Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

North Cape - o le pito i matu o Nouei ma Europa

Pin
Send
Share
Send

North Cape i le faʻaliliuga mai Norwegian o lona uiga o le North Cape, aua o loʻo tu i le motu o Magere - o le pito pito i matu e le gata i Nouei, ae faʻapea foi i Europa. O lenei nofoaga o le a manaia uma mo femalagaaʻi femalagaaʻi ma mo tagata tafafao masani e leʻi femalagaaʻi lava i le afa o le kelope.

Faʻamatalaga lautele

O le North Cape o se maʻa tele ma tele vaituloto i luga o le maatulimanu goto. O le maualuga o le ie e 307 m.

Na maua le igoa o le ie ona o lona tulaga - i le itu i matu o Europa. O lenei papa na papatisoina e Richard Chancellor i le 1553 (o le taimi lea na savali ai le saienitisi latalata i le ie i le sailia o le North Passage). Mulimuli ane, e tele isi saienitisi ma tagata taʻutaʻua na asia lenei motu. E aofia ai le Tupu o Oscar II o Nouei ma le Tupu o Chulalongkorn o Taialani. I aso nei o se lauiloa turisi nofoaga ma le ofoofogia vaʻaiga o le Atika Arctic.

O le Norwegian North Cape o loʻo tu i le motu o Magere, ma e mamao mai le naʻo le tosinaga faʻanatura o lenei nofoaga. Tagata tafafao maimoa tatau foi ona gauai atu i le tele o manulele ma susulu gutu - puffins ma matu gannets ma cormorants.

Faʻafefea ona e alu iina

O le oʻo atu i North Cape e sili atu le faigata nai lo isi turisi nofoaga i Nouei. O lenei mafuaʻaga ona o le mea moni o le ie o loʻo tu i le itu i matu o le atunuʻu, lea e tele ai le tele o taulaga ma nuʻu. O le mea lea, e sili le alu i se malaga ma se ofisa malaga. Ae afai o oe o se masani femalagaaʻi ma e talitonuina oe lava, ona tatau lea ona e taumafai!

Afai ua e filifili e malaga na o oe, ona muamua lea ona e filifilia se auala o femalagaaiga.

Vaalele

E oʻo atu i le 5 malae vaʻalele i le itu i Sisifo o Finnmark o Nouei, o lea e leai ai ni faʻafitauli i lenei ituaiga o felauaiga. O le latalata atu o loʻo tu i le taulaga o Honningsvag, 32 km mai le Cape. Afai e le talafeagai lenei malae vaʻalele, e mafai ona e laueleele i Lakselv poʻo Alta. O le auala ia i latou mai le apega e 3-4 itula.

Taʻavale

Nouei, pei o Scandinavia i se tulaga lautele, e lauiloa i ona auala. O le mea lea, o le faimalaga i taʻavale o se tasi o auala sili e fealualuaʻi ai i lenei atunuʻu i matu. E mafai ona e alu i le kapoti e faʻaaoga ai le alatele o le E69, e ui atu i se ana i lalo o le eleele, na fausia i le 1999. I luga foi o le teritori o le Norwegian North Cape o loʻo i ai se paka taʻavale, o lona faʻaaogaina e leai se totogi ma le faʻatauina o se ulufale ulufale tiketi.

Peitaʻi, ia manatua o Nouei o le atunuʻu i matu, ia e mautinoa la e siaki le tau aʻo leʻi malaga (e faʻafuaseʻi lava ona toulu ni kiona). E tatau foʻi ona e iloa, mai ia Novema 1 e oʻo ia Aperila 30, ua tapunia le auala mo taʻavale tumaoti, ma e naʻo pasi e faʻatagaina e feaveaʻi turisi.

Ferry

E mafai foi ona e oʻo i le pulou mai taulaga tetele o Nouei (Oslo, Bergen, suauʻu Stavanger) i luga o le vaa o Hurtigruten, e faʻalua ona faʻatautaia ile aso. Ae ui i lea, e le mafai ona aau saʻo i North Cape (o le vaa o le a ave oe i le taulaga taulaga o Honningsvorg), o le mea lea o le toega o le faigamalaga (tusa o le 32 km) e tatau ona faia e pasi.

Pasi

Pau lava le kamupani pasi e mafai ona ave oe i North Cape o North Cape Express (www.northcapetours.com). E sili atu le pasi pasi o lenei kamupani i le taulaga taulaga o Honningsvåg. Ole taimi ole malaga e 55 minute.

Afai na e filifili e alu i se malaga ma se ofisa malaga - faʻamalo! E te le tau mafaufau e uiga i nai mea iti, ae o le a mafai ona e fiafia atoatoa i lau tafaoga. E ui lava e le afaina pe a e 'ai na o oe pe ma se poto masani faʻatonuga, o le North Cape o le a faʻaofoina oe i lona matagofie ma lona matagofie.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Atinae Eseese

E i ai ni nai faletalimalo latalata i Cape Nordkin, ae o loʻo latou iai pea iina:

Tolauapiga a Kirkeporten

Ole nofoaga lea e pito sili ona latalata iai turisi ile North Cape. O le mamao mai le tolauapiga i le pulou o 6.9 km, o lea o tagata sili ona toaaga tagata malaga e mafai ona oʻo i North Cape i le uila poʻo le savali. Ae o le tolauapiga lava ia, o loʻo tu i le nuʻu o Skarvag, o le nofoaga pito i matu o Nouei. Kirkeporten Tolauapiga o se seti o fale taʻitasi taʻitasi ma uma lelei (potu vateatea, umukuka, faleuila). Masalo na o le pau lava le drawback o lenei nofoaga o le le lava o faleoloa - ina ia mafai ona faʻatau se mea sili ona lelei, e tatau ona e asia le taulaga o Honningsvåg, 20 km le mamao.

Tolauapiga Midnatsol

Midnatsol o se isi tolauapiga o loʻo tu i le nuʻu o Skarvag. Lenei o se faigata o fale o loʻo tu 9 kilomita mai le Norwegian North Cape. Peitaʻi, e le pei o Kirkeporten Tolauapiga, o loʻo iai se faleʻaiga ma leai se totogi Wi-Fi. E i ai foʻi le malaetaʻalo a tamaiti i le malae o tolauapiga, ma e mafai ona totogi se uila poʻo se vaʻa. Mo mea e nonofo ai le toʻa 2 o tagata i le tolauapiga, e tatau ona e totogia le $ 90-130 i le aso.

Nordkapp Turisthotell

Pau lava le faletalimalo o loʻo tu i le nuʻu o Skarvag o Nordkapp Turisthotell. O se tamai ae malu fale ma lona lava faleaiga, pa ma malaetaalo. North Cape e 7 km le mamao.

Nordkappferie

Masalo o le Nordkappferie o se faletalimalo sili ona lelei ma taugata i le eria atoa. O loʻo tu i le taulaga o Yesver, 16 km mai le North Cape. Uma potu mautotogi ei ai se umukuka ma se faletaele ma se vai taele.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

North Cape Hall Asiasi Asiasi

Ae mo le nofoaga autu mo tagata asiasi i North Cape Hall, e masani ona tumutumu i taimi papaʻe. Tagata tafafao maimoa e mafai ona asiasi i le fale tifaga tele, faʻatau ni faʻamanatuga, asiasi i le Gr Fana pa pe vaʻai i se faʻaaliga tuuto i le tala faʻasolopito o lenei nofoaga. O se faʻaaliga taua o lenei nofoaga tutotonu o le tele o fale o loʻo i lalo o le eleele.

I luga foi o le ie o loʻo i ai le falesa o St. Johannes, lea, e ui lava i lona tulaga (ma o le falelotu lea e pito i matu o ecumenical i le lalolagi), o le nofoaga mo faʻaipoipoga ma isi faʻamanatuga. Ae mo maʻa faʻamanatu, o se faʻamanatuga faʻamanatuina i se tulaga o se polo, faʻapea foʻi ma le faʻailoga o le "Tama a le Lalolagi", o le faʻatusa o le lotogatasi o tagata uma o le paneta, ua faʻapipiʻiina i North Cape. Tusa lava pe mai ata na puʻeina i le North Cape, e mafai ona e vaʻaia le faʻafiafiaina o lenei ata.

Faʻafiafiaga

Cape North Cape o loʻo tu i le itu i matu o le atunuʻu, o lona uiga o faʻafiafiaga e talafeagai iinei.

Fagota

Faiga faiva i le North Cape o se tasi o mea sili ona fiafia i ai tagata Norwegians, o le mafuaaga lena latou te fiafia ai ma iloa iloa fagota iinei. Peitai, ae e te leʻi alu i le laueleele o le troll, e tatau ona e filifili le taimi saʻo.

O le tau mafanafana o le "sili ona mafanafana" taimi pe a o tagata tafafao maimoa ma tagata eo atu i le sami. I lenei taimi, oe tatau ona e alu i le Arctic Circle - o iina o le a e maua ai ni mea fiafia i lalo o le vaeluaga o le la. Afai e te le fefe i le malulu, ona asiasi lea i Nouei i le taumalulu. Ole taimi sili lea ole tausaga e fagota ai cod. E mafai foi ona e vaʻai i moli moli. Ae mo le tautotogo ma le tautoulu, o nei vaitau e le o le vaitau mo faifaiva. Peitaʻi, o le fagota i North Cape o se mea fiafia i le tausaga atoa, o lea e mafai ai ona e sau i le ie i soʻo se masina.

Ae mo nofoaga e sili ona fetaui mo fagotaga e latalata i North Cape, o le mea muamua lava, o le nuu o Skarvag, o le ogatotonu lea o le au faifaiva i matu o Nouei. Faʻalogo foi i le taulaga o Honningsvåg, Yesver ma le nuʻu o Kameivere.

Faʻalua

Taʻavale taʻifau o se tasi o le sili ona fiafia i ai tagata o Finnmark (matu o Nouei). Le kamupani taʻutaʻua latou te faia lea ole BIRK Husky. Lenei kamupani faʻamaopoopo uma tasi-aso ma le lima-aso tafaoga. E mafai ona faʻatau i latou i le tele o faletalimalo. Faʻalogo foi i le kamupani Engholm Husky: o lenei kamupani ofo e auai i le po sliding. Tagata faigaluega o le kamupani e mautinoa o le po e faʻalatalata ai se tagata i le natura. Ma o se malaga i le pogisa o se avanoa foi e vaʻai ai i le itu i matu o moli ma puʻeina ata matagofie o North Cape.

Snowmobiling

Soʻo se tasi e mafai ona tiʻetiʻe i se kiona i Nouei - o lenei taʻavale e mafai ona mautotogi toeititi lava o faletalimalo uma. E le gata i lea, o nisi o ofisa femalagaaʻi ma nofoaga o loʻo tolauapi ai e tuʻufaʻatasia ni malaga tuʻufaʻatasi i lenei itu: soʻo se tasi e i ai sana kiona e mafai ona auai. Snowmobiling o se avanoa e maua ai le Nouei e masani ona tatou vaʻai i ai i le ata.

Asiasi i le fale tifaga

Afai e malulu tele i fafo atu o le faʻamalama, ma e te manaʻo lava e faʻafiafia oe i se mea, alu i le fale tifaga tele o le nofoaga tutotonu o turisi i North Cape. O iina o le a e aʻoaʻo tele ai e uiga i le talaʻaga o le Norwegian North Cape, faʻapea foi ma le matamata i se ata o loʻo faʻasalalau i luga o le tele lautele lau.

Faigamalaga

E toeititi lava o faletalimalo uma o Norwegian o le a ofoina atu ia te oe ni tafaoga eseese i le atunuʻu - e tasi le aso ma le fa aso. Aua le misia lenei avanoa! Nouei e matua eseese ma eseese, o lea o itulagi uma o le atunuʻu e aoga le asiasi i ai. Nei o tafaoga sili ona lauiloa:

  1. O se malaga i le Hallingskarve national park (tasi le aso);
  2. Savali i le Femunnsmark National Park (tasi le aso);
  3. Fjords o Sisifo Nouei (lua aso);
  4. Talafaʻasolopito o tagata Norewani: Bergen, Alesund, Oslo (fa aso). Faitau atili e uiga i le taulaga o Bergen.

Polokalame ma tau mo faʻafiafiaga uma e mafai ona maimoaina i luga o le upega tafaʻilagi www.nordkapp.no/en/travel.

Faitau foi: Faigofie folau folau mai Oslo taulaga.

Tau ma le tau o fea le taimi sili e alu ai

North Cape o loʻo tu i le itu i matu o Nouei, ae faʻafetai i le mafanafana o le Vaitafe o le Fagaloa, o le tau iinei o se subarctic. O le averesi o le vevela o le taumafanafana o le 10 ° C, ae i ni nai aso e mafai ona oʻo atu i le 25 ° C. I le taumalulu e le malulu tele - o le averesi o le vevela o le -4 ° C. O masina matelaina o le tausaga o Me ma Iulai.

Manatua o le taumafanafana, mai ia Me 13 e oʻo ia Iulai 31, e le goto le la, ae susulu pea ile uati, ma mai ia Novema 21 e oʻo ia Ianuari 21, e le oso aʻe.

Fautuaga Aoga

  1. Manatua o Nouei o le itu i matu o le atunuʻu ma e le vevela tele iinei tusa lava pe o le taumafanafana. I tafatafa o le North Cape, o se matagi malulu o loʻo agi pea, o lea e tatau ai ona e ave naʻo ofu mafanafana ma le faʻatauina atu ma oe. Teu i luga thermos ma lauti.
  2. Tusi muamua lou potu faletalimalo poʻo le vaʻa pasi muamua. North Cape e taʻutaʻua i turisi, ae e le tele naua nofoaga e nonofo ai, o lea ia mafaufau mamao.
  3. Ae mo tupe, e sili atu le faʻafesuiaʻi rubles poʻo tala mo kroner Norewer i le malae vaʻalele poʻo se isi taulaga tele (mo se faʻataʻitaʻiga, i Oslo poʻo Bergen).
  4. I se faʻaopopoga i le ata, mai le Norwegian North Cape e tatau ona e aumaia blueberry vaomatua, sisi masani o le Brunost, faʻapea foi ma se tusi pasi a le tagata lava ia o le North Cape (e mafai ona faʻatauina i turisi nofoaga tutotonu i luga o le pulou).

Manatu Moni

  1. E tusa ai ma tulafono a Norwegian, e naʻo se nofoaga e nonofo ai tagata e ova atu i le 5000 tagata e mafai ona avea ma taulaga. Honningsvåg, ua avea nei ma taulaga, o lona faitau aofai o na o 2,415. E ui lava i le mea moni o le faitau aofaʻi o tagata ua faʻaititia, o le tulaga o le taulaga e leʻi aveʻesea mai le nuʻu, ma o aso nei o se tasi o tamaʻi taulaga i Nouei.
  2. Ina ia e alu i le motu o Magere, e tatau ona e tiʻetiʻe i totonu o se auala i lalo o le eleele.
  3. O le nuu o Skarvag o le nuu fagota pito i matu o le lalolagi.
  4. O vaʻa vaʻaia o Norwegian e faʻaigoa i le North Cape, o loʻo tauivi ma mataupu tau le siosiomaga ma vaʻaia tuaoi o le atunuʻu.
  5. O se tasi o auala o Severodvinsk e faʻaigoa ia Richard Chancellor, o le saienitisi na mauaina le North Cape.

O le a le auala i le pulou foliga, faʻapefea ona latou nonofo i le itu i matu o Nouei ma nisi olaga hacks - i lenei vitio.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Nordkapp 2019 - A Norway Motorcycle Trip (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com