Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Boqueria - o se maketi felanulanuaʻi i le fatu o Barcelona

Pin
Send
Share
Send

O le Boqueria Market i Barcelona o se nofoaga felanulanuaʻi i le fatu o le laumua o Catalan, lea e mafai ai ona e faʻatau fualaʻau, fualaʻau, sami, mea tao tao ma mea suamalie.

Faʻamatalaga lautele

O Sant Jusep poʻo Boqueria i Barcelona o se maketi tele o loʻo tu i le ogatotonu o le taulaga. Faʻatautaia se vaega o le 2500 sq. m., ma o se taʻutaʻua lauiloa. E oʻo lava i le leaga o le tau e matua tumu lava iinei.

E tusa ai ma le au tusitala faasolopito, o le igoa faaonapo nei o le maketi e sau mai le upu Sipaniolo "boc", o lona uiga o le "'oti" (o lona uiga, na latou faʻatauina susu susu i luga o le maketi).

O le maketi na muamua taʻua i tala o mea i le 1217 o se maketi tau faʻatoʻaga. I le 1853 na avea ai ma maketi autu o le taulaga, ma i le 1911 - o le sili ona tele (aua na faʻapipiʻi le iʻa matagaluega). I le 1914, na maua ai e Boqueria ona vaʻaiga faʻaonapo nei - o se taualuga uʻamea na fausiaina, o le faitotoʻa tutotonu na teuteuina.

O loʻo faʻatulagaina lelei le logistics i le maketi. Ona o le mea moni e faapea o nisi o oloa ua vave ona leaga, ma o latou maualuga fata olaga o 2 aso, tagata faʻatau faleoloa masani ona fesoasoani i le fesoasoani a tagata malaga mai, oe ua sauni e ave oloa i le nofoaga saʻo mo sina tupe.

O a mea e mafai ona faʻatau i luga o le maketi

La Boqueria Maketi o se moni gastronomic parataiso. E mafai ona e mauaina ii:

  1. Seafood. Ole vaega lea e fiafia iai turisi. E selau ma selau faleoloa faʻatauga fou, lobster, shrimp ma crab shops e maua iinei. Oe mafai ona tofoina delicacies saʻo i le taimi tonu. Afai o lau sini o le asiasi i lenei vaega faapitoa o le maketi, e sili atu la le aua le sau iinei i le Aso Gafua, ona o le Aso Sa puʻe masani ona laʻititi.
  2. Fua ma fualaʻau. O le faʻapotopotoga e tele. Lenei oe mafai ona maua uma masani Europa fualaʻau (apu, pea, vine), ma exotic fualaʻau na aumaia mai Asia, Aferika ma le Caribbean (fualaʻau dragon, rambutan, mangosteen, ma isi). Ia mautinoa e taumafai le greens i le lotoifale.
  3. O le matagaluega aano o manufasi e tutusa lava lapoʻa. Lenei oe mafai ona maua ai jerky aano, sosisi, sosisi ma hams. E mafai ona faʻatau fuamoa fou ile vaega lava lea ole maketi. O le tele o taimi turisi faʻatau jamon iinei, o lona uiga e tele ituaiga.
  4. Fualaʻau mamago ma nati, mea suamalie. O lenei vaega o le maketi a Boqueria e sili ona fiafia iai tamaiti. Lenei e mafai ona e mauaina le fiaselau o ituaiga kuki, tele o keke ma le tele o ituaiga o nati.
  5. O oloa fou tao tao e tele lava ina fiafia i ai tagata o le atunuʻu o loʻo paʻu iai.
  6. O oloa gaosi susu o le selau ma selau o ituaiga o sisi, susu fou faʻatoʻaga, fale sisi.
  7. Souvenirs. I lenei vaega o Boqueria o le a e mauaina ai le tele o mitiafu, mug ma aluga o loʻo faʻaalia ai Barcelona, ​​faʻapea foi ma selau o maneta ma faʻatagata matagofie.

Ae maise lava mo turisi i le maketi a La Boqueria i Barcelona, ​​ua faʻatauina faleoloa ma meaʻai ua saunia. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faʻatau fualaʻau salati, tipi malulu, panikeke suamalie, lamolemole, poʻo meaʻai muamua na vela. E tele foʻi faʻamau i luga o le maketi e mafai ai ona fai sau meaai mama. Ua fautuaina e tagata tafafao maimoa mai i le taeao po lava - i le le leoa, e mafai ona e inuina se kofe suamalie ma tofo i se bun fou.

E tusa ai ma tau, o le mea moni, e ova le tau pe a faʻatusatusa i isi maketi ma faleoloa i Barcelona (o nisi taimi e 2 pe 3 taimi). Ae o iinei e mafai ona e mauaina i taimi uma ituaiga fualaʻau ma faʻatau mai fou iʻa. Faʻapea foi, afai e te sau i le afiafi pe a o faleoloa ua maeʻa tapunia, e i ai le maualuga avanoa o le tagata faʻatau atu o le a avatu ia te oe se lelei paʻu (o lenei e naʻo le vave faʻaleagaina oloa).

E tatau ona manatuaina o fualaʻau ma fualaʻau i San Josep e le sau mai fale teu oloa, ae tuusaʻo mai moega ma togavao, o lea e ono le mafai ai ona maua ni tangerine iinei, pe, mo se faʻataʻitaʻiga, persimmons, iinei i le taumafanafana.

Afai e te faʻataua se oloa i le tele, ona i ai lea o se maualuga avanoa o le a avatu ia oe se tau paʻu ma se lapisi pusa koneteina. I nisi tulaga, oe ono mafai ona fesoasoani ia te oe e ave oloa i le fale.

Faʻamatalaga aoga

O fea o iai ma faʻafefea ona taunuʻu ai

Talu ai o le Boqueria maketi o loʻo tu i luga o le Rambla, lea e manatu o le autu auala o Barcelona, ​​e matua faigofie lava ona oʻo i ai:

  1. Savali O Sant Jusep e 6 minute le savali mai le Plaza Catalunya, le Museum of Modern Art, Palacio Guell ma isi nofoaga taʻutaʻua. Tele o turisi e omai faafuasei.
  2. Metro. O le nofoaga lata ane o Liceo (200 m), laina lanumeamata.
  3. I le pasi. O pasi pasi 14, 59 ma le 91 e tu latalata i le mea e faʻatosina mai.

E le fautuaina e turisi ua i ai le poto masani le aveina o se taxi poʻo le totogiina o se taʻavale - e masani ona tele auala faʻasolosolo i le taulaga, ma o le a e umi atu foʻi nai lo le savali.

  • Tuatusi: La Rambla, 91, 08001 Barcelona, ​​Sepania
  • Tatalaina itula o le maketi Boqueria i Barcelona: 8.00 - 20.30 (tapunia i le Aso Sa)
  • 'Upega tafaʻilagi aloaʻia: http://www.boqueria.barcelona/home

I luga o le upega tafailagi aloaia a Boqueria, oe mafai ona mauaina se auiliiliga fuafuaga o le maketi ma faleoloa, faamasani ma gaioiga o loʻo fuafuaina e faia i se taimi lata mai, ma vaʻai i se lisi o oloa e mafai ona faʻatau. Lenei e mafai foi ona e mauaina le nofoaga saʻo o le Boqueria maketi luga o le faʻafanua Barcelona.

O le mea e mataʻina ai, o tagata asiasi mai i luga o le 'upega tafaʻilagi e tuʻua la latou imeli e ofaina le 10 euro pau i la latou faʻatau muamua.

O Bokeria o loʻo iai tala i soʻo se upega tafailagi. upega tafaʻilagi latou te faʻamau ai i aso uma ata o oloa, tagata faʻatau, ipu mai se pa i le lotoifale ma isi faʻamatalaga aoga mo turisi.


Fautuaga Aoga

  1. Sau i le maketi a Boqueria i le taeao - i le 12 aoauli, amata potopoto ane iinei le motu o turisi. A e vave taunuʻu, e mafai ona lava se taimi e te talanoa ai ma tagata faʻatau pe fai sau ipu kofe e leai se pisa.
  2. Vaʻai totoʻa i au mea totino. E i ai le tele o pikiapu i Barcelona o le a le misia le avanoa e puʻeina se isi mea. Ma i le maketi e faigofie lava ona faia.
  3. E sili le aoga o le faʻatau o figota i le afiafi - nai itula ae le i oʻo i le iʻuga o galuega, e sili atu le naunau o tagata faʻatau e tuʻuina atu se tau paʻu, ona latou te le mananaʻo e ave oloa i le fale teu oloa.
  4. Afai e te le manaʻo e faʻatau se mea, e fautuaina e tagata tafafao maimoa e sau i Sant Josep mo le ea - o loʻo iai le au felanulanuaʻi.
  5. Sili atu nai lo le 40% o oloa i luga o le maketi e vave pala, o lea afai e te manaʻo e aumai se mea taumafa i le fale, ave na o oloa i totonu o se lagona gaogao.
  6. O se tasi o faʻamanatu sili ona manaia o le jamon. Lenei o le ham-faʻamalolo ham o le sili ona lauiloa i Sepania.
  7. E ui lava i le tele o faleoloa ma faleoloa, e toeititi lava a le mafai ona leiloa iinei.
  8. Siaki i taimi uma le suiga. E tele taimi e faʻatau ai ma le iloa e tagata faʻatau ni nai sene.
  9. Aua le faʻatauina le oloa i le faleoloa muamua e te vaʻaia - i le faitotoʻa o tau e sili atu le maualuga, ma afai e te alu loloto i le maketi, oe mafai ona maua le tutusa oloa faʻatau taugofie.
  10. Afai e te sau i le taʻavale, e mafai ona e tuʻuina i le nofoaga e totogi ai pasi i le itu i sisifo o le maketi.

O le Boqueria Maketi i Barcelona o se tasi o sili ona matagofie nofoaga i le Catalan laumua.

Vaʻai ma tau ile maketi a Boqueria:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: La Boqueria Market in Barcelona (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com