Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona vave ma lelei fufulu mama i le fale

Pin
Send
Share
Send

Faʻafefea ona vave ma lelei faʻamama le manava i le fale e aunoa ma le afaina ai lou soifua maloloina? Faʻafefea ona puipuia ni aʻafiaga, o a metotia o le puipuiga o loʻo i ai ma faʻafefea ona faʻamama e aunoa ma se enema? O le a tatou iloiloina tali o nei fesili i le tusitusiga.

E tusa ai ma iʻuga o suʻesuʻega faʻasaienisi, o le slagged colon o le mafuaʻaga lea o le sili atu i le 50% o faʻamaʻi gastrointestinal. Slags ma toxins fausiaina se lelei siʻosiʻomaga e fausia pathogenic microflora ma faʻalauteleina le tuputupu ae o siama e faʻonaona le tino. O nei mea uma e saofaga i le atinaʻeina o faʻamaʻi, lea e avea ma masani a o alu le taimi.

O iʻuga le lelei o le alofa i mea lololo, meaʻai le palu ma le olaga faʻafilemu, o maʻa, ma poloka poloka. I faʻataʻitaʻi faʻafomaʻi, sa i ai mataupu pe a ma le 40 tausaga, tusa o le fasefulu kilokalama o maa fecal na faʻaputuputu i le tino o le tagata, o nofoaga ia e tusa ma le 10 kilokalama o faʻamaʻi parasite.

Ina ia puipuia le tino mai le ulufale atu i se tulaga ogaoga tulaga, oe o le a manaʻomia le puipuia o le manava gaioiga taualumaga, e mafai ona e faia i le fale. Ua leva na faʻaogaina le tele o metotia aoga ma taugofie a tagata ile faʻamamaina ole kolone, lea e taofia ai le onanā soʻona fai ma mea oona e faʻaputuputu ile tele o tausaga ile faiga ole olaga.

Lapataiga ma faʻafitauli

E le afaina le tino i le tino pe a faʻataʻitaʻia e le vai mama e aunoa ma ni vailaʻau ma faʻatoa maeʻa ona feiloaʻi ma le fomaʻi. E ui i aoga o le faamamaina o le manava, e tatau ona e amanaʻia tapulaʻa e le mafai ai ona faʻaogaina.

E tatau ona lafoaʻia le falemaʻi i lalo o tuutuuga:

  • Maitaga;
  • Faʻasologa;
  • Paʻu o le measā;
  • Faʻamaʻi Kolone;
  • Toto maualuga III tikeri;
  • Fatugaʻo ma fatu fatu.

I tulaga o faʻamaʻi: ogaoga tulaga o Crohn's faʻamaʻi, ulcerative colitis, diverticulitis, ogaoga hemorrhoids, manava lavage ua matua cont conticated.

Faʻalogo tatau ona totogia i manava soifua maloloina aua o lenei totoga o le sili ona eleelea nofoaga i le tino. O le mamā ma maloloina maloloina e taua o le faʻavae ma faʻamaoniga o se soifua maloloina soifua.

Faʻamamaina nofoaga i le fale ma fofo a tagata

Mo le tele o tausaga, o le faʻamamaina o le tino na faia e faʻaaoga ai fofo a tagata. Sei o tatou mafaufau i le sili lauiloa o latou.

Bran

Bran o se alava-mauʻoa meaʻai e le digmed ma o lea e le mitiia e le tino. O le i ai i totonu o le gastrointestinal tract, o le fiva fulafula. E tele se suavai e alu e fufulu ai.

O Bran o se mea faigaluega sili ona lelei mo le "aveʻeseina" maa fecal mai le manava ma aveʻesea vailaʻau oona, mamafa uʻamea ma vailaʻau oona. O le natura oloa e le afaina ai le tino, faʻaleleia le tulaga o microflora ma le lelei o le taliaina o mea aoga.

Bran e avanoa mo tagata uma. E mafai ona e mauaina i faleoloa ma faleoloa. Bran ave i le 2 kulimi. sipuni afa itula ae le i 'ai faʻatolu i le aso. E mulumulu le mago ile 0.5 lita o vai. O le atoaga o le faʻamamaina o kolone ua fuafuaina mo le masina, o le faʻamamaina faʻasolosolo e fautuaina pe a maeʻa le 12 masina.

Serealia

I le faʻamamaina o le manava, o meaʻai e aofia ai le taumafataga masani e mafai ona faʻatautaia - o sereala na e saunia ai sirio. Meaʻai fualaʻau i seleala e faʻamamaina lelei le alatele manava.

Atoatoa fetaui lelei mo nei faʻamoemoe: buckwheat ma penina karite, enaena araisa, oats.

Fualaʻau

Oe mafai ona faʻatelevave le faʻamamaina gaioiga ma faia ia sili atu le aoga pe a fai o fualaʻau fou e faʻaopoopoina i le aso taumafa. O fualaʻau mata mata i le fiber e faʻaosofia ai le faʻamamaina masani o le digestive tract.

O fesoasoani sili ona lelei mo le faʻamamaina o manava o: beets, uma ituaiga o papaʻe ma mumu kapisi, kāloti, logo pepa, zucchini, kukama, seleri. O le mea taua e le o le faʻaleagaina o aoga taua o fualaʻau, latou e faʻaopopoina i meaai na o le mata.

Salati o le a avea ma se suamalie fofo. Fualaʻau e mafai ona grated pe tataina ma faʻaopopo sunflower poʻo le suauʻu olive e tofo.

Apu

Pei o fualaʻau, o apu e tamaoaiga i le alava. O ituaiga suamalie suamalie ma suamalie o loʻo i ai fualaʻau oona, lea e faʻavaivaia vailaʻau oona ma vailaʻau oona e faʻaputuputu i le gastrointestinal tract. Apu suamalie e le aofia ai lenei acid, o lea latou te le aoga mo le faʻamamaina.

Faʻamamaina le manava ma apu e faia i totonu o le aso e tasi. I lenei aso, oe manaʻomia le 'ai 2 kilokalama o apu suamalie ma oona ma inu tele vai. O apu e faʻaumatia i vaega tutusa ile 60 minute uma. Mo le faʻamamaina, e manaʻomia lava le vai. O taumafataga i lenei aso e gata mo naʻo apu.

Faʻamamaina Colon i lenei metotia o loʻo faʻatinoina le sili atu i le lua taimi i le masina ma faʻatoa maeʻa feutanaʻi ma se fomaʻi.

Laʻau afu

Talu mai anamua aso, herbs na faʻaogaina i vailaʻau, aofia ai mo le faʻamoemoe o le faʻamamaina o le manava ma le tino atoa. O aso nei ua le o faʻagaeʻetia ona faʻaaogaina mo nei faʻamoemoe. O fualaʻau faʻamamaina vailaʻau oona ma vailaʻau oona e ulu atu i le toto. Latou i ai le tele o ituaiga gaioiga: choleretic, laxative, mucus-soloia. Ae e te leʻi faʻaaogaina se tasi poʻo se tasi ituaiga o laʻau, e tatau ona e faamasani ia te oe lava ma o latou aʻafiaga i luga o le tino ma ono ono aʻafiaga.

Faʻafouina sua

O le faʻamamaina o le manava ma sua suamalie ose auala lelei ma faʻamalieina. O fualaʻau oʻona e faʻaaogaina mo ia - fualaʻau mataʻina, apu oona, sieri, palama, pupu fatu ma isi. Latou te aofia ai le tele aofaʻi o fualaʻau acid, lea e faʻavaivaia vailaʻau oona ma feces, mulimuli ane latou e masani ona aveʻesea mai le tino.

Faamalosia le aʻafiaga mafai ona maua e ala i le faʻaopopoina o sua i bran. O le faʻamamaina gaioiga ma sua fou e matua faigofie lava. I le aso e tasi, e naʻo le sua suamalie e faʻaumatia. Tasi taumafataga aofia ai se ipu vai. O le va i le va o tui e tasi le itula.

E faʻatagaina le faʻaaogaina o lenei metotia o le faamamaina o le manava e le sili atu ma le tasi i le lua vaiaso.

Vitio fesoasoani

Faʻamamaina o nofoaga i vailaʻau

I se faʻaopopoga i fofo a tagata, o vailaʻau o le a fesoasoani i le faʻamamaina o manava, o le sili ona lauiloa o latou e le taugata ma faʻaavanoaina e tagata uma.

Suauʻu Castor

Mo le selau ma selau o tausaga, castor suauʻu na faʻaogaina mo le tele o augatupulaga e togafitia ai le manava ma faʻamama a latou gaʻo. Na te faʻatoʻilaloina siama, siama, fungi ma le fefete o loʻo ola i totonu o le digestive tract. Afai o le faʻagasologa gaioiga ua amataina i totonu o gaʻo, o le castor suauʻu o le a sau e laveaʻi, lea e masani ai le faʻagasologa o le faʻamamaina masani ma aveʻesea nisi gastrointestinal faʻafitauli. Suauʻu Castor e i ai se agamalu aafiaga, o lea e talafeagai ai mo tamaiti i luga o 4 tausaga.

Magnesium sulfate

O le magnesium sulfate o se mea e faʻamamaina ai kolone. Faʻatau atu ma igoa: Magnesia, Epsom Masima, Epsom Masima. O le autu meatotino o le aveʻesea o toxins ma toxins mai le tino, faʻateʻaina o le manava, faʻamamaina o le gastrointestinal tract, faʻaleleia o le digestion process i le lautele.

O le magnesium sulfate e i ai lona malosi laxative aafiaga, o lea pe a faʻaaogaina ia, e le tatau ona fuafua e tuua le fale. Ina ia mafai ona faʻamamaina le manava, e tatau ona ave le vailaʻau i le taeao i se vaega o le 2-4 sipuni o magnesium sulfate i le 200 ml o le vai. Ina ia taofia le faʻagaioiga mai le faʻatupuina o le faʻamago ma faʻatumauina le paleni o le vai, e tatau ona e inu tele i le vai e mafai ai.

Carbon faʻagaoioia

O le carbon activated o se sooupu taugofie ma aoga. O le autu meatotino o faagaoioia carbon o mitiia. O le agavaʻa, faʻatasi ai ma le suavai, e vave ona mitiia mea leaga o loʻo i totonu o le gastrointestinal tract, na mafua ai lona faʻaogaina o togafitiga.

O le vailaʻau ua faatonuina e aveʻesea ai le faʻaiuga o taumafa eseese oona. E mitiia vailaʻau oona ma masani ona aveʻesea mai le tino. O le faʻagaoioia o le faʻamamaina o malala e faʻafaigofieina: 5-8 papamaa e ave i le taeao, aoauli ma le afiafi. O le vasega e amata mai le tolu i le fitu aso. Ina ia iloa le sao saʻo, mafaufau i le mamafa o le tino. Ua fuafuaina: tasi le laupapa i le 10 kg o le mamafa. O le karaponi faʻagaoioia e faʻamama lemuina le manava e aunoa ma ni aafiaga.

Faʻafefea ona faʻamama le manava oona e aunoa ma se enema

O le faʻamamaina o le manava i le fale e le faigata, ae o se faʻagaioiga talafeagai, aoga mo i latou o loʻo mafatia i le papala. O le faʻamamaina o le gastrointestinal tract e muamua i le faʻamamaina atoa o le tino.

Afai e te le manaʻo e faʻaoga se enema e faʻamama ai, mafaufau i metotia ia.

  1. Vai... O le vai manino e lelei tele ile faʻamamaina o nofoaga. I le taeao ae le i fai le 'aiga o le taeao, inu ia le itiiti ifo i le sefulu ipu vai ma le faʻaopopoina o nai sipuniti o masima. E faigata ona faʻafetauia le galuega i se auala se tasi; e manaʻomia le faʻaaogaina o le suavai i vaega tutusa i le itula. O se masima faʻapitoa fufulu masima faʻatau atu i fale talavai poʻo masani laulau masima e talafeagai foi mo le taualumaga. Ina ia saunia le vaifofo, o le vaega e maitauina: tasi sipuni ti o le masima solo i totonu o le lita o le vai. O le faiga e toe fai ia le itiiti ifo i le tolu i le lima taimi. Contraindications i masima vai-faʻavae faʻamamaina taualumaga o le manava ma manava faʻamaʻi.
  2. Vai minerale... O le filifiliga lona lua mo le faʻamamaina o le manava o le faʻaaogaina o le minerale vai ma le xylitol (suka fuafuaina mo tagata e maua i le maʻisuka). Matou te faʻainuina ½ fagu vai minerale i le 36 ° C. Ave le afa o le vai ma faʻaopopo le 1.5 tbsp. sipuni o le xylitol. Faagaosooso se ia liu suavai le xylitol ma inu. Ina ia ausia le aʻafiaga, oe tatau ona minoi mo le sili atu i le luasefulu minute. Ona inu lea o le vai o totoe ma toe luasefulu minute o gaioiga. Lea ua totoe e faʻamaeʻa le minerale vai ma faʻatali mo le muamua lelei taunuʻuga mai le galuega faia.

Fautuaina o vitio

O loʻo avanoa tagata uma ile faʻamamaina ole fale. O lenei taualumaga e le manaʻomia ni tomai faʻapitoa ma e le tele se taimi e alu ai, ae e aoga lona aʻafiaga ile tino atoa. O le faʻamama e sili ona taua mo le faʻagaioiga atoa o totoga. O le tino o le a tali atu i le tausiga ma le faʻalogo ma le soifua manuia lelei. O le ola galue, lelei maloloina soifua maloloina ma masani ona faʻamamaina auala o le a fesoasoani e faʻatumauina le tino i foliga lelei, faʻalauteleina talavou ma aulelei.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: The mysterious new guy at school FRENEMIES EP 3. Roblox Royale High Series Voiced u0026 Captioned (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com