Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Charming mini rose i totonu o se ulo: faʻamatalaga, amataga ma le tausiga lelei i le fale

Pin
Send
Share
Send

I totonu e tiʻetiʻe rosa o se matagofie ma ofoofogia laau o loʻo manaʻomia tele mo teuteuina gazebos, terraces, verandas ma faʻamalama sills.

E faigata ona totoina i le fale, ae afai e te faʻatalata i lenei mataupu ma le faʻaeteete, ona fuga lea o le fugalaʻau ma mo se taimi umi, faʻafiafiaina i lanu susulu.

Le isi, o le a matou taʻuina atu ia te oe e uiga i le tausiga lelei o le dwarf rose i totonu o se ulo i le fale.

Uiga uiga o se tamai potu poʻo dwarf tulaʻi

Faʻamatalaga botani

O le mini rose o se tasi o le aiga o Rosaceae. Pei o isi ituaiga o teuteuga laʻau, e mafai ona aʻea, pupula, tulaga masani ma ufiufi eleele.

E tusa ma le 250 ituaiga rosa na atiaʻe mo le totoina o le fale, e eseese uma foliga o fugalaʻau, lanu ma le lapopoʻa.

Vaega:

O se uiga iloga o le teuina fale o lona laʻititi. O le puʻupuʻu tele e faʻatagaina ai oe e totoina se rosa i se avanoa laititi. Rosa i totonu i totonu o se ulo o le a avea ma se teuteuga mo soʻo se windowsill. O le aganuʻu e faʻaalia e faigata, pouliuli lanumeamata vaneina lau o loʻo tu i luga o mafiafia ma laʻau tuitui.

E lelei ma leaga o le tuputupu aʻe


O le lelei o le galueaina o fale o rosa laiti aofia ai:

  • teuteuga;
  • tausiga unpretentious;
  • tetee aisa (tusa lava pe liu aisa le fugalaʻau, o le a maua ai pea le tele o laʻau fou i le tautotogo);
  • tetee i le tele o faamaʻi;
  • fuga umi;
  • eseese o lanu mo soʻo se tofo.

Lenei laʻau e toetoe lava a leai ni itu i lalo, pe a fai e te le amanaʻia le laʻititi, talu ai e le totogia uma fiafia i ai. Ae i leisi itu, o se avanoa sili lea e toto ai fugalaʻau luga o soʻo se 'upega tafaʻilagi.

Amataga tala

Seia oʻo i le iʻuga, o le talaʻaga o le amataga o le potu rosa e le o iloa. O nisi faamatalaga fai mai o Europa o le nofoaga fanau o le fugalaau, ae o isi o loo i Sautesasae Asia. Ae o le masani masani o le mini rose e sau mai Saina.

Totoina i totonu o se ulo

  1. Ae e te leʻi totoina tamaʻi rosa, e manaʻomia ona e saunia le container.
  2. O le koneteina mai lalo o le tuai laau tatau ona fufuluina i se pulumu e aunoa ma le faʻaaogaina o vailaʻau.
  3. Afai e i ai se pu alavai i totonu o le ulo, ona tatau lea ona faʻateleina le lapoʻa lapoʻa sili atu i le 1 cm. Afai e leai ni pu, o lona uiga o le loloto alavai o 3 cm.
  4. Ina ia totoina se rosa i totonu o se ulo, e tatau ona e saunia se eleele lelei ma manava.

Sili atu e ave i totonu o se faleoloa faʻapitoa. I le fale, e tatau ona faʻafefiloi laumei, humus ma oneone i le fua faʻatatau o le 4: 4: 1.

O le faʻamamaina o le eleele e le aoga tele, aua o loʻo i ai se tulaga mataʻutia o le solia o aʻa.

Faʻafefea ona tausi i le fale?

  • Tuutuuga o le taofia.
    Mo le faʻamanuiaina manuia o tamaʻi rosa, e tatau ona filifilia le nofoaga saʻo, maitau faʻailoga o le vevela, susū ma moli.
  • O se nofoaga
    O se tamai rosa o le a manaʻomia se ea fou, o lea e sili ai le tuʻu i luga o le poletito. I le taumafanafana, e mafai ona e aveina le fugalaʻau i le atunuʻu, ae naʻo le taimi lava e te faʻaeteete ai.
  • Vevela
    I le taumalulu, o le rosa ei ai le vaitaimi le moe, o lea e tatau ai ona e tausisiina le vevela o le 10-12 tikeri Celsius. E sili le faʻailoa atu o le laʻau i se pupula loggia ma poletito. Afai e le mafai ona tuʻu le rosa i se tau maualalo, ona tatau lea ona puipuia i le tele e mafai ai mai maa ma le ea matutu.
  • Sūsū
    Roses mini roses manaʻomia maualuga sūsū. Afai e te tuʻuina i latou i le poletito poʻo le togalaau, ona le manaʻomia atili lea o le susū. I le taumalulu, pe a tupu le rosa i le fale, tuʻu le ulo i luga o se pailima ma maamaʻalu susu.

    O aso uma e manaʻomia e le rosa le faʻatulagaina o vai - faʻapipiʻi. Afai e malulu le potu i le taumalulu, ona le mafai lea ona faʻasusu le fugalaʻau. Faʻateleina le mago ma le ea mafanafana, taʻele 1-2 taimi i le vaiaso, e oʻo lava i le taumalulu.

  • Moli.
    Mo le atinaʻe masani o se tamai-rosa, e manaʻomia le maualuga o le malamalama. Ae i le taimi e tasi, o le i ai o tuusao susulu o le la e le taliaina. Afai o le laʻau o loʻo i luga o le sill i le itu i saute, ona tatau lea ona e vaʻaia le paolo i pupuni. Afai e le aoga lenei mea, e sili loa le toe faʻatulaga o le ulo i se faʻamalama o le itu i sisifo poʻo le itu i sasaʻe.
  • Faasusu.
    O le faʻamagoina o le palapala e le taliaina mo se potu rosa, ae o le suaina o le vai o le a afaina ai le tulaga o le fugalaʻau.
    1. I le tau mafanafana, i le taimi o fugalaʻau, faʻasusu e faʻataunuʻuina 2 taimi i le aso - i le taeao ma le afiafi. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga vai lelei i le vevela o le potu.
    2. I le amataga o le tautoulu, o le rosa o le a lafoa ona laulaʻau, o lea o le faʻasusu e tatau ona faʻaititia i le 1 taimi i le vaiaso pe afai o le fugalaʻau o loʻo i luga o le poletito
    3. Afai e te teuina i totonu o se potu i le maualuga vevela, ona faʻasusu ia a o le pito i luga o le lalolagi ua mago.
    4. E mafai ona fesuiaʻi le faʻasusu i luga ma lalo, ae o le soʻona suavai mai le papeti e tatau ona faʻateʻaina e puipuia ai le pala aʻa.
    5. I le tautotogo, a ala aʻe le rosa, tatau ona faʻateleina le faʻateleina le susū.
  • Laʻei pito i luga.
    Ona o le faaumiumi fugalaʻau, o le rosa leiloa lona malosi ma manaʻomia faʻafouina o le eleele. Lavalava pito i luga e tatau ona faia i le faaiuga o Fepuari i le 10 aso. E sili le fesuiaʻi o fatuga mineral ma meaola. A maeʻa ona tuiina le laʻau i le eleele fou, e le manaʻomia le faʻafouina.
  • Teuteuina
    Mo le teuteuina, e tatau ona e faʻaaogaina se naifi maamaʻai ina ia leai ni mea masaesae i luga o le lala, a leai o lenei mea e ono mafua ai le maliu o le rosa. Tipi i mea maloloina maloloina, i luga aʻe o le fatugaʻo, o loʻo faasaga i fafo. Se oblique tipiina faia 5 mm i luga atu o le fatugaʻo.

    I le faʻagasologa o le teuteuina, e tatau ona aveʻese uma laʻau vaivai ma mago, faʻapea foi ma isi e leai se laʻau i luga. I le tulaga o le fesoʻotaʻiga o laʻau e lua, o le tasi o ia mea e aveʻeseina foi. Afai, a maeʻa ona teuteuina, 2 faʻavae e fausia mai le tasi laʻau, o le sili atu e tatau ona aveʻesea. O nofoaga uma o tipi e tatau ona togafitia i le carbon activated efuefu.

  • Faʻaliliuga
    O le tamaʻi-rosa e le fiafia tele i le tuiina, o lea e le tatau ona faia i tausaga uma. O se ese ai o le laʻititi lea o le ulo. Taualumaga:
    1. O le koneteina fou e tatau ona fufulu ma faʻasusu.
    2. Tuu le ulo fugalaʻau i le vai mo le 30 minute. Ole mea lea o le a faʻatagaina ai le koma 'eleʻele ona faʻaseʻe ese mai le koneteina.
    3. Faʻaaogaina le auala transshipment, lafo le fugalaʻau i se fou fagu ma ufiufi aʻa ma fou substrate, tamping ia latalata i le laʻau.

    A uma ona tui, e te le tau faʻainuina le rosa, ae e sili le faʻapipiʻi i se nofoaga paolo. A maeʻa le vaiaso, e mafai ona toe faʻatulaga le fugalaʻau i se nofoaga tumau ma malamalama lelei.

  • Puipuia o faʻamaʻi ma faʻamaʻi.
    E fautuaina le sasaina o le rosa fou faʻatau mai ma le sauniuni e le oona i le Fitoverm. O le a puipuia faʻamaʻi e tipi, aphids ma isi iniseti leaga.

    I se faʻaopopoga, o fautuaga nei e tatau ona maitauina:

    1. Aloese mai le suaina o le eleele.
    2. Mataitu le susū i totonu o le potu.
    3. Aloʻese mai faataʻitaʻi ma matagi.
    4. Taofi le fugalaʻau mai le susulu o le la.

Toe gaosia

Ina ia faʻalauteleina se fugalaʻau i totonu, faʻaaoga auala tipi. Taualumaga:

  1. Faʻaaogaina se naifi maai, tipi ese le au, o lona umi e le sili atu i le 10 cm.I luma atu o lena, e tatau ona togafitia le mea faigaluega ma se tali o le potassium permanganate.
  2. Fai se tipi slanting, i lalo tonu o le fatugaʻo, ona o le tipi o le a mauaʻa sili atu.
  3. Fai le pito i luga tipi 5 mm i luga o le fatugaʻo.
  4. Aveʻese laulaʻau mai lalo o le tipi.
  5. Tuʻu le laʻau i le vai mo le 10 itula faʻatasi ai ma le faʻaopopoina o le heteroauxin (14 laupapa i le 250 ml o le vai).
  6. Toto tipi i totonu o le paluga o oneone ma peat. Fausia tulaga oona mo le laau faʻaaogaina tifaga poʻo se tipi palasitika fagu.
  7. E le manaʻomia tele le faʻasusu, a leai o le a pala le tipi.
  8. I totonu o le potu, tausi le faʻatonutonu o le vevela a itiiti mai e 18 tikeri, aua le tuʻusaʻo le la i luga o le laʻau.

A maeʻa le 30 aso, o le a tipiina aʻoti ma mafai ona tatalaina e fetuʻunaʻi i le ea matutu, ona totoina lea i totonu o se isi pusa.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

O faʻamaʻi ma mea faʻaleagaina o loʻo sosoʻo e ono aʻafia ai se fale ua tulaʻi mai:

  • Chlorosis. Oe mafai ona iloaina i le yellowness i luga o laulaʻau. E faʻaaoga le chelate uʻamea e togafiti ai.
  • Powewy pulupulu. E iloga ile iai o papaʻe papaʻe i laulaʻau ma au. Mo togafitiga, fungicides e faʻaaogaina.
  • Apogaleveleve mite. E tuʻu se fasi mea manifinifi i le va o laulaʻau. Afai e te le amata tau i lenei faʻamaʻi, o lona uiga o le a faʻaoso ai faʻamaʻi viral. Mo togafitiga, e aoga e faʻaaoga Apollo poʻo Fitoverm.
  • Lafo ma aphids. O iniseti nei e pisia i fualaʻau ma laulaʻau, e oʻo atu ai i o latou fesuiaʻiga. Mo togafitiga, sauniuniga iniseti e faʻaaogaina mo totonu o laʻau.

Sese tausiga

O le faʻafitauli i le potu rosa e tupu tele i taimi uma ona o le le lelei tausiga. E tumu lenei i faʻaiʻuga nei:

  1. Toto toto ma atinae taofi taofi... O le iʻuga lea o le le lelei o meaʻai. Ina ia faʻaleleia le faʻafitauli, e tatau ona e masani ona faʻaaoga ofu i luga.
  2. Tuʻu paʻu... Lenei masani tupu ona o le faʻateleina acidity o le palapala. O le faʻaopopoina o le lime i le palapala o le a fesoasoani e aveʻese le faʻafitauli.
  3. Lea e liliu samasama, mago ma toulu ese... Ole iʻuga lea ole leai o se malamalama. Oe manaʻomia le filifilia o se nofoaga talafeagai mo le laʻau, ma i le taumalulu, faʻaopoopoina ma lamepa.
  4. Leai o fugalaʻau... E tupu lenei mea pe a leai se taotoga. Ma e ui lava e le fiafia iai le rosa, e manaʻomia ona faia taʻilua tausaga.

O isi rosa i totonu e le itiiti le manaia, o iloiloga o le a e mauaina luga o la matou 'upega tafaʻilagi. Faitau e uiga i le vao ituaiga, Mix ma Cordana roses.

O le tamaʻi rosa o se avanoa sili lea e fausia ai se tamaʻi fale vevela i lou fale. O le mea moni, e faigata ona tausia se ituaiga o laʻau, ae o lenei e naʻo le taimi muamua, o lea e muamua manaʻomia ai ona e maua le poto masani i le tasi fugalaʻau, ma faʻatoa e faʻatau ai isi ituaiga manaia.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: How to Make Miniature Roses from Tracing Paper (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com