Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Kaiser Wilhelm ma Friedrich - ituaiga o le ofoofogia matagofie o le Gloxinia fugalaʻau: toe gaosia, totoina, tausiga

Pin
Send
Share
Send

Alofa i le taimi muamua vaʻai ... O le mea tonu lava lenei uiga faʻatatau i le gloxinia i le fugalaʻau gagana. Ma e le o se mea tupu fua lenei.

I tua atu i na mea uma, o lenei fugalaʻau moni lava tosina mai le faʻalogo o fugalaʻau ma tagata fiafia i le taimi nei.

O aso nei o le a tatou faʻamatalaina foliga vaaia o foliga vaaia o le Kaiser gloxinia, ma mafaufau faʻapitoa foʻi i le aoga o le vaʻaia, o metotia o le toe gaosia ma o a faʻamaʻi e ono aʻafia ai.

Faʻamatalaga uigaese ma talaʻaga o lona amataga

O se perennial tuberous totoina o le geranium aiga. E le tele se avanoa i le togavao - e oʻo atu i le 25 senitimita. Mauaina toe fugalaʻau, o lona uiga, pe a maeʻa ona tuai ona magumagu, e fou ona fuga. E faʻaauau lenei mai le tautotogo e oʻo i le tautoulu. I le tatalaina o le setete, o le fugalaau oʻo i le lautele o le 7-8 senitimita. I luga o le tasi laʻau, e mafai ona faʻamamaina oʻo i le 20 buds i le taimi. O le inflorescence aofia ai lima petals.

Papatusi laulaʻau, o loʻo i ai se fluffed luga ma gaugau pito, o loʻo faʻapipiʻi i tamaʻi tipi. E lapoʻa laulaʻau taʻitasi ma oʻo atu i le umi e oʻo atu i le luasefulu senitimita. O laulaʻau e foliga mai e faʻataʻamilomiloina e fugalaʻau mananaia o loʻo tuʻu i luga o tamaʻi tipi. O nei mea uma e fausia ai se matagofie matagofie teuteuga.

O lenei laʻau na muamua mauaina ma faʻamatalaina ile lanu Amerika Latina. i le taimi o le sami malaga e se talavou amateur botanist Benjamin Gloxin i le faaiuga o le seneturi lona 18. O le toe gaosia o lenei fugalaʻau na tupu i greenhouse.

Tusitusiga! Gloxinia mauaina le igoa lona lua - Sinningia, lea o loʻo faʻaaogaina nei ma le muamua i luga o le par.

Foliga Vaaia ma nisi foliga

Ua vaevaeina i ni ituaiga se lua:

  • gloxinia kaiser wilhelm;
  • gloxinia kaiser falai.

O ituaiga uma e lua o tu ma agaifanua i totonu. E matua faigata lava ona vaʻavaʻai ese mai o latou loloto loloto paolo pupuni. O le ituaiga muamua e faʻaalia e se loloto o le "po" lanu - lanu viole lanu viole. Ma o le lona lua e tu mai i fafo mo lona agavaivai - o ona fugalaʻau e valiina i le mumu. O laulaʻau o laʻau uma e teuteuina i tafatafa ma se tuaoi paʻepaʻe maulalo, ma o laupepa laumei ei ai se lanu lanumeamata lanumeamata ma se emerald ova.

O nei meatotino uma i le lautele e le faʻatagaina oe e tepa ese mai le matagofie Gloxinia. E matilatila ese mai isi mea tot indoor toto i totonu o loʻo nonofo ai lou fale togalaʻau. O se masani foliga mai o nei ituaiga e mafai ona mafaufauina o le pa'ū i le "hibernation" (o le fugalaau ei ai se vaitaimi moe).

Se ata

Lalo oe mafai ona vaʻai i se ata o Gloxinia Kaiser Wilhelm ituaiga:

Ma o lenei ata o loʻo faʻaalia ai le Gloxinia Kaiser o le ituaiga Friedrich:

Fautuaga mo le totoina

Filifiliga eleele

Fetaui lelei mo Gloxinia palapala, fuafuaina mo le totoina o Vaioleti. Ae e mafai ona e saunia le substrate oe lava i le palu faʻatasi:

  • laufanua laufanua (1 vaega);
  • fanua faʻamamago (1 vaega);
  • peat (afa vaega).

E taua le maitauina i le tulaga o Sinningia, o le tuʻufaʻatasiga o le eleele e mafai ona suia teisi.

O le mea taua o le vaʻavaʻaia o le maualuga o le acidity o le lalolagi - e le tatau ona sili atu i le tau o le 5.5 - 6.5 pH, o lona uiga, e tatau ona fai sina acid.

O le isi mea e manaʻomia mo le palu o le eleele e tatau ona matala ma faigofie ona pasi i totonu le ea. Ae le i faʻaaogaina, e fautuaina le eleele e togafitia ma se vailaʻau faʻamaʻi.

E masani ai, aua neʻi galo e uiga i le alavai. O lona i ai e manaʻomia i taimi uma. A filifilia se koneteina mo le totoina, ave le fiafia i lautele ma papaʻu pusa. E mafai ona avea ma palasitika poʻo le omea. Mo se tamai fugalaʻau, o se fugalaʻau ma le lautele o le 7-8 senitimita e talafeagai, mo le matua Gloxinia e te manaʻomia e ave lapoʻa ipu - 10-15 senitimita le lautele.

O fea e tuʻu iai ma o le fea moli auala e filifili ai?

Sinningia o se malamalama-alofa alofa. Ae sili le aua le tuʻuina ina ia paʻu tonu i ai le susulu o le la. E moni lenei mea mo le vaitaimi o fuga. I le taumalulu ma le tautotogo, ioe, e mafai ona e tuʻuina se fugalaʻau i le itu i saute o le fale - i lenei taimi e leʻi vevela tele le la. Ae o le taunuʻu mai o le taumafanafana, o le susulu e nana ai le aulelei i le sili atu paolo o le potu. Sasaʻe, i tulaga seasea tupu - sisifo, faʻamalama sills e fetaui lelei.

Ua fautuaina e le aufaifaatoaga poto masani le amataina e le mai le vaitau, ae mai le ola taamilosaga o le fugalaau lava ia. O lea la, mo se faʻataʻitaʻiga, i le taimi o le tuputupu aʻe o le lanumeamata vaega o Gloxinia ma pikiina fuga, e tatau ona tu i se nofoaga malamalama lelei. Faatasi ai ma le fuga mai o fugalaʻau, o le fugalaʻau e aveʻese i se nofoaga paolo.

Lenei aganuu manaʻomia umi ao ao o 12 i le 14 itula. Ina ia mautinoa nei tulaga, faaaoga moli faʻasolosolo ma lamepa mamana. A leai, o le a faʻasolosolo aʻe luga, ma o le fugalaʻau o le a seasea maua, pe atonu foi leai.

O le aofaʻi o moli e afaina ai foʻi le faʻatumuina o petals i le tuʻusaʻo tuʻuga: o le tele o moli - o le susulu lanu o le puʻupuʻu, laititi - o le lanu e sesega.

Tausiga

Vevela anotusi

O le vevela sili ona maualuga mo le tuputupu aʻe Sinningia o 24-25 tikeri Celsius. O lenei faʻailo e tatau ona tausia i le vaitaimi pe a tuʻua e le laʻau le le mautonu tulaga. I le taimi o le tuputupu aʻe o lanumeamata vaega, o le vevela e tatau ona faʻaititia i le 22 tikeri i luga zero. Afai e le mafai lea, ona faʻateleina lea o le moli. A leai, o le laʻau o le a amata faʻalautele tele. lea o le a leiloa ai lona teuteuina aʻafiaga.

A maeʻa ona fuga mai fualaʻau, e tatau ona toe siʻi le vevela i le 25 tikeri. Vaʻaia ma le faʻaeteete e tusa lava pe i le po e le paʻu lalo lalo 18 tikeri. O se taimi puʻupuʻu o le vevela e oʻo atu i le 28. E faʻatagaina Afai o lenei faʻailoga e tuai mo se taimi umi, o le a fuga fugalaʻau, ae o le a latou paʻu'ū ese i totonu o le tolu aso.

Malu o le ea

Sinningia e fiafia tele i le tau feololo o le ea. Ina ia faʻatumauina lenei tulaga, ia faʻaoga i taimi uma se paluga ma susu faʻalautele 'ele, limu, pe naʻo le vai.

E mafai ona e faʻasusu le gloxinia. Naʻo oe e manaʻomia le faia o lenei, mo se faʻataʻitaʻiga, i le fale taele. O iina e te soloina ai ma faʻafouina ai lau o le laʻau, ona tapuni lea o le faitotoʻa ma tape moli i totonu o le potu seʻia oʻo lava i mataua o le suavai i luga o laupepa laupepa ua matua mago atoa. A e faʻasusu le fugalaʻau i le malamalama, e aliali mai ni lanu enaena i luga o laulaʻau, o le a amata ona leiloa foliga, ma o latou pito o le a amata ona piʻo i lalo.

Faasusu

Vai le laʻau pe a manaʻomia: a maeʻa le lua senetimita pito i luga o le palapala ona faʻamamago. E sili atu le faia o lenei mea e ala i se pallet pe, o se mulimuli auala, i autafa o le fugalaʻau, ae leai se mea sasaa vai i le ogatotonu o aʻa outlet, aua e mai ia te ia o le pala o le atoa aʻa aʻa e masani ona amata. A maeʻa le afa itula ma le afa o le palapala ua faʻasūsūina, aveʻese tele suavai mai le apa.

E tatau ona sauni le vai: faʻamamaina, faʻamamaina, pe faʻamautu i totonu o le 24 itula. O lona vevela e tatau ona na o ni nai tikeri maualuga maualuga atu nai lo le vevela ambient. O lona uiga, afai o le potu e naʻo le 18 tikeri, ia aua le taumafai e faʻataua le fugalaʻau i le vai mafanafana. E tatau ona faʻaititia le faʻatinoina o le faʻasūsū i le tau faʻaletonu: i le taimi nei o le lalolagi ua matutu leaga.

Laʻei pito i luga

O le masina muamua pe lua talu ona toto le laʻau, e te le tau faʻalapalaina. Fertilize le Kaiser i taʻilua vaiaso. E mafai ona e faia lenei mea faʻatasi ile sefulu tausaga, ae e tatau ona e faʻalauteleina faʻalaʻau ma le faʻasologa maualalo. E sili le sasaa o ofu i autafa o le ulo ma sili ai i le afiafi poʻo le puaoa o le tau. O le muamua fetilaisa tatau ona minerale, ma ona tatau ona fesuiaʻi i faatulagaina.

Faalogo! O le potassium ma le phosphorus e lelei mo le fuga, ma le nitrogen mo le lanumeamata o le laʻau. O le mea lea, mo masina muamua matou te faʻamoemoe i luga o nitrogen complexes, o isi masina mulimuli ane ai ia i latou o loʻo i ai le tele o potassium ma phosphorus.

Ae mo faʻalaʻau e le faʻatutuina, e mafai ona e faʻaaluina le lafumanu o paʻu manu (sasaa le 1 sipuni i le lua lita o vai) pe faʻatau mai se vailaʻau ua maeʻa saunia.

Taimi fugalaʻau

Afai e te mulimuli i tulafono uma mo le tausia o le Gloxinia, ona A maeʻa le 3-4 lau, amata ona faʻatupu fugalaʻau... La latou numera ma le tele faʻalagolago lava i luga o le tulaga talafeagai. A maeʻa ona fuga mai fuga, o le eleele vaega o le laʻau mafai ona tipi ese, ma tuua ai ni nai senitimita o le fana. I nisi ituaiga o synningia, o lenei mea e mafua ai le toe totoina. Ae paga lea, e seasea tupu lenei mea i le Kaiser. O le maualuga e oʻo i lenei ituaiga o le ola o lau.

Malologa tulaga

I le amataga o le tautoulu, e mago ai le gloxinia ma paʻuu ai lau. Ma o le laʻau faʻamatala e uiga i le amataga o le taumalulu, lea o le a tumau pe a ma le kuata o le tausaga. Ina ua maeʻa maeʻa le vaega eleele ua aveʻesea, ua aveʻese, ma le ulo ma le tuber ua faʻaliliu atu i se potu ma le vevela tuʻuina ifo i le valu tikeri Celsius. O lenei faʻailoga mafai ona alu i lalo i le 5 tikeri.

Tulaga lua o se filifiliga mo le teuina o le tuber i le taimi o le "hibernation" o le aveina i totonu o le susu susu... E naʻo le tatau ona faʻasūsūina le eleele ile faʻalua o taimi ile vaitaimi atoa lea, seʻi vagana ai le matagi ua tele, a o lea ua faʻateleina le faʻasūsū ile faʻatele.

Metotia toe gaosia

Mo lenei ituaiga o gloxinia, vegetative toe gaosia e sili talafeagai, faʻapena foi, o le sili faigofie foi.

Laau tipi

Aua le filifilia apical talavou laulaʻau. Ave le fiafia i lau aʻa. E le gata i lea, o le mafiafia o le tipi o le, o le sili atu tuber ua fausia. E lua auala e fai ai lenei.

  1. Tuʻu le tipi i le vai ma faʻatali mo le aʻa muamua e aliaʻe, ona toto lea i le eleele, ufiufi i se fagu mo 5-7 aso.
  2. Faʻatofu saʻo le scion i le eleele susu. A maeʻa lena, toe ufiufi i se ata poʻo se fagu ma ia e onosaʻi mo ni nai vaiaso. Ole umi lea e fai ai le aʻai le tipi. Taofi le vevela i totonu ole 22-23 tikeri Celsius.

E mafai ona e nonoaina le gata e le o se laulaʻau, ae o le itu atoa o le au, ma faia faʻatasi i le auala lava e tasi pei o le lau laʻau.

Pepa ipu

Filifili se lau maloloina, lau tele. Oti i autafa o vevesi sili ona felavasaʻi i totonu o le 2-3 vaega ma faʻapipiʻi i le palapala, oomi lemu i le taimi e tasi. Ma faʻatali seʻia aliali mai ni laʻau i luga o vaega taʻitasi.

Faʻamaʻi ma faʻamaʻi

Tubers pala ona o le soʻona faʻasusu. Ina ia sefe le laau, aveʻese ia mea ua faʻaleagaina, togafiti le mea o totoe i le fafie fafie ma le potassium permanganate solution. Ma i le lumanaʻi, mataʻitu le pulega ma le tele o faʻasusu.

O le tuai o le mala e masani ona le mafai ona togafitia. E aliali mai lava i le taimi muamua ile laʻau malie o laulaʻau, taofi le ola o le fana ma lona pupula. O le faʻasusu e atili ai ona leaga le tulaga. Ua sosolo le faiaʻina i vaega uma o le fugalaʻau. Faʻatasi ma le laʻau, e tatau ona aveʻese le palapala faʻaleagaina.

Fusarium gloxinia ua aafia ona o le tele o faʻasusu ma le aunoa susu susu. E faʻaalia i le fesuisuiaʻi o laulaʻau ma suiga i o latou lanu. Ua amata ona aliali mai taʻe i au.

E mafai ona osofaʻia Sinningia e ia ituaiga faʻamaʻi pei o le thrips ma mite apogaleveleve. Taulima le laʻau ma sauniuniga iniseti ma tuʻu le teu fugalaʻau i se nofoaga pogisa, aloese mai le vaʻa. A maeʻa ona faʻamamago le oloa, e mafai ona toe faʻafoʻi le fugalaʻau i lona tulaga sa i ai.

O le mea moni, o le totoina o le gloxinia e le faigofie, ae o ona foliga aulelei ma faʻamanuiaga mai au malo i lenei fugalaʻau e matua aoga lava.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: 25 JÄHRIGES THRONJUBILÄUM KAISER WILHELM II. (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com