Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O a ituaiga faucaria, o le a le foliga o lenei laau i le ata ma o le a le mea e iloa e uiga i le totoina o se fugalaau?

Pin
Send
Share
Send

E toetoe lava a le mafai ona vaʻavaʻai ese mai fugalaʻau faucaria. I le taimi lava e tasi, o laʻau tuitui o le laʻau e pei o auvae o le manu feʻai, ma o fugalaʻau pupula e maofa i le agamalu.

O lenei tamaʻi laʻau totino i Aferika i Saute ua masani lelei i tulaga faigata ola. O le mea lea, o le tausiga o faucaria o le a le mafua ai ni faigata e oʻo lava i tagata fou.

Le isi, oe o le a iloa ai le mea o lenei suamalie o, faʻafefea e le taika faucaria, Bosch vaʻai i le ata, ma aoao foi e uiga i igoa o isi ituaiga. E mafai foi ona e matamata i se vitio aoga i lenei mataupu.

Botanical uiga

Faalogo: Faucaria (Faucaria) o se perennial succulent mai le aiga Aizov. Mo foliga o laulaʻau, o le faucaria e taʻutaʻu lauiloa o le luko, taika poʻo le gutu o le pusi.

O lenei ituaiga o suamalie e 33 ituaiga ma le 4 ituaiga. O le maualuga maualuga o le su sucentent e oʻo atu i le 10 cm. O laulaʻau e faʻataʻamilomilo. E seasea fuga le laau, ae a tupu le mea lea, e tasi laʻau, laʻititi, oʻo atu i le 3.5 cm le lautele. Latou papaʻe pe samasama i le lanu ma le auro pupula, faʻalagolago i le ituaiga o suculent.

O Faucaria e nofo i nofoaga matutu o South-West Africa, i le Cape... O le aofaʻi faʻaletausaga o timuga o loʻo i ai na o 200-300 mm, ma o le averesi o le ea i aso uma i le taumafanafana e sili atu i le 50 ° C.

Faʻamatalaga o ituaiga lauiloa Faucaria ma igoa ma ata

Tiger (Tigrina)

O se tasi o ituaiga masani a le faucaria mo le teuina i le fale. O Faucaria tigrina e i ai lona mafiafia, e oʻo atu i le 5 cm le maualuga.O laulaau o le laʻau e nana atoa le fana ma e tele ona nifo puʻupuʻu malamalama i pito. A fuga mai, tasi fugalaau samasama samasama e faia, 5 cm le lautele.

Bosch (Bosscheana)

O laʻau mafiafia o Faucaria bosscheana e oʻo atu i le 5 cm le umi.O se laʻau laʻau ma lapoʻa samasama fugalaʻau 4-5 cm. E ufiufi foʻi laulaʻau i vao tuitui ma e pupuʻu i totonu... O lenei ituaiga o faucaria e fuga i le tautoulu.

Feline

O le sili ona tele ituaiga laau, paʻu i le 10-15 cm le maualuga. I lenei tulaga, o laulaʻau lanumeamata laulaʻau o le suculent e ufiufiina vao tuitui e le gata i itu, ae faʻapea foi i le ogatotonu. I lenei auala, latou pei o laulaufaiva pusi, na maua ai o latou igoa. O fugalaʻau o laʻau e la susulu ma malulu, e aofia ai petala-pei o petala.

Laʻititi nifo (Paucidens)

O laulaau o lenei laʻau e lanumeamata lanumeamata i le lanu, e oʻo atu i le 5 cm le umi. Ua ufiufi le ipu laupepa i togitogi lanumeamata lanumeamata ma e tele nifo i pito. O le samasama fugalaʻau o le sukulala le oʻo atu sili atu nai lo 4 cm le lautele.

Lumpy poʻo Warty (Tuberculosa)

O se suamalie o lenei ituaiga meaola e mafai ona oʻo atu i le 8 cm le maualuga, ae e iai foʻi lona lala lala. O laulaʻau e lanumeamata lanumeamata, serrated ma tino, tupu faʻatasi ma le faʻavae. O foliga o laulaʻau e rhombic pe tafatolu, ma paʻeʻeʻe sisina i luga. E lanu samasama foi fugalaʻau.

Matou te fautuaina le maimoaina o se vitio e uiga i foliga vaaia o le fuga o le Warty Faucaria:

Candida (Candida)

I fafo atu, o le Candida faucaria e tali tutusa ma le ituaiga taika.... Pau lava le eseʻesega eseʻese o lenei ituaiga mai mea o loʻo totoe o le tele o fugalaʻau papaʻe i le taimi o fugalaʻau.

Wolf (Vulpina)

O le laau e lanceolate lau ma tolu pito i le pito. O le laualuga o laulaʻau e talatala, ma le tuaoi o le cartilaginous. E tele paga o lauulu e pei o lauulu e faʻapipiʻi i tua ile lau. Fuga fugalaʻau ma fugalaʻau samasama i le ogatotonu o le taumafanafana.

Tausiga i le fale

  1. Vevela ma le malamalama... O le laʻau manaʻomia le sili ona mafanafana ma mama moli i le fale. O le mea e sili ai, o le laʻau laʻau o le a tuʻu i luga o le itu i saute o windowsill, aunoa ma se malutaga mai le susulu o le la. Tusa lava pe oʻo le vevela o le ea i le 50 ° C, e le mafua ai ni leaga leaga.

    I le taumalulu, e tatau ona siitia le laʻau i se potu malulu ma le vevela o le 5-10 ° C i luga atu o le zero mo le atinaʻeina masani ma le fausiaina o fuga fugalaʻau. I le taumalulu, o le laʻau ono manaʻomia faʻaopoopo moli.

  2. Faasusu. Vai le faucaria i le feololo ma laiti vaega. O le vai e tatau ona tufatufaina luga o le eleele, aloese mai le fesoʻotaʻi ma laulaʻau. O le vevela o le vai e tatau ona maualuga teisi atu nai lo potu vevela ma vavaeʻese mai le chlorine.
  3. Taua: Ia mautinoa o le va o faʻasusu o le eleele e iai le taimi e faʻamamago ai a itiiti mai o le afa. O le faʻataʻeleina ma le faʻasusuina o le faucaria e faʻafitauli. I le vaitaimi o malologa, faʻasusu tatau ona taofia atoa.

  4. Faʻaola... O le tuufaatasiga o le eleele mo le laau tatau tatau aofia ai vaitafe oneone, lau ma laumei eleele i tutusa tulaga. I lenei tulaga, o le eleele e tatau ona matala ma maua sili alavai i le pito i lalo o le ulo. E mafai ona e faʻatauina le eleele ua maeʻa saunia mo sukulamu.
  5. Laʻei pito i luga... O se aofaʻi laititi o le fafagaina o le a aoga tele mo le faucaria. Ae aua le soʻona aveeseina ma lenei pisinisi. I le masina o Aperila-Oketopa, faʻatasi i le masina, e faʻasusuina le laʻau ma le afa o le vaega fautuaina o le vailaʻau palu minerale mo le cacti.
  6. Faʻaliliuga... E le manaʻomia le teuteuina o Faucaria, ae manaʻomia le toe toto i tausaga taʻilua. Afai e tupu le laʻau mai le fatu, ona manaʻomia lea o se taotoga i tausaga taʻitasi. Fesuiaʻiga e faia i le tautotogo. Mo lenei mafuaʻaga, o lautele ma papaʻu ipu e talafeagai, i lalo o le mea o se lelei vaega o alavai e masani ona teuina i fafo. Ina ia mafai ona aloese mai le pala o aʻa, e mafai ona faʻasūsū le sua peʻa uma ona tui ina ua maeʻa le lua vaiaso.
  7. Taumalulu... I le taimi o le taumalulu, o le ea vevela mo faucaria tatau ona faʻaititia i le + 10 ° C. I lenei tulaga, faʻasusu mo le vaitau o le taumalulu e tatau ona maeʻa maeʻa. O moli faʻaopopo e manaʻomia, ae tusa lava pe leai, o le su sucentent o le a malulu lelei i totonu o se fale mautotogi.

Toe gaosia

Laʻau laʻau

  1. Tipi ese le tipi ma faʻamamago mo le 3-5 aso, aʻo le tipi e tatau ona faʻatatau i le au.
  2. O fualaʻau mago e tatau ona tuʻu i le susu susu ma faʻatali seʻi o latou aʻa (3-4 vaiaso).
  3. O le vevela e tatau ona tausia i le va o le 25 ma le 28 ° C.
  4. Fesuiai pepe na mauaa i totonu o ulo tumau ma eleele saunia.
  5. O le faʻasusu muamua e faʻataunuʻuina 2-3 vaiaso peʻa uma ona tui i totonu o ulo.

Fatu

Faucaria faʻalauteleina e fatu o se sili atu faigata ma painstaking auala... Laasaga ma lea laasaga polokalame:

  1. o fatu e luluina i le oneone tafe lelei vaitafe e aunoa ma le loloto, e tusa ai ma le 1x1 cm polokalame;
  2. o le luluina e ufiufi i le tioata ma o le vevela e tumau i le + 25 ° C;
  3. e tatau ona faʻasūsū faʻalelei le mea faʻavae, ae masani, aloese mai le soʻona mago ma soʻoga;
  4. i le maeʻa ai o germination (5-9 aso), e tatau ona fofoa fatu i totonu o le eleele mai le faʻapaina ma le lau lau eleele, oneone ma piliki chips, i le fua faʻatatau o le 1: 1: 1: 0.5.

Matou te fautua atu e maimoa i se vitio e uiga i le faʻatupuina o fualaʻau mai fatu:

Faatoʻaga i fafo

Succulents manaʻomia le tele o le la... A totō i le eleele matala i le paolo, e toso i fafo laau, leiloa le lanu ma le ufiufi ufiufi, ona pala ma feoti.

I se faʻaopopoga, o laʻau o nei ituaiga meaola e le taliaina le stagnant susu. O le palapala mo suamalie e tatau ona laʻititi ae feoloolo i mea e fai, ma le maualuga o le oneone.

Mo le faʻafouina o le faucaria i eleele matala, o se alpine slide ma sina slope e talafeagai... Ma, a maeʻa le taumalulu, pe a liusuavai le kiona, o le a le tuʻu le vai, ae o le a vave alu i le eleele.

Faucaria mo fanua tatala e le fetaui lelei. E sili atu le filifilia o isi laʻititi o le thermophilic succulents mo le alpine slide, ma toto faucaria i le fale.

Fuga

Ma le tausiga lelei, faucaria fuga i le taumafanafana, ia Iuni-Iulai... Fugalaʻau faʻaauau mo le tusa o le lua vaiaso. I le taimi lava e tasi, tatalaina fugalaʻau i le taeao ma tapunia i le afiafi. E na o le susulu o le la e fuga ai Faucaria, ma i taimi o le tau e tumau ai lava ona tapunia fugalaʻau. Mai le ogatotonu o le rosette, e fuga fugalaʻau 1-5, vali samasama ma le pupula luga.

Aisea e le tatalaina ai ona fuga?

O le tele o taimi, o faʻafitauli lelei o fugalaʻau e mafua mai i mea sese ile tausiga. O mafuaʻaga autu o le le lava o le malamalama, o se soliga o le vevela pulega poʻo le talafeagai le faʻamamaina. O le mea sese sese a tagata faʻatoa teu fugalaʻau o le tele faʻasusu i le taimi o le taumalulu. Ave i le laʻau le tele o malamalama ma o le a faʻafiafiaina oe i ona susulu fugalaʻau i tausaga uma.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

  • Root pala, fusarium ma tuai blight - e tau ai le faʻamaʻi, o le laʻau ma le eleele e togafitia ma le tali o le potassium permanganate ma boric acid.
  • Apogaleveleve mites, mealy poʻo aʻa bugs - e faʻafetauia ai meaola faʻamama, soloi laulaʻau ma le pulumu na fufui i totonu o se iniseti pe faʻamama aʻa i se vailaʻau iniseti, ona toe tiaʻi lea i se eleele matutu fou.

O isi ituaiga suamalie

E i ai ni succulents e tali tutusa i foliga vaaia i faucaria.

  • Haworthia Ose tamaʻi laʻau suka na tupu mai i Aferika i Saute. O se laʻau malolo poʻo laʻau afu ma laʻau lanumeamata e i ai cilia i autafa o le lau ipu;
  • Faafouina - o se matagofie suamalie mai Sautesisifo Asia, ma le natura symmetry o le faʻatulagaina o laʻau. O le laʻau e fetaui lelei mo le totoina o ni fatuga maoaʻe mai ituaiga 'eseʻese o lenei laʻau.
  • Echeveria - "maa oso" mai Amerika Tutotonu. O se laʻau suamalie ma se puʻupuʻu pe leai foi. O loʻo i ai i le laʻau ni rosette mafiafia i laʻau o laʻau.
  • Apenia - suamalie mai i Amerika i Saute ma lona lauʻeleʻele ma faʻafeagai ma laulaʻau foliga fatu. I le pito o le lateral solofanua i le lau au o le aptenia o loo i ai laiti fugalaau mumu.
  • Argyroderma O se evergreen succulent mai Aferika ma le toafa o Peru. I ona foliga mai, o le laʻau e pei o tamaʻi sami sami faʻaputuputu i nai vaega. O le lau rosette o loʻo i ai le 2-4 tino enaena lanumeamata-efuefu laulaʻau o se foliga faʻatolu liʻo, afa faʻatasi faʻatasi.

Faaiuga

E ui lava i le mea moni o le faucaria o se sili ona malamalama-alofa ma thermophilic laau, o lenei fugalaʻau fetuutuunai lelei i tulaga olaga i se fale mautotogi. E le manaʻomia e le laʻau se tausiga faʻapitoa ma e talafeagai mo tagata totō uma, e oʻo lava ia i latou e leai se poto masani i le faʻatupuina o isi ituaiga o fualaʻau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Popular Indoor Succulents (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com