Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Skadar Lake - o le sili tele vai i Montenegro

Pin
Send
Share
Send

Afai e te moemiti i le fagota i luga o le matafaga o se vaituloto matagofie e siʻosiʻomia e natura vao, faamemelo i laufanua matagofie ma asiasi atu i 'olo anamua, alu i se malaga i le Vaituloto Skadar (Montenegro) - o le sili ona tele i le Balkans, i luga o le auvai o fale anamua na sao - olo, tamaʻi nuu, falesa ma monaseri ... O le vaituloto e fafagaina e 6 vaitafe, ma naʻo le tasi e tafe atu - Boyana, lea e tafe atu i le Adriatic Sea.

I le tausaga atoa, o le vai i le vaituloto e faʻafouina faʻalua. Lenei o le a e maua ai le malologa mo tagata uma - malolo vaʻa, fagota, tafafao i nofoaga i le lotoifale.

Faamatalaga lautele

O le vaituloto o le sili ona tele faʻanatura vai vai i le Balkans ma le lautele o 475 sq. km O le averesi loloto o 5 mita, i le loloto loloto itu o 8 mita. I le tau mafanafana, o le vai mafanafana e oʻo atu i se mafanafana taele vevela o + 27 tikeri. Skadar Lake o se paka a le atunuʻu, na o le pau lea o le tasi i luga o le teritori o Montenegro, lea o loʻo i ai le vai faanatura vai.

O le tele o vaituloto e a le Montenegro, o lona tolu i Albania. O le vaituloto e faʻaigoa i le aʻai o Skadar, o loʻo tu i le itu i sautesasaʻe.

I sisifo ma sautesisifo, o le paka e puipuia e le Dinaric Highlands. I le itu i matu ma sasaʻe, o le apitaogalu e faʻaseʻe ma tele na ufiufi i taufusi.

Tulaga ese fauna ma fugalaʻau

O se numera tele o manulele nonofo iinei, tele taumalulu i luga o le matafaga o le vaituloto, ma nisi taofi e malolo i le va o vaalele. Ua faʻamaumau e saienitisi le sili atu i le 280 ituaiga o manulele, e aofia ai ma le uliuli ibis ma le Dalmatian pelican. O nei manulele e nonofo na o luga o le vaituloto i Montenegro. E le o se mea e ofo ai le amanaia o le vaituloto o se vaega taua faʻavaomalo mo le puipuiga ma le faʻatupuina o manu.

Aisea e faʻatosina mai ai le vaituloto tagata fiafia e fagogota? O le mea moni e toeititi 50 ituaiga o iʻa e nonofo i vai. O le mauoa lalolagi o manu e aofia ai le 50 ituaiga o mammals, amphibians ma iniseti eseese. I le taumafanafana, o le matafaga o le faatanoa e ufiufi atoa i se mafiafia, kapeta lanumeamata o togavao ma mutia.

E taua! O le faitotoʻa i le paka-faasao tau 4 Euro. E mafai ona e aau ma faamemelo i le matagofie o le vaituloto e leai se tau.

Faʻafefea ona e alu iina

Skadar Lake e mafai ona maua i auala eseese.

  • I le nofoaafi. Tuʻu ese mai Podgorica, Bar, Sutomore. O le averesi tau tiketi o 3 EUR. E tatau ona e alu i le nofoaga o Virpazar, e tatau ona e savali i se mamao, talu ai o le nofoaga o loʻo tu i fafo atu o le taulaga.
  • Taxi Ole filifiliga sili lea ona mafanafana ile malaga. Tau fuafuaina - 15-30 EUR, faʻamoemoe i le 'aʻai i Montenegro oe sau mai ai.
  • Felaʻuaʻiga lautele - pasi. E leai ni malaga tuʻusaʻo mai Budva ma Kotor, o lea e tatau ai ona e suia nofoaafi i Petrovac, le nofoaga latalata i le matafaga i Montenegro. Mai Podgorica ma Bar, e i ai auala tuusao pasi i Virpazar. O le tau o le pepa e fesuisuiaʻi faʻamoemoe i le umi o le faigamalaga ma le vaitau o le tausaga.

E le gata i lea, o pasi pasi vaʻai fiafia e mulimuli mai le tele o taulaga tetele o Montenegro. I le averesi, o le tau o se tiketi faʻatasi ai ma le tautua a se taʻiala mai le 35 i le 60 EUR.

  • A e taunuʻu i le Vaituloto o Skadar i Montenegro na o oe, i le taʻavale, mulimuli i le auala tele o Podgorica-Petrovac. I le tele o taulaga o le atunuʻu, e mafai ona e totogiina felaʻuaʻiga, o le tau o le auaunaga o le a tau 30 EUR. Ia manatua o le tele o auala e alu i luga o le mauga ma o le ae tatau ona manumalo i se mamafa gata, oso maualuga luga.
  • I Montenegro, o le masani tautua o se tumaoti taʻitaʻi-avetaʻavale. Mauaina o se tagata faapena e le faigata. E mafai ona e faʻatulaga se vaʻaiga taʻitasi i luga ole laiga - e tele faʻasalalauga tumaʻoti ma kamupani femalagaaʻi i luga ole Initaneti e maua ai sea tautua. O le averesi o le tau o se malaga ma se faʻamatalaga faʻapitoa e amata mai i le EUR 50 i le EUR.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Fagota

Fagota luga o Lake Skadar o se petipetiga ma i le taimi lava e tasi malolo ituaiga o faʻafiafiaga. Mo faifaiva poto masani ma tagata fou, o se parataiso moni lea. O fea se isi mea e mafai ona e fagota ai i tuna, vao, pouli, magoto ma kapeti? Naʻo le Skadar Lake e iai le fale o se iʻa maoaʻe o nisi o latou o le a tulaga ese e oʻo lava i se tagata faifaiva tomai. Uma meafaigaluega manaʻomia mafai ona mautotogi, lenei e faʻaoga foi i le maunu mo le lumanaʻi puʻega.

E taua! Mo fagotaga i le matafaga o le vaituloto, e te manaʻomia se pemita faʻapitoa - o se laisene. A leai, o le tagata o le a tuʻuina atu i ai se faʻasalaga mataʻutia pe ono mafai ona puʻeina, talu ai le fagota faʻasolitulafono i Montenegro o se solitulafono ogaoga.

A e manaʻo e te tiʻetiʻei luga o le vaituloto, fesili i tagata o le atunuʻu mo se fesoasoani. Mo se totogifuapauina talafeagai, latou te fiafia e ave oe i luga o se vaʻa tiʻetiʻe ma maua aulelei lelei tafaoga potu mautotogi. A iai sau laisene, alu e fagota i atumotu, o fea e sili ona mauoa ai le ia ma o le natura e sili atu ona matagofie. O tagata e ana vaʻa i le lotoifale e ave turisi i le nofoaga fagota ma piki latou. O le averesi tau o sea auaunaga o 20 euro. Tagata tafafao maimoa e mafai foi ona totogi se vaʻa ma tietie na o latou.

E mafai foʻi ona e tusi se tusi taʻamilo taʻamilo, e aofia ai le faʻafefe, vaʻa, toʻotoʻo ma maunu. O le tau mo le afa aso o ia fagotaga e tau e tusa ma le 200 Euro (mo le 4-6 tagata). O ia auaunaga e tatau ona vaʻai i le nofoaga malolo na e sau e te mapu ai i le taimi tonu.

I luga o se tusi: O le fea nofoaga i Montenegro e filifili ai mo tafaoga?

Vaaiga

Afai ae e te leʻi alu i le faigamalaga, na e vaʻai i ata o le Vaituloto o Skadar, atonu la e te iloa e tele nofoaga mananaia - faʻamanatuina o faʻailoga.

O se mauoa talaʻaga e fesoʻotaʻi ma Skadar Lake, o lenei ua faʻamaonia e le tele o archaeological maua. Ia mautinoa e te asiasi i monasteries, olo, aua na fausia i le vaitaimi o le ogatotonu. E mafai ona e iloa atoatoa le tofo i le lotoifale e ala i le asiasi atu i nuʻu fagota, falegaosi, alalaupapa.

O le tele o vaʻaiga o loʻo tu i luga o motu, e sili atu ma le 50 o latou. O le sili ona manaia o monasteries:

  • Starchevo, fausia i le XIV seneturi;
  • Vranin;
  • Beshka

O nei malumalu e ola, e avanoa mo tagata uma.

'Olo

O fale sili ona manaia e asiasi iai o Lesendro, Grmozur ma Besac. O 'olo ia na fausiaina i le vaitaimi o le leva o le vaitaimi o le ogatotonu.

O le 'olo o Lesendro na fausia i le seneturi lona 18 ma e tu latalata i Vranina. I le seneturi muamua atu, o le 'olo' oloʻo iai se puipuiga faʻatuatuaina mai vaʻa a Take. O le fausiaina sa matua tele ma faʻatuatuaina o fefaʻatauaiga ma fagotaga e leʻi taofia e oʻo lava i le taimi o le taua.

I le ogatotonu o le seneturi lona 19, na avea ai motu o Lesandro ma Vranina ma vaega o le Malo o Ottoman. I le taimi o le nofoaiga a Osman Pasha, na fausia ai se olo i Vranin. Naʻo le 30 tausaga mulimuli ane, ae toe foʻi ane Montenegro i motu ma le taulaga o Zabljak Crnojevica.

Zabljak Crnojevicha

O se 'aʻai puipui puipui o loʻo tu i luga o le apitagalu, na fausia i le seneturi lona 10. Seia le 1478 na i ai le tulaga o le laumua o Montenegro. O se siʻosiʻomaga ofoofogia nofotupu iinei, e ui lava i le mea moni o le 'olo' ua uma ona tuai lona malosiʻaga ma lona mamalu. Ina ia e alu i le taulaga i le taʻavale, e tatau ona e afe i le Golubovtsi i le itu o Vukovce.

Virpazar ma Miele

O le isi taulaga tu matafaga e masani ona amata ai maimoaga taamilo o Virpazar. I taimi ua tuanaʻi, o lenei tamaʻi nuʻu sa avea ma sao taua i le tamaoaiga o le atunuʻu ma talafaʻasolopito. Sa i ai le uafu ma se nofoaafi nofoaga.

Afai e te manaʻo e talisapaia atoatoa le ofoofogia matagofie o le natura ma le amataga o le paka, oe le mafai ona faia e aunoa ma se vaʻa tafaoga, i le taimi e le mafaagaloina laufanua o le a tatalaina i ou luma. I Virpazar, o malaga faʻasolosolo i vaʻa, aloalo ma e oʻo lava i vaʻa taugata ua faʻatulagaina. E mafai ona e tiʻetiʻei luga o le vaituloto ma se vaega o turisi pe na o oe.

Sau mai Virpazar, asiasi i Miele, o se tamai nofoaga ma se anamua acropolis, e foliga na fausia e anamua Illyrian. O loʻo iai tuʻugamau iinei, o latou taʻitasi o loʻo lilofia i se maʻa tele.

Nuu o Rijeka

I aso ua tuanaʻi, o lenei tamaʻi nuʻu, o le tele lava na nofoia e tagata faifaiva, na avea ma tasi o nofoaga autu o fefaʻatauaiga i le Balkan Peninsula. I luga o le teritori o le nuʻu, e mafai ona e asia se fale talavai ma se faleoloa, o le muamua na tatalaina i Montenegro. O le pepa asiasi o le taulaga laititi o le Danilov Bridge tuai. A e faimalaga i le Vaituloto o Skadar i le vaitau o le tau, e te maua ai le lagona o Rijeka o se taulaga ua leai se aoga, talu ai e tusa i le tusigaigoa e ova atu ma le 50 tagata o loʻo nonofo iinei, o le tele o fale ua le toe aoga. Peitai, o sea laufanua e matua felanulanuaʻi.

E mafai ona e 'aʻai i se cafe poʻo se faleʻaiga, o le tele o latou o loʻo tu i le laina muamua e lata ile auvai o le vaitafe. Lenei e mafai ona e savali i luga o le puipui ma alu i le fale o St. Peter o Cetinje, le pule o Montenegro.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Isi nofoaga i luga o le vaituloto

Mulimuli ia Rijeka mai le laumua o le atunuu Podgorica, e mafai ona e asia le atunuu o Pavlova - o se ofoofogia lenei nofoaga mai le mea e te vaʻaia ai le atoa vaituloto.

A e manaʻo e aau i le tau vevela, alu i le auala mai Virpazar agaʻi i Ulcinj poʻo le Pa. O nuʻu o Murici ma Godinje o loʻo iai matafaga oneone matagofie ma faleʻaiga ma faleʻaiga.

E atoa le aso e suʻe ai le Vaituloto o Skadar. Maua se aofaiga i le va o le 30-35 euro. A faʻapea e te sili atu le fiafia i polokalame taʻamilo taʻitasi, e tatau ona maualuga le paketi - oʻo atu i le 100 euro.

Ata o le Vaituloto Skadar i Montenegro e le faʻamatalaina lagona uma e mafai e se tasi o pito sili ona matagofie o le Balkan Peninsula, e tatau ona e vaʻaia o ola. O le asiasi i Skadar Lake (Montenegro) o se filifiliga lelei, iinei oe manaʻo e malolo, faʻaalu se taimi e fagota pe na o le fiafia i le natura.

Vitio: o a mea e mafai ona e faia i luga o se vaituloto i Montenegro, fesoasoani fesoasoani ma ata faʻasalalau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Drive Montenegro - The 15 Most Scenic Roads in the Country (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com