Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O a aoga o beets, i le a le tausaga ma faʻafefea ona mafai ona tuʻuina atu i se tamaititi? Laʻasaga i lea laʻasaga faʻatonuga mo le faʻaofiina o se pepe i totonu o le taumafataga

Pin
Send
Share
Send

Beets o se mea lelei ma maloloina fualaʻau e mafai ona tuʻuina atu i tamaiti i lalo o le tasi le tausaga le matua. Ona o lona moni vaega, o le aʻa fualaʻau ei ai se aoga aafiaga i luga o le manava, faʻateleina manaʻoga ma aofia ai le tele o aoga mea. Pei i luga o fata o le faleoloa i taimi uma, ma e mafai ona 'ai i latou i le tausaga atoa. Lenei tusitusiga faʻamatalaina auiliili le penefiti o se aʻa fualaʻau, maua ai faʻamatalaga i le faʻafefea ona faʻalauiloa lelei meaai felagolagomaʻi ma pe o le a le tausaga e faʻatagaina ai se tamaititi e 'ai' beets.

Aisea e faʻatapulaʻaina ai le faʻaaogaina o aʻa fualaʻau?

E ui lava i le anoanoaʻi o meaʻai o loʻo iai i totonu le fualaʻau, ae le tatau ona vave faʻaulufale atu i meaʻai faʻaopoopo. Nei o nisi mafuaaga:

  • beets mafai mafua ai afaina i pepe;
  • o le aʻa fualaʻau o loʻo iai le tele o nitrates, lea e le i sauni ai le tino o le tamaititi e faʻafetauia;
  • vave faʻalauiloaina o beets mafua ai nofoa faʻamama.

E fia masina e mafai ai e le pepe ona 'ai lenei fualaʻau?

Ua faʻatagaina e le Faʻalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi se pepe ona faʻaofiina i beets i inumaga microscopic i le amataga o le ono masina le matua i le taimi o susu. Peitaʻi, o le tuʻuina atu i pepe meaʻai mai le fualaʻau 'aina i se tulaga masani i nai vaega e sili atu mai le 8 poʻo le 10 masina. Afai o le pepe ua i ai se predisposition i allergy, e sili ona tolopo le masani ma beets seia 12 masina.

A uma ona 'ai au beets, e ono faʻafuaseʻi lava ona mumu le mimi o lau pepe. Peitai, e le tau fefefe matua. O le masani lanu o miaga o le a toe foʻi mai pe a uma le tama 'ai' beets.

E mafai ona 'ai fualaʻau mata ma vela, o le a ma le a le matua e faʻatagaina ai?

E le pei o fualaʻau vela, o fualaʻau mata e sili atu le tamaoaiga i vitamini ma minerals. Peitaʻi, o tamaiti i lalo ifo o le tasi le tausaga le matua e mafai na o le tofoina o beets vela, tao pe faʻafofoa. O fualaʻau aʻa mata e masani ona afaina ai ma oso ai le manava i gaʻo.

O fualaʻau vela vela e manatu e sili atu le aoga, aua a o kuka latou te leiloa nisi o fualaʻau acid e mafai ona afaina ai le manava o le tamaititi. I se faʻaopopoga, o se aofaʻi aofaʻi o nitrates i taimi o kuka alu i totonu o beet broth, e le faʻaaogaina mo meaai. Ae o elemene aoga i beets vela e faʻasaoina. E aofia ai:

  • pectin;
  • magnesium;
  • potasiuma;
  • uʻamea ma isi.

Taunuuga o le vave galue (i luma ole 8, 9 masina)

O le vave iloaina o se tamaititi ma ni vai (e oʻo atu i le 8-9 masina) e mafai ona iʻu atu ai i faʻafitauli tau soifua maloloina.

  1. Faʻatasi ai ma tamato, kāloti ma seleri, beets i nisi taimi mafua ai afaina, ma le ono faigata.
  2. O le manava tatā, leai se vai i le tino ma le 'ona (ona o le nitrate mea) e mafai ona avea ma se iʻuga le lelei.
  3. O le soona taumafaina o beets e tau atu ai i le faʻaititia o le toto, lea o tamaiti ua fai si maualalo ifo nai lo tagata matutua.
  4. Ina ua uma ona tofoina beets, o nisi pepe atiina ae bloating ma bowel colic.

Faamanuiaga ma leaga

E faʻapefea ona aoga?

Faatasi ai ma le lelei meatotino o beets o mea nei:

  • faʻamalosia le nofoa, faʻateleina le manaʻo ma e i ai se aoga aafiaga i luga o le manava;
  • 'ai beets faʻaititia le ono mafai o atiina ae faʻamaʻi o le Cardiologist faiga;
  • o le fualaʻau e aofia ai vitamini aoga A, C, E, K, faʻapea foi ma le magnesium, potassium, folic acid ma kalisiu;
  • betaine i beets ei ai sona aoga aoga i le ate;
  • ona o le maualuga faʻatulagaina o le uʻamea, 'ai beets maua mumu toto sela, lea e taua mo le faiaina faiʻai;
  • o le aʻa fualaʻau fesoasoani i le papala.

Faʻaleaga

  • Fausia ni nitrates ma ono mafua ai oʻona.
  • Mafuaʻaga i le papala.
  • O le faʻaaoga tele e tau atu ai i faʻafitauli o le nofoa.

Faʻatonuga laʻasaga i lea laʻasaga: faʻafefea ona faʻailoa se aʻa i totonu o se meaʻai faʻaopoopo mo le pepe?

Faʻafefea ona filifili?

O le fualaʻauʻa aʻa e sili ona sefe ma aoga o le tasi lea e seleseleina i lau togalaʻau. Afai e leai sau oe lava togafiti, faʻatau fualaʻau e totoina i lau eria.

Filifili laiti aʻa fualaʻau. E tatau ona mausali, aunoa ma maila maosiosi. Afai e te vaʻaia papaʻe papaʻe uaua i luga o se fualaʻau, o lona uiga o loʻo i ai le faʻateleina aofaʻi o nitrates.

Sauniuniga

Saunia taumafataga mo tamaiti mai beets vela. Ina ia faia lenei mea, fualaʻau tatau manaʻomia:

  1. Fufulu, fofoʻe ma tipi ese le tumutumu na tupu aʻe ai tumutumu.
  2. E mafai ona e kukaina atoa pe ala i le tipiina o beets i ni fasi.
  3. Faatali mo le sefulu minute mai le taimi o le pupuna ma faʻapuna le vai, ona faʻaopopo lea o se fou. E kuka le beets pe a ma le itula seʻi uma ona vela.
  4. Ona aveʻese lea o fualaʻau vela mai le apa ina ia le pasia le nitrates totoe i totonu o le vai i le aʻa fualaʻau.

Afai e te fuafua e fafaga lau fanau laiti i le beets mata, ona tuʻu lea o le fualaʻau e faʻasusu i le vai a o le i 'ai e faʻaititia ai le faʻatotoaga o nitrates.

Puree

Faʻapuna beets, 'otiʻoti i tamaʻi fasi ma palu i le puree ogatasi ma le palu. Ona faʻaopopo lea o ni sipuni sipuni o le beetroot mass i seisi puree ua uma ona masani ai le pepe.

Beetroot puree mo pepe e tatau ona fou. O le teuina ma le faʻamamaina o ipu beetroot e oʻo atu ai i le oona o nitrates.

Fua ole pi

Ina ia faia sua o le beetroot, tuu le fofoina beets mata i totonu o se juicer. A leai, faʻaaoga se mea valavala poʻo se paluga. O lenei o le a faʻatagaina oe e tipi le fualaʻau ma oomi i fafo ma cheesecloth.

Beet sua e masani ona faʻaaogaina ile fautuaga ole fomaʻi i laʻititi. Pepe e oʻo atu i le tasi le tausaga le matutua e mafai ona tuʻuina atu i ai ni nai mataua, tasi le tausaga le matutua tamaiti - tasi vae tolu o le ipu malamalama, faʻamamaina i le vai poʻo isi sua.

Puree ma cereals

Kuka eseese beets ma porridge (oatmeal, araisa po o buckwheat). A maeʻa lena, olo le fualaʻau ma le paluga, faʻaopopo i le porridge ma faʻaoso.

Faʻafefea ona fafaga se pepe 8 pe 9 masina le matua?

E siaki le tali a se pepe 8- pe 9-masina le matua i se oloa fou, fafaga beets i le taeao. O le taimi muamua, o le vaega o le a laʻititi - afa sipuniti. Afai o le pepe na talia lelei le masani i le fualaʻau, oe mafai ona faʻateleina le vaega i le afa sipuni ti i le aso. O le aofaʻi o le leo i aso uma e tatau ona siʻitia i le 5 sipuni. Mo se tamaititi e masani ona iai i lona manava, tuʻu faalua i le vaiaso le beetroot puree.

Faʻafefea ona 'ai se kuka pe o ni oloa masani ile 1 ma le 2 tausaga le matua?

Mo tamaiti e ova atu ma le tasi le tausaga le matutua, kuka:

  • beetroot;
  • borscht;
  • fualaʻau fualaʻau;
  • kaseti;
  • salati;
  • pancakes beet.

I lenei tulaga, o le taumafaina o fualaʻau i meaai e tatau ona taofiofia. Pepe i lalo ole tolu tausaga le tatau ona 'ai silia ma le 50 kalama o beets i le aso.

Aua neʻi galo o beets e maualuga alergenic. A faʻafuaseʻi lava ona faʻaaoga, ona liua mumu ai le paʻu o le tamaititi, e aliali mai ni faʻataʻavalevale, o le edema ma le masae, e vave ona tuʻu ese le fualaʻau mai meaʻai. Ina ua mavae ni nai masina, toe taumafai e toe foi i le burgundy aʻa fualaʻau.

Vitio e uiga i foliga vaaia o le faʻaaogaina o beets i tamaiti:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Down Beets JarJars Dream (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com