Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Sigiriya - papa ma anamua 'olo i Sri Lanka

Pin
Send
Share
Send

Sigiriya (Sri Lanka) o se tasi papa ma lona maualuga o le 170 m ma se 'olo fausiaina i luga i le Matale itumalo, i le ogatotonu o le atunuʻu.

O se maota na fausia i luga o le tumutumu o le mauga, o ona puipui e valiina i ni tulaga ese. O nisi o mea mulimuli na ola pea e oʻo mai i le aso. O le afa i le tumutumu, o loʻo iai se laufanua laugatasi, e faʻafeiloaʻi ai tagata taunuʻu mai i le faitotoʻa tele i foliga o leona. E tusa ai ma se tasi faʻamatalaga, o le olo na fausia i luga ole talosaga a King Kassap (Kasyap), ma ina ua maeʻa lona maliu, sa leai se mea na iai le maota ma tu tuʻua ai. Seia oʻo i le seneturi XIV, na faʻagaioia le monaseri Buddhist i le teritori o Sigiriya. O aso nei o le tosina ua aofia i totonu o le UNESCO Lalolagi Tofi Lisi ma o loʻo i lalo o lana puipuiga.

Sigiriya o se tulaga ese tosina

E tusa ai ma tala eli o eleele, i le eria e felataʻi ma le mauga, sa nonofo ai tagata i vaitaimi anamua. Tele faʻamaumauga ma ana o faʻamaoniga o lenei.

Ata: Sigiriya, Sri Lanka.

I le 477, Kasyapa, na fanau mai i se tupu masani a le tupu, na ave faamalosi le nofoalii mai le suli moni o Datusena, faatasi ai ma le lagolagosua a le taitai au o le vaegaau. O le suli i le nofoalii, Mugalan, na faamalosia e lafi i Initia e faasaoina lona lava ola. O le mauaina o le nofoalii o Kasyapa, na ia filifili ai e siitia le laumua mai Anuradhapura i Sigiriya, lea e toʻafilemu ma filemu. O lenei fua na faamalosia, talu ai ona o le manatu o le tupu na ia fefe neʻi lepetia o ia e le o ia o le nofoalii e ona le tofi. Ina ua maeʻa nei gaioiga, na avea Sigiriya ma faʻataʻitaʻiga moni o le taulaga, faʻatasi ai ma le fausiaina lelei, puipuiga, olo ma togalaau.

I le 495, na faʻatoʻilaloina ai le tupu faʻasolitulafono, ma toe foʻi ai le laumua i Anuradhapura. Ma i le tumutumu o le papa Sigiriya, sa nofoia ai moega Buddha mo le tele o tausaga. Na galue pea le monaseri seʻia oʻo i le 14 senituri. E tusa o le vaitaimi mai le 14th i le 17th seneturi, e leai se faʻamatalaga e uiga ia Sigiriya na maua.

Talafatu ma tala faʻafagogo

E tusa ai ma se tasi o talatuu, Kassapa, manaʻo e avea le nofoalii, fasiotia lona lava tama, ma fasiotia o ia ola i le puipui o le faatanoa. O le uso o Kasyapa o Mugalan, na fanau mai i le masiofo, na tuua le atunuu, ae na ia faia le tautoga e taui ma sui. I Initia i Saute, na faaputuputu ai e Mugalan se autau ma, ina ua toe foi atu i Sri Lanka, na folafolaina le taua i lona uso le tusa ai. I le taimi o le tauiviga, na faalataina e le ami Kassapa, ma o ia, i le iloaina o le leai o se faamoemoe o lona tulaga, pule i lona ola.

E i ai le faʻamatalaga e le i tuʻuna e le ami a le taʻitaʻi. I le isi taua, na faafuaseʻi ona liliu le elefane a Kasyapa i le isi itu. Na ave e fitafita le togafiti a o le faaiuga a le tupu e sosola ma amata ona solomuli. O Kassapa, na tuua toʻatasi, ae mimita ma le le faʻamalieina, seʻi lana pelu ma tipi lona faʻaʻi.

Tala eli o le eleele ma mea ofoofogia na maua

Sigiriya (Lion Rock) na maua e Jonathan Forbes e se fitafita Peretania i le 1831. I lena taimi, o le tumutumu o le mauga sa matua tumu i pupupuvao, ae na vave ona tosina mai manatu o tagata suʻesuʻe ma tusitala o talafaasolopito.

O le eli muamua amataina 60 tausaga mulimuli ane i le 1890. O se suʻesuʻega atoa na faia o se vaega o le poloketi a le malo o Sri Lankan Cultural Triangle.

Sigiriya o le 'aʻai aupito leva na fausia i le seneturi lona 5. O le talaʻaga ma faʻasolopito nofoaga aofia ai:

  • o le maota i le tumutumu o le Papa Liona;
  • terraces ma faitotoʻa, lea e tu latalata i le ogatotonu o le mauga;
  • puipui faʻata teuteuina i frescoes;
  • o maota maualalo o loʻo lalafi i tua o togalaau laulelei;
  • 'olo' olo e faʻatino ai se puipuiga.

Ua matauina e tagata suʻesuʻe, o le Sigiriya Fortress (Lion Rock) i Sri Lanka o se tasi o fale sili ona mataʻina i le lalolagi, e oʻo mai i le seneturi muamua ma o loʻo lelei ona faʻasaoina. O le taulaga fuafuaga faʻateʻia ma le maoaʻe eseʻesega mo na taimi ma tulaga ese le magafagafa. E tusa ai ma le fuafuaga, o le 'aʻai e tuʻufaʻatasia lelei symmetry ma asymmetry, o fale na fausia e le tagata ua lalagaina faʻapitoa i laufanua vaʻaia e aunoa ma le faʻalavelaveina uma. I le itu i sisifo o le mauga o loʻo iai le paka faʻamasino, lea na faia e tusa ai ma se fuafuaga mautu. O se faʻafitauli faigata o fesoʻotaʻiga o vaʻalele ma auala na fausiaina mo le faʻainuina o laʻau i le nofoaga o le paka. O se vaituloto vai vai o loʻo tu i le itu i saute o le mato, sa faʻaaogaina ma le malosi, talu ai o le Mauga Sigiriya o loʻo tu i le vaega matutu o le lanumeamata motu o Sri Lanka.

Frescoes

O le itu i sisifo o le Lion Rock o se mea uiga ese - e toeititi lava ufiufi uma i frescoes anamua. O le mafuaaga lena ua taʻua ai le pito i luga o le maupuepue o se fale matamata tetele.

I taimi ua tuanaʻi, o atavali na ufiufi atoa le malifa mai le itu sisifo, ma o le lautele o le 5600 sikuea mita. E tusa ai ma se tasi faʻamatalaga, 500 teineiti na faʻaalia i luga o falelotu. O latou faʻasinomaga e leʻo faʻamautuina, i 'eseʻese faʻavae e i ai manatu eseese. O nisi e talitonu o le frescoes o loʻo iai ni ata o tamaʻitaʻi o le faʻamasinoga, o isi e talitonu o teine ​​ia na auai i tu ma aga faʻalelotu. Ae paga lea, o le tele o ata na leiloa.

Pa faʻata ma le auala i frescoes

I le taimi o le nofoaiga a Kasyapa, sa masani ona faʻamamaina le puipui ina ia mafai ai e le tupu, savali i ona autafa, ona vaʻaia lona lava atagia mai. O le puipui e faia i piliki ma e ufiufi i palasima papaʻe. O le ata faʻaonapo nei o le puipui e faʻapea ona ufiufiina i vaega eseese ma feau. O loʻo iai foʻi tusitusiga i luga ole puipui ole Lion Rock e amata mai ile senituri lona 8. O lenei e le mafai ona tuʻu se feʻau i luga o le puipui, o le faʻasa na faʻalauiloaina e puipuia ai tusitusiga anamua.

Sigiriya Gardens

Lenei o se tasi o vaega taua o Sigiriya, ona o togalaau o loʻo i totonu o le sili ona leva laufanua faʻatoʻaga i le lalolagi. O le togalaau laʻititi aofia ai le tolu vaega.

Togalaau vai

E mafai ona maua i latou i le itu sisifo o Lion Rock. E tolu togalaau iinei.

  • O le togalaau muamua e faʻataʻamilomiloina e le vai, e fesoʻotaʻi ma le teritori o le maota ma le 'olo faʻataʻamilomilo e ala i le 4 vai O lona uiga eseʻese o le na fuafuaina e tusa ma le matua matua faʻataʻitaʻiga ma e matua anoanoaʻi faʻatusatusaga o loʻo soifua mai e oʻo mai i lenei aso.
  • O le togalaau lona lua e siʻomia e vaituloto e tafe ai vaitafe. E i ai punavai i le tulaga o lapisi ipu, ua latou tumu i se lalo eleele hydraulic faiga. I taimi o timuga, e galue ai punavai. I itu uma o le togalaʻau o loʻo iai motu e fausia ai maota o le taumafanafana.
  • O le lona tolu togalaau o loʻo tu i luga o le muamua lua. I lona itu i matu sisifo o loʻo iai se pesini telē o le octagonal. I le itu i sasaʻe o le togalaʻau o loʻo iai le puipui olo.

Togalaau maa

Nei o maʻa tetele ma auala savali i le va o latou. O togalaau maa e mafai ona maua i lalo o le Lion Mountain, i tafatafa o le malifa. O maʻa e matua lapopoʻa na fausia fale i luga o le tele o latou. Na latou faʻatinoina foi le puipuiga - ina ua osofai mai fili, na tuleia i lalo i latou na osofaʻia.

Togalaau faʻamama

Nei o terraces faataamilo i le mato i luga masani masani. E faia vaega i piliki puipui. E mafai ona e alu ese mai le tasi togalaʻau i leisi ala i se apefai o le papaʻamu, e mulimuli atu i le auala i le pito i luga o le Sigiriya Castle i Sri Lanka.

Faʻafefea ona e alu iina

Oe mafai ona alu i le faatosina mai so o se taulaga i luga o le motu, ae e tatau ona e suia nofoaafi i Dambulla. Mai Dambulla i Sigiriya, e masani ona i ai pasi pasi numera 549/499. Malaga malaga ese mai 6-00 i le 19-00. O le faigamalaga e naʻo le 40 minute.

Auala talafeagai i Sigiriya

  1. Colombo - Dambulla - Sigiriya. Lenei auala e sili ona talafeagai aua oe mafai ona faʻatau se tiketi mo se mafanafana ea malulu feaveaʻi masani. Ole numera pito sili ona tele o pasi e malaga mai Colombo i Dambulla taʻutaʻua.
  2. Matara - Colombo - Dambulla - Sigiriya. E iai nofoaafi ma pasi mai Matara i Colomba. O le faigamalaga e tusa ma le 4.5 itula. E le gata i lea, mai le nofoaga pasi i Matara, pasi numera 2/48 alu ese atu i le nofoaga fesiitai, lelei malulu malulu malulu vaalele oe ave oe i Dambulla i le 8 itula. E faʻapena vaʻalele e mafai ona faʻaaogaina pe a fai o oe i Panadura ma Tangalle.
  3. Kandy - Dambulla - Sigiriya. O pasi mai Kandy e amata mai i le taeao po seʻia oʻo i le 21-00. E mafai ona e alu iina i le tele o vaʻalele, siaki saʻo le numera i le nofoaga.
  4. Anuradhapura - Dambulla - Sigiriya. Mai Anuradhapura o loʻo i ai auala 42-2, 43 ma 69 / 15-8.
  5. Trincomalee - Dambulla - Sigiriya. E lua pasi masani o loʻo tuʻua mo le nofoaga faʻamatuʻu - Nu. 45 ma le 49.
  6. Polonnaruwa - Dambulla - Sigiriya. E mafai ona e oʻo atu i le nofoaga fesiitaʻi i pasi masani Nu. 41-2, 46, 48/27 ma le 581-3.
  7. Arugam Bey - Monaragala - Dambulla - Sigiriya. I Arugam Bay e te manaʻomia le pasi pasi numera 303-1, o le faigamalaga e 2.5 itula. Ae i Monaragal e manaʻomia le sui i le pasi numera 234 poʻo le 68/580.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Manatu Moni

  1. E tusa ai ma se tasi o tala faʻasolopito, na faʻataʻitaʻi e Kasyapa lona tama o ola i totonu o se faatanoa vai ina ua ia iloaina e leʻo ia te ia le tamaoaiga e pei ona foliga mai ai.
  2. Faʻamaoniga o le uluaʻi foliga mai o le tagata i Sigiriya na maua i le Aligala grotto, o loʻo tu i sasaʻe o le 'olo' olo. Lenei faʻamaonia o tagata i lenei eria na nonofo pe tusa o le 5 afe tausaga talu ai.
  3. O le faitotoʻa i sisifo o le Sigiriya Castle, o le sili ona matagofie ma matagofie, na faʻatagaina ona faʻaaogaina e tagata o le aiga tupu.
  4. Mauga Sigiriya i Sri Lanka o se papa fausiaina na fausia mai le magma o se tasi muamua galue malosi. Lenei aso ua faʻatafunaina.
  5. Matauina e le au atamamai le tulaga tulaga ese na faia uma ai frescoes - o laina na faʻaogaina i se auala faʻapitoa e tuʻuina mai ai le aofaʻi o ata. O le vali na faʻaaluina i le saluina o sasa ma le tasi itu itu faʻamalosi ina ia sili atu ona tamaoaiga le lanu i le pito o le ata. I le tulaga o metotia, o frescoes pei o latou maua i le Initia ana o Ajanta.
  6. O tagata tomai faapitoa i Sri Lanka na latou faʻamatalaina le sili atu i le 680 fuaiupu ma tusitusiga na faia i luga o le puipui i le va o le 8th ma le 10 senituri A.D.
  7. O togalaau vai o le faigata o loʻo tu ma faʻafetaui i le fesoʻotaʻiga ma le itu i sasaʻe-sisifo. I le itu i sisifo o loʻo latou fesoʻotaʻiga i se moat, ma i saute e ala i se vaituloto faia. O vaituloto o togalaau e tolu e fesoʻotaʻi e ala i lalo o laina paipa paipa.
  8. O maʻa, lea ua avea nei ma maʻa maʻa, na faʻaaoga i aso ua tuanaʻi e tau ai le fili - na lafoina i latou mai le papa ina ua latalata atu le ami a le fili ia Sigiriya.
  9. O le leona foliga mo le faitotoʻa na filifilia mo se mafuaʻaga. O le leona o se faʻailoga o Sri Lanka, o loʻo faʻaalia i luga o faʻailoga a le setete ma faʻamatalaina le tupuaga o tagata Ceylonians.

E manaia! Ole alu aʻe ile tumutumu ole Lion Rock e 2 itula ile averesi. I le ala, oe mautinoa o le a feiloaʻi ma lafu o vao vao o loʻo latou aioi mo meaʻai mai turisi.

Faʻamatalaga aoga mo turisi

Totogi ulufale:

  • tagata matua - 4500 rupe, tusa ma le $ 30;
  • tamaiti - 2250 rupe, tusa ma le $ 15.

O le ulufale e leai se totogi mo tamaiti i lalo o le 6 tausaga.

Maota maʻa galuega faigata mai le 7-00 i le 18-00. Naʻo le 17-00 e tatala ai ofisa o pepa ulufale.

E maua e le tagata asiasi se tiketi e aofia ai vaega e tolu e mafai ona aveʻese. E tofu le vaega ma le aia e asiasi ai:

  • faitotoʻa autu;
  • pa faʻata;
  • falemataaga

E taua! O le faʻaaliga i totonu o le fale mataaga e vaivai ma e le manaia tele, o lea e te le tau manaʻomia foi e maumau taimi e asiasi ai.

O le taimi sili mo se tafaoga mai le 7-00, pe a leai se vevela vevela. E mafai foi ona e vaʻai ile faʻatosina pe a uma le 'aiga o le aoauli - ile 15-00, peʻa faʻaititia le numera o turisi. Ia mautinoa e ave le vai ma oe, talu ai e tatau ona e savali mo le sili atu i le 3 itula, ma le vai e le faʻatauina i luga o le teritori o le faigata.

O le tau sili ona lelei mo le asiasi i Sigiriya e amata ia Tesema ia Aperila poʻo le ogatotonu o le taumafanafana ia Setema. I lenei taimi, e seasea timu i le ogatotonu o Sri Lanka, o le tau e sili ona lelei mo le asiasi atu i le maota. Ole tele o timuga e tupu ia Aperila ma Novema.

E taua! O faʻafiafiaga e sili ona lauiloa i tagata tafafao maimoa o le matamata lea i le oso aʻe o le la i Sigiriya. Mo lenei, o se vaitau manino ua filifilia ina ia le ufitia le lagi i ao.

Sigiriya (Sri Lanka) o se anamua faigata i luga o le papa, lea e lauiloa o le sili ona asia i luga o le motu. Lenei o se tulaga ese faʻasolopito tusiata fale faʻamanatu e mafai ona faamemelo i ai i aso nei.

Vitio manaia ma faʻamatalaga aoga - maimoa pe a fai e te fia iloa atili e uiga ia Sigiriya.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: SIGIRIYA. SRI LANKA SAFARI (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com