Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Aso Malolo i Turkey: 9 tele mea taua a le atunuʻu i le atunuʻu

Pin
Send
Share
Send

Asiasi i soʻo se atunuʻu mafai ona sili atu ona manaia pe a fai o le tagata malaga e laki lava e auai i se tasi o le atunuʻu faʻamanatuina. Aso Malolo i Turkey e tulaga ese ma iloga ma e tuuto i uma faʻasolopito ma faʻalelotu mea na tutupu. Afai o loʻo e faimalaga i se atunuʻu ma e te manaʻo e fia malamalama atili i lana aganuʻu, ia mautinoa ia e alu i se tasi o mea na tupu, o se faʻamatalaga auiliili o loʻo faʻaalia i lalo.

Tausaga fou

Faʻamanatuina ile po o Tesema 31 ia Ianuari 1.

Turkish aso malolo e matua eseʻese mai le faʻamanatuina masani i le papalagi tamaloa i le auala. E faʻatatau foi lenei i le Tausaga Fou, lea na amata ona faʻamanatuina i Turkey i le 1935. Tele o tagata Take o loʻo masalosalo lava ile mea lea na tupu, ua le mautonu ile Kirisimasi, ma ua latou mautinoa ai, ole Tausaga Fou, o se aso malolo faʻaKerisiano. Peitai o le vaega alualu i luma o le faitau aofai o tagata e lei leva ona sailia se lotu lotu iinei ma ua fiafia e faʻamanatu le taunuʻu mai o le tausaga fou.

Tesema 31 o se aso faigaluega i Turkey, lea e faʻaititia e 1-2 itula i nisi pisinisi. O Ianuari 1 ua manatu o se aso aloaʻia, ma mai ia Ianuari 2, e toe foʻi uma tagata i le galuega. I le Vaeluaga o le Tausaga Fou, o se agaifanua le potopoto ma aiga poʻo uo mo se taumafataga fiafia e aofia ai taumafataga eseese ma se autu aano o manufasi. E leai ni tu ma aga faʻapitoa i fua o le Tausaga Fou: e saunia e tagata uma meaʻai i lana ia lava faitalia. O le 'ava malosi e masani ona toʻesea i mea faʻapena.

Tele o tagata nonofo i Turkey latou te le teuteuina se Kerisimasi laau mo le Tausaga Fou, ae o se teuteuina coniferous laau e masani ona maua i faleoloa, faleʻaiga ma faʻatau nofoaga. O le tu masani o le tuʻuina atu o meaalofa e matua taʻitasi lava: i nisi aiga e maitauina, i isi latou te le mafaufau lava i ai. Pau lava le agavaʻa faʻavaeina mo le Tausaga Fou i Turkey o le faʻatau lea o se pepa lotto, lea e folafolaina ai se manumalo maoaʻe.

E ui o le Tausaga Fou e faigata ona avea ma aso malolo a le turisi a Take, ae o nisi tagata o le atunuʻu o loʻo latou faʻamanatuina lava i se fua tele. Tele faleaiga ofoina polokalame o le New Year Eva i meaʻai ma vai inu, musika ola ma siva manava. I le faʻamanatuina o le aso malolo, o le tele o faletalimalo atiaʻe se faʻapitoa manatu faʻapitoa ma faʻatulaga gala afiafi ma le faʻatapulaʻaina ava malosi, se faʻafiafiaga faʻaaliga ma se isi pati Masani lava o tau i faletalimalo mo le Tausaga Fou i Turkey faʻateleina le itiiti ifo i le 2 taimi.

Aso Malolo o le Malo Tele ma Tamaiti

Nei o le lua aso malolo Turkey aso malolo, pa'ū ia Aperila 23.

E tele taimi i Turkey e mafai ona e mauaina se mea taua e pei o le tuʻufaʻatasia o aso malolo i le tasi sauniga faʻapitoa. O lenei mea mataʻina ua maitauina ia Aperila 23, pe a faʻamanatuina i le atunuʻu ua faʻapaʻiaina uma i le pule silisili ese a le setete ma tamaiti. O le amataga mai o le aso malolo e fesoʻotaʻi ma le faʻatinoina o Ataturk i Ankara i le 1920, lea na ia faʻalauiloa ai lona manatu e fausia se tutoʻatasi tutoʻatasi malo, faʻamamaina o le amataga faʻavae o le Ottoman Malo. Na faalauiloa foi e le pelesetene o le a ia tuʻuina Aperila 23 i tamaiti, o lumanaʻi o tagata soifua.

O le faʻamanatuina o lenei gaioiga a le atunuʻu e lapoʻa ma susulu. I le taeao, tamaiti aʻoga potopoto i malae taʻaloga ma malae taʻavale, ma taʻaloga eseese tauvaga e faia i le va o aʻoaʻoga taʻitasi ofisa. Laʻei i ofu atamai, o tamaiti e savavali faʻatasi ma tagata matutua i le leo o le pese a le atunuʻu. Faapea foi ia Aperila 23, o tamai tagata nonofo i Turkey suia sui o malo i o latou ofisa, faia fonotaga ma saini muamua tusia tulafono. E oʻo foʻi tamaiti i le ofisa o le Peresetene o Turkey ma taumafai e fai ma taʻitaʻiʻau o le atunuʻu. Tamaiti aʻoga mai isi atunuʻu e masani ona valaʻaulia i na faʻatasiga.

Leipa ma Lotogatasi Aso

O le aso malolo e faʻamanatuina ia Me 1.

Afai e te fiafia i aso malolo o loʻo faia i Turkey, matou te faʻavave ona faʻailoa atu ia te oe, i le atunuʻu, pei o le tele o atunuʻu o le lalolagi, o se aga masani le faʻamanatuina o le Aso o Leipa. O le amataga o le mea na tupu na toe foi i tua i le 1856 i Melepone (Ausetalia), lea na faia ai le solo tetee a le aufaigaluega mo le taimi muamua, lea na faatonuina le 8-itula sifi. Ina ua maeʻa, sa faia foʻi faʻatasiga taua i le Iunaite Setete ma Farani, ma i le amataga o le seneturi lona 20 i nisi taulaga o Turkey. O le aso 1 o Me na mauaina ai le tulaga aloaia o le aso malolo o Turisi i le 1923, peitaʻi o le faʻaaliga na faʻatulagaina e le aufaigaluega, na liua i le tele o taimi na puʻeina ai, ma latou filifili ai loa e faʻamanatu le mea na tupu.

Ma, i le atoa seneturi lona 20, Leipa Aso i Turkey na faʻamutaina pe toe faʻatuina. O le aso taʻutaʻua o Me 1, 1977, ina ua ova atu ma le afa miliona tagata faigaluega filemu na tetee i le Taksim Square i Istanbul. Ona o le faʻatupuina o gaioiga a le toʻatele o tagata tetee, na susunu ai e leoleo leoleo tagata, ma o le iʻuga na sili atu i le 30 tagata na feoti ma tusa ma le 200 tagata na manunuʻa. O aso nei, o lenei mea i le atunuʻu o loʻo fai lava ma le toʻafilemu: o faʻalapotopotoga a faʻapisinisi e faʻatulaga ni solo filemu i malae ma taʻu atu a latou manaʻoga i le malo.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Aso Ataturk, Aso Talavou ma Taʻaloga

Lenei aso malolo a le atunuʻu i Turkey pa'ū ia Me 19.

Tusa lava ma le 100 tausaga talu ai, ia Me 19, Ataturk, ina ua taunuʻu atu i le taulaga o Samsun, talanoa i le augatupulaga talavou ma se lauga lea na ia folafolaina ai le amataga o le tauiviga mo le tutoʻatasi Turkey. Muamua lava, o le faʻafiafiaga lea na faʻapitoa mo le aso malolo turki a le atunuʻu, lea na avea aloaia i le 1935. Ma, i le faʻamanatuina o le mea na tupu, tele taʻaloga tauvaga na faia i le Istanbul malae taʻalo, mulimuli ane na faia ai le faaiuga e tuʻuina atu le aso i le autalavou ma taʻaloga. I le 1980, o le aso malolo e faia luga o se igoa onapo nei ma tuʻufaʻatasia ni sini se lua i le taimi e tasi - ia faʻamanatuina le manatuaina o Ataturk ma faʻafetaia le tupulaga talavou ma taʻaloga.

Aso nei, Me 19, eseese taʻaloga taʻaloga o loʻo faia i taulaga uma o Turkey. O fuʻa a Take e felelei i luga o auala, ma o puipui o fale e teuteuina i ata o loʻo atagia mai ai le ata o Ataturk. O le aso malolo e sili ona matagofie i Samsun: o se fuʻa tele a Take e aveina i le apitaogalu ina ia manatua ai le oo mai o le toefaatulagaina. Ma i le mausoleum o Ataturk i Ankara, ua faʻatulagaina ai se faʻataʻamilomiloina faʻapipiʻi pale.

Eid Al-Fitr

Ole tasi lea aso malolo tele ole lotu ile Turkey. paʻu tausaga taʻitasi i se aso ese.

Eid Al-Fitr faailogaina o le faaiuga o le Mosalemi anapogi o Ramadan, i le taimi lea e faasaina ona taumafaina meaai, tapaa ma soʻo se meainu mai le tafa o ata e oʻo i le afiafi mo le masina. E taua le maitauina e le o tagata uma o Turkey tausia le anapogi, e ui o le tele o latou o loʻo taumafai pea e tausi. O le aso malolo e fuafua e fuafua i le kalena a le Isalama ma e suia i tausaga taʻitasi. I le avea ai o se tulafono, i le faaiuga o le anapogi, tuʻuina atu e le malo 3-4 aso malolo mo le faʻamanatuina.

I nei aso malolo, o se aga masani le talimalo i taumafataga manaia mo aiga ma uo. O se vaega faʻatosinaina o soʻo se laulau o se mea suamalie i foliga o baklava, kadaif ma isi suamalie a le atunuʻu. I se faʻaopopoga, e tusa ai ma se aga masani ua leva na faʻavaeina, i aso muamua ina ua maeʻa Ramadan, faleoloa faia tele paʻu. Ma o le aso malolo o se taimi foi o le malosi faʻatau. Tele aiga Turki filifili e faʻaalu a latou faaiuga o vaiaso i faletalimalo i nofoaga malologa o le Metitirani ma Aegean sami.

Aso o le Temokalasi ma le National Unity

Faʻasino i Tuʻufaʻatasi National Turkish, pa'ū ia Iulai 15.

O se aso malolo fou lea i Turkey e fesoʻotaʻi ma mea na tutupu ia Iulai 15, 2016, ina ua taumafai le militeri a le atunuʻu e faʻatautaia se pulega faʻamalosi. O lena po, ina ua iloa e uiga i le taupulepulega leaga mai le aufaasālalau, e selau ma afe o tagatanuu masani na o atu i auala o Istanbul, ma taumafai e taofi le au taupulepulevale ma o latou lima. O le mea na tupu na faaalia ai le le maluelue o le lotogatasi o tagata Take: e oʻo lava i ona tagata tetee ma tagata tetee malosi na o mai e puipui le pulega a le pelesetene. O le iʻuga o le osofaʻiga, na fasiotia ai e le militeli tagata e 248, e ova atu i le 2000 na manunuʻa.

Na filifili le Peresetene RT Erdogan ma ana lagolago e faapaia le aso 15 o Iulai ia i latou na aafia ona o le le manuia o le pulega. I lenei aso, na faia ai e le ulu o le malo se lauga faʻapitoa i ona tagata, faʻamanatu ia i latou mea na tutupu i aso ua tuanaʻi ma faʻamanatuina le ua maliliu. E leai ni tu ma aga faʻapitoa e faʻamanatuina ai lenei aso malolo, o lea ua manatu ai le toʻatele o tagata nonofo o Turkey o se aso e le masani ai.

Kurban Bayram

Lenei aso malolo turisi tausaga uma e faʻamanatuina i se aso ese.

Kurban Bayram o se tasi o mea taua a le lotu i Turkey e fesoʻotaʻi ma le igoa o le Perofeta o Ibrahim. O le lafoga fai mai na faatonuina e le Atua le tagata paia e fasioti lona ataliʻi ina ia faʻamaonia ai lona faʻamaoni. Ma ina ua sauni Ibrahim e faataunuu le faʻatonuga, taofia e le Atua le perofeta. Ina ua maeʻa lenei, sa osia e le paia le taulaga o se mamoe poʻa.

E pei foi o Eid Al-Fitr, Kurban Bayram e faʻamanatuina i taimi eseʻese e tusa ai ma le kalena a Isalama. O nei aso ua faʻalauiloaina o ni aso malolo aloaia. I le aso muamua o Kurban Bayram, tagata Mosalemi o Turkey eo atu i le faletapuai mo tatalo taeao, ma ina ua mavae lena latou faia se taulaga sauniga. O le taulaga e masani ai o le mamoe poʻa, a o nisi aiga e faʻatau povi. O le fasia o se manu mafai ona faia uma e le ulu o le aiga ma i faʻapitoa fale fasi manu.

A uma ona tipiina tino oti, o le vaega o aano o manufasi e teu mo latou lava, o le vaega e tuʻuina atu i aiga ma e matitiva. I luga o Kurban Bayram, o se aga masani le kukaina o ipu mai le tamai mamoe ma valaaulia vavalalata aiga i le laulau. E taua le maitauina o le tele o tagata Take e le o vaʻaia tu ma aga o taulaga ma naʻo le faia o tupe faʻameaalofa ie matitiva.

Aso Manumalo

Lenei o se tasi o aso malolo autu a le atunuʻu i Turkey. pa'ū ia Aukuso 30.

O le mea na tupu e fesoʻotaʻi ma le manumalo o le au Take i le au osofaʻi a Eleni i le taua o Dumlupinar i le 1922. O lenei taua o le taualuga o le taua 1919-1922 i le va o Eleni ma Turkey. ma aumaia ai le tutoatasi mulimuli a le atunuu. O tausaga uma lava ia Aukuso 30, e fai ai solo a fitafita i le tele o taulaga, e ta ai pese a turisi ma faʻamaopoopo konaseti. O tagata e nonofo i le lotoifale e faʻataʻutaʻu fuʻa a le malo i luga o latou poletito. I taulaga tele lava, e faia ai faʻaliga vaʻalele, e oʻo mai i le lagi papaʻe ma mumu (lanu o le fuʻa).

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Aso o le Republic

O a isi aso malolo e faamanatuina i Turkey? Ioe, o se tasi o mea taua a le atunuʻu o le Republic Day, faʻamanatuina ia Oketopa 29th.

O Oketopa 29, 1923, na faalauiloa ai e Ataturk o Turkey o se malo, e faamamalu ai lea aso malolo na faavaeina ai. E maitauina o mea mamalu na amataina ona faia ia Oketopa 28 mai le ogatotonu o le aso. O solo ma solo e faia i taulaga uma, ma o auala e teuteuina i fuʻa a le atunuʻu. I Ankara, tagata aumai tagata fugalaʻau i le mausoleum o Ataturk, o le militeri faʻatautaia le autau iloiloga. I le afiafi o Oketopa 29, e tele konaseti e faia i taulaga, faʻaiʻu i volley o afi.

Galuega Faatino

Atonu o aso malolo uma ia i Turkey. O le tele o latou e malamalama ma lapoʻa, ae o nisi e le mafua ai le fiafia tele. I soo se tulaga, pe a asiasi i se atunuʻu, o le a aoga mo soʻo se tagata faimalaga ia iloa e uiga i lana aganuu ma lona talaʻaga. Ma e mafai e tagata uma ona lagona le agaga faʻaleatunuʻu ma le mamalu o le siosiomaga e ala i le asia o se tasi o aso malolo.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Mobi Гап тарзи скачать кардан (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com