Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O le a le ituaiga o laʻau o le Gardenia jasmine? Vaega o le ola i le fale

Pin
Send
Share
Send

Gardenia o se ofoofogia laʻau e faigata ona tuua se tasi le fiafia. Tele tagata fiafia fugalaʻau o mafaufau e uiga i le faʻatauina o lenei tropical species, ae o le le faʻanatura uiga taofia latou. Ua manatu Gardenia o se aiga tausi fale e faigata tele. Ae ui i lea, o se matagofie capricious mafai ona faʻalataina i le iloaina o nisi o nuances o lona galueaina. I totonu o le tusitusiga, o le a matou taʻuina atu ai ia te oe le ituaiga laʻau totino i totonu - o le jasmine poʻo le jasmine gardenia, faʻaali lona ata ma faʻamatala foliga o le toe gaosia ma le tausia o lenei fugalaʻau i le fale.

Uiga o uiga

Jasmine gardenia (Gardenia jasminoides) o se sui o le toatele o le aiga Marenov. O le ituaiga lea e talafeagai mo le faʻafofoa i le fale. I le natura, o se laʻau ola i luga o le konetineta o Aferika, i Asia:

  1. Saina
  2. Taiwan.
  3. Iapani.
  4. Motu o Ryukkyu.
  5. Initia.

E ola i le mea e mafanafana ma susū ai, ma e fiafia foʻi ile paʻu o le paʻu, acidic, ma le faʻamaligiina o le eleele. I le vao, e tupu mai 1.5-3 mita i le maualuga. I luga o le windowsill, e avea ma sili atu ma le afa mita. O laulaau e lapoʻa, lamolemole, lanumeamata lanumeamata ma susulu.

E iloga le pupula fugalaʻau i ona lau teuteuina, e lanumeamata ma lauolaola i le tausaga atoa. O le tele o lau o le 10 cm le umi. Fugalaʻau e nofo toʻatasi pe aoina i totonu o fugalaʻau o 4-6 fasi. E tele papaʻe, ae e iai lanu samasama, piniki, vanili.

O foliga mai o le pupula e foliga pei o se peony poʻo se fugalaʻau rosa. O laumei e lamolemole, ae e i ai ituaiga e i ai le faʻalua pe faʻalua-faʻalua uiga. O le tele o fugalaau e 6-8 cm le lautele.

Gardenia na aumaia i Europa i tua i le 18th seneturi. Talu mai lena taimi, e leʻo leiloa le vaai a tagata teu fugalaʻau ile matagofie ole teropika. I totonu o atunuʻu mafanafana, e faʻaaoga e teuteu ai paka, sikuea, moega fugalaʻau, ma i matou latitu, e toto le togalaau i luga o faʻamalama poʻo totonu o greenhouse.

Leai se maofa i le ofoofogia o laʻau ma faʻafofoa, e ala i a latou taumafaiga eseʻese ituaiga ua fafagaina. Faʻatasi ai ma sili ona lauiloa o nei ituaiga o togalaau:

  • Chuck Hayes.
  • Matagofie.
  • Amy.
  • Belmon
  • Mealilo.
  • Radikans.
  • Variegata.
  • Radikan Variegata.
  • Magic Auro.

Matamata i se vitio e uiga i Gardenia jasmine:

Se ata

Vaʻai foliga o le jasmine gardenia houseplant:




Tulaueleele

E pei ona uma ona fai atu, e fiafia le laʻau ile 'eleʻele oona, pH 4.5-5.5... Peitai, i le aluga o taimi, o le vai fufulu ese acidic vailaʻau ma le lalolagi alkalizes. O le mea lea, e taua le faʻasusu o le vai mo le faʻasusu faʻalua taimi i le masina e ala i le faʻaopopoina o le citric acid, sua poʻo le tu i luga o peat. O le laueleele e tatau ona mama, avanoa ma lafulemu.

E ola lelei le fugalaʻau i le eleele susu, o le mea lea, o se taua uiga o le mafai o le eleele e taofi vai.

O le susū mea ma meaʻai o le aʻa faiga faʻalagolago i le tuufaatasiga o le palapala.

Mo oe lava sauniuniga o le substrate, oe o le a manaʻomia vaega nei:

  1. fanua lauusiusi;
  2. palapala palapala;
  3. laueleele coniferous;
  4. peat;
  5. oneone talatala.

O mea faʻafefeteina masani e le faʻafefeteina tele, e tele lava i le perlite poʻo le vermiculite o loʻo faʻaaogaina. O nei vailaʻau mafai ona suia le oneone. O le aofaʻi o vaega o mea faʻaopopo e tatau ona le sili atu ma le tasi vaetolu o le aofaʻiga tele o le paluga eleele. E le tatau foi ona galo e uiga i alavai, o le filifiliga pito sili ona lelei o le a faʻalauteleina le kelei, muaʻi faʻapunae aveʻese masima mai pores.

Faitau uma auiliiliga pe faʻafefea ona filifili le eleele, ulo ma faʻalaʻau mo lau togalaʻau iinei.

Tausiga i le fale

O le laʻau e fai si manaʻomia mo le fale tupu tulaga. O sina suiga laititi i le faʻataʻitaʻiga o mea o loʻo i totonu, e faʻasolosolo ona tali atu.

Faʻafefea ona tausi pe a uma ona faʻatau?

O se faʻatoʻaga mauaina Gardenia e le aoga le popole i ai. Na te manaʻomia le taimi e toe malosi mai ai ile faʻafitauli o femalagaiga ma suiga ole nofoaga.

Aua le popole pe a fai o lau togalaʻau faʻapepe ona fuga pe a taunuʻu mai. O le mea lea, na ia tali atu i se suiga o le nofo ai, o se siitia.

O le fetuunaiga vaitaimi masani lava ona tumau 2-3 vaiaso, le toe. I le faaiuga o lenei vaitaimi poʻo le maeʻa o fugalaʻau, o le matagofie uiga ese tatau ona totoina. E manaʻomia le taualumaga, aua o le eleele na faʻatau atu ai e leaga ma e leai ni mea aoga. Oe o le a aoao atili e uiga i le nuances o togalaau fesuiaʻi i lenei tusitusiga.

Fertilizers

Oe manaʻomia le fafagaina o togalaau i totonu o le fale i le tautoulu-tautotogo vaitaimi. I le amataga o le tautotogo, amata tupuola ola, o le fugalaʻau manaʻomia faʻaopoopoga fafagaina, ma i le tautoulu-taumalulu vaitaimi, fertilizers e le mafai ona faʻaaogaina.

O le fugalaʻau tatau ona fafagaina 2 taimi i le masina. Faʻalua faʻalua le faʻamalosi o le mafaufau nai lo le faʻailoaina i faʻatonuga, ina neʻi ova le fafagaina o le laʻau. E tali lelei mai Gardenia i faʻalaʻau toto ma minerale. Faʻaaoga faigata sauniuniga o se suavai tumau mo azaleas poʻo mo fugalaʻau laʻau.

E lelei foi le faʻataunuʻuina o meaʻai i meaola, e ala i le faʻasusuina o le lanumeamata i mea fetilaisa o minerale. O lenei faiga o le a lava taʻitasi i le vaiaso.

E taua e le aofia ai lenei tuufaatasiga se minerale - kalisiu. O le lalelei i totonu o le fale e tali atu ma le maai i le i ai o lenei vailaʻau, telegese lemu le tuputupu ae, e le fuga.

Matamata i se vitio e uiga ile tausiga ile fale mo le jasmine gardenia:

Teuteuina

O se manaia, puʻupuʻu foliga e maua i le teuteuina. O lenei gaioiga e faʻaosofia ai foʻi le ola ma fugalaʻau tumau o le laʻau. O le faʻavaeina o le palealiʻi e faʻataunuʻuina pe a maeʻa le fugalaʻau tulaga, e pei o le tautoulu. Muamua lava, o maʻi, faʻaleagaina, leai ni atinaeina gaioiga e aveʻese, lea o le a faʻaopopo ai le malosi i le fugalaʻau.

I le taimi o le tuputupu aʻe vaitau, o le pito i tua o laulaʻau oomi, o lea o le togavao foliga sili atu lafulemu ma mama. A maeʻa ona sua, o le togalaʻau o le a fuga tetele, ma ina ia le maloloina tipiina e le mou ese atu, e mafai ona faʻaaogaina e avea o ni mea toto.

O afea ma faʻapefea ona fuga?

O le fugalaʻau vaega amata ia Mati ma tumau ia Setema. Muamua, o le togalaʻau sauniuni mo le gaioiga, pe tusa o Aperila-Mati fuga fuga foliga. O le vaitaimi lea e manaʻomia ai ona faʻaeteete le fugalaʻau. E faʻasa ona tuiina togalaau. E le mafai ona faʻagaeʻeina pe faʻasolo ia, ma tago i ou fugalaʻau. E oʻo lava i sina tamaʻi mea sese e mafai ona taitai atu ai ile faʻamatuʻuina o mata.

Ou te manaʻo foi e maitauina o fugalaʻau e le fuga uma i le taimi e tasi, ae tasi i le tasi. O le mea lea, i luga o le lanumeamata laʻau, e tele ni aisa kiona-paʻepaʻe e pula mo le 2 masina. MA o le fugalaʻau fugalaʻau tumau i luga o le togalaau mo le tusa 4 aso... E tatau ona tipi ese nei moli ua faʻamavae e fausia ai ni mea fou. Oe o le a aʻoaʻoina pe aisea e le fuga ai Gardenia ma o le a le tausiga e tatau ona mulimulitaʻia ina ia mafai ai ona fausia ni fuga, oe o le a aʻoaʻoina i lenei mea.

Faʻafefea ona toe tui?

Ae e te leʻi tuiina, e tatau ona e faʻatauina pe sauniuni oe lava i se tulaga maualuga i le pito i luma muamua, faʻapea foi ma le pikiina o se ipu lelei maualuga. O lenei gaioiga e tatau ona faia taʻitasi 3 tausaga, pe a tupu aʻe le aʻa, pe a manaʻomia.

O le faʻafouina o le eleele e masani ona faia i le amataga o le tautotogo, i taimi uma pe a fua. O le Jasmine gardenia, pei o le tele o laʻau, e le taliaina le tuiina lelei. Mo faigofie fetuʻutuʻiga ma vave toe faʻaleleia, e sili atu le faʻaaogaina o le transshipment metotia:

  1. faʻasūsū tele le palapala ma aveʻese le laʻau faʻatasi ma le faʻaputuga eleele mai le ulo;
  2. tuʻu le mafiafia o alavai i lalo o le tanoa fou;
  3. tuʻu le togalaʻau ma le palapala i totonu o se ulo ma faʻapipiʻi ma palu faʻafefiloi.

Olaga ola pe a tuputupu aʻe i le fale

I lona natura nofoaga, vao vao mafai ona ola mo le 15-20 tausaga. Ioe, i totonu o se fale poʻo se fale mautotogi, o lenei vaitaimi e matua faʻaititia. I lalo o tulaga alualu i luma ma le faʻatauaina, a exotic matagofie mafai ona ola e oʻo i le 10 tausaga. Afai o le tapulaʻa o le potu poʻo le tausiga e le talafeagai mo le capricious fugalaʻau, lona uiga o le umi o le a itiiti ifo i le 1 tausaga.

E masani lava, o tagata taʻitoʻatasi e fuga lelei, o le mea lea ua fautuaina ai e aua le taofia i latou mo le sili atu i le 4 tausaga, ae e sili atu le totoina o ni talavou laʻau i le taimi e tasi.

Toe gaosia

Jasmine gardenias e fausia i auala autu e lua:

  • fualaʻau;
  • semina.

Tipiina

Faʻafefea ona faʻalauteleina se laʻau e ala i tipi? Ina ia faia lenei mea, i le amataga o le tautotogo pe a maeʻa le peritomeina, faʻasolosolo atu i lalo:

  1. Soifua maloloina, malosi malosi 10 cm le umi o loʻo totoe. E aveʻese laulaʻau, ae tuʻu 2-3 fasi i luga.
  2. O le tipi e togafitia i le Kornevin paula.
  3. Ona tuʻuina lea i totonu o se paluga feololo-oneone ma ufiufi i le manino polyethylene, fausia ai se aafiaga oona. Rooting o le a faʻatelevaveina le faʻavevela lalo.
  4. Tipi e masani ona faʻasaua ma faʻasūsūina i le vai, 'aua neʻi galo e faʻapipiʻi le fale vevela.
  5. A maeʻa le 1 masina, ona mauaʻa lea o lala, e tatau ona toe toto i totonu o se ulo fou ma lelei le eleele.

Fatu

Faʻasalalau e fatu i le faʻaiuga o Fepuari - amataga o Mati. Faʻaoga faʻatau fatu pe faʻaputu e oe lava.

O le tulaga autu o le fou o fatu.

  1. Aʻo leʻi luluina, e faʻasusu fatu i le vai mo le 24 itula.
  2. Ona totoina lea ma le totoʻa fatu i totonu o le palapala, potu vevela vevela saunia.
  3. Mai luga, o le eleele ua faʻasusu i le vai mai se fagu pasī.
  4. Tuʻu le container container i totonu o se mini greenhouse ma le vevela a itiiti mai + 25 ° C.
  5. I le masina o le a e vaʻai i muamua fatu. O se laau tupu mai fatu o le a fuga mai pe a mavae le lua tausaga.

Matamata i se vitio pe faʻafefea ona toe gaosia e Gardenia jasmine:

Mafuaʻaga o faʻamaʻi ma metotia o togafitiga

Aisea e faʻamalosia ai e le aufaifaatoʻaga poto le mulimulitaʻi i le fautuaga i le tausiga o le togalaʻau, ae talu ai o le le tausisia o mea manaʻomia tatau o le a aʻafia ai le soifua maloloina o laʻau.

  • Aisea e lanu samasama ai laulaʻau? Lenei mafai ona mafua mai i le faʻaleagaina o le aʻa faiga, o se faʻaiuga o se sese filifiliaina faʻasusuina faiga. O le tele o le susu ma le leai o le susu e afaina ai aʻa, ma o le iʻuga, o le aliali mai o le samasama, o nisi taimi e lanu enaena laupepa. E mafai foi o se faʻamaoniga lea o le maualalo o le vevela o le potu, le lelei o le eleele.
  • Aisea e le fuga ai? O paʻu paʻu e faʻailoa mai ai le fesuisuiaʻi o le vevela i le vevela, ova poʻo le leai o se susu, o vaʻa, faʻasolosolo o le ulo, e maualalo le susu o le ea. I le vaitaimi o le tatupu, o le togalaau e malamalama i suiga uma o le siosiomaga, o lea ia fetuʻunaʻi le faʻasūsū, faʻateleina le susū ma aveʻese le ata e aloese ai mai le teʻena o fugalaʻau.
  • Paʻepaʻe papaʻe i luga o laulaau faʻailoa mai le atinaʻeina o le chlorosis, lea e fesoʻotaʻi ma le leai o se uʻamea. Faʻafefea ona sefe se laau? Fafaga i ma uamea-o loʻo iai sauniuniga, mo se faʻataʻitaʻiga, Ferovit. O faʻatinoga e faia seʻia maeʻa ona faʻamaloloina atoa le fugalaʻau, ma mulimuli ane mo le puipuia.
  • E uliuli laulaʻau ma toulu ese. Muamua lava, o laʻau pito i lalo ua faʻaleagaina, o lona uiga o loʻo i ai se faʻafitauli ma aʻa, lolovaia pe leai foi ni mea aoga. Masalo ua palapala le eleele, e leai se ea e ofi ai, e aoga foi le uaʻi atu i pu alavai, afai e poloka, faʻamama ia. A uliuli le tumutumu o le ulu, e tatau ona e suʻe ni iniseti o iniseti.
  • Laula mago - o se faʻailoga o se sologa lelei faʻaletonu, o se malepe faʻasūsū pulega, o le le lava o le la poʻo meaʻai. Ina ia aveʻese ia faʻafitauli, e te manaʻo e: fetuʻunaʻi le faʻasusu o le tino, fafaga le fugalaʻau ma toe faʻatulaga i se nofoaga ma moli lelei.

Na matou tusia auiliili e uiga i faʻafitauli uma ma laulaau i le togalaʻau i lenei tusitusiga.

Faʻatagaina

E masani ona osofaʻia Gardenia e iniseti fua, apogaleveleve, ma aphids. Faatasi ai ma nei parasites, o le taua o loʻo faʻatinoina le faʻaaogaina o iniseti:

  1. "Bicol".
  2. Akarin.
  3. "Temita".

O le numera o togafitiga faʻamoemoe i le tikeri o le faʻaleagaina o le togalaau. E masani lava, 3 taualumaga e tatau ona faia ma le malologa o le 10-14 aso.

Fuafuaga puipuia: asiasiga i vaiaso taʻitasi o laulaʻau, solo i le vai fasimoli, faʻatumauina le masani ai o le vevela ma le susū o tulaga.

Oe o le a aoao atili e uiga i faʻamaʻi ma faʻamaʻi o lenei laʻau i seisi tusitusiga.

Faaiuga

E pei ona mafai ona e vaʻaia, tausiga lelei o le jasmine gardenia i le fale manaʻomia le tele o le faʻalogo, onosaʻi, faʻapea foi ma le filiga ma le tumau. Ae o nei taumafaiga uma o le a le faʻaleaoga, i le toe faafoi atu o le ese mai fafo matagofie o le a faʻafetai ia te oe ma se maoaʻe teufugalaʻau ma se māmā fugalaʻau manogi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: How to grow, plant u0026 care of Gardenia jasminoides Cape jasmine (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com