Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Reus i Sepania - o le a le mea e faʻalelei i le nuʻu o Gaudi

Pin
Send
Share
Send

Reus o le nofoaga fanau o Gaudi, le lauiloa tusiata. O le a se isi mea e te iloa e uiga i lenei 'aʻai? Reus (Sepania) o loʻo tu 108 km mai le laumua o Catalonia. Tele tagata lauiloa na fananau mai iinei - tusiata Antoni Gaudi, tusiata Fortuny. O le 'aʻai e taʻutaʻua e le gata mo le mataʻina o ona uiga, ae faʻapena foi ona o lona tamaoaiga o talaʻaga, maota ofoofogia, o uaina sili ona lelei ma ituaiga. Le faigamalaga i Reus amata i le nofoaafi poʻo pasi nofoaga tu i le ogatotonu o le taulaga.

Ata: Reus, Sepania

Faamatalaga lautele

Sipaniolo Reus o se vaega o le Tarragona itulagi ma le laumua o le Baix Camp itulagi. Nofoaga - 53.05 km2, faitau aofai - 107 afe tagata. Le mamao o isi nofoaga faʻatonu - Salou - 10 km, Tarragona - 14 km, Cambrils - 12 km. E tusa ai ma le tasi faʻamatalaga, o le igoa Reus e masani ona aʻa ma le Latina upu Reddis ma i le faʻaliliuga uiga - o se auala kolosi.

E maua e tagata uma a latou lava mafuaʻaga mo femalagaaiga ii:

  • asiasiga o measina faaleaganuu;
  • masani i le olaga ma galuega a Antoni Gaudi;
  • faʻatauga;
  • o se savaliga i luga o le Art Nouveau savali auala;
  • tofo vermouth.

O Reus o se auala sili e tuʻufaʻatasia ai savaliga i totonu o le taulaga anamua ma faʻatauga i faleoloa ma faleoloa o ona po nei, e ova atu i le 700.

Tagata tafafao maimoa faamatalaina Reus o se masani Catalan taulaga ma se olaola Metitirani amio. O lona talafaʻasolopito na amata i le seneturi lona 12, ae na amata ona atiaʻe i le na o le 18th seneturi. Mo sina taimi, Reus ulufale i se vavalalata ma Lonetona ma Pale. O le "tafatolu auro" lea na umi se taimi na faʻatulaga ai tau mo meainu 'ava malosi i le maketi o le lalolagi.

Mea moni manaia! I le va o le 18th ma le 19 seneturi, o se faʻaiuga o le manuia pisinisi faʻagaioiga, o le taulaga o le lona lua sili ona taua taulaga, lona lua lona lua i Barcelona.

Ma o aso nei o le taulaga o Reus i Sepania ua avea ma nofoaga tele faʻatau, lea e tusa ma le fitu selau outlets, oloa o lauiloa faʻailoga o loʻo faʻaalia.

Afai o lau taunuʻuga o aganuʻu measina, ia mautinoa e savalivali i le auala faʻaonaponei, lea e ui atu i nofoaga sili ona taua ma fale o le 19 ma le 20 seneturi. O ona po nei i na aso sa vaaia o se sitaili fou e le ofi i totonu o tuaoi masani, ma i le saʻo e mafai ai faʻamatalaina le mea na tupu i mafaufau ma le malamalama o tagata.

Vaaiga

O le faʻatosina autu o le 'aʻai o Reus o fale mananaia, o le tele o na ua avea ma faʻamanatuina ma faʻataʻitaʻiga mataʻina o aso nei. Ia mautinoa e te asiasi i le autu autu - o le Gaudí Museum i Reus. I le uma, o le lauiloa tusiata na fanau iinei. Savalivali i le auala a Gaudí - o le malumalu lenei o San Pedro (o i na na papatiso ai matai), o le kolisi na aʻoaʻoina ai o ia, atoa ai ma isi nofoaga e fiafia iai le aliʻi tusiata e tele.

I le vaitau mafanafana, o malae o le taulaga e masani ona talimalo ai i faʻafiafiaga, leo o musika, ma o nofoaga nei mo le faʻafiafiaga Sipaniolo. Matou te taʻuina atu ia te oe le mea e te vaʻaia ia oe lava i Reus.

Gaudi Center

O le muamua i luga o le lisi o mea e vaʻaia i Reus i Sepania e le masalomia o le fale o le sili tusiata. O foliga vaaia o le Gaudí Center i Reus na maua ai se saoasaoa vave i le faʻateleina o le tafe o turisi. O le faʻatosinaina e tuʻuina atu mo le talenia tusiata; i se faʻaopopoga, o le falemataʻaga o loʻo faʻaalia ai tekonolosi fou e fiafia i tagata matutua ma tamaiti.

O le fale o Gaudí i Reus na fausia i luga o le maketi o le taulaga; o lenei fale tekonolosi e tu matilatila ona o lona tulaga i totonu o fale faʻaonapo nei. O le tele o tagata tafafao e faʻaigoaina lenei fale mataʻaga o se tasi e sili ona manaia e le gata i Reus, ae i Sepania atoa. O le fale mataaga faʻaaliga aofia ai le vaitaimi o Gaudi olaga ma galue i lona tagatanuʻu Reus ma Barcelona.

Fautuaga! Ina ia aua neʻi misia auiliiliga manaia, ave le leo faʻatonutonu, lea e aofia ai i le tau o le pepa, pe a ulufale i le falemataaga.

Ole tele o faʻaaliga na faʻaalia e mafai ona tago iai, mimilo, liliu, o lona uiga o le faʻaaliga e fesoʻotaʻi. O se nofoaga e fiafia iai tagata tafafao maimoa i le falemataʻaga o le fola tioata ma le ata o le faʻafanua o Barcelona, ​​lea na tusia uma ai foafoaga a le sili Antoni Gaudí. Ua lava lava e seʻi lou vae ma se auiliiliga faʻamatalaga o le poloketi ma lona talafaʻasolopito o le a aliaʻe i tafatafa o le faʻailoga i le tulaga o se ata lanu. Ia mautinoa e te asiasi i le faʻata tioata ma uluaʻi nofoa faʻasolosolo. O se ata faʻapitoa e uiga i le tusiata ata o loʻo faʻaalia i malo o le fale mataaga.

O loʻo iai le fale mataaga ile fa fogafale fale, ile pito i luga e mafai ona e 'ai ai pe a maeʻa sau maimoaga ma vaʻai ile taulaga.

Faʻamatalaga aoga:

  • tuatusi: Plaça del Mercadal, 3;
  • itula faigaluega: mai le 15.06 i le 15.09 - mai le 10-00 i le 20-00, mai le 16.09 i le 14.06 - mai le 10-00 i le 14-00, mai le 16-00 i le 19-00, i faaiuga o vaiaso o le Gaudi Center e tatalaina i le tausaga atoa mai le 10 -00 i le 14-00;
  • tiketi: tagata matua - 9 EUR, tamaiti (mai le 9 i le 15 tausaga le matutua), penisiona (silia i le 65 tausaga le matutua) - 5 EUR, mo tamaiti i lalo ole 9 tausaga le matutua - ulufale fua;
  • faitotoʻa aloaia: gaudicentre.cat.

Fale Navas

O Casa Navas o le maota sili ona matagofie i totonu o le taulaga ma o se galuega taua e le tusiata o Luis Domenech y Monater, o loʻo tu i le ogatotonu o Reus. O le fale o filigree tusiata fale na fausia i le fitu tausaga. I le tepa tasi atu i luma o le fale, na tulaʻi mai ai le manatu, o centimita uma o le fale ma mea teuteu ma faʻataʻamilo faʻapipiʻi e tumu i se uiga mautinoa. Le matagofie totonu teuteuina o le fale fiafia, o loʻo i ai se lagona o le ofoofogia o le mea o loʻo tupu.

O le ana le galuega o le e ana le faleoloa ie, Joaquim Navas Padro, na ia manao e fausia lona fale moemiti ma teu faafaigaluega ai se aofaiga tele i totonu. O le poloketi na faʻapea: o le fogafale muamua o se faleoloa faʻa-Farani, o fola i luga e matagofie ma lelei le nofo ai.

Mea moni manaia! O mataitusi muamua o le ana le fale o loʻo teuina pea ile pito tulimanu.

E maitauina o totonu ma meaafale na faʻasaoina ma e leʻi puapuagatia e oʻo lava i le taimi o le taua a le malo. O le ata ma le teuteuga o le maota e faia i le autu o mea totino, o le mafuaʻaga lea ua faʻaigoaina ai o le "maʻa maʻa". I luga o le Art Nouveau auala i Reus, o le maota ua manatu o le sili taua taua tusiata fale.

Faʻamatalaga aoga:

  • tuatusi: Plaza Mercadal, 5;
  • e asiasi i se mea faʻatosina i Reus, e te manaʻomia le tusiina o se malaga i le nofoaga autu mo turisi, o loʻo tu i le Plaça del Mercadal, 3;
  • Aso Toonaʻi uma tolu taimi i le aso e faʻatautaia ai asiasiga i gagana e lua - Sipaniolo ma Igilisi;
  • malaga malaga - 10 EUR;
  • umi - 1 itula;
  • o le foloa muamua e mafai ona asia e tagata uma;
  • Leai se faʻatagaga puʻeina;
  • o le faitotoʻa aloaia o reusturisme.cat/casa-navas.

Pere Mata Institute of Psychiatry

O leisi fale tusiata na tusia e Lewis Domenech y Montaner o se tasi o fale o le Pere Mata Institute of Psychiatry. O le poloketi na fuafuaina e faʻatagaina ai le susulu o le la e ala i faʻamalama i le aso atoa, ona ua talitonu fomaʻi o le ao e fesoasoani i tagata mamaʻi e toe faʻaleleia.

Na amata le fausiaina i le 1898, ma i ni nai tausaga mulimuli ane na maua ai e le falemaʻi ana muamua gasegase. Peitai, o le poloketi na faʻatinoina faʻatoa maeʻa i le maeʻa o 12 tausaga.

Mea moni manaia! O le falemaʻi o Sant Pau Psychiatric Hospital i Barcelona na fausia foi e tusa ai ma le poloketi a Domenech y Montaner. Ae o le fausiaina o le Pere Mata Institute ua avea ma faʻavae o le tulaga ese Catalan sitaili o aso nei.

O le falemaʻi faigata aofia ai le eria o 20 hectares; gasegase o loʻo togafitia i nisi fale. O le fale sili ona matagofie na taʻua o le Pavelló dels Distingis fale; o sui muamua o le aristocracy na togafitia iinei, ma o aso nei ua matala mo turisi.

Faʻamatalaga aoga:

  • tuatusi: Institute Pere Mata Carreter Street, 6 - 10, 43206 Reu;
  • malaga malaga: 5 EUR;
  • umi: 1.5 itula;
  • mai le ogatotonu o Reus i le inisitituti o loʻo i ai pasi Nu 30, 31.

Maketi Lotoa

O le maketi i Reus e faʻaigoaina o le Plaza del Mercadal. O le nofoaga autu lea e potopoto ai tagata nonofo i le taulaga i aso malolo. Nei o faleʻaiga sili ona lelei i Reus.

E ui lava i le igoa "Maketi" fefaatauaiga e leʻi faia iinei mo se taimi umi, ae i aso o tele aso malolo, e tusa ai ma le seneturi-tuai tu ma aga, o loo faia pea le faaaliga. Tagata faʻatau e ofaina ni oloa eseʻese, e mafai ona e faʻalogo i musika ma feʻeseʻeseaʻiga masani i le va o tagata faʻatau ma tagata faʻatau.

Ma o le Maketi Lotoa o se faʻailoga matafale o Reus i Sepania, aua o le faitotoʻa i le anamua vaega o le taulaga, lea o loʻo tu i tafatafa o le Ekalesia o St. Peter. O luga o le Plaza del Mercadal o le numera pito sili ona tele o mea faʻatosina e faʻatauaina. I se faʻaopopoga i le fale o Antoni Gaudí, lea ua uma ona tatou talanoaina, o loʻo iai foʻi le hall a le taulaga, Casa Pignol ma Casa Laguna.

Falesa

O lenei faʻailoga iloga lotu na fausia i le va o le 1512 ma le 1601. I le taumafanafana o le 1852, na papatisoina ai Antonio Gaudi iinei, e i ai le tutusa tusia i le tusi lotu e uiga i lenei.

Mea moni manaia! O Sagato Petelo, o lona mamalu ua faapaiaina ai le malumalu, o le sui o le taulaga o Reus.

O le galuega o le malumalu na faia i le sitaili o le taofiofia ma ogaoga Gothic; luga o le faitotoʻa autu, i se faʻapitoa faapitoa, o loʻo i ai se faʻatagata o St. Peter. O le faʻamalama tioata pisia ua teuteuina i foliga o se rosa. O se fagogo e fesoʻotaʻi ma lenei fugalaʻau, e tusa ai ma lea i le 15th seneturi, a o tupu le faʻamaʻi i Reus, na faʻaali le Taupou Maria i se tagata o le taulaga ma fautuaina o ia e faataamilo i le taulaga ma se moligaʻo moligaʻo. Ina ia talitonu isi tagata o loʻo nonofo ile teine, na tuʻu ai e le Taupou Mele le loia i lona alafau.

O le logo logo o le malumalu, 62 mita maualuga, o se faʻatusa foi o le taulaga o Reus. Na faʻaaoga e Gaudi ona vaega taʻitasi e fausia ai se poloketi mo le Sagrada Familia, lea na avea ma mea taua i le olaga o le tusiata ata.

Vaʻaia, o le malumalu foliga sili atu o se maota; oe mafai ona iloaina i ona matagofie faitotoʻa. O le asiasi atu i le mea e faʻatosina mai e leai se totogi, ae naʻo le tasi le faletele i le fogafale lona lua e avanoa mo malo.

Maota o Bofarul

O le faatosina o loʻo tu i le taulaga ogatotonu, fausia i le 18th seneturi. O le ana le maota o le taulaga pulenuu o Jose Bofarul, ae o lona uso o Francis Bofarul na fausiaina se galuega fausaga mo ia. Seia oo i le 1836, na nonofo le aiga o le tupu i le maota, ma ina ua maeʻa nofoia e Count Rius, ona tatalaina loa lea o se fale faʻafiafiaga i totonu o le fale, ma i le amataga o le seneturi talu ai, na ave faamalosi e sui o le faʻalapotopotoga a le anarchist.

I aso nei, i totonu o puipui o le vaʻaia o loʻo i ai se conservatory, lea e faʻaaogaina ai se fale faʻafiafia ma potu aʻoga. O le fale talimalo faʻaaliga ma konaseti. A leai ni gaioiga e faia i le conservatory, oe mafai ona saoloto alu iinei ma faamemelo totonu totonu.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Le a le isi mea e vaʻai i Reus

O le savali faataamilo ia Reus o se fiafiaga ma o se avanoa e iloa ai le tala faasolopito ma le aganuu a Catalonia. E maitauina o le taulaga e leai se tele o turisi pei o isi taulaga tetele i Sepania. Masalo o vaaiga a Reus i Sepania i le ata ma le faʻamatalaga e le foliga matagofie ma susulu, ae o le taimi e te sau ai iinei, faʻatofu oe lava i le siʻosiʻomaga o le taulaga ma alofa i ai e faʻavavau.

Le mea e vaʻai ia Reus oe lava:

  1. savali faataamilo i le General Prima Square, o loʻo i ai foi i le vaega tuai o Reus;
  2. asiasi i le Malumalu o le Alofa Mutimutivale, fausia i luga o le tulaga na faʻaali ai le Taupou Maria i le faifeau, e maitauina iinei oe mafai ona vaʻaia galuega a Gaudí lava ia, aʻo ia toe faʻaleleia le falesa;
  3. tagaʻi ane i le Archaeological Museum, o loʻo iai le faʻaputuga o aso anamua e le masani ai - o ponaivi o manu, ipu, ipu, ma le faʻaputuga o ata vali;
  4. tagata faʻafiafiaina o le a fiafia e asiasi i le vermouth falemataaga, lea e faʻalauiloa ai malo i le talaʻaga o lenei 'ava malosi, ma le fasefulu ituaiga o vermouth o loʻo teuina i totonu o potu;
  5. i luga o le Plaça de les Basses, vaʻai i le vaipuna o Washerwomen, lea e teuteuina i se faʻatagata a ni teine ​​se toatolu, o le tusitala o le tosina atu o le tagata vaneina Arthur Aldoma;
  6. savalivali solo faataamilo i le Plaza Catalunya, i le mea o loʻo faʻamau ai le fatusolo lauiloa o le solo solo lauiloa o Joaquin Bartrin;
  7. ma luga o le auala Carrer de Sant Joan o loʻo i ai se faʻamanatu tulaga ese i se Initia, o lona tatalaina na taimi e faʻamanatu ai le aso o le Aai o Giants.

E manaʻomia le talanoa eseese e uiga i faʻatauga i Reus, talu ai o faʻatauga i lenei taulaga o le a avea ma tuʻeseʻaga o lau malaga. O faʻatau e faʻatautaia faalua ile tausaga - ile ogatotonu ole taumafanafana male amataga ole tausaga. Ma mai ia Iulai e oʻo i le ogatotonu o Setema, o Aso Lulu uma i faleoloa uma e i ai le aso faʻatau, pe a faʻatau atu i tagata faʻatau le tau lelei.

Fautuaga! Ae e te leʻi amata faʻatau, faʻaauupegaina oe i se lisi faʻatau ma se faʻafanua faleoloa. A leai, atonu o le a e faʻaaluina sili atu nai lo le aofaʻi fuafuaina.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻafefea ona e alu i Reus mai Salou

I Reus ile pasi

O pasi Nu. 14 ma le Nu. 96 e tuʻu faʻalua i le itula. Ua latou taunuʻu i le nofoaga pasi o loʻo tu i le taulaga tutotonu. I le auala, e te le tau alu i le nofoaga pasi, ae alu ese i le nofoaga e manaʻomia i le taulaga. O le faigamalaga e naʻo le kuata itula o le itula ma le tau o le pasese i le va o le EUR 1.30 ma le EUR 4.40.

O le taulaga o loʻo i ai foi se lelei atinaeina felaʻuaiga felauaiga fesoʻotaʻiga ma 10 auala. O le tau o le tasi malaga o le 1.25 EUR. Oe mafai ona faʻatau se pepa malaga mo 10 malaga, o lona tau e 12 EUR (tau o 10 malaga) ma le 3 EUR (tau o le pepa).

Faʻaliliuga

O se auala talafeagai lea e malaga ai i fafo atu o le taulaga. O na malaga faataamilo i le taulaga e le aoga aua e laititi Reus ma e mafai ona savali savalivali solo.

E mafai foi ona e totogi se taʻavale i le Malae Vaʻalele a Salou.

Sau i le taulaga o Reus (Sepania) ma saili le le suʻesuʻeina tulimanu o Catalonia. Malolo ii o le a faʻatasi lelei faʻatasi malologa matafaga i Sipaniolo malologa.

O mea taua a Old Reus ma asiasiga i le ogatotonu o Gaudí:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Basilica of the Sagrada Família. Welcome to the Temple (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com