Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Le mea e vaʻai i Zagreb - o mea autu e te fiafia i ai

Pin
Send
Share
Send

I le laumua o Croatia, o Zagreb e vaevaeina i le va o le Aai i Luga ma le Aai Maualalo, ma e tofu i latou ma se mea e vaʻai i ai, e i ai le mea e savali ai: o le tele o ala, fale mataaga, fausaga faʻamanatu, falesa, paka. Ae o mea mataʻina uma o Zagreb e mafai ona vaaia i le aso e tasi, aua o le tele o latou e tu felataʻi.

Taulaga i Luga

O le taulaga i luga (Gornji Grad) o loʻo iai le tele o vaaiga faʻasolopito o le laumua o Croatia. Gornji Grad o loʻo tu i luga o lua mauga - Kaptol ma Gradec. I le taimi lava na i ai ni nofoaga eseese, ae i le aluga o taimi na latou lotogatasi, ma se auala fou - Tkalchicheva - nofo i le va o mauga.

O le Gornji Grad o se nofoaga savali e fiafia iai e le gata mo turisi, ae faʻapea foi ma tagata nonofo i Zagreb. O magaala matagofie maʻa matagofie e faʻatosina mai ai le tele o faleʻaiga ma fale fai meaʻai - o meaʻai mulimuli e maua mai ai le falaoa fou male falaoa eseese. I le afiafi, o le Verkhniy Grad e sili ona fiafia i ai: mo lona faʻamalamalamaina, o kesi tuai moli o loʻo faʻaaogaina lava, lea e susulu e moli uila.

Falesa o le Manatu o le Taupou Maria

O le Falesa o le Manatu o le Taupou Maria i Zagreb o se faailo o le atoa Croatia, aua o le sili Katoliko ekalesia i le atunuu. Falesa o le i le 31 Kaptol Square, ma faʻafetai i lua 105 m maualuga olo, e mafai ona vaʻaia manino mai soʻo se mea i Zagreb.

O le fale e teuteuina i se neo-gothic style, o faʻamalama e teuteuina i le tele-lanu lanu-tioata faʻamalama. O mea uma i totonu e faigofie: o se fatafaitaulaga matagofie, o se pulelaa vaneina ma le tele o nofoa matagofie e vaneina. Alu i totonu, e tatau ona e sauniuni faalemafaufau mo le mea moni o se tioata tioata sarcophagus ma le lefulefu o le faʻamanuiaina Aloisy Stepinac, na nofo i Croatia i le taimi o le Taua Lona Lua a le Lalolagi, ua tuu i luga o le fatafaitaulaga.

O le Ekalesia o le Assump o le Virgin Mary o loo galue. E i ai le faʻasologa i le faitotoʻa, e mafai ona e vaʻaia muamua pe a fai le sauniga ma auai i ai. I le taimi o le sauniga, leo sagisagi o le okeni ua lagonaina, malosi tane pepese leo - na o le pau lau mea e fai o le moeiini o ou mata ma tasi mafai ona vaai faalemafaufau o lenei o se opera. I le taimi o le tele, e faʻatagaina ona puʻeina ni ata ma puʻe ma se meapuʻe ata puʻeata.

Avanoa i totonu e taofi i le 19:00. Ae afai o le faitotoʻa ua uma ona tapunia, ma o loʻo i ai pea tagata i totonu, ona mafai lea ona e taumafai e ulu atu i le itu faitotoʻa i le itu agavale o le fale, mai le mea e masani ona o ai aulotu.

Auala o Tkalchicheva

O tagata o Zagreb valaʻau Tkalčićeva Street faigofie "Old Tkalca". O se savaliga i ona tafatafa o loʻo aofia i totonu o le polokalame e toeititi lava o auala tafafao maimoa mai e faʻailoa atu ai oe i vaaiga o Zagreb. E masani ona toʻatele tagata iinei, olaola ma pisapisao - e le gata ile vaitau, ae e oʻo foʻi ile tau timuga o le tautoulu. E ui i lea, sa mafai e tagata o le taulaga ona faʻasaoina se faʻapitoa, le mafaatusalia atemosifia siosiomaga.

O iinei o loʻo faʻatauaina ai le tele o faleʻaiga, faʻamau, faleʻaiga, faleoloa ma oloa faʻamanatu i Gornji Grad. O ia kamupani o loʻo maua i soo se mea iinei, ma latou uma nofoia toe faʻaleleia fale moni, ia o mea matagofie ia latou lava. Ae mo tau, e eseese - mai sina tau i se mea maualuga lava.

I le amataga o le auala o loʻo i ai se faʻamanatuga i le tusitala Croatia Maria Jurich, lauiloa i lalo o le igoa soloaʻi Zagorka. I se isi itu, o loʻo iai foi se isi faʻailoga faʻapitoa mo se tasi o teineititi na tusi ai Zagorka - ona o tulaga, na iʻu lava i se fale talitane. O lenei faʻatagata sa leʻi i ai iina, aua o le 19 seneturi e tele fale talitane i Tkalčićeva.

I le agavale o le maafaamanatu o loo i ai se auala tauagafau e tau atu i se ala vaapiapi tifato - o le aʻe lea i le Hradec mauga.

Ekalesia a Sagato Mareko

St. Mark's Church o se susulu lanu felanulanuaʻi o le laumua o Croatia, tu i luga o le maupuepue Hradec i Trg Sv. Mareko 5.

O le faitotoʻa i saute o lenei malumalu e matua manaia lava, lea e toʻa 15 ai laupapa laupapa o loʻo tu ai i ni potu eseese - o le Tina a le Atua faʻatasi ma Iosefa ma le pepe o Iesu i le pito i luga, e toʻa 12 aposetolo i lalo.

Ae i Croatia ma sili mamao atu i ona tuaoi, na taʻutaʻua le Ekalesia a St.Mark ona o lona taualuga faʻapitoa o le fale - o se mea e le masani ai, na faʻanatinati ai tagata asiasi uma o le Zagreb. I luga o le tumutumu maualuga ma tifato o le taualuga, o tile o lanu eseʻese o loʻo folasia ma ofu e lua: Zagreb ma le Triune Kingdom o Croatia, Dalmatia ma Slavonia.

Ma faataamilo i le falesa o loʻo i ai se nofoaga tuʻufua atoa maa - leai ni laau, leai ni teuteuina mea. Masalo ina neʻi teʻi ese le pupula mai le taualuga lanu.

Ae e toʻatele tagata iinei. Tele o turisi - nofofua ma faʻamaopoopo kulupu - latou e fiafia e vaʻai i lenei tulaga ese tosina o Croatia.

Lotrscak Tower

Ua uma ona matauina o Lotrscak Tower e latalata mai mai le nofoaga faʻapitoa, i Strossmayerovo šetalište, 9.

O lenei mautu foliga faʻatafafā foliga, lea na puipuia ai le faitotoʻa i saute o Hradec, o se vaega itiiti o le mea na totoe mai pa anamua o 'olo.

I le fogafale muamua o le fale o loʻo i ai se faleoloa meaalofa ma se faʻaaliga potu, lea e mafai ona e vaʻaia ai galuega taulima o atavali.

Ae o le mea taua e faʻaosoina ai le 'olo Lotrscak o le vaʻaia o le maitau, lea e faʻataʻitaʻi i ai sitepu faʻatautau laupapa. E manaʻomia se taumafaiga e aʻea ai, ae maise i le tau vevela, ae o le vaʻaiga mai luga e aoga tele: e mafai ona e vaʻai i le Zagreb atoa mai le vaʻai a le manulele ma puʻeina au ata tulaga ese o vaʻaiga.

Aʻe i luga o faasitepu, oe mafai ona vaʻaia se fana i tua atu o le tioata vaelua. O aso uma lava i le aoauli tonu lava, e faʻalogo mai ai se fana, e faʻapea e masani ai tagata o le taulaga e siaki a latou uati.

  • O le faitotoʻa o le 'olo e matala: Aso Gafua i le Aso Faraile mai le 11:00 i le 21:00, Aso Toʻonaʻi ma le Aso Sa mai le 11:00 i le 21:00.
  • Ma e mafai ona e vaʻai atu i lenei fale matagofie mai fafo i soʻo se taimi talafeagai.

Strossmeier Alley

O le puipui matagofie Strossmayer (Strossmayerovo šetalište 16-99) e faʻasolosolo atu i le pa puipui i saute o Hradec mai le Lotrscak 'olo.

Mai lenei auala, e pei o se polotito, faʻamau i luga o le 'olo' olo, mafai ona vaʻaia matagofie ma sili ona ofoofogia vaaiga o le Aai o Lalo. I le afiafi, e fai lava si tumutumu iinei, toʻatele tagata talavou potopoto.

Lenei auala savali, faʻafola i maʻaʻafu, e alu ifo i le lotoa o le taulaga o Ban Jelacic ma Nizhniy Grad.

Ban Jelacic Lotoa

I lalo o maupuepue o Kaptol ma Hradec o le sikuea autu o Zagreb, faaigoa i le taʻitaʻi au o Josip Jelačić (Trg bana Jelasica) ma avea o se ituaiga tuaoi i le va o le Aai i Luga ma le Aai o Lalo.

Trg bana Jelasica o loʻo ofaina se vaʻaiga matagofie i le taulaga tele auala, e tele ai taʻavale feoaʻi. O auala vaapiapi o faʻatauga o Zagreb, e aofia ai se tasi o sili lauiloa - Ilica, lala mai le sikuea e tasi. E tele mea e tutupu i le lautele ma faleoloa eseese o loʻo faia iinei, ma i fale lata ane e tele faleʻaiga ma faleʻaiga.

I le auala, ua tatalaina se turisi ofisa i le fale numera 11. I se faʻaopopoga i se faʻataʻatiaga faʻafanua taulaga, oe mafai ona ave polosiua ma ata ma faʻamatalaga o Zagreb's mataʻaga iina.

Lenei, pe i luga o le auala latalata Tomicha, o loʻo iai se nofoaga faʻapitoa. Faatasi ai ma lana fesoasoani, e mafai ona e oʻo i le Taulaga i Luga, tuʻusaʻo i le Lotrscak 'olo. Lenei laina e sili ona puʻupuʻu i le lalolagi - na o le 66 m, taimi malaga e tusa ma le 1 minute.

  • O le funikular e faʻatino mai le 6:30 am i le 10:00 pm, tuʻuva i le 10 minute.
  • Tau malaga tiketi - 4 kuna.

Tunnel Grick

Ae e leʻi alu atu mai le Jelačić Square i le New Town, e aoga le vaʻai atu i le auala i lalo o le eleele o Grik, o loʻo tu ai i le ogatotonu o Zagreb, i lalo o le igoa faʻasolopito o Hradec.

Mai le potu tutotonu (tusa ma le 100 m²) o le ana, 2 auala savali autu faʻalauteleina 350 m. O le isi o latou o ese atu mai le itu i sasaʻe - i le lotoa i le 19 Radicheva Street, ma le isi mai sisifo - luga Mesnichka Street. E i ai isi itu itu e 4 e faʻalautele i saute i le Jelacic Square - o se tasi o nei auala o loʻo tu ai i le 5a Tomicha Street, o leisi o loʻo i le Ilica Street.

O le auala na fausia i le taimi o le Taua Lona Lua a le Lalolagi ma e leʻi leva ona toe faʻaleleia ma amata ona faʻaaogaina e avea ma nofoaga mo tu ma aga faʻaleaganuʻu. Mai lea taimi i lea taimi, o faʻaliga eseese ma fesoʻotaʻiga elemeni e faʻatulagaina iina, ma faia konaseti.

  • O lenei tosina i Zagreb e matala i aso uma mai le 9:00 i le 21:00.
  • E saoloto le faitotoʻa.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Taulaga i Lalo

Donji Grad, pulea e fale mai le 19 seneturi, na fausia ma le faʻaeteete. I luga o laufanua laufanua i luma o Hradec ma Kaptol maupuepue, tele paka ma sikuea ma vaipuna, ala laupapa vaalele, ma faʻatagata na faʻatulagaina i se filifili U-foliga matagofie. I Zagreb e taʻua i latou o "Lenuzzi solofanua" i le maeʻa ai o le tusiata na fuafuaina latou.

O fausaga i tafatafa o paka ia e pei o pupuni pupuni: o latou luma i luma e vaʻai i fafo, ma o lanumeamata lotoā o loʻo nana mai io latou tua.

Faʻatasi ai ma le tele o fale, o le sili matagofie Croatian National Theatre (le tuatusi saʻo Trg Marshala Tita 15). O le fale mataaga ua teuteuina i le neo-baroque style, ma o le tasi e naʻo le vaʻai i ai, ua vave ona manino - o le autu autu lea o le atunuʻu. E i ai le isi mea e faʻatosina mai luma o le faitotoʻa autu - o le vaipuna lauiloa "Puna o le Ola".

O le vaega lea o le Castle o Lalo, o loʻo iai le tele o fale mataaga a Zagreb: o le Modern Gallery, le Mimara Art Museum, o le fale faʻataʻitaʻi, o le fale mataaga o faatufugaga ma mea tau galuega, o le Academy of Science and Arts, o le fale mataaga ma faʻataʻitaʻiga. O latou faitoto e matala i soʻo se tasi e fia vaʻai i ni faʻaaliga matagofie ma ia iloa atili e uiga i le tala faʻasolopito ma le aganuʻu a Croatia.

Falemataaga o Togafitiga

I le fale mataaga anamua o Zagreb, tu i Trg Nikole Šubića Zrinskog 19, aoina aitema na maua i le teritori o aso nei Croatia. E i ai ni faʻaaliga e fesoʻotaʻi ma anamua, anamua, vaitaimi anamua.

E i ai moni se mea e vaʻai ai:

  • O tusi Etruscan e faʻatatau i lipine vavae na afifi ai le tina;
  • aitema o le Vucedol culture, e aofia ai le lupe lauiloa;
  • aitema na maua i le taimi o eliina o se nuu Roma anamua i Northern Dalmatia;
  • tele-aofaʻi aoina o numismatics.

Matamata amata mai le fogafale 3, oe mafai ona taunuʻu i luga i le lifi. O le lifi o se tagata tafafao maimoa foi, aua ua ova atu ma le 100 tausaga.

I se tasi o potu faʻafiafia o le fale mataaga, o loʻo faʻapipiʻi ai se masini lolomi 3D, lea e lolomiina ai le kopi o le "Vucedolskaya lupe" lauiloa. Ma i totonu o le lotoa o loʻo i ai se faleoloa meaalofa faʻatau atu kopi o mea taua.

I totonu o le lotoa, i totonu o maʻa faʻatagata o le vaitaimi o Roma, o se cafe mafanafana talia ai tagata asiasi.

  • E mafai ona e asia le fale mataaga ma vaʻai i ona faʻaaliga i taimi faʻapea: Aso Lua, Aso Lulu, Aso Faraile ma le Aso Toʻonaʻi - mai le 10:00 i le 18:00, Aso Tofi - mai le 10:00 i le 20:00, Aso Sa - mai le 10:00 i le 13:00.
  • Tau ulufale tiketi 20 kn.

Fanuatanu o Mirogoiskoe

E latalata i le fetaulaʻigaalaala o le auala tele o Mirogoiskaya ma le auala o Herman Bolle, o loʻo iai le fanuatanu o Mirogoyskoe, le tuatusi: Mirogoy Aleja Hermanna Bollea 27. E mafai ona e aʻapa atu i vae - e 30 minute le mamao mai le ogatotonu, ae e sili atu ona faigofie le alu atu mai le Kaptol Square i pasi numera 106 ma le 226 poʻo le pasi numera 8 ma le 14.

O tagata tafafao maimoa uma e masani ona asiasi i lenei faatosinaga - e oʻo lava ia i latou na o mai i le laumua o Croatia mo sina taimi puupuu ma o loʻo mafaufau e uiga i mea e vaʻai i Zagreb ile 1 aso. E le o se mea e ofo ai, talu ai ona o Mirogoy e lauiloa o le sili ona matagofie fanuatanu i Europa.

E pei ona fuafuaina e le tusiata o Hermann Bolle, o le fanuatanu o Mirogoyskoye e pei o se 'olo - toʻafilemu ma tatala i latou uma e ulufale mai. I le faitotoʻa autu, i luga o le lautele lautele faataamilomilo, siʻomia e maʻa maa e fa, o loʻo tu ai Peter ma Paul Chapel. O le tumutumu o le falesa, na valiina i lanu lanumeamata-lanumeamata, e mulimuli i le foliga o le maota o le Ekalesia a Sagato Petelo i le Vatican. O le autu tosina o Mirogoy o lona autu faitotoʻa ma arcades tu i le sisifo pa. O le mea moni, o le fanua maliu atoa o se malae vaʻalele avanoa, lea e mafai ona e vaʻaia ai faʻaaliga pei o faʻatagata, tuʻugamau, crypts, mausoleums.

Ae o le tuugamau foi o le toatele o tagata lauiloa. E i ai aiga atoa tuugamau o tagata lauiloa Croatian. O loʻo tanu foʻi tagata malaga mai na o ane i Croatia ile 20 seneturi mai le malo o Lusia. O le fanuatanu o le militeli Siamani o loʻo tu i Mirogoje, o loʻo iai ma faʻamanatuga i toa o Yugoslav. O loʻo iai foʻi ma faʻamanatuga i tagata Croats na maliliu i le Taua o le Tutoʻatasi ma le Taua Muamua a le Lalolagi.

  • Taimi o le asia o Mirogoiskiy fanuatanu mai 6:00 i le 20:00
  • E saoloto le faitotoʻa.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Paka Maksimir

O sina mamao ese mai le autu o turisi auala o Zagreb o le matua paka i sautesasaʻe Europa - Maksimirsky. O loʻo tu i le itu i sasaʻe o le 'aʻai, mai le ogatotonu ile nofoaafi e mafai ona e taunuʻu iai ile 10-15 minute.

E telē tele le paka. Muamua o loʻo iai se faʻasologa e sili atu ona faʻamamaina: e iai le cafe, o malae taʻalo, o ata faasolo, vaituloto, ala vali tā. Afai e te alu i se loloto loloto, amataina se moni vaomatua, lea paolo togavao malu lemu avea ma pupula malamalamaina e le susulu o le la. E ui i lea, o nofoa mafanafana ma lapisi lapisi ua faʻapipiʻi i totonu o le teritori, o mea uma e matua mama. E manaia le savali mai iinei, tilotilo solo, lagona le fusia faatasi ma le natura.

O le masani laʻasaga Maksimir e lelei mo gaioiga i fafo. Talu ai ona o laufanua laufanua e iai le eseesega o le maualuga ma le tele o auala, o tagata tamoʻe ma tagata tiʻetiʻe uila e filifilia auala e faigofie mo latou lava.

Tele tagata e savavali ma manu iinei. I le auala, o loʻo i ai le pa manu i le teritori o Maksimir. E ui lava e le tele naua manu, e tausia mama uma ma o se mea fiafia le vaai iai.

  • Maksimir e tatala mo asiasiga i aso uma mai le 9:00 i le taeao seʻia goto le la, e tatala le faleoloa seʻia oʻo i le 4:00 i le afiafi.
  • O le faitotoʻa i le paka e leai se totogi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: How To Level Up SUPER FAST In Royale High! BEST METHOD FOR LEVELING Roblox Royale High (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com