm. E fuga i mumu mumu i le tautotogo, o fugalaʻau e fai si lapoʻa. O fugalaʻau e faʻataʻaliʻoliʻu foliga, pei o logo logo. O laulaʻau e feololo - 5 - 6 cm. Uumi, lapoʻo, lanumeamata lanumeamata i le lanu. Mo le taumalulu latou tapunia mai le matagi ma le malulu.

Fuga

Afea ma faʻafefea ona tupu?

I togalaau, luma togalaʻau, azalea fuga i le tautotogo, amata mai ia Mati - Aperila, faʻamoemoe i le ituaiga. Tele o azalea Iapani e amata ona fuga mai ia Me po o le amataga o Iuni. I potu mautotogi, ma le tausiga lelei, e mafai ona e vaʻaia ai fugalaʻau lauolaola e oʻo ia Fepuari.

O lenei fugalaʻau matagofie e fuga tele lava, o fugalaʻau ufiufi atoa luga o le pale ina ia le vaʻaia o laulaʻau. Faʻatasi ai ma le saʻo faʻavaeina o le togavao, o le azalea Iapani foliga mai o se lapoʻa tele fugalaʻau polo, hemisphere, ao.

O le a le mea e tatau ona fai muamua ma pe a maeʻa lenei gaioiga?

Taua! Aua le faʻapipiʻi i le vaitaimi o ola o fugalaʻau - o pigment pigment foliga leaga i luga o fugalaʻau.

I le taimi o le fuga faʻavae, o le vevela e tatau ona faʻaititia i le 10 ° C. Ua maeʻa fuga, o le vevela e mafai ona faʻateleina e 5 tikeri. I le taimi o fugalaʻau, e tele moli e manaʻomia, naʻo le le saʻo o le la, ae faʻasalalau solo.

O ulo ma koneteina e mafai ona toe faʻatulagaina ma fofola i le taimi o fugalaʻau e fetuʻunaʻi ai le vevela ma le malamalama - o le azalea Iapani na te faʻatagaina lelei le "kolosiina".

A maeʻa fugalaʻau, talavou, faʻaloloaina o laʻau o azaleas e tipiina mo nisi faʻalautelega ma le faʻatupuina o se togavao matagofie.

Afai e le fuga

Lea e vevela pe leai ni susu le azalea.

  1. E tatau ona toe faʻatulaga le fugalaʻau i se nofoaga pogisa, faʻapogisaina le ipu malamalama o le poletito, faʻasusuina le faʻasūsūina, ufiufi le fugalaʻau i le aisa, faʻaopopo le faʻasuina o laʻau poʻo le taʻele i le taumafanafana.
  2. E mafai ona e fafagaina ma faʻasusuʻaga mo lenei ituaiga azalea.
  3. Ia mautinoa e vaʻai mo parasites ma faʻamaʻi, latou te masani ona taofia le tuputupu aʻe ma fuga o le azalea maaleale.

Ina ia mafai ona faʻalauteleina fugalaʻau, oe manaʻomia le fufuluina i taimi uma le fugalaʻau mai ua maeʻa fugalaau.

Faʻaaoga i le ata

O le ituaiga o azalea Iapani e mafai ai ona suia foliga o fale, togalaʻau ma fugalaʻau. Nisi ituaiga umi e mafai ona avea ma pa puipui. E mafai ona latou ola i autafa o poloka i fale mafanafana ma togafiti a le tagata lava ia. Pale pale mafiafia, o loʻo tutupu i polo tetele ma hemispheres, e fausia ai fugalaʻau pupula e le masani ai.

O le azalea Iapani e sili ona taugata ma faʻamaʻamaina teuteuina o togalaʻau, greenhouse ma togalaʻau fugalaʻau i le tele o itu o le lalolagi.

Tausiga

O le a matou malamalama i foliga vaaia o le totoina o se togalaau laau i le eleele matala ma isi nuances o le tausiga lautele.

Filifilia o se nofoaga mo se laau

Mo azalea Iapani, paolo ma vaega paolo e sili atu, e sili le totoina ina ia palasi le moli.

Faʻaaliga! O lenei ituaiga e le taliaina le susunuina o le la. Ae e fefe foi o ia i vaʻa, matagi agi, e te manaʻomia le sailia o se tulimanu tuufua i totonu o conifers.

O le a le eleele e tatau ona i ai?

Afai o le eleele i luga o le 'upega tafaʻilagi e lapisi, mamafa, e manaʻomia le faʻagaeʻetia. O vaega faʻaopoopo e faʻalauiloa atu i le loloto o le 50 cm - oneone, tamai maamaʻa, nila, peat ma isi mea faʻafefeteina.

Eleele tuufaatasiga:

  • peat - 1 vaega;
  • lau humus - 1 vaega;
  • fanua mai le nofoaga faʻatutu - 1 vaega.

Lelei alavai, susu tumau, ae le palapala susu. E faʻamalosia le paluina ma le paʻu paina poʻo ni konipoti - e puipuia ai le "osofaʻiga" o faʻatoʻaga iniseti, vao ma taofia le susū.

E mafai ona e faʻaogaina le paluga palapala lea:

  • maʻa oneone - 2 vaega;
  • peat oʻona - 2 vaega;
  • faapalaga - 1 vaega;
  • alavai - maamaʻa, faʻalauteleina 'ele.

O le eleele e tatau ona acidic, malolo, malamalama, aunoa ma le limu. A oʻo i lalo, e faʻasaoina le popo eleele tuai - o le auala lea e sili atu ai ona taliaina le azalea Iapani.

Totoina i fafo

E sili ona lelei le totoina ile tautotogo poʻo le taumafanafana. E faigofie le faʻatonuga:

  1. Saunia se pu 70 - 80 cm le lautele, 50 cm loloto.
  2. I le loloto, tufatufa tutusa le alavai ma se vaega o le 10-15 cm - oneone talatala, piliki malepe.
  3. O se tui e manaʻomia faʻatasi ma se paluga eleele, ina ia vave ona amata le fugalaʻau.
  4. Ufiufi i le palapala saunia.
  5. Suavai tele.
  6. Faʻapipiʻi le palapala i le vao.

Vevela

E i ai ituaiga o azalea Iapani e ola na o tulaga i saute - latou te onosaʻi le vevela - e oʻo atu i le 25 - 30 ° C, o le mea taua o se paolo nofoaga ma aso uma faʻasusu. O ia azalea e le teteʻe i le aisa, e tatau ona ufiufi mo le taumalulu.

Hybrids mai matu ituaiga e sili atu faigata - oe le manaʻomia le ufiufi i le taumalulu, e mafai ona latou tatalia le vevela oʻo i le -25 ° C.

Faasusu

Taua! O le vai i luga o le eleele atoa, o le faʻasūsūina i aʻa e fufulu eseʻa le aʻa.

O le taimi sili ona lelei e faʻasūalu ai o le taeao po o le afiafi pe a goto le la. Suavai i aso uma i le taumafanafana. E fautuaina le taele poʻo le faʻasusu. I le amataga o le tautotogo ma le tautoulu, e tatau ona faʻatapulaʻa le faʻasusu, ma aʻo leʻi faia le tau malulu, e faʻatoa mafai ona faʻasusu i le tau mago.

Laʻei pito i luga

O le azalea talavou Iapani e faʻafofoa i le tautotogo, ae le i fuga - faʻapipiʻi le mullein. Ina ua maeʻa fugalaʻau, faʻafouina ua fautuaina: o se faʻafefiloi o le potassium ma le phosphorus - 2: 1 vaega o le tali. Ua uma ona faʻapipiʻi bushes matutua ma laʻau faʻapitoa faʻafouina 1 taimi i le 8-10 aso.

E manaʻomia e le eleele se siʻosiʻomaga oona, o lea e tatau ai ona faʻasūsūina i le vai faʻasusu - 0.5 tsp citric acid ile 1 lita o vai. Faʻatasi i le 2 vaiaso, e mafai ona faʻasūsūina oe ma le fofo o sua suavai oona, o le peat ua muamua faʻatumuina i le vai.

Lavalava pito i luga, pei o le faʻasusu, e faia i sina mamao mai le aʻa - 15 - 20 cm mai le ogatotonu o le togavao.

Teuteuina

Ia mautinoa e fufulu le togavao mai fugalaau fugalaau, lala mamago. O uumi uumi lava e tipi e le lona tolu. O le sili atu ma le faʻaeteete teuteuina, o le sili atu o laʻau fou o le ai ai i le tautotogo, o le fugalaʻau o le a limafoai ma tele, ma o fugalaʻau o le a tele.

O le teuteuga e masani ona faʻataunuʻuina i tafatafa o le togavao., tipi ese 'eseʻese, matua mafiafia ma mamae lala, ai faʻapipiʻi foliga o le togavao, mautinoa ai le ola foliga mai o fuga.

O le teuteuina e faia i le tautoulu. Nofoaga o le tipiina tatau ona togafitia i malala, togalaau varnish poʻo faigofie vali luga linseed suauʻu.

Faʻaliliuga

O se tamaititi azalea Iapani e mafai ona toe totogia i tausaga uma. E fautuaina e faʻalavelave soʻo i se vao matua - tasi taimi i le 2-3 tausaga.

Fautuaga. A faʻaliliuina, e sili atu le sefe le faʻaaogaina o le auala fesiitaʻi. O le fugalaʻeseʻe lemu ese atu i se isi nofoaga, a o teuina le tuai 'eleʻele.

A tuiina, e le tatau ona loloto tele aʻa, e le tatau ona ufiufiina le faavae o le ogalaau. A maeʻa ona tui, e manaʻomia se faʻasusu lelei. E le tatau ona faʻamalolo le palapala, ona e mafai ona faʻaleagaina le maaleale ma vaivai gaioiga faʻagasologa.

Toe gaosia

I le fale, Japanese azalea e faʻalauteleina e tipi:

  1. I le oblique tulimanu, oe manaʻomia e tipi ese le fana 8 - 9 cm.
  2. Aveʻese le fuga ma laulaʻau mai le totoina tipi.
  3. O le tipi e sili ona togafitia ma soʻo se tuputupu ae stimulant.
  4. O le tipiina e totoina i totonu o se ipu papaʻu ma pu alavai ina ia le pala aʻa.
  5. Saunia muamua le eleele - o le tuufaatasiga e tutusa ma le taimi o totoina.
  6. Tuʻu ulo i se mafanafana, susulu nofoaga - ia le itiiti ifo ma le 20 ° C.
  7. Mo se aafiaga oona, o le fualaʻau e ufiufi i se tifaga, masani ea 2 taimi i le aso.
  8. Faʻamamaina lelei le faʻavae.
  9. O fana e taliaina i totonu o le masina.
  10. Faʻatasi ai ma le lelei atinaʻe, lau fou e tatau ona aliali mai.
  11. A maeʻa aso 25 - 30, e mafai ona totō laʻau talavou i eleele matala poʻo koneteina.

Faʻamaʻi masani ma faʻamaʻi

  • Le "malo" masani i togalaau - apogaleveleve mite. E aliali mai mai le 'ea matala tele, faʻamamaina laulaʻau ma lala ma faʻamoega. O lenei faʻamaʻi e matua mataʻutia lava, e 'ai i le sua o laulaʻau, e mafai ona oti le azalea. Togafitiga faanatinati e ala i le sausauina o soʻo se iniseti (Aktara poʻo Fitoverm) o le a fesoasoani. Mo faʻamaoniga, toe fai le faʻataʻitaʻiga 2 - 3 taimi ma le va ole 8 - 10 aso.
  • Mai thrips O fofo iniseti o le a faʻamalolo ai foi le azalea Iapani. E tatau ona faʻavasega lelei le fofo faʻasusu ina ia le afaina ai le fugalaʻau.
  • Rhododendra bugs - tagata fiafia tele i le togalaau azalea. Latou te tuua ni lanu enaena mataga i luga o laulaʻau, taʻitasi fuamoa i totonu o lau o lau. O le toe manaʻomia iazzin togafitiga e manaʻomia.
  • Afai o le eleele e palapala, e susu foi, ma e toʻa le vai, eseʻese ituaiga o pala e aliaʻi. Faʻailoga: Brown spot na aliali mai i luga o laʻau ma laulaʻau.

    Taua! E tatau ona fetuʻunaʻi le faʻasusu, o se faʻaopopo metotia - faʻasusu ma faʻasusu ma faʻavae poʻo isi fungicides.

Puipuiga o faʻafitauli eseese

Afai o le azalea Iapani e mamae, e le fuga, o laulaʻau e le toe fia ola - o le fugalaʻi e maʻi.

  • E manaʻomia le siakiina o iniseti leaga ma aveʻese le faʻafitauli i le togafitia o vailaʻau vailaʻau.
  • E taua le mataituina o tuʻutuʻuga mo le tausia o le azalea Iapani. Mai le maatiati o le malulu, mai togitogi, e mafai ona mamaʻi i le nekrosis - e lanu enaena ia lau. E faanatinati e faʻasaʻo le vevela ma faʻaseʻe le azalea i se susulu o le nofoaga pe poloka mai faʻataʻitaʻiga ma galu o le matagi.
  • Na aliali mai le lanu i luga o laulaʻau - e tatau ona faʻasusu le eleele pe a faʻasusu.
  • Ina ua amata ona palalasi lauulu ma liu samasama, o le lalelei Iapani na vevela tele, na leai sona susu. Faʻateleina le faʻasūsū, faʻaopopo se vai taʻele i aso uma pe faʻapipiʻi.
  • Faatasi ai ma le tutusa faailoga, atonu eleele le mafuaʻaga. Lenei oe manaʻomia e tui i totonu o le "saʻo" substrate.

Uma olaga i le Lalolagi manaʻomia le tausiga ma le alofa. E manaʻomia le tele o taumafaiga ma galue mo le azalea Iapani e totoina ma avatu tulaga ese fugalaʻau fugalaʻau. Ona tupu ai lea o se parataiso fuga i le togalaau - o le vavega o le ofoofogia azalea Iapani.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: X CLASS TRAINEE Performance video. Mo Bounce Deadly Zoo Remix - Iggy Azalea (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com