Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Rosario: o le a lea Faʻafefea ona fausiaina se togalaʻau faʻatoʻaga ma ou oe lava lima i se taumafanafana fale?

Pin
Send
Share
Send

O se rosa togalaau mafai mafai ona suia soʻo se 'upega tafaʻilagi i se oasis o matagofie ma agamalu. O le a teuteuina soʻo se vaega o le fanua, tusa pe o se pa, se avanoa pa poʻo se nofoaga ma lanumeamata lanumeamata.

E le faigata ona fai se tuʻufaʻatasiga eseʻese i lou fanua. Ua lava lava le mulimuli i nai faigofie tulafono ma mafaufau i nuances o le tuʻufaʻatasiga.

Ma, i lenei tusitusiga o le a tatou iloiloina le mea o le rosa togalaau, pe faʻapefea ona foliga i le ata ma pe o a ituaiga e mafai ona i ai. Oe o le a aʻoaʻo pe faʻafefea ona faia sea ituaiga i ou lava lima.

O le a lea

O le rosa togalaau o se fugalaʻau faʻatoʻaga o rosa. Ua faʻaigoaina Rose o le masiofo o le malo fugalaʻau. E ui i le talitonuga lautele o le tuputupu ae o rosa e faigata, o le mea moni e leai. I le amataga, mafaufau i ni filifiliga taua se lua mo se rosary:

  1. Masani - e iai ona foliga saʻo, e pei o se liʻo, lapoʻo, faʻatatau. Faʻatagaina oe e mafaufau i vao taʻitasi mai itu uma.
  2. Laufanua - fausiaina se lagona o le faʻatupuina tuputupu ae o rosa pupula. O le mea moni, o mea uma e mafaufauina ma le faʻaeteete ma faʻavasega.

O togalaau masani rosa e faʻatulagaina i totonu o fugalaʻau fugalaʻau o nisi foliga, faʻavasega i maʻa, maʻa, piliki poʻo maamora chips. Ala malulu ma teuteuga togalaʻau o le a fesoasoani i se togalaʻau rosa ma aumaia le fealofani.

Landscape e fausia mai rosa pupula o eseese eseese ma lanu, o sea rosa togalaau fetaui lelei mo laiti eria pe latalata i vai vai.

Foliga Vaaia, faʻamatalaga ma le ata

Rosaries mafai ona eseese e le gata i le lanu ma foliga, ae faʻapea foi i foliga vaaia, faʻatonuga o le tuputupu aʻe o fugalaʻau ma fua o le nofoaga. Vaʻai i le ata o latou foliga.

Faaleuo

Fautuaina rosary alofa e faia i lanu malu.... O le gazebo e tuʻuina mai ai se faʻapitoa faʻapitoa i ia fugalaʻau moega, fausiaina se tulaga ese ma malu foliga. Faʻatumuina se faʻatoʻaga rosa ma lalaga laʻau laiti, e aofia ai mea maualuluga, oe mafai ona mauaina se lagona o le toʻafilemu ma se lagona fiafia atemosifia.

Faʻamanatuga

Ceremonial rosa togalaau na faia mai fugalaʻau o eseesega paʻu, latou e susulu ma mata-puʻeina. Latou foliga matagofie, mamalu ma matagofie. Greens o lanu eseese mai pupula lanumeamata i le lanumeamata lanumeamata faʻapipiʻi le ata.

Faʻaalia mai le tasi itu


Faatasi ai ma le fesoasoani a se vaaia rosa togalaau, i le tasi itu, latou masani ona teuteuina se pa po o se pa. O sea ituaiga tuufaatasiga e le faʻaaluina tele avanoa ma o le a faʻamanuiaina ma le manuia se vaega fiu o se faʻatutu luga. O ituaiga feʻaʻei e masani ona masani ona faʻaaogaina, afai e manaʻomia e mafai ona faʻasino i le itu e manaʻomia.

Vaʻaia mai i itu eseese

O le togalaau rosa, vaʻaia mai itu eseese, foliga matagofie tele, ae o loʻo i ai ni tulafono faʻatulagaina. O laau maualuluga e totoina i le ogatotonu, ma laau maualalo i le pito o le moega fugalaau, mo se vaaiga sili atu. O se togalaʻau rosa manaʻomia faʻapitoa tausiga pe a totoina laʻau.

Vertical

O se togalaau rosa i le tulaga o se faitotoʻa poʻo se gazebo, faʻamau atoa i fugalaʻau, e taʻua o le faʻatutu. E foliga aulelei tele, ae manaʻomia le faʻaeteete faʻaeteete, talu ai o ituaiga lalaga o rosa e masani ona ola malosi.

Faatoaga papa

O le maʻa togalaʻau na fausiaina faʻaaogaina eleele tapunia ituaiga o rosa. Latou feoaʻi i le lalolagi ma salalau o latou manogi. E mafai ona latou ola i togavao pe tolotolo i luga o le eleele, a o latou le fefefe i vao, roses suia latou, ma tausi mo ia fugalaʻau e laititi.

Telefoni feaveaʻi

O togalaau rosa feaveaʻi e totoina i fagu fugalaʻau ma koneteina poʻo feaveaʻi fausaga. E talafeagai le vaʻaia o fugalaʻau, ma mo le taumalulu e faʻamama i totonu o le potu vevela.... E mafai ona e tuʻuina i soʻo se nofoaga e te manaʻo ai - i tafatafa o auala, latalata i le faitotoʻa poʻo se nofoaga susulu.

O le fea ma le taimi e filifili ai?

Faʻamoemoeina i le nofoaga o le lumanaʻi rosa togalaau, faʻapea foi ma le filifilia sitaili, o le foliga vaaia ua filifilia. Le fausiaina o se malologa malologa nofoaga, o se sitaili faiga e talafeagai, ma mo se ulufale faitotoʻa - o se sauniga masani.

Afai e te manaʻomia le ufiufi o le pa, ona faʻaogaina lea o se togalaʻau rosa vaʻaia mai le tasi itu, ma mo se vaega tele, o se togalaʻau rosa vaʻaia mai itu eseese e atoatoa. O le itu i luga o le a foliga sili atu i luga o se auala umi, o le papa togalaau o le a maua lona nofoaga latalata i le vaituloto, ma le feaveaʻi ua sauni e teuteu le vaega manaʻomia o le fanua i soo se taimi.

Laʻasaga i lea laʻasaga faʻatonuga pe faʻafefea ona e faia oe i le atunuʻu

O le faia o se rosary e manaʻomia le matua faatauaina, aua o lenei 'upega tafaʻilagi o le a fiafia sili atu ma le tasi le tausaga. O se filifiliga agavaʻa o paolo o rosa, o le saʻo tuʻufaʻatasia ma isi fugalaʻau ma le nofoaga o le a fausia ai se moni matagofie matagofie tulimanu i le fanua.

Ata muamua

O le toga rose toga e tatau ona faʻatapulaʻaina ai tuaoi o le togalaʻau ma aofia ai se auiliiliga faʻatulagaina o laʻau i le nofoaga o le lumanaʻi rosa faʻatoaga. Lenei e tatau ai ona amanaʻia le paolo o fugalaʻau ma o latou tuputupu aʻe gafatia ma tuʻuina avanoa mo taʻitasi tausaga ma taimi uumi tagata auai i le tuʻufaʻatasiga. Afai o se tele rosa togalaau fuafuaina, ona mautinoa ia e amanaʻia le tulaga o auala ma tuaoi luga o le ata.

E aoga le vaʻai muamua pe o le a le ituaiga togalaau rosa o loʻo i totonu o ata ma mafaufau i le tuʻufaʻatasia o lanu eseese o rose i le tasi. Aua le faʻatamala i talaaga o laʻau ma mafaufau i latou lanu pe a fuafuaina se polokalame.

Filifiliga nofoa

A filifilia se nofoaga mo se togalaau rosa, e taua le mafaufauina o rosa fiafia i le la ma e le mafai ona tu se togitogi. aua o le nofoaga filifilia e tatau ona faʻamalamalamaina e le susulu o le la mo le sili atu 3 itula i le aso, ma le itu i saute e fetaui lelei mo se togalaʻau rosa.

O vaega susu e tatau ona 'aloese mai ai ma faʻalelei le eleele i le tulaga saʻo. Mo lalagaina ituaiga, saunia mo le i ai o le lagolago, ma maualuga maualuga ituaiga o le a teuteuina atoatoa le ulufale atu i le kulupu.

Filifiliga o ituaiga

Roses e puʻupuʻu, feololo ma umi, faʻapea foi ma lalaga. O ituaiga lalagaina e vaevaeina i vaega na e fausia ai gazebos ma i latou o loʻo ufitia. Faʻamoemoeina i le ituaiga o rosa faʻatoʻaga filifilia, ituaiga o rosa e filifilia, latou tuʻufaʻatasia i le lanu, maualuga ma le agavaʻa e lalaga e amanaʻia.

Sauniuniga eleele

E fiafia le rosa i le eleele lelei, tatalaina, faʻalelei, ma o lea e tatau ai ona tagofia muamua lenei mataupu. O le lalolagi e tatau ona eliina i le loloto o le sili atu ma le mita ma o le pito i luga e tatau ona tatalaina. Fertilizer mafai ona peat, humus ma faʻapalaga. Ua lava e faʻaopopo ia latou le sili atu i le 10 lita i le 1 sq. m. O le faʻalauteleina o minerale o le a aoga i le nitrate, superphosphate poʻo le potassium chloride.

A maeʻa le 2 masina, a maeʻa le eliina ma le faʻapalaina, o le a faʻapalepale le lalolagi, o lona uiga ua sauni mo le totoina o rosa. O le oneone oneone e manaʻomia ai le paluga o le humus ma le omea. Ma afai o le 'upega tafaʻilagi o loʻo i luga o laufanua lafulemu, ona mafai loa lea ona e totoina fatu.

Tuʻufaʻatasia ma isi laʻau

Faatasi ai ma a fugalaʻau le rosa le totoina, e tasi le tulafono - o le rosa tatau ona tumau o se masiofo ma tosina mai le mafaufau ia te ia lava. O lona uiga o soʻo se fugalaʻau ma vaivai ma faʻaeteete lanu o le a faʻatasia lelei i autafa o le tasi. O laʻau e tatau ona i ai i se mamao lava mai le rosa ma aua le tupu tele.

O tuaoi sili ona lelei o le a:

  • Verbena.
  • Kosmeya.
  • Levkoy.

Perennial tatau ona ave i ai le fiafia:

  • Lavender.
  • Veronikee
  • Delphiniumue.
  • Astram.

Evergreen conifers e le gata ina aoga lelei mo rosa, ae faʻapea foi ona aumaia atoatoa i fafo le matagofie o le fugalaʻau, faʻafetai i le lanumeamata tua latou te fausiaina. Roses i totonu o se fugalaʻau ma conifers tatau ona le itiiti ifo ma le 1.5 mita ese mai le tasi le isi, talu ai o le eleele oxidation o le uiga o thujas, lea e le fiafia i ai le rosa. O le isi ili o rosa o boxwood. Latou foliga sili atu i o latou autafa, o se teuteuga ma faigofie ona faia le manaʻoga foliga.

O laʻau tumau ma tausaga taʻitasi o laʻau afu e fealofani ma rosa ma faʻamamafa lona matagofie. Latou e unpretentious, teuteu ma ea. Faʻafetai ia latou, o le fugalaʻau foliga matagofie ma sologa lelei.

Lanu fusi o alaleo

A o faia se rosa togalaau, e taua tele le amanaʻia o le tuʻufaʻatasia o lanu lanutu latalata. E taua le fausiaina e le 'upega tafaʻilagi se malamalama ea e faʻafiafiaina e le mata, lea e ofi lelei i le vaʻaiga atoa o le fanua. Mo lenei, e fautuaina le totoina o pupuni mumu mumu i le sili lauiloa nofoaga, latalata i le ogatotonu. Lanumoana, beige ma papaʻe fugalaʻau o le a foliga sili atu i o latou autafa. E le fautuaina e toto fualaʻau o moli, lanu viole ma piniki paolo latalata ane.

O le malulu poʻo le mafanafana paolo o loʻo i totonu o le rosa e faʻapea foi ona amanaʻia, latou te taumafai e totoina paolo o le tutusa leo i luga o le lava fugalaau moega - mafanafana pe malulu. O le paluina o i latou e taitai atu ai i se foliga le lelei e le tosina mai ai le mafaufau.

Fausiaina o fatuga

E le fautuaina e fausia se togalaau rosa mai rosa na o ia, talu ai o le vaitaimi o fugalaau mo rosa e le umi tele ma o le autu vaitaimi o taimi i le tausaga o le a le teuteuina. O le faʻaopopoina o isi laʻau i le tuʻufaʻatasiga o le a aoga ma faʻafiafiaina ai mata. I se faʻaopopoga, faʻafefiloi totoina atinaʻe teteʻe atu i faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Pe a fausia le tuufaatasiga o le rosa togalaau, oe manaʻomia le mulimuli i tulafono faigofie - maualuga laau tatau ona mamao, ma maualalo latalata latalata. O le mamao i le va o laʻau e tatau ona lavaina ia mafai ona faʻatautaia faigofie ma aunoa ma le faʻalavelave.

Alu i lalo

Ae e te leʻi totoina, e tatau ona e saunia rosa pupula, mo le mea lenei e te manaʻomia:

  1. Suʻesuʻe le aʻa o le laʻau ma aveʻese ni mea leaga, ma gagau.
  2. Faʻapuʻupuʻu le pito i luga o le togavao, ae oʻo atu i le tolu laʻau malosi.
  3. Aveese uma lau ma fugalaʻau.

E eli e le pu lalo o le umi o aʻa o se togavao faapitoa. A totoina, o le totoina e tu saʻo i luga, ma o le lalolagi e tatau ona tutusa tapunia uma va i le va o aʻa.

O le mamao i le va o rosa pe a toto e faʻamoemoe i le ituaiga togavao. Laʻititi rosa totoina le itiiti ifo i le 25 cm mai le tasi faʻatasi, hybrid lauti ma paka rosa i le 60 senitimita le mamao, masani ma maualalo-tupu lalaga lalaga na totoina i le mamao o le tasi mita, ma maualuga, tagi tulaga masani ma curly televave tupu o loʻo totoina le itiiti ifo i le 2 mita.

A uma ona toto, oomi le eleele faataamilo i le laau, ona faʻamalolo laititi lea i luga. Ona faʻasusu tele lea o le togavao ma ufiufi le 20 cm o le togavao i le peat poʻo le otaota. Talu ai e sili ona lelei le totoina ia Oketopa, o le ala lea o le a saunia ai le togavao mo le taumalulu.

Vaega mo rosa masani

O se vaega o le totoina rosa masani o latou o saisai i luga. O nei laau e fai si maualuga, ma e agi tetele mai matagi i le taumalulu.

  1. Ina ia aloese mai le gagauina o le ogalaau, o se pine tatau ona tulia i totonu i le mamao o le 10 cm mai le togavao i le itu agavale i le loloto o le 50 cm. O le pine tatau ona tutusa le maualuga o se laau ma tusa ma le 3 cm le mafiafia.
  2. O le laau e nonoa i nofoaga e tolu - i le faʻavae, i le ogatotonu ma luma o le amataga o le pale.

E mafai ona e faʻaogaina ni fasi ie e puipuia ai le ogalaau mai le maea. E faʻatau atu foʻi le faʻapipiʻi uila mo ia taualumaga, e faʻafaigofie ai le galuega.

I le pa puipui

Pe a fausia se pa, le lalagaina rosa o eseʻese ituaiga e faʻaaogaina... Latou totoina i le mamao o le tusa ma le 50 cm mai le tasi i le isi. Mo se sili atu mataʻina vaʻaiga, laʻau maualalalo laʻau totoina i luma, i tua atu latou feololo (1.5) ma maualuga latalata i le puipui, sili atu i le 1.5 m maualuga.

O le mamao mai le pa i le latalata rosi togavao e tatau ona le itiiti ifo ma le 30 cm, ma aʻa o le laau tatau ona faʻasino i le isi itu mai ia.

I luga o se mea laugatasi

A totōina se togalaau rosa i luga o se mea mafolafola, e faʻaogaina se laulau e totō ai laʻau. Ma o rosa foliga sili ona lalelei, o latou taʻitasi e mafai ona mafaufau eseese, ma latou te le faʻalavelave faʻatasi. O le va i le va o le vao e tatau ona tutusa ma ½ o latou maualuga.

Teuteuga faʻaopoopo

I se faʻaopopoga, o le togalaʻau rosa ua teuteuina ma eseese togalaʻau faʻatusa ina ua uma ona totoina laʻau ma na latou tutupu aʻe teisi. O lenei mea o le a faʻatagaina ai oe e faʻamalamalama atili le nofoaga mo vaega taʻitasi ma lona lanu. E sili le faʻapipiʻi vave o gazebos mo le aʻea o laʻau., ma lalo o latou nofoa o le a foliga sili atu. Faatoʻaga faʻatusa, molimatagi ma vaipuna o se sili faʻaopopoga i se matagofie rosa togalaau.

  • Roses auala
  • Aoga aoga o rosa suauʻu ma lona faʻaaogaina mo vailaʻau faʻamoemoe ma cosmetology.
  • Faʻafefea ma afea e mafai ai ona fai ou tui ma o le a le mea e manaʻomia mo lenei?
  • Faʻafefea ona filifili rosa fou pe a faʻatau ma tausia aulelei foliga vaaia mo se taimi umi?
  • Toe gaosia.

Tausiga tulafono i le latou taumafanafana fale

  • Ia mautinoa e tipi ese toe fugalaʻau mai le rosa pupula i le taimi. O le mea lea, o le laʻau faʻaauau pea ona fausia ni fuga fou ma faʻateleina la latou numera. O le teuteuina o le tautotogo ma le tautoulu e faamalosia.
  • I le tautotogo, oe tatau ona filifili le saʻo taimi teuina. O se faʻataʻitaʻiga e faia i le vaveao e mafai ona taitaiina atu ai i le 'aisa aisa pe a mulimuli mai faʻafuaseʻi le aisa. O le tuai teu o le rosa, ei ai le tulaga lamatia o le a faʻavaivaia le laʻau, tuʻuina atu laʻititi inflorescences, ma o le a laʻititi nai lo le mea sa tatau ona.

    O le teuteuga e faʻataunuʻuina naʻo se mea faigaluega maai, mo le laʻititi le faʻaleagaina o le laʻau. O vaega uma e togafitia ma le pitch pitch. E tatau ona manifinifi laʻau, faʻapea foi ona tipi ese uma faʻamaʻi pe ua mate lala.

  • Faʻasusu e faʻataʻitasi i le vaiaso, ma luga o eleele matutu 2-3 taimi. E sili ona lelei le faia o se pu i pupuvao taʻitasi ma sasaʻa i lalo se pakete vai. O le taimi sili ona lelei e faʻasūsū ai o le taeao.

    A maeʻa le faʻasusu ma timuga, ona faʻamaluluina lea o le eleele i le 5 cm le loloto. Laʻei masani (e oʻo atu i le 7 i le vaitau) ei ai sona aoga tele i rosa; e fautuaina e feʻaveaʻi minerale ma faʻalautelega o meaola. Le leai o faʻamaʻi e tatau ona mataʻituina i taimi uma ma puipuia togafitiga e tatau ona faia.

Faitau e uiga i le tausiga o auala auala rosa iinei.

Ina ia mafai ona fausia sau oe lava rosa togalaʻau, e le manaʻomia ni tomai faʻapitoa, ua lava naʻo le amanaʻia o mea tatau uma, filifili ia mea totō saʻo ma tausi i latou e le aunoa. Tusa lava poʻo le a le filifiliga o le totoina o filifiliga, o rosa pupula o le a fiafia e le gata i tagata e ona, ae faʻapea foi malo. Matagofie gazebos, teuteuina puipui ma matagofie fugalaʻau matagofie - o se mea laʻititi lea e mafai ona faʻatulagaina i le fanua pe a fausia se rosa togalaʻau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: OPTION COVER Tama o le Niu Band (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com