Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona toto hibiscus mai fatu i le fale?

Pin
Send
Share
Send

Hibiscus o se teuteuina teuteu e fiafia e ola i le vao vao, subtropics ma mafanafana itulagi. E mafai ona faʻateleina i le tele o auala: i fatu, tipiina ma vaeluaina le togavao.

Ae o le tele o taimi, fai togalaʻau filifilia le fatu filifiliga. Ma o la latou filifiliga e tauamiotonuina ona o le mea moni o lenei o se faigofie tele galuega, ma e mafai ona faia e oʻo lava i le amataga. O lenei tusitusiga o loʻo faʻamatala auiliili mai pe faʻafefea ona toto totoʻe i le fale.

Le lelei ma le leaga o lenei auala

Faʻalautelega fatu o le Saina rosa ei ai mea lelei nei:

  • faigofie ona faatino;
  • e mafai ona vaaia le fuga o le rosa i le tausaga o le totoina;
  • germination fatu lelei;
  • le aofia ai faʻamaʻi o siama siama i fanau.

Minus:

  • e le mafai ona maua se laʻau e fetaui lelei ma ituaiga eseese o le "matua";
  • a faʻatau ni mea totō, e tele lava ina leaga.

E mafai ona e aʻoaʻo atili ile faʻafefea ona faʻalauteleina o le rosa Saina ii.

O fea e mafai ona e faʻatau ai fatu mea?

E mafai ona faʻatau fatu hibiscus i faleoloa faʻapitoa. O le tau masani i Moscow ma St. Petersburg o le 35-250 rubles. E fesuisuiaʻi le tau e fuafua i le eseesega.

E tele ituaiga ma ituaiga o rosa Saina. Nisi faʻamatalaga e uiga i se tasi o latou - o le Saina ros "Angel Wings", mafai ona maua iinei.

Mafai e oe ona aumai oe mai se laʻau matua?

O fugalaʻau o le Saina na tulaʻi mai ni poloka o loʻo iai le fatu. Pe a matua, ona matala lea, ma paʻuu fatu i le eleele, mai le mea latou te totogo ai. Ina ia faʻaaogaina mea toto mo le totoina i se nofoaga faʻapitoa, e tatau ona e muamua aoina:

  1. E mafai ona e fuafuaina le matua o mea e maua i latou lanu enaena.
  2. Ufiufi le fale i taga pepa aʻo leʻi tiaʻi. O lenei mea o le a puipuia ai le totoina o mea mai le faʻasalalauina i luga o le eleele pe a uma ona tatalaina fualaʻau.
  3. Tatala fusi i ou lima poʻo se naifi, ma faʻaputuputu fatu na maua i totonu o se ato. Aua le fefefe pe a fai e 'eseʻese latou lanu, aua e le tutusa le latou matutua.

Filifiliga

A maeʻa ona aoina fatu, e tatau ona faʻavasegae aveʻese ai tamaʻi fatu, e leʻi pula pe leaga foi.

Faalogo! O lapoʻa lapoʻa fatu e sili ona lelei pe a latou tutupu vave ma maua malosi, maloloina fualaʻau.

Faʻafefea ona totoina hibiscus i le fale?

Suʻesuʻega manaʻomia

Ina ia totoina vao vao fatu, oe o le a manaʻomia mea nei ma mea faigaluega:

  • koneteina faia i laupapa poʻo le palasitika;
  • eleele lelei;
  • se koneteina mo vai ma se fagu pasī;
  • tioata poʻo afifi palasitika.

Taulimaina o mea

O fatu e tatau ona faʻalelei aʻo leʻi totoina. Lenei o se taualumaga i le taimi o taumalulu tulaga e fausiaina faʻapitoa. Ona o lenei, o le totoina mea toto germinates vave, lea faʻateleina lona germination.

Taualumaga:

  1. Tuʻu fatu i se fofo o le potassium permanganate (100 ml o le vai ma le 1 g o sauniuniga). Taofi iina mea toto mo le 1 itula.
  2. Faapipiʻi fatu i se aofaʻi tele o le faʻasusu oneone ma tuu i totonu o le pusaaisa.
  3. Aveese le totoina mea pe a uma le 2 vaiaso.

Matamata i se vitio pe faʻafefea ona saʻo ona fua lelei:

Sauniuniga substrate

Taua! E maualuga tele le faʻataʻitaʻiga a le Hibiscus ile eleele. Muamua oe manaʻomia le siakiina o le pH o le palapala.

E fiafia le rose a Saina i le palapala oona. Oe o le a manaʻomia foi e faʻaopopo mea aoga ma vailaʻau. E faʻatagaina ona faʻaopopo ni mea fetilaisa ma le maualalo o le faʻasologa o le phosphorous ma le maualuga o le faʻatotiga o le potassium ile eleele.

Tulaueleele

O loʻo faʻatino galuega ole tuʻufaʻatasiga e tusa ma le polokalame lea:

  1. Faʻapipiʻi faʻalautele 'ele i lalo o le koneteina. O lona mafiafia o le a 2-3 cm mai le maualuga o le ulo.
  2. Faatumu le koneteina i le totoe palu paleni. Faʻamama le eleele.
  3. Fafasi, palu ma toe faʻasusu i le vai mai se fagu paʻu.
  4. Tuu fatu i totonu o le ulo ma le vaega ua totogo mai io latou itu. Faʻasusu latou i le eleele 1-1.5 cm, ae aua le faʻapipiʻiina i latou.
  5. Toe faʻasusu le eleele i fatu.
  6. Tuʻu koneteina i totonu o se potu mafanafana, i le vevela o le ea o le 28 tikeri Celsius.
  7. O fatu e manaʻomia le tele o le malamalama malamalama e ola lelei ai. A leai, o le a amata ona faʻaloaloa ma paʻu ia au. A fai le faʻatoʻaga e faʻataunuʻuina i le tautotogo, ma e puʻupuʻu le ao, ona tatau lea ona e vaʻaia nisi moli.
  8. Ufiufi le koneteina i se taga palasitika, lea e tatalaina tasi i le aso.
  9. Fana le fatugaʻo pe a tatau ai, puipuia mai le mago i fafo poʻo le suavai.

Rooting

A tupu le fatu ma 2-3 lau ua fausiaina, e aoga le alu i luma i le totoina o laʻau i ulo ese.

  1. Ina ia faia lenei mea, faʻasūsū fatu i le vai, ma le aso e sosoʻo ai, aveese ma le faʻaeteete i latou mai le ulo.
  2. Fesuiaʻi i se fagu fou o mea palu palu ma le vai.
  3. Teu le ulo i se nofoaga mafanafana ma faʻapaʻiaina.

Matamata i se vitio e uiga i hibiscus rooting metotia:

Vaʻai tulitatao o se laʻau talavou

Mafaufau pe faʻafefea ona toto se pupusa matagofie i le fale, mea e tatau ona e faia mo lenei.

Faasusu

O le rose Saina o se laʻau e alofa tele. A o tuputupu aʻe, e fai ai laulaau tetele ma fugalaʻau tetele e manaʻomia tele ai le vai.

Tusitusiga! Faʻasuina se fugalaʻau mafai ona vaevaeina i 2 sone: i le malulu ma le vevela tau. I le tau mafanafana, faʻasūsū tele le rose i taimi uma. Naʻo le aloese mai le i ai o le tu vai ma lologa o le aʻa. Afai e le lava le vai i le taumafanafana, o le a amata ona mamae lau.

I le taumalulu, o le laʻau e faʻaalia i faʻamaʻa aʻa fofo. O lenei faʻafitauli e mafai ona foʻia i le faʻatapulaʻaina le faʻasusu. Hibiscus o se sili finicky fua teuteu, o lea o le a le faʻapalepale paipa vai. Faʻaaoga vai faʻamaonia i le pH 5.0-7.0.

Teuteuina

E manaʻomia e Hibiscus le teuteuina masani i le taimi e toto ai. Lenei o le a faʻaosofia ai laʻau fou, toe faʻafouina ma fafagu le laʻau pe a maeʻa le taumalulu moe. Tele o taimi, o le Saina rosa e teuteuina i le faaiuga o le taumafanafana ma le amataga o le tautoulu. Ae i le taumalulu e le tatau ona faia lenei mea ona o le vave faia ma le oti o fuga.

Ia mautinoa e saʻo ma mamā ia seleulu vavae ao leʻi tagoina. Faʻamama foi i gels ava malosi. Lenei o le a puipuia faʻamaʻi pipisi o lala o le laʻau. O le teuteuina e fai teisi i luga aʻe o node. I le faʻagasologa, e aveʻese lala vaivai, mamaʻi pe mamate.

Matamata i se vitio i le auala e teuteu lelei ai se hibiscus talavou:

E mafai ona e mauaina nisi faʻamatalaga e uiga ile taimi ma le auala e tipiina lelei ai le Saina rosa iinei, ma sili atu auiliiliga e uiga i le tausiga lautele mo se Saina rosa i le fale mafai ona maua i lenei mea.

Fetilaisa

Ina ia faatumauina le ola maloloina tuputupu aʻe ma aulelei teuteu foliga, e tatau ona faia luga lavalava.

Ina ia faia lenei, faaaoga mea nei:

  • Potasiuma Faʻaopopo le potassium faʻatoʻaga i taimi o fugalaʻau. E faʻamamaina tulaga faʻatiga e mafai ona faʻaalia i tu ma aga. Potassium o se fesoasoani le suia i le photosynthesis.
  • Fosipolo E le faapalepale le Hibiscus ile elemeni lea ile tele o tui. Afai e te faʻaaogaina mo se taimi umi ma tele, ona faʻapipiʻi lea e aʻa le faʻaaogaina o le phosphore, faʻapea foi ma isi minerale ma niuterene. Ona o lenei, o le laau o le a tupu lemu ma iu ai lava ina oti.
  • Nitrogen O lenei elemeni e faʻaaogaina i le maualuga faʻatulagaina ae le i fuga. E talafeagai mo le tuʻufaʻatasia o polotini, enzyme ma isi metotia. Afai e te faʻaopopoina i se metotia maualuga, ona mu ai lea i luga o laulaʻau, ma a le lava le aofaʻi o le a taitai atu ai i le tuai tuputupu ae.

Taua! I le taumafanafana, e sili atu le faʻaopopoina o ni kalori tetele. E fautuaina le faʻasūsū o le rosa ma le faʻavaivaia o le vai fetilaisa faʻatasi i le vaiaso. I le taumalulu, maunu mafai ona lafoa atoa.

Fofoina o ni faʻafitauli ono tulaʻi mai

Ile faʻagasologa o le totoina o le Saina rosa, o mea nei faigata ono tulaʻi mai:

  1. A faʻapea e lanu samasama le ipu pepa, o lona uiga ua leai se uʻamea ma se nitrogen. O le faʻasusu ma le tu vai ma le faʻaopopoina o uʻamea o le a fesoasoani e foʻia ai lenei faʻafitauli. Pe a le faʻaalia i luga o laʻei le mea na manaʻomia, e aoga la le suʻesuʻeina o aʻa, aua e mafai ona faʻaleagaina e le aisa poʻo le fungus.
  2. Faʻatasi ma se numera laititi o fugalaʻau ma laʻau lautele, taofi le faʻaaogaina o le nitrogen-o loʻo faʻamalieina Ma ia vaʻaia lelei moli ma se tau mafanafana.
  3. I le taimi o le tau mugala, ma le le lava faʻasusu, o le laʻau mafai afaina ai se apogaleveleve mite. Ina ia puipuia lenei mea, pasi le togavao i le taeao ma le afiafi i le vai mai se fagu fagu.
  4. O le suamalie suamalie e faʻatosina aphids i fugalaʻau ma fuga. Lenei e tatau ona e faʻaaogaina ni vailaʻau faʻapitoa mo le gaosiga.

Matamata i se vitio e uiga i faʻamaʻi pipisi i faʻamaʻi pipisi ma le puipuia o faʻamaʻi.

Atonu e foliga mai i se tasi o le fatu auala o le totoina hibiscus o se faigata mataupu, ae mo se tasi o lenei faʻateleina filifiliga o le a foliga mai e sili ona sili ona lelei. Ae o le aufaifaatoʻaga tatau lava ona malilie i ai o le fuga o lenei laau olaola aumaia le fiafia ma i le taimi lava e tasi mitamita i le galueaina o lenei matagofie.

Pin
Send
Share
Send

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com