Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

10 afu i Nouei aoga vaʻai ola

Pin
Send
Share
Send

O afu o Nouei o se natura ofoofogia. E fiafia tagata femalagaaʻi i laufanua o fjords, o auala mafolafola e oʻo atu i itu pito mamao o le atunuʻu ma, ioe, o le tele o afu. Naʻo lenei atunuʻu e mafai ona mimita i le anoanoaʻi o mea matagofie masani. E faigata ona ofi i le tasi tusitusiga faʻamatalaga e uiga uma afu o le atunuʻu; o lenei o le a manaʻomia ai se tusi faʻamaumauga i le tele o tusi. Ioe, e sili atu nai lo 900 glaciers i luga o le teritori o Nouei, lea, liusuavai, fausia ai se vave tafe o le vai e saoloto pa'ū i totonu o fjords. Lenei aso o le a tatou talanoa e uiga i sili ona matagofie ma matagofie afu i le Scandinavian atunuu.

1. 7 tuafafine afu (Nouē)

O le afu ua taʻua o se tasi o sili ona matagofie i le lalolagi, fausiaina e fitu vaitafe o le vai e paʻu atu i le faataamilo Geiranger fjord, lea o loʻo aofia ai i le UNESCO Lalolagi Tofi Lisi. O le maualuga o le vaitafe e 250 mita. O loʻo tu i le 550 km mai le 'aʻai otaota o Oslo (i le auala) ma le 370 km mai le turisi Bergen. I le ata o le afu i Nouei, o ia e masani ona faʻaalia, talu ai e lauiloa o le sili ona matagofie ma sili ona asia. Tele tala faʻasolopito mananaia e fesoʻotaʻi ma le afu.

O le taimi sili ona lelei e asia ai le Fafine Taʻitoʻafitu i Nouei o le tautotogo ma le amataga o le taumafanafana. Le vaitaimi na amata ai ona liusuaʻa tumutumu mauga, faʻatumuina o vaitafe.

E mafai ona e alu iina i se taʻavale mai le taulaga o Bronnoysund i auala e lua:

  • auala Fv17 - o le auala sili ona puʻupuʻu, e ova ma le 2.5 itula, e mulimuli le vaʻa i le afu;
  • Auala Rv76 ma E6 - o le auala e umi atu, e 3.5 itula, ae o le mea lea e te le tau alu ai i se vaʻa.

O nofoaga o le afu i luga o le Fjord: 62.10711, 7.09418.

2. Monafossen

Maualuga - 92 mita, o le auala agai i ai o loʻo taoto i le Auala 45, ala atu i se alavai e alu saʻo i le fjord. O atumauga ma se vaitafe matagofie o loʻo i le itu taumatau. Afai e te alu i luga o le mauga gata, oe mafai ona maua oe i totonu o se paka. E i ai le laupapa faʻamatalaga lata ane i Monafossen ma se faʻafanua auiliili o le eria.

O le auala i le fale vaʻai e faigata, e tatau ona e pipiimau i filifili, aʻea maʻa. Ia mautinoa e fai ou seevae lelei, seevae savali lelei. O le auala mai le mea e paka ai taavale i le mea e tosina i ai e alu mai le 30 minute i le itula, fuafua i le malosi faʻaletino o le tagata. Na autasi finagalo o tagata tafafao maimoa e faapea, o Monafossen e taua tele i le taumafaiga na alu ai i luga o le auala. Nofoaga saʻo: 58.85766, 6.38436.

3. Lotefoss

Masalo, o afu uma i Nouei i luga o le faʻafanua, Lotfoss e sili ona taʻutaʻua i turisi. O loʻo tu i tafatafa o le taulaga o Odda, tutasi mo ana vaitafe e lua, lea e feʻeseʻeseaʻi ma felafoaʻi, ma avea ai ma se vaitafe malosi. I le solofanua talu ai nei, na aofia ai Lotefoss i le lisi o vai na puipuia e le malo.

O le amataga o le afu o loʻo tu i luga o le fanua laugatasi o Hardangervidda, o le vaitafe o Lotevatnet e oso mai lalo mai le maualuga o 165 mita. O le papa maamora vaevaeina le vaitafe i lua, ma latalata i le vae o vaitafe toe faʻatasia. Sa fausia se auala laupapa mo turisi i lalo o le vae.

E le mamao mai Lotefoss (200 mita i matu) o loʻo iai se isi afu matagofie - Espelandsfossen, ma le 7 kilomita le mamao o loʻo iai le isi - Widfossen.

E tolu ala e o ai i le afu: E18, E134 ma le Rv7. Luga o le faafanua: 59.94782, 6.58426.

4. Wöhringsfossen

Maualuga - 182 mita, o le laufanua sili ona lelei tatalaina mai le vae. O se turisi auala o 150 km o loʻo faataatia foi iinei. O se vaʻaiga vaʻaia e faʻaauupegaina i le pito i luga o le afu. O le aʻeaʻe e faigata tele, taʻamilo; i le auala o loʻo i ai nofoaga mo malologa ma tafaoga.

Nofoaga: Hardanger itulagi, Mobedalen Valley. Soʻotaga: 60.42657, 7.25146.

5. Mardalsfossen

O le Mardalsfossen e 705 m le maualuga ma o se tasi lea o nai afu maligi i Nouei. E naʻo le tau mafanafana e mafai ona e asia ai - mai le afa lona lua o Iuni e oʻo i le iʻuga o Aukuso. Taimi asiasi: mai le 9-00 i le 21-00. I le vaitaimi o totoe o le tausaga, o le afu e faʻamalosia ai afi vai.

Mardalsfossen o loʻo tu i Mere og Romsdal itumalo. Nofoaga i luga o le faʻafanua: 62.47303, 8.12177.

6. Svandalsfossen

Mo tagata tafafao maimoa i luma tonu o le afu o loʻo iai se auala laupapa ma se faʻasitepu uʻamea e tau atu i le faitotoʻa i luga. Tagata femalagaaʻi oe na iinei fautuaina e aʻea, talu ai o le pito i luga e mafai ona e latalata tele i le vai, ma iinei oe mafai ona vaʻaia le sili ona matagofie vaʻaiga o Svandalsfossen i le togavao. Ma ile taeao e maualuga le avanoa e vaʻaia ai se nuanua.

E le faigata ona maua le afu, o loʻo tu i saute o le 'aʻai o Saud, i luga o le ala o le atunuʻu tafafao maimoa auala Rufylke. E tatau ona e mulimuli i le alatele Rv520 mo naʻo le 5 km. Faasino i luga o le faafanua: 59.62509, 6.29073.

I luga o se tusi! O fea ma faʻafefea ona tu le pito i matu o Nouei ma Europa atoa, vaʻai i lenei tusitusiga.

7. Kyosfossen

O le afu o le cascading, o lona umi e oʻo atu i le fitu selau mita, aʻo le sisifo paʻu o 225 m. O loʻo tu i le taulaga o Aurland (itu sisifo o Nouei).

O le vaega autu o lenei e le na o se faʻailoga iloga i Nouei, o le afu maua ai eletise i le lauiloa Flåm nofoaafi, lea na fausia i tulaga faigata faigata - o le ala na faataatia i luga o le maualuga o 866 mita i luga o le sami, iinei oe mafai ona vaʻai i le kiona e oʻo lava i le taumafanafana. O nofoaafi e ui atu i le auala faaofuofu o Nori, ma taunuu i le potu e matamata ai, mai le mea e maofa ai le vaai i se tamai mauga matagofie ma le vaituloto, e matala ai.

O le taimi sili ona lelei e asiasi ai i le afu o le tautotogo ma le taumafanafana. I le taimi nei, i le faʻaopopoga i le malosi o le tatafe o vai i luga o le maʻa papa latalata i Kyosfossen, oe mafai ona vaʻaia se teine ​​pese i se ofu mumu. O lenei laʻititi faʻafiafiaga e faʻatulagaina e tagata faʻatino faapitoa mo turisi. O lenei gaioiga foliga mai e matua le masani ai ma felanulanuaʻi.

Faʻasino ile faʻafanua: 60.74584, 7.13793.

8. Furebergsfossen

O le umi tūsaʻo o le vaitafe oʻo atu 108 mita. Furebergsfossen o loʻo tu i sautesisifo o le laufanua o le Folgefonna glacier i le itu o Hordaland. E le tele ni faʻamatalaga e uiga i le afu, ae e matua matagofie lava iinei. O tagata e omai iinei e le gata e faʻatupuina le mataʻutia o le paʻu o le vai, ae vaʻavaʻai foʻi i le vaʻaiga ole aisa e tafe mai i lalo mai le fanua laugatasi.

Ave i le auala Rd551, tausi i le agavale itu o le fjord. O le auala e taoto i totonu o se auala faʻaofuofu silia 11 km le umi. O le auala e alu ese ai mai le ana i lalo o le fanua laugatasi. E le gata i lea, o le auala e tau atu i talafatai i le nofoaga e vaʻai ai. I le agavale e mafai ona e vaʻai atu i le malifa e ufiufi i vaomatua, i le itu taumatau - o le fjord. Afai e te manaʻo e puʻeina ata matagofie o le afu, e sili atu le alu i se vaʻa malaga i luga o le fjord. E mafai ona maua se faʻatosina luga o le faʻafanua i faʻamatalaga nei: 60.09979, 6.16915.

9. Widfossen

Hordaland e le masalomia o se tasi o sili ona matagofie i Nouei. E i ai tamaʻi nuʻu ii, o loʻo tanu i togalaʻau fugalaʻau i tau totogo uma. E taʻutaʻua foi le itulagi mo le puna o le tele o afu - o le Folgefonna glacier. I ona pitonuu, e tele lava afu o vai eseese o mafiafia ma maualuga. Vidfossen, 307 mita maualuga, muamua tafe ifo i lalo i totonu o se afa sousou, ona goto ai lea i alia, ma fai ai se paʻepaʻe ma pupuna o le foam. Vidfossen nofoaga i luga o le faʻafanua: 59.98776, 6.56372.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

10. Wettisfossen

E oʻo atu i le maualuga o le 275 m.E mafai ona e vaʻaia i le vanu o Sognefjord i le itu sisifo o le atunuʻu. E fai lava si faigata ona oʻo mai ii, tusa lava pe a oʻo mai le la e pouliuli lava. O le afu o se tasi o sili ona maualuga i Scandinavian atunuu. O le vaitafe e fafagaina e le Utla River, o le taimi sili ona lelei e asiasi ai o le tautotogo ma le amataga o le taumafanafana. Wettisfossen o loʻo tu i se nofoaga faʻasao, i le matagofie matagofie o le Vanu o Utladalen.

E mafai ona e sau ii mai le taulaga o Luga Ordal. E fa itula le faigamalaga.

Faʻamatalaga nofoaga mo le tautai: 61.38134, 7.94087.

O afu uma i Nouei o se vaʻaiga mataʻina. Afai o loʻo e fuafuaina se malaga i lenei atunuʻu, siaki muamua tagata sili ona asia muamua, mo se faʻataʻitaʻiga, Lotfoss. O le tele o vaʻaiga e taulaʻi ile vaega RV13 mai Kinsarvik ma agaʻi atu i saute. O lenei ala ua taʻua o le "Waterfalls Road" i Nouei.

O le nofoaga o uma afu faʻamatalaina i le tusitusiga ua makaina luga o le faʻafanua o Nouei i Lusia.

Faʻaliga o ata o le afu o Tamaʻitaʻi e Fitu i Nouei - e tatau ona vaʻai!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: TAGATA PASIFIKA - Aoga Fia Malalamalama (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com