Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O le tumutumu o Adam - o le mauga paʻia i Sri Lanka

Pin
Send
Share
Send

O le Adam's Peak (Sri Lanka) o se nofoaga tulaga ese e amanaʻia e paia e lotu e fa i le lalolagi. E i ai igoa eseese mo le tosina - Adam's Summit, Sri Pada (Sacred Trail) poʻo le Adam's Peak. Ma, seʻi o tatou vaʻai pe aisea e faitau miliona tagata tafafao maimoa mai atunuʻu eseʻese ma tapuaiga eseʻese e malaga faʻatasi i le tumutumu o le mauga ma faʻafefea ona taunuʻu i ai.

Faamatalaga lautele

O le mauga e tu 139 km mai le taulaga o Colombo ma 72 km mai le nofoia o Nuwara Eliya i le nuu o Delhusi. O le maualuga o Adam Peak (Sri Lanka) e sili atu i le 2.2 km i luga atu o le sami. Tagata faʻaaloalo i lenei nofoaga, talitonu o Buddha lava na tuua se tulagavae iinei. O tagata Mosalemi e faʻaaloalo i le mauga, ma talitonu o iinei na maua ai e Atamu ina ua uma ona faʻateʻaina mai Etena. E tapuaʻi le au kerisiano i le tumutumu o le ala o se tasi o soʻo o Iesu Keriso, ma e iloa atu e tagata Hinitū le ala o Shiva i se tamaʻi fanua laugatasi.

Ua iloa na faʻatolu ona asiasi le Buddha i Sri Lanka. I Kelaniya, na tatalaina se malumalu e faamamaluina ai le mea na tupu. O le malamalama na aliali mai mo le taimi lona lua i le Mahiyangan itulagi. Ma mo le taimi lona tolu, na fai atu tagata o le nuʻu i le Buddha e tuu lona faʻailoga i le motu.

Mosalemi tausisi i la latou lava tala faʻasolopito. Latou te talitonu o iinei na muamua paʻi le vae o Atamu i le eleele ina ua uma ona tutuliesea mai le Parataiso. Tusa lava poʻo a talitonuga ma tala faʻalelotu, o loʻo iai le tulagavae ma ua amanaʻia ole faʻatosina sili ona asia ile motu.

Faʻaaliga! O le vaitaimi o le aʻea le mauga i le va o masina atoa mai ia Tesema ia Aperila. E sili le amata o lou alu aʻe i le po, i le va o le tasi ma le lua itula, ina ia mafai ona e feiloaʻi i le oso aʻe o le la i se tasi o nofoaga sili ona ofoofogia i luga o le paneta. E tatau ona e faʻatoʻilaloina toetoe lava 8.5 km, e alu mai le 4 i le 5 itula. Tagata taʻua valaʻauina lenei ala, muamua o mea uma, o se luitau ia te oe lava.

Aisea ua fautuaina ai e turisi e asiasi i le Adam's Peak:

  • o se maoaʻe aofaʻi o le malosi ma le malosi faʻaputuina iinei;
  • o le a e mauaina oe lava i luga o ao;
  • o se nofoaga lelei lenei e mafaufau ai i fesili taua, fesili mo le faʻamagaloga pe faʻamagaloina;
  • O le tafa o ata e foliga faʻataulaitu mai le tumutumu o le mauga - o le a e vaʻaia le lalolagi atoa o ola.

Tusa lava pe e te le lagonaina le malamalama ma le faʻamamaina o karma, oe o le a fiafia i le matagofie matagofie laufanua ma puʻeina ata o le sili matagofie siʻosiʻomaga i ave o le oso aʻe o le la. Tusa lava, o loʻo i ai i tagata o loʻo nonofo i le atunuʻu se alagāupu: "Afai i lou olaga atoa e te leʻi aʻea i le tumutumu o Adam's Peak, o oe o le vale."

Faʻafefea ona e alu iina

O le auala e latalata ile auala ua tu ile nofoaga o Hatton. O pasi e mulimuli mai i nofoaga tetele o le motu - Kandy, Colombo, le "taulaga o malamalama" Nuwara Eliya.

A suʻesuʻe le fesili pe faʻafefea ona e alu i le Adam's Peak, ia manatua o Tesema ia Aperila, o pasi faʻapitoa e tamoʻe mai Hatton i le 20-30 minute, e mulimuli atu i le nuʻu o Delhusi. O le pasese e 80 LKR. Ole taimi ole malaga e tusa ma le 1.5 itula.

E mafai ona e taunuʻu i ai i nofoaafi, lea e tuʻusaʻo mai i nofoaga tetele e nofo ai i Hatton. Vaʻai le faʻasologa o nofoaafi i luga o le 'upega tafaʻilagi aloaia a le Sri Lankan Railway www.railway.gov.lk. I Hatton, e sili ona talafeagai le totogiina o se tuk-tuk poʻo se taxi i Delhusi (o le a tau e tusa ma le 1200 rupe). Lagona le saoloto e faʻatau. Mafaufau o le a e tietie i lalo o le mauga i le po, o pasi o le a le toe malaga. O le auala 30 km e tusa ma le itula le umi.

O fea le nofoaga sili e nofo ai?

Fale talimalo o loʻo tu i luga ole auala tele ole nuʻu o Dalhousie. E tusa ma le sefulu o latou, ae o le tele o tulaga o le soifuaga tuʻua tele mea e manaʻomia. Tele turisi e faʻamanatuina fale talimalo e lua - Faʻapaʻu Manaʻo. O meaai iinei e mama ma manaia.

I luga o se tusi! A e tusi se nofoaga i le nofoaga o Delhusi, faʻaitete e pei ona i ai se taulaga ma se igoa tutusa i luga o le motu.

Talu ai e leai ni mea faʻatosina i totonu o le nuʻu lava ia, e aoga ai le nofo i Hatton. O tau o potu e amata ile $ 12 ma le meaʻai o le taeao. O le tau e sili ona taugata e $ 380 i le po - i le 5 ***** Kovana Sili - ma tolu taumafataga i le aso ma le potu faʻaaloalogia.

Tau ile itulau e mo Aperila 2020.


Aʻea

Sauni mo le mea moni o le aʻea le mauga o le a umi se taimi, aua o le maualuga o Adam's Peak e sili atu i le 2 km. O le umi o le faigamalaga faʻalagolago i le tagata lava ia faʻamalositino malosi, taimi o le aso ma vaitau o le tausaga.

I faʻaiuga o vaiaso ma masina atoa, o le aofaʻi o tagata malaga e faʻateleina le matua tele. I le ala, oe mautinoa o le a feiloaʻi ma tagata matutua, tagata malaga ma pepe. Afai o loʻo e i ai i se tulaga lelei tino, oe mafai ona amata aʻe i le 2 am. Afai e te lagona e le o lava le malosi, e sili atu le amata ala i le afiafi.

Aua le fefe i se malaga i le po, aua o le auala atoa e faʻamalamalamaina e molimatagi. Mai se mea mamao, o le ala i le pito i luga e foliga mai o se gata o moli. Afai e tatau ai, e mafai ona e malolo, e i ai nofoaga mo malologa i ala uma. O le maualuga e te alu ai, o le maalili ai na maua ai, ma o le a atili ai ona faigata ona tausisi se saoasaoa maualuga o le savali.

E taua! Vaʻai faapitoa i le filifiliga o seevae ma lavalava. O seevae e tatau ona mafanafana ma tele lapopoa, ma lavalava e tatau ona mafanafana ma leai se gaioi. I le pito i luga, o le hoodie poʻo le pulou o le a sau i totonu ono.

E ui lava i le mea moni o le alu aʻe mai le itu e foliga faigata ma lelava, tagata le atoatoa, aiga ma tamaiti, ma tagata matutua turisi alu aʻe i le tumutumu i aso uma. Nofoaga faigofie e mafai ona e tu ai ma malolo ai i 150 mita uma. Latou te faʻatauina foi meaʻai ma vaiinu ii, ae ia manatua o le maualuga o lou aʻea, o le tele foi lena o le a e totogia ai mo se meaʻai, talu ai o tagata o le nuʻu na faʻatuina uma a latou lava mea.

Lelei e iloa! E mafai ona e aveina se meaʻai mama ma meainu mafanafana pe leai foi se mamafa faʻaopoopo, aua a o e oʻo atu i le auala o le a e feiloaʻi ai i le tele o tagata o loʻo faʻatau atu taumafa, ti ma kofe.

Aʻe i le pito i luga, asiasi i le malumalu, i le mea o lo o i ai le tulaga vae paia. E ui lava o le tulagavae e puipuia e se faʻapitoa faʻapitoa, oe o le a lagonaina pea le malosi tafe. Le mea sili a lena na fai mai ai molimau vaʻaia. Tagata foaʻi foai foaʻi lotus fugalaʻau.

Taua! E mafai ona e ulu atu i le malumalu ma ona seevae, ona teu lea i luga o nai pea totini mafanafana. E faʻasāina le puʻeina o ata ma pueina o ata i totonu.

I le pito i luga o loʻo iai le ituaiga siaki ma monike. O la latou galuega autu o le aoina o meaalofa foaʻi. Mo lenei, tagata asiasi taʻitasi e ofoina atu i ai se tusi faʻapitoa, lea e tusia ai le igoa ma le aofaʻi o le saofaga.

O le taliaina ua fuafuaina mo le mafaufau o le tagata - tatalaina le itulau, oe le faʻamalosia vaai poʻo a foaʻi isi tagata malaga. O le averesi aofaʻi o 1500-2000 tupe, ae o loʻo e saoloto e tuʻua le tele o tupe pe a e manatu e tatau ai. I le auala, ua aʻoaʻo tagata o le atunuʻu o Sri Lanka e matua aisi mo tupe mai turisi, o lea la o se foaʻi o le 100 rupees ua lava lea.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Nisi fuainumera

  1. E fia sitepu i le tumutumu o Atamu - 5200 sitepu e tatau ona faʻatoʻilaloina.
  2. Eseesega ile eseesega - sauniuni mo suiga ile maualuga e ova atu ile 1 km.
  3. O le umi atoa o le ala e sili atu nai lo 8 km.

Manaia le iloa! O le vaega muamua o le aʻeaʻe - e oʻo atu i sitepu - e faigofie lava, i le ala o loʻo i ai faʻatagata o Buddha, e mafai ona e puʻeina ni ata mananaia, ae faʻatali - o ata sili ona lelei o le Adam's Peak (Sri Lanka), e le taumateina, i le tumutumu o le mauga.

O nai upu e uiga i ata

Muamua lava, filifili se nofoaga mo puʻeina muamua, aua o le a selau ma selau tagata o loʻo manaʻo e puʻeina ni ata manaia. E le faigofie tele le talepeina o le motu o tagata tafafao maimoa, o le mea lea, o le aʻea i le tumutumu, vave talisapaia le eria ma ave se nofoaga lelei.

O uluaʻi ave o le la e aliali mai i le lagi pe tusa o le 5-30 i le taeao. O le vaʻaiga e matua matagofie ma matagofie. Ua oʻo i le taimi e amata ai ona puʻe ata o le oso aʻe o le la. Sauni e tatalia le osofaʻiga o le selau kupita.

Matau a uma le oso mai o le la, ona lafo atu lea e le mauga se ata lafoia toetoe lava a atoatoa i le tafailagi. Se vaaiga e le itiiti ifo lona matagofie nai lo le tafa o ata.

Tupuʻaga ma mulimuli ane

O le tupuʻaga e sili atu vave ma e le mafua ai ni faʻapitoa faigata. I le averesi, e mafai ona e alu ifo i lalo i le vae i le 1.5 itula.

Toatele turisi faitioga faapea a maeʻa le 2-3 sili atu vae tiga, ae e te le salamo i le malaga, aua ua e laki lava e vaʻai i le sili ona matagofie vaaiga e le gata i Sri Lanka, ae i le atoa lalolagi.

A maeʻa le malologa, a mou ese le faʻalavelave uiga i vae, e mafai ona faʻaauau lau malaga i Sri Lanka. E sili le agaʻi i saute agaʻi i Nuwara Eliya, Happutala ma le ata matagofie o Ella. O le itu lea e mulimuli mai ai se nofoaafi, pasi, tuk-tuk poʻo se taxi.

50 km mai Adam's Peak o Kitulgala - o se nofoaga faʻafiafia gaioiga. O le Udawalawe National Park e 130 km le mamao.

Fautuaga aoga

  1. Mai ia Me ia Novema, o le motu o timuga vaitau, e oʻo lava i vaaiga matagofie mai luga, e le tatau ona e aʻea i luga o faasitepu susu. Muamua, e mataʻutia, ma lona lua, i lenei taimi ua tape moli i luga o faasitepu. I le atoa pouliuli, o le moliuila o le a le laveaʻiina oe. E leai ni tagata e mananaʻo e faʻatoʻilaloina le mauga i le vaitau o timuga. O le a leai se tasi e fesili pe faʻafefea ona alu i le Adam's Peak (Sri Lanka).
  2. Amata le alu i luga i le nuʻu o Delhusi, iinei oe mafai ona faʻaalu le po, malolo vave i luma ma pe a maeʻa le aʻega. Afai e te manaʻo e aʻea i le ao, e leai se uiga o le nofo i le nofoaga, aua e leai se mea e faia iinei.
  3. O nisi o sitepu e matua tifato lava, e le maua le handrail i mea uma, o lenei mea e ono faigata ai ona aʻea.
  4. I le pito i lalo o le auala, o le tau o se ipu ti o Rs 25, aʻo le pito i luga, e tatau ona e totogia e tusa ma le 100. Meaʻai mama ma ti e faʻatau atu i luga ole auala.
  5. Aumai vai inu ma oe - 1.5-2 lita i le tagata.
  6. Aumai se suiga o lavalava ma oe pe a e alu, e pei o le pito i luga oe ono manaʻomia e sui i ofu mago, mafanafana.
  7. E tele taimi, e toʻatele tagata e potopoto ile pito i luga, ma e faigata tele ona oʻo ile nofoaga faʻataʻitaʻi.
  8. O le nofoaga sili e puʻeina ai ata o loʻo i le taumatau o le auala e alu ese ai mai le nofoaga e vaʻai ai.
  9. I le pito i luga, e tatau ona e to ese ou seevae, o lenei e matua mataituina e leoleo. Faʻaaoga ni nai pea totini fulufulu poʻo ni totini vevela e tu i luga o le foloa maa.

Adam's Peak (Sri Lanka) o se ofoofogia nofoaga, lelei pe afai e te laki lava i ai iinei. O lenei ua e iloa pe faʻapefea ona e sau iinei, le mea e nofo ai ma faʻafefea ona faʻatulaga lau faigamalaga ma le tele o le mafanafana.

Faʻafefea ona alu i le tumutumu o Adam ma faʻamanuiaina faʻamatalaga mo tagata femalagaaʻi - i lenei vitio.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Sri Lanka Tuk Tuk Road Trip - Ep4 - Mannar (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com