Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O le Sagrada Familia i Barcelona o le autu autu a Antoni Gaudi

Pin
Send
Share
Send

O le Sagrada Familia, o loʻo tu i le turisi o Eixample, o se tasi o mataaga taʻutaʻua i Barcelona ma o se tasi o poloketi fauina mo se taimi umi i le lalolagi. Ole vaega mulimuli na faʻafaigofieina e lua itu taua ile taimi e tasi.

Muamua, o galuega uma e tatau ona faia faʻapitoa i foaʻi. Ma lona lua, o maʻa poloka o loʻo faavae ai lenei fausaga e manaʻomia faigata laʻasaga ma fetuʻunaʻiga a le tagata lava ia i le itu, e mafua ai foi nisi faigata. Poʻo le a lava le mea sa i ai, ae o le taimi nei o lenei malumalu o se tasi o mea sili ona asia i o tatou taimi. E tusa ai ma faʻamaumauga na lomia i le "El Periódico de Catalunya", o lona aofaʻi faʻaletausaga o tagata asiasi e ova atu ma le 2 miliona. I le 2005, o le falesa na lisiina o se UNESCO Lalolagi Nofoaga, ma i le 2010 na faapaiaina e Pope Benedict XVI ma aloaia faalauiloaina o se aoga taulaga lotu.

Faʻasolopito faʻamatalaga

O le manatu mo Sagrada Familia i Barcelona a José Maria Bocabella, o se faʻatau tusi faigofie na matua faʻamalosia e le Vatican Cathedral o St. Peter na ia filifili e fausia se mea tutusa i lona lava nuʻu. Moni, o le faʻatinoina o lenei manatu sa tatau ona tolopoina mo le sili atu i le 10 tausaga - o le taimi lena na alu ai mo le tagata lona lua-faʻatau tusi e aoina tupe e manaʻomia e faʻatau ai le fanua.

O le fausiaina o le malumalu na amata i le 1882. I lena taimi, na taitaia e Francisco del Villar, o le na fuafuaina e fausia se matagofie matagofie fausaga, faia i le sitaili o canonical Gothic ma i le tulaga o le koluse Orthodox. Peitai, o le galuega a lenei matai e leʻi umi - i le tausaga mulimuli ane na faamavae ai o ia, ma tuu atu le peʻa i le taʻutaʻua Antonio Gaudi, lea na avea ai lenei malumalu ma galuega o le olaga atoa. Na latou fai mai o le matai e le gata na nofo i luga tonu o le nofoaga na fausia ai, ae sa masani foi ona savali i auala e aoina meaalofa.

O le vaʻaiga a le tusiata lauiloa sa matua ese lava mai le uluaʻi poloketi na faia e Bocabelle. Mafaufauga i le Gothic o se le toe aoga ma le fiafia i le faʻatonuga, na ia faʻaaogaina na o elemene masani o lenei sitaili, faʻaopopoina ia i latou ma foliga o Art Nouveau, Baroque ma Oriental exoticism. O le mea e mataʻina ai, o le tusiata taʻutaʻua o se tagata sili ona le faʻavasegaina - e le gata na le fiafia e mafaufau i mea uma muamua, ae na faia foi ata i le taimi o le fausiaina. I nisi tulaga, o lenei faʻasologa o aitia o manatu na mafua ai le mea moni e tatau i tagata faigaluega ona faasaʻoina i taimi uma se mea, pe oʻo foi i le toe faia o vaega taʻitasi o le Sagrada de Familia.

O le mafaufauina o lenei poloketi sili ona maoaʻe, na malamalama lelei lava le matai na te le maua se taimi e faʻauma ai i lona olaga atoa. Ma o lea na tupu - i lalo o lana taʻitaʻiga tuusaʻo, naʻo le tasi o le tolu foliga na faʻatuina (o le faʻafoliga o le Fanau Mai o Keriso). Ae paga lea, i le 1926 na maliu ai le tusiata sili i lalo o uili o le taʻavale laiti, ma le tuua ai ni ata saunia poʻo ni faʻatonuga faʻapitoa. Pau lava le mea na mafai ona matou mauaina o nai tusitusi ma nai faʻasologa faigata. O isi fausiaina o le Sagrada Familia na taʻitaʻia e le augatupulaga atoa o tusiata fale mataʻina, o se tasi o i latou o Domenech Sugranesu, o se tamaititi aʻoga ma se paʻaga a Gaudí. O i latou uma na faʻaaogaina ata o loʻo soifua ai le aliʻi sili, faʻaopoopo iai latou ma a latou aitia e uiga ile falesa tele.

Tusiata fale

A vaʻai i le ata o le Sagrada Familia Cathedral i Barcelona, ​​e mafai ona e vaʻaia e aofia ai ni foliga faʻatino e tolu, o ata taʻitasi o loʻo atagia mai ai se vaitau o le soifuaga o le Mesia, ma ni nai olo logo, fausiaina faʻaaoga ai se tekonolosi faʻapitoa.

Faʻaaliga o le Fanau Mai o Keriso

O le Catalan Art Nouveau façade o loʻo tu i le itu i matu o le malumalu (o le tasi e faʻasaga i le sikuea). E te le tau suʻe mo se taimi umi - o loʻo i ai se faitotoʻa ulufale. O le teuteuga autu o lenei pa o ata vaneina o uiga faʻaKerisiano e tolu (faʻamoemoe, faʻatuatua ma le alofa mutimutivale) ma olo matilatila e fa na tuʻuina atu i le Tusi Paʻia aposetolo (Panapa, Iuta, Simona ma Mataio) O le pito i luga atoa o le faafoliga o loʻo ufiufiina i se maʻa laʻititi maʻoti faʻailoaina ma le lauiloa talaʻiga (o le faʻauʻuga o Maria, le fanau mai o Iesu, o le vivii atu o le Magi, le talalelei, ma isi). Faatasi ai ma isi mea, luga o poutu vaevaeina le puipui i vaega e 3, oe mafai ona vaʻai atu i ata o tupu Sipaniolo lauiloa oe na faia se saofaga tele i le atinaʻe o le atunuʻu, ma le gafa o Keriso vaneina i maʻa.

Passion Facade

O le puipui, o loʻo tu i le itu i saute sisifo o le malumalu, e le gata mai le fiafia o turisi. O le ata tutotonu o lenei elemeni, o loʻo ufiufiina i faʻaaliga e le masani ai, o le faʻatagata o le Mesia na faʻasatauroina i luga o le satauro. O loʻo iai foʻi le sikuea faʻataulaitu, o le aofaʻi o ia numera i soʻo se tuʻufaʻatasiga talafeagai e maua ai le numera 33 (tausaga ole maliu o Iesu).

E tusa ai ma le manatu o le foafoa, o le faafoliga o Passion, faʻatulagaina o le autu agasala a tagata, tatau ona mafua ai se lagona o le fefe i le foafoa. O le mea e taʻua o le Chiaroscuro effects, lea e aofia ai le faʻaaogaina o se le masani ai faʻavasegaina o le malamalama ma le paolo, fesoasoani e faʻaleleia atili ai. I se faʻaopopoga, o luga o lenei puipui e mafai ai ona e vaʻai atu i vaʻaiga o loʻo tagitagi ai i le Tausamaaga Mulimuli, Le Kisi a Iuta ma isi paʻu lauiloa a le lalolagi. O isi ata o loʻo totoe i mea na tutupu e fesoʻotaʻi ma le maliu, tanu ma le toetu o le Alo o le Atua. O le faitotoʻa autu i lenei itu o le fale ua faʻailogaina i le faitotoʻao 'apamemea, i luga o ona tuʻugamau ia o loʻo tuʻu ai tusitusiga mai le Feagaiga Fou.

Faʻaaliga o le Mamalu

O le Wall of Glory, o loʻo tu i le itu i sautesasae o le fale ma faʻapaʻiaina i le soifua o le Mesia i le Lagi, o le elemeni mulimuli lea a Sagarada Familia o Barcelona. Lenei faafoliga e sili ona tele, o lea i le lumanaʻi o le ogatotonu ulufale i le falesa o le a siitia iinei. Peitaʻi, mo lea, e manaʻomia e le aufaigaluega ona fausia se auala laupapa ma ni faʻasitepu faʻafesagai e faʻafesoʻotaʻi ai le malumalu ma le auala o Carrer de Mallorca. Ma o le a lelei mea uma, naʻo le nofoaga o le a oʻo mai le fausiaina o loʻo i ai fale nofoia, o latou tagata nonofo faʻasaga i soʻo se nofoia.

I le taimi nei, o loʻo taumafai le pulega a le atunuʻu i auala talafeagai uma e foʻia ai le faʻafitauli ma tagata o le taulaga, o loʻo faʻaauau pea ona fausia e tagata fau fale se fitu pou pou, mafaufauina o se faʻailoga o meaalofa a le Agaga Paʻia, ma olo olo olo na faʻapitoa mo le 4 aposetolo o le Tusi Paʻia. O le pito i luga o le fale o le a teuteuina i ata faʻatagata o le Tolutasi ma tusitusiga tuai o loʻo taʻu mai ai le Foafoaga o le lalolagi. I lalo tonu o latou, e mafai ona e vaʻai atu ai i ni ata taufaafefe o Lalo o le Lalolagi ma tagata masani o loʻo faia galuega amiotonu.

Olo

E tusa ai ma le uluaʻi poloketi na fausia e Gaudí, o le Sagrada Familia o le a faʻapaleina i 18 logo olo, eseʻese e le gata i foliga vaaia, ae faʻapea foi le tele. O le autu o le 'olo o Iesu Keriso, o lona maualuga o le a le itiiti ifo i le 172 cm, ma le' olo o le Taupou Maria, lea o loʻo nofoia le mamalu tulaga lua. E talitonu a maeʻa le fausiaina o nei olo olo, o le a avea le Barcelona Cathedral ma fale sili ona maualuga Orthodox i luga o le paneta. I le taimi nei, naʻo le 8 mea faitino ua maeʻa faʻatonuina, ae o le fua o lenei malumalu ua amata ona pupula i mafaufauga o tagata na fausia.

Ae o le mea sili ona taua o le ata o olo uma na faia e tusa ai ma le jalousie mataupu faʻavae. Ose masini e faʻatinoina e le gata i le matagofie, ae faʻapea foi ona aoga le gaioiga - faʻafetai i le tele o va, o le tatagi o logo a le falesa e matua ese lava le leo. I se faʻaopopoga, i soʻo se matagi agi, o nei 'olo o le a faʻailoaina ni leo e fausia ai se matagofie leo malie aafiaga.

Totonu

O le galue ai i le poloketi o le falesa tele, na taumafai le au tusiata e ausia atoa le lotogatasi ma le natura. O le mafuaaga lena, i totonu o le Sagrada Familia, e foliga mai e pei o se fairy-tale togavao taʻele i le susulu o le la nai lo se lotu masani. O le ekalesia aitalafu lenei aafiaga i le tele o elemene teuteuina i le tasi. Sei o tatou mafaufauina ia mea taʻitasi.

Koluma

O pou maualuluga e vaevaeina le nofoaga o le malumalu i niva e 5 e pei o ni laau tetele poʻo ni fugalaʻau tetele o le sunflower, o loʻo oso saʻo atu i le lagi. Faʻafetai lava i mea taua (faʻamalosia sima, mumu porphyry ma basalt), latou faigofie lagolagoina e le gata o le tele falelotu vault, ae faʻapena foi olo o loʻo tu i luga aʻe. I se faʻaopopoga, o koluma totonu o le falesa e suia i taimi uma o latou foliga: muamua o se masani sikuea, sosoo ai ma le oketagon, ma i le pito mulimuli o se liʻo.

Tuugamau o Gaudi (crypt)

Vaʻai i le ata o le Sagrada Familia i totonu, faʻalogo i le falesa crypt, o loʻo tu i lalo o le vaega o le fausaga ma na avea ma tuʻugamau mo Antoni Gaudí lava ia. O le faitotoʻa e ulufale ai o loʻo faʻataunuʻuina e le gata i sitepu, ae faʻapea foʻi i le lifi. I fafo atu o loʻo iai se auala e tuʻu ese ai, o lea o le asia o le crypt e mafai ona tuʻua i le iʻuga o le maimoaga.

Spair staircase

O le sitepu faʻasolo e faʻaaoga e aʻe ai le laupepa mataʻituina o se faʻasolosolo mimilo atoatoa e matua manaia lava. Na latou fai mai o tagata o loʻo mafatia i maʻi fatu, faʻapea foi ma le fefefe i mea maualuluga ma avanoa taofia, e le tatau ona faʻaogaina - atonu e leaga.

Tioata pisia

Faʻata tioata-faʻamalama tioata, lea e maua ai se le masani ai reflex o malamalama ma valivali totonu o le falesa i lanu eseese, mafua ai le itiiti ifo fiafia. O le lautele lanu lanu o le Sagrada Familia, faʻatusa o le 4 vaitau, ua manatu o se eseʻese vaega o faatufugaga. Fai mai tagata popoto, o lona faafetai ia te ia ona o le faaaogaina o tioata tioata na amata ona atiaʻe o se ese esega teuteu auala.

Faʻamatalaga aoga

O le Sagrada Familia i Barcelona, ​​o loʻo tu i Carrer de Mallorca, 401, o loʻo faʻagaioia e tusa ai ma se faasologa o taimi e pei ona masani ai:

  • Novema - Fepuari: 9 am i le 6 pm;
  • Mati ma Oketopa: 9 am i le 7 pm;
  • Aperila - Setema: 9 am i le 8 pm;
  • Aso Malolo (25.12, 26.12.01.01 ma le 06.01): mai le 9 i le taeao i le 2 i le afiafi.

O le tau o le asiasiga e faʻamoemoe i le ituaiga tiketi:

  • Pepa faʻatau ma le gagana Rusia - 25 €;
  • Pusa lavelave (Cathedral + Audioguide + Towers) - 32 €;
  • Tiketi + tafaoga faʻapolofesa - 46 €.

O le faitotoʻa i le crypt e leai se tau. E tele isi faʻamatalaga e mafai ona maua i luga ole laiga faʻapitoa i luga ole laiga - https://sagradafamilia.org/

Tulafono asiasi

O le Sagrada Familia e Antoni Gaudí ei ai tulafono maoti o amio e faʻatatau i tagata uma ma turisi:

  1. E asiasi ai i se tasi o ata taua o le fausaga o Barcelona, ​​e tatau ona e filifilia faigofie ma latalata i ofu e mafai ai: leai ni ie malamalama ma le loloto o le ua, umi - e oʻo i le ogatotonu o le ogavae. E naʻo lotu ma faʻafomaʻi e faʻatagaina ai pulou, ae tatau ona ufiufi vae.
  2. Mo puipuiga mafuaʻaga, o loʻo i ai se uʻamea faʻamauina faʻamau i le faitotoʻa i le falesa, asiasiga o ato, ato faʻafafa ma atopaʻu e faia.
  3. I le teritori o Sagrada Familia, faʻasāina le ulaula ma le inu ava malosi.
  4. E faʻasa foʻi ona aumai meaʻai ma vai ii.
  5. O ata ma ata puʻeata e faʻatagaina i luga o le telefoni feʻaveaʻi, mea puʻe ata e le masani ai poʻo mea puʻe ata masani. E le faʻatagaina le faʻaaogaina o meafaigaluega faʻapolofesa.
  6. A o e iai i totonu o le falesa, taumafai e filemu ma faʻaaloalo.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Fautuaga Aoga

Pe a fuafuaina se asiasiga i le Sagrada Familia, faʻalogo i fesoasoani aoga nei:

  1. Aua le faʻasaoina tupe mo le tautua a se polofesa faʻatonutonu poʻo se leo faʻatonutonu - oe o le a aʻoaʻoina le tele o mea manaia. Ma le isi, e mafai ona e aveina uma au mea faʻalogologo ma oe ma faʻaaoga le tasi masini mo le lua. I se ala, o se taʻi Igilisi e faʻalogo i leo e tau laʻititi ifo le tau, o lea afai e te lelei i lenei gagana, e mafai ona e nofo ai.
  2. E tatau ona e faʻatau muamua i le malumalu. Afai o le aso ma le taimi o lau asiasiga e taua ia te oe, ona tusa lea ma le 5-7 aso ao le i fuafuaina le asiasiga. Oe mafai ona faia lenei mea i luga o le 'upega tafaʻilagi aloaia - e le gata mai le fale, ae faʻapea foi i le taimi tonu (o loʻo i ai Wi-Fi mo le totogiina).
  3. E tatau ona e sau i le malaga 15-20 minute ae le i amataina oe. O le falesa e tumu i turisi, o lea o le sailia o se taʻiala e le faigofie tele, ma e leai se tupe toe faʻafoʻi i le tulaga o le tuai.
  4. E te manaʻo e alu i le Sagrada Familia matua saoloto? Sau i le sauniga Aso Sa, lea e amata ile 9 i le taeao ma umi le tusa o le itula (i gagana eseese). Lenei, mea moni, e le o se tafaoga, ma e le mafai ona puʻeina ata i le taimi o Misasa, ae e mafai ona e fiafia i le matagofie o le falesa i le taeao o le la. E tatau foi ona maitauina o le tapuaiga o se faʻalauaʻitele gaioiga e faʻaputuputuina le tele o tagata talitonu. O le tapulaʻa teritori o le ekalesia e le mafai ona ofi uma i latou e mananaʻo, - o le faʻavae o le "o ai muamua" faʻatautaia.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Manatu Moni

E tele tala mananaia e fesoʻotaʻi ma Sagrada Familia i Barcelona e atili ai ona manaia:

  1. Tusa lava poʻo le a le faʻatulagaina o pou lagolago, o le fausaga o le malumalu e lava lona malosi e tatalia sili atu ma le selau sili atu faʻatagata ma maʻa fatu.
  2. I le tele o Rusia-gagana punaʻoa o se tasi o sili foafoaga a Antoni Gaudi ua taʻua o le Cathedral o le Sagrada Familia. O le mea moni, o le ulutala o le malumalu autu o Barcelona a La Catedral de la Santa Cruz y Santa Eulalia, ae o le Sagrada Familia ua mauaina se faʻailoga e matua ese lava - o le Small Papal Basilica.
  3. Ina ua fesiligia pe fia tausaga o le a fausia ai lenei falesa tele, na tali Gaudi, e leʻi faavavevave lana auauna. I le taimi e tasi, o lona uiga e leʻo se tagata aloaʻia poʻo se mauoa o le taulaga nofo, ae o le Atua lava ia. E masani foi ona ia taʻua lana ata o le "galuega o augatupulaga e tolu."
  4. O le fausiaina o le falesa sili ona taʻutaʻua i Barcelona sa faʻatuai lava mo se taimi umi. Masalo o le mafuaʻaga o lenei o laumei gargoyle, na tuʻuina e le tusiata o Gaudi i lalo o koluma tutotonu.
  5. E le gata i lea, e oʻo mai talu ai nei, o galuega uma na fausia i le teritori o le malumalu sa manatu e faʻatulafonoina. Ma naʻo le 2018, na mafai lava ona faʻamaonia e tausi mavaega a le ekalesia le taulaga o le taulaga i le mauaina o le laisene talafeagai.
  6. Fai mai le tala e faʻatoa maeʻa le fausiaina o le falesa i le 2026, o lona uiga i le selau tausaga o le maliu o le aliʻi sili. Fai mai le tala a le tasi tala, ole iʻuga lea ole lalolagi.

Sagrada Familia auiliili:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: 15 Design Masterpieces from the Mind of Antoni Gaudi (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com