Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona avea ma faʻamasino i le Lusia Malo - faʻatonuga ma fautuaga

Pin
Send
Share
Send

Tulafono tamaiti aʻoga miti o maualuga-totogi galuega ma maualuga agafesootai tulaga. Ina ua maeʻa faʻauuga mai le iunivesite, sa latou taumafai e saili ni galuega i le ofisa o le loia moliaga, notary, faamasinoga, leoleo, pe avea ma se faamasino.

O le mea e faanoanoa ai, e le mafai e tagata uma ona iloa a latou miti, e ui lava i fautuaga ma faʻatonuga. O le auala i le "nofoa tele" e umi ma faigata, o nisi taimi e faigata ai. Tele taimi e le aumaia ai mea faʻaletino ma amio lelei.

Talu ai o ia tagata o loʻo i le amataga o le ala, o le a tatou talanoa e uiga i le mea e amata ai, ma afai oe laki, laʻasaga o lea o le a e oʻo atu i le pito i luga.

Faʻafefea ona avea ma faʻamasino i Lusia

Sitiseni talosaga i le faamasinoga faamasino mo mafuaaga eseese. Nei o tagata fai pisinisi taʻitasi, leoleo, fomaʻi.

O nisi faʻauʻu faʻauʻu tulafono latou te vaʻai ia latou lava o faʻamasino o le filemu. Latou te taumafai e fesoasoani i tagata i mataupu e fesoʻotaʻi ma le atamai meatotino, pulega solitulafono ma vaevaega o meatotino.

  1. O le ala e amata i le mauaina o se faʻaleaʻoaʻoga aʻoaʻoga.
  2. Ona latou maua ai lea o se tulaga faaletulafono ma galulue mo le le itiiti ifo i le lima tausaga. Talitonu mai ia te aʻu, o le poto masani i galuega e mautinoa lava e manaʻomia.
  3. O le avanoa o le faamasino e avanoa mo soʻo se tasi e sili atu i le 25 tausaga le matua.
  4. O se galuega e mafai ona maua e se tasi na te leʻi faia se soligatulafono taufaʻaleaga i lona olaga atoa. O le sui tauva mo se faamasino o se faʻataʻitaʻiga mo le sosaiete.
  5. A e faʻamalieina i mea ua lisi atu, e tatau ona e suʻega faʻailoga. A maeʻa lena, o le a faʻapitoa se komiti faʻapitoa ona tuuina atu se fautuaga.

I le mauaina o le tulaga o le faamasino, oe mafai ona faalagolago i le agafesootai puipuiga, puipuiga ma puipuiga mea.

Seʻi oʻu maitauina o le toe faʻaolaolaina o le inisitituti o faʻamasino o le filemu na amata talu ai nei. O le autu o le toe faaolaolaina o le aumaia lea o le amiotonu i tagatanuu o le atunuu. O le faʻamasinoga e tatau ona faʻafaigofie ona maua e tagata nonofo i taulaga ma itumalo.

Afai e te uia le ala o le faʻamasinoga, galue i totonu o le tulafono ma lagolagoina tagata o loʻo manaʻomia se puipuiga.

Faʻafefea ona avea ma faʻamasino o le faʻamasinoga faʻamasino

E le faigofie mo se tagata faʻamasino ona iloa se miti ma tala. O tagata agavaʻa faʻapitoa e faʻatagaina ona galulue i lenei itu. Ae tatou te leʻi talanoa e uiga ia i latou, tatou mafaufau muamua i le faʻamatalaga o galuega a le faʻamasinoga faʻamasino.

O le faamasinoga e foia ai finauga o se tamaoaiga. E afaina ai le le faʻamalieina o noataga, puipuiga o le igoa pisinisi, aoina o sala tupe, faʻafoʻiina o tupe, gaumativa o tagatanuu.

O le a le mea e fai e avea ai ma faʻamasino o le faʻamasinoga i Lusia?

  1. Avea ma tagatanuu o Lusia sili atu 25 tausaga.
  2. Faʻauma aʻoaʻoga maualuga atu i tulafono.
  3. Galue aafiaga i le faʻapitoa mai le 5 tausaga.
  4. E le tatau i le sui tauva ona faia ni amioga mataga, e tatau ona pasi le faʻailoga tusipasi ma mauaina ni fautuaga mai le vaega faʻapitoa o faʻamasino.
  5. O le galue i le feterale arbitration faamasinoga o le itu e avanoa i tagatanuu o Lusia mai 30 tausaga. Aafiaga galue - 10 tausaga.
  6. Naʻo tagatanuu Lusia e ova ma le 35 tausaga le matutua e mafai ona avea ma faamasino o le Supreme Arbitration Court. Galue i le poto masani - a itiiti mai 10 tausaga.

I le galue malosi, o le a e alu aʻe i luga le apefai galuega. O lona iʻuga, o le a matala faitotoʻa i le Faʻamasinoga Maualuga. Moni, o le ulu o lenei pulega, pei o le sui, ua tofia e le peresitene. E tatau ona matou galulue ina ia iloa oe e le tagata muamua i le setete.

Faʻafefea ona avea ma laufali i le lakapi

O le lakapi laufali o se galuega e le mafai ona aʻoaʻoina i se iunivesite. Mo se tagata, o lenei o se ituaiga o mea faʻafiafiaina. Tama, aʻo matamata i le isi taʻaloga lakapi, mafaufau e uiga i le matata o le lakapi laufali.

E avea le laufali ma se matata pe a maua e le laufali ni tomai faʻapitoa talafeagai ma oʻo atu i taʻaloga maualuluga. O le lakapi laufali o se tagata na te leʻo iloaina ia lava i le lakapi o se tagata taʻalo.

Manaʻoga ma agavaʻa

  1. Tausaga... E leai se tapulaʻa tausaga e amata ai le faʻamasino. Afai e te manaʻo e laufali taʻaloga a le atunuʻu ma faʻavaomalo e aoga le amataina i se taimi o le 25 tausaga.
  2. Aʻoaʻoga. E le taalo le matafaioi. O le manatu autu o le manaʻo e faʻamasino faʻamasino.
  3. Toleniga faʻaletino... O le laufali laufali e tatau ona malosi atoatoa. E tatau ona tatou toleniina ma siaki le faʻamalositino malosi.
  4. Uiga faalemafaufau... I le taimi o le taʻaloga, e tatau ona feagai le laufali ma le mafaufau faʻanoanoa. A aunoa ma le teteʻe faʻafitauli, talitonuina ma le mausali, e le mafai e le laufali ona faʻafetauia le omiga mai tagata faʻafiafia, faiaoga ma taʻalo.

Tatou faʻauma la ta talanoaga e uiga i manaʻoga mo laufali laufali. Sei o tatou mataʻituina le mea e avea ai ma laufali i le lakapi.

  1. I le amataga, o le a latou sailia pe i ai se Football Football i le itulagi. Afai o lea, faʻafesoʻotaʻi sui ma fesili pe o latou faigaluega mo le faʻamasinoga.
  2. E mafai ona e mauaina i luga ole initaneti peʻa iai ni aʻoga faʻapitoa mo toleniga laufali lakapi i le taulaga.
  3. O le Football Federation o loʻo filifilia tagata e avea ma laufali i le lakapi i luma o le amataga o le vaitau fou. O le aʻoaʻoga faʻaavanoaina mo semina e aʻoaʻo ai laufali i lumanaʻi tulafono o le taʻaloga ma auʻiliʻili taimi soka.
  4. Sui laufali soka aʻoaʻo i semina. Ina ua uma ona faʻalogo i le aʻoaʻoga, tamaiti aʻoga fai se suʻega i teori ma tulaga faʻapitoa mo toleniga faʻamalositino.
  5. Manuia le pasi o le suʻega ma tulaga faatonuina tatalaina le faitotoʻa i sili lumanaʻi. O le faʻauʻuina o le vasega o le a aofia i le lisi o laufali e tautuaina le lakapi vaitau i se taulaga poʻo se itulagi.

Faʻafefea ona avea ma hockey laufali

O le hockey referee o se fiafia matata. O le galuega e luʻi ma faigata, manaʻomia sauniuniga ma e masani ona le faʻafetai. O nisi tama ma tama e le fefefe i lenei.

O le hockey laufali o se lagolago tagata fai, a aunoa ma ia hockey le mafai ona i ai. E iai taimi e faʻalogo ai le laufali i upu o le lagolago ua tuʻuina atu ia te ia. E leai seisi na matauina o ia. O le hockey laufali e faʻatoa mafai ona faalagolago i faitioga ma se afifi o faʻaleaga.

Ae tatou te le i talanoa pe faʻafefea ona avea ma hockey laufali, seʻi o tatou vaʻaia ia uiga e tatau ona ia te ia.

  1. Faʻaalia... O filifiliga e faia e le laufali i le taimi o le taʻaloga e tatau ona talafeagai ma tumau.
  2. Mafaufauga... Leai se tasi o soliga ono tatau ona sola ese mai le mata. O le sagatonu o le taʻaloga e faʻamoemoe iai.
  3. Faʻamaea... O tagata taʻalo uma i luga o le aisa e tutusa mo le laufali. Naʻo le tulaga lea e mafai ai ona tatou talanoa e uiga i le laufali faʻamaoni ma le amio lelei.
  4. Mafutaga... I le faʻaopopoga i le faʻasino sili, e i ai isi faʻamasino i le nofoaafi. O fesoʻotaʻiga faʻalelei fesoʻotaʻiga ma latou e saofaga i le laufali sili ona lelei.
  5. Tetee atu i le popole... O feteʻenaʻiga e masani ona aliaʻe luga o le malae. O le ulu manino o le a fesoasoani i le laufali faia filifiliga saʻo i ia tulaga.

E pei ona e malamalama, naʻo se tagata malosi ma lototele e mafai ona avea ma laufali i le hockey.

Laʻasaga i lea laʻasaga fuafuaga fuafuaga

  1. Saili pe i ai se aʻoga faʻapitoa i le taulaga faʻapitoa mo toleniga hockey laufali. A iai sau faʻailoga ma faʻamaeʻa le toleniga.
  2. A leai, faʻafesoʻotaʻi lau 'aʻai, itumalo poʻo itumalo o faʻamasino. O le a latou taʻuina atu ia te oe le mea e toe faia.
  3. A maeʻa lau aʻoaʻoga faʻapitoa, fai sau suʻega faʻailoga. Afai o le pasene o tali saʻo e i luga atu o le 80, mafaufau ua e manumalo. A leai, toe faʻafoʻi faʻafefe.

I le ala i se miti, le lava o le aʻoaʻo po o le matua le afaina. O le mea taua o le ia i tino lelei foliga ma faʻaseʻe ma le mautinoa.

Ou te faʻamoemoe o le faʻamatalaga mai le tusitusiga o le a fesoasoani ia te oe e iloa ai lau miti ma avea ma faʻamasino i lau masani poʻo taʻaloga olaga. E pei ona e mafaufauina, e faʻatumu e faamasino le olaga i le amiotonu.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Lesona 9: O le Tusi o Kenese o le Faavae lea o le Foafoaga a le Atua Vaega 2 (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com