Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Ua lata mai le taumalulu. Faʻafefea ona tausi se rosa i totonu o se ulo i le fale i lenei taimi?

Pin
Send
Share
Send

Taumalulu mo se potu rosa o se vaitaimi o loloto malologa. O nisi taimi e faʻaseseina e le aufaifaatoʻaga lenei tulaga mo le oti o laau.

O se auala agavaʻa i le vaʻaia o le moe aulelei tui e taua tele, aua e faʻamoemoeina i lenei auala maloloina ma teuteuina le laʻau o le a i ai i le ola ola vaitau.

E faʻapefea ona talanoaina i le tatou tusitusiga le faʻafefea e rosa i totonu o le fale malulu, ma faʻafefea ona tausia i latou i le fale.

Vaega o le fugalaʻau i le vaitau o le taumalulu

Taamilosaga o le olaga

O fuga o le Rose i totonu o ulo e le tauivi ma fesuiaiga o le vaitau o le malulu, ae na ona alu lava i totonu o le moe, faʻaputuina le malosi mo le manuia mulimuli ane fugalaʻau.

Tusitusiga! E le mafai e se rosa ona alu i tafaoga pe a fai e mafanafana tele le taumalulu. E mafai e le laau ona nonoa fuga ia Tesema.

O nisi tagata totō latou te ausia le fugalaʻau i le tausaga atoa e ala i le faʻaosofia o le rosa i le faʻateleina ma faʻateleina moli., ae e taua le manatuaina o lenei pulega, o le laʻau e vave faʻavaivaia ma e mafai a le umi se taimi e taofi ai i le fuga, pe oʻo foʻi i le oti atoa.

Lilo mea lilo

O le a le mea e fai i se fagu laʻau pe a uma ona faʻatau?

O se fale rosa, lea na faʻamalieina ai ona tagata ma lalelei mo le tele o tausaga, i le taumalulu, o se tulafono, i se taimi le moe ma e manaʻomia le tausiga talafeagai, tutusa i tausaga uma.

O se poti rosa aumai mai se faleʻoloa e masani lava i le fugalaʻau tulaga ma e tatau ona vaʻaia mulimuli ane:

  1. Afai o le ulo tuu i totonu o se afifi, e tatau ona aveʻese, talu ai o le le lava o le ea tafe i le laʻau faʻaosoina le atinaʻeina o faʻamaʻi.
  2. E tatau ona aveʻese le rosa mai laulaʻau mamago ma lala.
  3. Fufulu i lalo o le vai mafanafana taele e fufulu ese ono mafai ona faʻatamaina.
  4. Tipi fugalaʻau ma fua. O faleoloa o faleoloa e togafitia ma mea e faʻaosofia ai le mafaufau e faʻatupuina ni fugalaʻau e tele, o le mea e masani ai, o le rosa e sili atu ma lona malosi ma iʻu ai i lona oti.
  5. Afai e tele ni togavao e totoina i totonu o se ulo i le taimi e tasi, e manaʻomia ona latou totoina.
  6. Faʻataʻitaʻi togafitiga ma faʻapitoa sauniuniga e faʻasaga i pulouaila ma mea faʻamamaina.
  7. A maeʻa le lua i le tolu vaiaso, toe tui le rosa i totonu o se koneteina fou.
  8. I afiafi, faʻasaua i le vai malulu faʻapuna.

Laʻasaga i lea laʻasaga faatonuga i le auala e toto ai se fugalaʻau i totonu i se taimi malulu i le fale

Sauni mo se taimi malolo

I le tautoulu, i le maeʻa ai o le fuga, ua saunia le rosa mo se malologa vaitaimi... Faʻasusu ma faʻafilemuina i lenei taimi o le a faʻaititia ma maua ai le faʻavaivai pe a uma ona ki le faʻamafanafanaina tutotonu. O mea aoga na faʻaulu i totonu o le eleele i lenei taimi e le tatau ona iai se tele o le nitrogen.

I le faʻaiʻuga o le tautoulu, e taua ai le teuina tumama.

E tatau ona ou toe faʻavasega seisi nofoaga?

E le tatau ona i ai ni radiator faʻavevela latalata i le taumalulu togavao., o le mea lea, afai na faʻaalu e le rosa le taumafanafana i luga o faʻamalama, mo le taumalulu e te manaʻomia e sifi i se isi nofoaga. E le fautuaina e toe faʻatulaga le ulo mai lea nofoaga i lea nofoaga i le taimi e le o moe ai le rosa, ae faʻapea foi ma le suiga tele o tulaga o le tausiga o lona fale.

Tuutuuga o le taofia

I totonu o le potu o le rosa togavao faʻamoe, o le vevela e le tatau ona sili atu 15-17 tikeri. Ia Tesema, e mafai ona e aveina le laʻau i fafo i le poletito pupula, ae o le ulo tuu i totonu o se pakete otaota ina ia le faʻamago le eleele ma aʻa.

Afai, mo ni mafuaʻaga, o le vevela i totonu o le potu o loʻo teu ai le rosa ua pa'ū i lalo o le zero tikeri, e tatau ona manatuaina o lenei faiga o le aganuʻu e mafai ona ola mo ni nai aso. Ina ia puipuia le aisa, ufiufi le palapala i totonu o le ulo ma se vaega o nila o le paina., ma afifi le koneteina lava i mea mafanafana.

O le rosa e totino i laʻau malamalama-alofa ma i le taumalulu, pe a le lava le susulu o le la, e tauia e ala i le susuluina i moli- poʻo moli susulu, lea e tu i le maualuga o le 30-35 senitimita luga le pale o le rosa. E toe ki le tolu i le fa taimi i le aso ole moli tua.

O le faʻafitauli autu mo se rosa i le vaitaimi o le faʻamafanafanaina o le vevela matutu. O le susū e mafai ona faʻateleina e ala i le sausauina poʻo le tuʻuina o se fugalaʻau i luga o se pailima ma le susu faʻalautele 'ele.

Faasusu

E le manaʻomia se faʻasusu soo i se rosa malulu, e malolo le laʻau ma toe malosi pe a maeʻa le fugalaʻau. O le eleele e mafai ona faʻasusu naʻo le lua i le tolu aso pe a uma ona faʻago. Pe tusa faʻalua ile sefulu aso. O le vai mo le faʻasusuina e faʻaaogaina vaivai ma le vevela e le sili atu i le 18 tikeri.

Laʻei pito i luga

I le taumalulu, e te le manaʻomia e faʻaopopo fualaʻau i le palapala mo se rosa faʻapipiʻi. O le laʻau o loʻo i totonu o se moe tulaga e mafai ai mo le manuia faʻavaeina o lumanaʻi fuga faʻavaeina. O le faʻamalosiina o le laʻau i lenei vaitaimi o le a aumaia ai i fafo mai le faʻamamaina ma faʻamalosia ia maua le lanumeamata, lea o le a afaina ai le tulaga masani o le rosa. Faitau e uiga i le faʻafouina o le rosa i isi taimi o le tausaga iinei.

Teuteuina

O le teuteuga e sili ona lelei ia Tesema... O le taualumaga e faia e faapea:

  1. O lala vaivai ma mago, faʻapea foʻi ma laʻau o loʻo tutupu i totonu o le togavao, e aveʻese ma se maamaʻai.
  2. A maeʻa ona aveese faʻaopoopoga taʻitasi, ona solo ese lea o le lau i se vailaʻau fai vailaʻau.
  3. O autu autu e 'otiʻoti e le lona tolu ina ia 5-6 mata tumau i luga o le tasi.
  4. O nofoaga o tipi e sausau ile malala poʻo le carbon faʻagaoioia.
  5. A maeʻa ona teuteu, ona tuʻu lea o le vao i se nofoaga malulu.

Matou te ofoina atu se ata vaaia o le teuina o se potu rosa:

Faʻaliliuga

O le taimi sili ona lelei e tui ai se laʻau maloloina o le muamua afa o le tautotogo., ae afai mo soʻo se mafuaʻaga e manaʻomia le fuga o le rosa i le taumalulu, e fautuaina e faia ia Tesema, ae o le fugalaʻau e leʻi paʻu ifo i le loloto moe. E mafai ona e sefeina ma le saogalemu se fugalaʻau na aumai mai le faleʻoloa i le taumalulu, talu ai o sea laʻau, o se tulafono, o loʻo tupu i le vaitau ola ma fugalaʻau.

O le taotoga e faia e tusa ai ma le polokalame lenei:

  1. Faasusu tele le rosa, faʻatali seʻi faʻatumuina le eleele ile susu.
  2. Liliu le fugalaʻu lulu ma lulu laitiiti a o uu e lou lima le laau.
  3. I lalo o se koneteina fou, lea e tatau ona i ai ni pu mo le tafe mai o le vai, faataatia se vaega o le omea ua faʻalauteleina tasi centimita maualuga.
  4. O le eleele e tatau ona lelei. O le sili ona lelei o le paluina o le eleele o le oneone, humus ma le eleele faʻapapalapala i le fua faʻatatau o le 1: 4: 4. E mafai ona e faʻaaogaina sauniuniga ua uma ona faʻatauina-faʻafefiloi palapala.
  5. O le rosa ua tuu i totonu o se ulo fou ma ufiufi i le eleele ina ia o le mamao o le lua i le tolu senitimita tumau i le va o le pito o le ulo ma le eleele luga.
  6. O le tuʻufaʻatasia tu ma aga e tatau ona tuʻu i se nofoaga pogisa mo le aso ma leai se mea e tatau ona faʻasūsuina i le taimi lava, e mafai ona na ona sausau laʻau laititi.
  7. A maeʻa le aso, ona siitia lea o le rosa i sasaʻe po o le itu i saute.

Matou te ofaina oe e faʻamasani ma se vaʻaia ata o le gaioiga o le tipiina o se potu rosa:

O mea sese i le taumalulu tausiga ma le taua faʻasaga i latou iuga

  1. Afai, ona o le maualalo o le vevela, o le fagu rosa ua liu aisa, e mafai ona toe faʻaleleia e ala i le totoina i totonu o se pusa fou ma eleele paleni, aʻo aveʻese uma aisa ma laulaʻau.
  2. O se suiga tele i le vevela poʻo le tausiga tulaga i le taimi o le moe e mafai ona taitai atu ai i le faʻamagoina o le fugalaʻau. I lenei tulaga, oe manaʻomia le toe faʻaleleia o le microclimate muamua ma faia le teuteuina.
  3. O le susū tele i taimi uma e taitai atu ai i le pala o le rosa. E mafai ona faʻasaoina e ala i le tuiina ma le aveʻesea muamua o aʻa leaga uma ma mulimuli ane usitaʻi i faʻasologa masani.
  4. Afai o le laau ua mago ona o le leaga faʻasusu, oe manaʻomia e aveʻesea uma mate laʻau ina ia ni nai senitimita tumau i le ogalaau, ona tele faʻasūsūina le eleele ma ufiufi le rosa i se palasitika gome ina ia fou fuga fausia vave i tulaga o maualuga maualuga sūsū.

O le le faʻatamala ile tausiga o se rosa e mautinoa e oʻo atu ai i faʻafitauli... O le faʻamalosia o se laʻau e sili atu le faigata nai lo le mulimulitaʻi i faʻatautaia mo tausiga, o le mea lea, i le faʻatupuina o se prickly matagofie, e tatau ona e faʻamoemoe faʻalagolago i le siakiina o le tulaga o le fugalaʻau ma le tausia lelei tulaga mo ia.

Ma le isi, o se faʻamatalaga vitio e uiga i le tausiga o se fale rosa:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: المثالية. البحث عن السراب! - السويدان #كننجما (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com