Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Arusha - Tanzania's felanulanuaʻi turisi laumua

Pin
Send
Share
Send

Arusha, Tanzania - o se taulaga ma le faitau aofai o le silia ma le 400 afe tagata, o loʻo tu i le itu i matu o le atunuʻu, lea e masani ona amata masani ai ma tagata lalelei Aferika. Arusha o loʻo tu i le ogatotonu o le itu i matu o Tanzania mataʻaga, e aofia ai Kilimanjaro, Ngorongoro, Serengeti ma Manyara.

Lelei e iloa! O le taulaga o Arusha, na faaigoa i le ituaiga o Maasai, na faavaeina i le amataga o le seneturi lona 20. O le amataga o se pulega vaega o le Siamani kolone. Pau lava le mea na totoe o le taimi ua tuanaʻi o le pa o le 'olo tuai i le itu i saute o le taulaga.

Atoatoa gaioiga ma gaioiga a tagata tafafao maimoa i Mekka, o Arusha o le vaega faaupufai ma tamaoaiga o Aferika. Na faʻaigoa lelei e Bill Clinton ia Arusha o le "African Geneva", o lona uiga taua i le lalolagi. Fonotaga ma feutanaiga e faia i le taulaga, taua faaiuga o faavaomalo taua ua faia. O iina na fofogaina ai e le Peresetene muamua o Tanzania, Julius Nyerere, le "Arusha Declaration", ma i le 1999 na sainia ai le Treaty on the Formation of the East Africa Community. O Arusha o le nofoa o le International Criminal Tribunal mo Rwanda ma e oʻo mai i le aso o loʻo galue pea le Komisi o Aia Tatau a Tagata ma Tagata i Aferika.

Manaia le iloa! I totonu o Arusha fualaʻau mataʻutia e ola, kofe, gaʻo gaʻo ma niu niu o loʻo gaosia.

O le taulaga o Arusha i Tanzania na filifilia e le Katoliko ma le au Porotesano epikopo e talimalo i sui o a latou lotu. I totonu o le taulaga tele atunuʻu, o tagata mulimuli i nei lotu, faʻapea foi ma Isalama, Iutaia, Hindu, ma isi, nonofo filemu. O tagata Amerika ma Europa, Initia ma tagata Arapi o loʻo tausinio iinei, ae ui i lea, o tagata Aferika Aferika o loʻo avea pea ma taʻitaʻi o tagata o Arusha felanulanuaʻi.

Vaaiga

I totonu o se taulaga olaola, televave atinae, o le tuanaʻi ma le taimi nei feiloai - tagatanuu i ofu susulu o le atunuu ma turisi, fafine ma ato ato i luga oo latou ulu ma ituaiga sitaili, avega ma tufuga na fefiloi i se felanulanuaʻi, pisapisao tagata. Faʻatau faleoloa, faleoloa, faleoloa ma faleoloa o loʻo talo mai i tagata faʻatau, faleʻaiga, faleʻaiga, faʻamau, fale kalapu ma kasino e tatalaina faitotoʻa e faʻatali ai tagata asiasi - i Arusha ma nofoaga lata ane o loʻo iai faʻafiafiaga mo tagata uma ma mataaga mo tagata uma.

Mauga o Meru

O le Mauga o Meru o se tasi o faʻatosina sili ona manaia o Tanzania ma le "tina" o Arusha, aua o ona vae na aliaʻe ai se nofoaga, ma mulimuli ane avea ma taulaga. Lenei aso lenei tagata tino ese (lona maualuga e sili atu nai lo 4000 mita) ma a gaugofie amio mafai ona vaʻaia mai soʻo se itu i Arusha. Meru ua manatu o le natura leoleo o le Tanzanian taulaga. O le a faʻatoilaloina e soʻo se tasi i le na o le 3-4 aso (faʻamoemoe i le soifua maloloina ma le malosi o tagata tafafao maimoa) - o lenei mauga e mafai ona avea ma tutoʻatasi sini poʻo sauniuniga mo Kilimanjaro.

I luga o se tusi! Meru o se stratovolcano. O lona pa saua talu ai na faamauina i le faaiuga o le seneturi lona 19.

Ua folafola mai e Meru se aʻeaʻoga manaia ona o lona mapusaga, vaaiga le mafaatusalia mai le tumutumu ma le savali safari. O le mauga e siʻomia e le Arusha National Park, o loʻo iai giraffes ma zebras, elefane ma antelope, buffaloes ma warthogs. O faʻavasega kulupu o tagata faimalaga e masani ona tuʻufaʻatasia ma polofesa taʻitaʻi ma tagata vaʻaia ma fana, o lea o vaʻaiga na folafola mai e Meru e matua saogalemu.

Lelei e iloa! Mai le Mauga o Meru 50 kilomita i Kilimanjaro malae vaalele, toeititi 400 kilomita i le laumua o Tanzania ma toeititi 300 kilomita i le Vasa Initia.

Arusha National Park

Le isi mea faʻatosina - Arusha National Park - o loʻo tu i le tolusefulu kilomita mai le 'aʻai. E na o le silia ma le 100 km2 lona aofaʻi, ma avea ai ma tamaʻi laʻititi o nofoagaola o manu feʻai Tanzania, ae le faʻaitiitia le faʻafiafia. Faʻatasi ai ma "totonu" - craters ma vaituloto, vaʻaiga o Mauga Meru, nameri ma hyenas, seasea colobus ma fa selau ituaiga o manulele.

O le paka a le atunuʻu e tolu sone ma ituaiga eseese o laʻau: Mount Meru, Lake Momela (fale o le flamingos piniki) ma le lua o Ngurdoto. O le mea e sili ona taua, i Arusha, e mafai ona e savali faʻataʻamilomilo faʻatasi ma le togāvao - i le tele o paka Aferika, o le tuʻuina o le taʻavale i nofoaga matala e matua faʻasa. Savalivali i le ala faʻamaonia (mai vao mafiafia - i se vanu mafanafana - i le afu o Ulyusya), e mafai ona e lagona le saogalemu, talu ai e leai se osofaʻiga na faia i tagata na tusia i lenei paka.

Malaga i nuu tuaoi

E mafai e le Komiti o Turisi a Tanzania ona faʻatulaga ni malaga i nuʻu latalata i Arusha. O le a latou fesoasoani ia te oe ia iloa atili e uiga i ituaiga a tagata o le atunuʻu Aferika, aʻoaʻoina e uiga i a latou ituaiga olaga, tala faʻasolopito ma tu ma aga. O se avanoa lelei tele lea e fesoʻotaʻi ai ma tagata o Ilkidinga ma Ngiresi (tasi le itula savali), faʻatasi ai ma Monduli Yuu ma Aldoño Sambu, Tengeru ma Longido, Ilkurot ma Mulala (e tasi le itula e alu ai mai le taulaga).

O se tafaoga faʻaleaganuʻu o se auala e te vaʻai ai ma ou mata pe faʻafefea e tagata o le atunuʻu ona faʻatoaga vao ma faʻatoʻaga, faʻalogo i talafatu ofoofogia, ma faʻafiafia i mea vaʻai, e aofia ai ma afu, i le auala. I Longido, o le a ofoina atu ia te oe se kamela safari, i nisi nuʻu e mafai ona e tolauapi ma nofo ai mo ni nai aso.

Faʻaaliga! Afai o le taʻiala o loʻo faʻatasi ma le kulupu i se tafaoga faʻaleaganuʻu e fai atu ia te oe e foaʻi tupe i le alofa mama, fesili ia i latou pe faʻafefea ona foaʻi saʻo i se alofa faʻatuatuaina. E le o taʻitaʻi uma e lava le faʻaeteete e lafo ai tupe i le mea e taunuʻu iai, ae le o le latou lava taga.

Safari i paka a le atunuʻu

I ni nai kilomita mai Arusha, ua tatalaina le lalolagi o vao vao. O mea taua na tosina i ai le itu i matu o Tanzania o paka a le atunuʻu, ma o le autu o faʻafiafiaga o le safari. Afai e le faʻalavelaveina oe i tau, e mafai ona e asia le Serengeti, Tarangire, Meserani Snake Park ma le Lake Manyara Park, ma e alu foʻi ma se malaga mai Arusha i le Ngorongoro Crater. E faitau selau ituaiga o meaola o loʻo nonofo iinei - o manu feʻai i le fanua laugatasi, e paʻu lemu le vao ma paʻu, e toʻa foʻi leona i lalo o le paolo o vao, e maua vave aliʻi ma manu o le vao i le vaveao, e pei o lefulefu lemu o gaioiga.

Aferika taʻamilo taʻamilo taʻamilo nofoaga ofo mo eseese paketi: masani, kamela ma solofanua tiʻetiʻe, paopao ma tietie uila, ma vevela ea paluni. E mafai ona naʻo le savali i totonu o le togavao pe aʻe i luga o maupuepue, pe mafai ona e faʻatulagaina se malaga e tumu i le le mautinoa vaʻaia.

O fea e nofo ai

E tele faletalimalo i Arusha. O le toʻatele o latou e faʻavae a latou tau i le vaitau o loʻo iai nei, ma faʻaaoga lelei le tumutumu mai o turisi. I le vaitaimi o le maualuga, lea e alu mai ia Iuni ia Oketopa-Tesema, o totogi o potu e matua faateleina lava.

Tau talafeagai mo apitaga i totonu o le faletalimalo faletalimalo (potu faʻalua) - $ 50-70. E i ai vaitau ofo i lenei vaega folafolaina $ 30-40 fale. O le sili ona paketi filifiliga mo lua o faletalimalo ma fale talimalo. O ia filifiliga e naʻo le $ 10-15 i le po.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Meaai paleni

Arusha e le o le gastronomic laumua o Tanzania, ae o loʻo tele faleʻaiga, faleʻaiga, fale inu ma auala vave meaai fafo iina. E mafai ona e mauaina ni fale lelei ma meaʻai masani a Aferika (Abyssinia Ethiopian Restaurant i Nairobi Road), Europa (Picasso Café i le Kijenge Supermarket) ma e oʻo foʻi i menusisi a Asia (faleʻaiga a le Whispers Saina i luga o le auala o Njiro). O le tau fuafuaina o le 'aiga o le aoauli poʻo le afiafi mo le lua i se faleʻaiga ogatotonu o le $ 23.

Felauaiga

E mafai ona e alu i se taxi e vaʻai ai i nofoaga o Arusha, alu i le va o le faletalimalo ma le faleʻaiga, maketi poʻo faleoloa. O lenei ituaiga o felauaiga e faigofie lava ona maua ii. O le mea taua o le malilie muamua ma le avetaʻavale e uiga i le tau o le malaga, talu ai e leai ni lafoga tatou masani ai. E mafai ona e puʻeina se taʻavale i luga o le auala, ma e toʻatele e latalata i faletalimalo taʻitasi. O se malaga faataamilo i le taulaga o le tau o le $ 1-2.5.

O le autu auala o felauaiga i Tanzania o Dala-dala. O taʻavale laiti, o loli ia o loʻo iai faleʻie ma nofoa, o loʻo tamoʻe i ala tetele o Arusha, ma maua ai se tiʻetiʻega i soʻo se tasi mo naʻo le 0.25 sene. O le a vaiti ma matautia, ae o le a e taunuʻu atu i le nofoaga ma se savili. Fautuaga: mataala i mea taua.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Fautuaga Aoga

  1. A e taunuʻu i Arusha, mulimuli i tulafono faigofie mo le saogalemu. Aua le savali i le pogisa, aua le faʻaaogaina le tautua a taʻavale laʻupasese i uila afi, ia manatua o Aferika e masani ona osofaʻia turisi ina ia mafai ona seʻi se ato poʻo se ato ato. Aua neʻi e faʻafesoʻotaʻi ma tagata fagafao e mafai ona tuliina oe ma uu ou lima. Afai e le aoga le le amanaʻiaina, faifai lemu, tilotilo i le paʻu i ou mata ma fai atu ma le mausali: "Hapana asante" ("Faʻafetai, leai"). Aumai faʻapitoa tagata faʻataʻitaʻi pitonuʻu ma oe i soʻo se taimi e mafai ai. I tulaga o faʻalavelave faafuaseʻi, ia iai se faʻafanua o Arusha ono mafai ona e se.
  2. O le ofisa o leoleo Arusha o lo oi le amataga o Mokongoro auala, i le agavale o le falemaʻi. E i ai ni faleʻaiga i le taulaga ma initaneti taugofie ($ 1-2 i le itula).
  3. Ia mautinoa e te asiasi i maketi ma lagona le saoloto e faʻatau ma tagata faʻatau. Lenei e mafai ona faʻatau mea uma: mai lavalava i souvenir mo aiga ma uo. Gauai atu i batik ma siliki, mea teuteu, atavali, galuega taulima. E tatau ona totogi i latou i tinoitupe. Mo faʻatauga, e sili atu le tuʻu ese se aso atoa e suʻesuʻe ai uma ofo ma faʻatusatusa tau.
  4. E toʻaititi lava ATM i Arusha, o lona uiga e toʻatele tagata tafafao e potopoto latalata ia latou. E le taliaina pepa iinei, e oʻo foʻi i le safari e tatau ona e alu ma oe.
  5. I taimi o tafaoga i le natura i Arusha, pei o Tanzania uma, o pesky tsetse lele e ono mafua ai le tele o faʻafitauli. E le gata ina latou tiga tiga, ae o loʻo tauʻavea foʻi maʻi moe. Aua neʻi ofuina ni ofu lanu pogisa ma ia mautinoa e teu i luga o se faʻapitoa faʻasau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: ARUSHA INAPENDEZA!! barabara mpya imeanza kutumika (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com