Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

White Mosque i Abu Dhabi - o se fausaga faʻavae o le Emirates

Pin
Send
Share
Send

O le maota tapuaʻi o Sheikh Zayed (Abu Dhabi) o le fale sili ona matagofie ma taugata i le laumua o United Arab Emirates, o lona fausiaina na amata mai i le 1996. Sili atu i le $ 545,000,000 sa faʻaalu i lona fausiaina. Ma, le le mautinoa, o le iʻuga ua alagatatau ai ia tupe faʻaalu - o aso nei o se tasi o malumalu sili ona tele ma sili ona matagofie i luga o le paneta, ma ata o le White Mosque i Abu Dhabi e masani ona vaaia i mekasini lauiloa.

Faʻamatalaga lautele

O le Sheikh Zayed Mosque o se malumalu tele Mosalemi, o se faʻatulagaina tele ma faʻatinoina o le tamaoaiga ma le tamaoaiga i le UAE. E feteʻenaʻi ma talitonuga taatele, o le White Mosque e leʻi fausia i Dubai, ae i Abu Dhabi. Na faʻavaeina i le 2007, ma o loʻo iai le igoa o le muamua pule ma faʻavaeina le United Arab Emirates, o lona tuʻugamau e lata ane. E naʻo le pau lea o le mosque i le taulaga o Abu Dhabi, e mafai ona asia e soʻo se tasi: talu mai le 2008, e mafai ona o mai uma iinei le au Mosalemi ma isi tagata o isi lotu.

Ae ui i lea, e le naʻo le pau lenei o mea e tosina mai ai tagata tafafao mai i le mosque paʻepaʻe o Zayed. I se faʻaopopoga, iinei oe mafai ona vaʻaia le kapeti sili ona tele i le lalolagi (o lona vaega o le 5627 m2), sili atu i le 1000 tagata lalaga na galulue i le foafoaga. E manaia foi le vaʻai atu i le moli moli lona lua lona lua a le lalolagi, o loʻo teuina i tioata Swarovski ma ufiufi i lau auro.

O le fua o le mosque e ofoofogia: e mafai ona ofi ai le 40,000 tagata, e tusa ma le 7,000 oi latou o loʻo i totonu o le potu tatalo. O totoe o potu e mafai ona ofi ai tagata asiasi 1500-4000 i le taimi e tasi.

Tusiata fale ma teuteuga i totonu

O le White Mosque i le laumua o le UAE, Abu Dhabi, ua toeititi atoa le 20 tausaga o fausiaina, ma e aofia ai se vaega e ova atu i le 12 hectares. E tusa ma le 3,000 tagata faigaluega ma le 500 inisinia na galulue i lea galuega tele, ma o polofesa mai atunuʻu eseʻese na tauva e avea ma aliʻi tusiata sili. O lona iʻuga, na filifilia Jozef Abdelki, o ona aitia na faʻaaogaina.

Muamua, o le White Mosque na fausia i le Moroccan style, ae mulimuli ane elemeni uiga o Peresia, Moorish, Take ma Arapi agaʻi ina aliaʻe mai. O le galuega autu a le au fausiaina o le fausiaina lea o se paʻepaʻe atoatoa atoatoa foliga o le a foliga ofoofogia e le gata i le la, ae faʻapea foi i le po. O le maamora Maketonia na feagai ma lenei galuega ma le atoatoa, na feagai ma le itu i fafo o le mosque. I luga o le faʻafoliga o le fale, oe mafai foi ona vaʻaia le faʻaofiina o tioata pupula, maʻa taua ma auro. O le faufautua fausiaina ua faʻapaleina i le 82 kiona-paʻepaʻe domes. Ata o le papaʻe mosque i Abu Dhabi foliga tutusa ata mai le lauiloa Arapi tala faʻasolopito "1000 ma 1 Po".

O le Zayed Mosque i Abu Dhabi e faʻataʻamilomiloina e ni alavai faʻapitoa ae matagofie e atagia mai ai le matagofie o le fausaga i le po.

O le lotoa i totonu o le malumalu (o lona eria e 17,000 sikuea mita) e tatau foi ona vaʻai i ai: o pou uʻumi maualuluga ua teuteuina i fugalaʻau ma auro e le masani ai mo falelotu, ma o se susulu fugalaʻau mosaic o loʻo faʻataʻatia luga o le maamora sikuea ia lava.

O le teuteuina i totonu o le White Mosque o Abu Dhabi e sili atu lona matagofie ma sili atu le taugata: penina, emeralds, auro, kapeta a Iran ma moli moli Siamani o loʻo i ai mea uma. O le potu autu i le faletapuai o le potu tatalo, o loʻo tu ai le ituaiga ogatotonu - o le Qibla wall, e faʻaalia ai le 99 uiga o Allah. O totonu o loʻo faʻamalamalamaina e 7 lapoʻa tetele tuʻumamaina o loʻo teuina i maʻa maʻa ma tioata lanu eseese. O le sili ona faigata ma sili ona matagofie o latou i totonu o le potu tatalo.

O le moli i tua o le fale suia i taimi uma. E faʻamoemoe ile taimi ole aso male masina ole tausaga. I le ata, oe mafai ona vaʻaia o le tele o taimi o le Sheikh Zayedu Mosque i Abu Dhabi o loʻo valiina i le lanumoana, efuefu, paʻepaʻe, lanumoana ma lanu viole.

Atonu e te fiafia i: O a mea faʻamanatu e aumai mai le Emirates?

Asiasi tulafono ma fautuaga

E ui lava o le fale papaʻe mosque na faʻaigoa ia Sheikh Zayed e matala i tagata e ese tapuaiga, o se nofoaga paia lava mo tagata Mosalemi i Abu Dhabi, o lea e tatau ai ona e usitaʻia tulafono nei:

  • aveese ou seevae pe a ulufale
  • fai ofu tapuni ma nonoa se sikafu i luga o lou ulu (oe mafai ona ave i le faitotoʻa mo maua fua)
  • aua le uu lima
  • aua le 'ai, inu pe ulaula
  • aua neʻi puʻeina ni ata i totonu o le malumalu
  • aua le papaʻi i le Quran, faʻapea foi ma mea paia
  • e faʻasa ona ulufale i le mosque i taimi o sauniga.

Ma, ioe, e tatau ona faʻaali le faʻaaloalo mo Mosalemi faʻalelotu, tusa lava pe o oe o se mulimuli i se isi tapuaiga.

I luga o se tusi: Le mea e le faia i le UAE ma pe faʻafefea ona amio i totonu o se atunuʻu Mosalemi.

Faʻamatalaga aoga

Tuatusi ma pe faʻafefea ona e alu iina

O le Great Zayed Mosque o loʻo tu i le va o alalaupapa autu e tolu e fesoʻotaʻi le taulaga o Abu Dhabi i le laueleele tele (Makta, Musafah ma Sheikh Zayed alalaupapa) i le Sheikh Rashid Bin Saeed Street, 5th St.

E mafai ona e alu i ai mai le pasi pasi o Dubai (Al Ghubaiba) ile pasi pasi mo le $ 6.80. Peitai, e taua le mafaufauina mai le tu i le mosque e tatau ona e savali e uiga i le 20 minute, lea e le masani ona mafai ona o le tau. O le mea lea, e aoga le mafaufau e ave se taxi. O le malaga e $ 90-100 le tau.

E mafai ona e taunuʻu atu i le Sheikh Zayed Mosque mai Abu Dhabi i le auala lava e tasi: a le o le pasi masani (tau o pasi - $ 1) poʻo le taxi - $ 15-20.

Tagaʻi foʻi: Le mea e vaʻai i Abu Dhabi i le mea muamua - 15 tosina

Itula faigaluega

O le White Mosque i Abu Dhabi e matala i aso uma, ma e mafai ona e alu i le malumalu o se turisi:

  • Aso Toonaʻi - Aso Tofi mai le 9.00 i le 22.00
  • i le Aso Faraile - mai le 16.30 i le 22.00 (Aso Faraile po o Juma o se tasi o le tolu sili aso malolo Mosalemi, o le mea lea, sauniga e faia i lenei aso)

I le taimi o le masina paia Mosalemi o Ramadan, e tatau foi ona e filifilia ma le faʻaeteete le taimi e asiasi ai i le mosque paʻepaʻe, aua e masani ona talimalo i tautua ma faʻatulagaina eseese gaioiga mo Mosalemi ("Lanterns o Ramadan" ma "O a Tatou Malolo"). I le ala, Ramadan, faʻalagolago i le kalena masina, tumau mai 28 i le 30 aso, ma amata i le faaiuga o le tautotogo poʻo le amataga o le taumafanafana.

Asiasi tau

Asiasi i le White Mosque e matua leai se totogi. E faʻapea foi ona faʻaaoga i le tafaoga ma lavalava, pe a manaʻomia, o le a avatua i le faitotoʻa. Moni, turisi e le faʻatagaina i nofoaga uma.

Malaga i le faletapuai i Abu Dhabi

E leai se saolotoga e 60-minute e alu ai i le White Mosque, ma o le a faʻailoa ai e le tagata tafafao turisi le malumalu autu o le UAE, faʻapea foi ma le faʻamatalaina o le tele o mea mananaia e uiga i isalama lautele. O loʻo taofia i latou ile:

  • 10.00, 11.00, 16.30 itula mai le Aso Sa e oʻo i le Aso Tofi
  • 10.00, 11.00, 16.30, 19.30 itula i le Aso Faraile ma le Aso Toʻonaʻi

O taimi o totoe, e mafai foi ona asia le mosque a paʻepaʻe, ae e tatau ona e suʻesuʻe i le Malumalu o Sheikh Zayed i Abu Dhabi ma le fesoasoani a se leo faʻatonutonu. Peitai, o lenei e mamao ese mai le sili ona leaga filifiliga, aua o le masini "tautala" Saina ma Arapi, Igilisi ma Siamani, Italia ma Sipaniolo, Potukale ma Farani, Eperu, Iapani ma Lusia.

I se faʻaopopoga i fale tetele, o loʻo i ai i le White Mosque se fale faʻaaliga, e mafai ai ona e vaʻaia ai faʻaliga mai mea faʻapena e pei o le Arab Tourism Market, le Abu Dhabi International Tourism Fair, Arabia Expo, le ITF Tourism Fair, ITB Berlin ma le GITEX.

I se faʻaopopoga, o le maota talimalo talimalo faʻaletausaga ata puʻeina "Avanoa o White Photography", o le autu mafuaʻaga o le faʻaalia o le aulelei o fausaga Isalama. O tagata pueata pue ata e auai i lenei poloketi, ma o lenei tauvaga e tosina mai ai mafaufau o tagata o le lalolagi i tausaga uma. O le ulufale ulufale i le faʻaaliga i le Sheikh Zayed Mosque i Abu Dhabi e matua leai foi se totogi.

I le auala, e mafai ona e amata femalagaaʻi i le tele o malumalu i Abu Dhabi ma le UAE atoa i le taimi nei, aua o se tafaoga tafaoga na faia i luga o le 'upega tafaʻilagi aloaia (www.szgmc.gov.ae/en/). Ae e aoga lava le vaʻaia o le Sheikh Zayed White Mosque e ola, aua ua amanaʻia o se tasi o sili ona matagofie malumalu o tatou taimi.

Vitio: faʻafefea ona ulufale i le faletapuai, foliga o le asiasi ma pe o le a le foliga o le malumalu e ala i mata o turisi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: PM Modis UAE Visit: Modi Visits Sheikh Zayed Grand Mosque of Abu Dhabi - India TV (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com