Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona tausi le manava begonia i le fale? Matou te totoina se laʻau matagofie ma ola lauusiusi

Pin
Send
Share
Send

Begonia o se tasi o sili ona lauiloa teuteu teuteu. Ua vaevaeina e le au atamamai ituaiga eseese o laʻau i ni vaega taua se tolu: teuteuina teuteu, tuberous ma bushy.

Tuberous begonia ua mauaina le fiafia i le au totō fugalaʻau ona o ona sili ona lelei teuteuga uiga ma tele hybrid fomu. Ina ia mafai e le aganuʻu ona faʻatosina mai le mata ma lona matagofie ma le fou, e manaʻomia le tausia faalelei o ia. Faitau e uiga i lenei i auiliiliga i le tusitusiga o loʻo i lalo. Matamata i se vitio aoga i luga o le autu.

E uiga i le laʻau

Tuberous begonia o se taimi tumau e tupu ma tutusa tutusa i le fanua tatala ma i le fale. O le vaega autu o le laʻau o se mafiafia rhizome i le tulaga o se tuber e oʻo atu i le 6 cm le tele.O 'au e mafiafia, susua, translucent. O laulaʻau e lapoʻa, fatu-foliga ma se serrated pito. Valivali mai le malamalama lanumeamata i le emerald. O le pito i luga e pupula poʻo se matte, ufiufi i lauulu.

MANATUNATUGA: Tuberous begonia e umi lona fuga. O le fuga foliga mai ia Me ma fuga pea seia oʻo ia Oketopa.

O le maualuga o le togavao e mai le 20 i le 80 cm. E eseese le lanu ma foliga o fugalaʻau, fuafua i le ituaiga, o le lautele o le 3-20 cm. O ituaiga taʻutaʻua, ona o le latou faʻaluaina, e tai tutusa ma peonies, rosa, ma faʻapipiʻi.

Tuutuuga o le taofia

O le nofoaga na fanau ai begonias o latitude vevela. O se vevela-alofa toto mafai ona tupu i le fale, mulimuli i le fautuaga mo faʻatoaga tekonolosi. Perennials manaʻomia le tuuina mafanafana ma le malamalama. O le nofoaga sili mo ia o le sasaʻe poʻo sautesasaʻe faʻamalama sill. Aua neʻi faʻatagaina le sao o le susulu o le la e oʻo atu ai i le susunuina o laulaʻau ma mata. Afai e malosi tele le la, ona faia lea o se pupuni puipui e faia i ie poʻo se pepa. O se filifiliga lelei o le tuʻuina o le ulo i luga o se tulaga faʻapitoa.

Mo le sologa lelei o le atinaʻeina o begonia, e manaʻomia le vevela o le + 18-22 °... Latou te le taliaina lelei le vevela, o laulaʻi amata ona liu samasama, piʻo ma mago. I le vaitaimi o le le moe, i le tautoulu ma le taumalulu, o le laʻau e tausia i le vevela pe a ma le 10 °.

O le tumau e lelei i se tau susu. I le tau vevela poʻo le faʻaogaina o masini faʻavevela, e magumagu le ea. Mo se teuteuga vao, o lenei e tumu i le leiloa o lanu susulu, toʻulu o fuga ma laulaʻau. O le faʻasuina o le vai i tafatafa o le laʻau o le a faʻatagaina ai oe e faʻasaʻo le tulaga. Ae o mataua e le tatau ona oʻo i luga o laulaʻau ma petals.

O se auala aoga e faʻateleina ai le susu o le tuʻuina o le ulo i totonu o se koneteina o limasusu poʻo ni maʻaʻa. Ina ia puipuia le susu mai le ulu atu i le eleele e ala i pu alavai, o le ulo tuu i luga o se fuli poloka.

Tulaueleele

E faʻaaogaina le tuber e toto ai begonia... Ae le i amataina le vaitau o totoina (i le faaiuga o Fepuari po o Mati), ua totoina i totonu o se koneteina mo germination. O le peat e faʻaaogaina o se substrate. O se eleele mama ma le sili lelei aofaʻi o meaʻai, lea o le tuber buds o le a vave alu i le tuputupu aʻe.

E tele fualaʻau e mafai ona totoina i totonu o se tasi avanoa lapoʻa, o le mamao i le va o latou e 10 cm Ae le i totoina, o le peat e faʻasusu, o le tuber e faʻalolotoina e le 3/4, o nisi o totoe i luga. Lenei o le a faʻafaigofieina fuga germination.

Taua: O se mea sese masani a tagata faʻatoʻaga fugalaʻau o le le tatau ona totoina. O le tuber e lua ona itu - lapotopoto ma concave. O le itu lapotopoto e tatau ona tuu i le eleele, o luga ia e tupu ai aʻa.

O le koneteina ma sprouting begonias o loʻo teuina i se nofoaga mafanafana ma le vevela o le 18-20 °... O le substrate e tausia susu. I tulaga alualu i luma, e aliali vave mai. A oʻo latou umi e 5 cm, ona toto lea o le laʻau i totonu o se ulo tumau.

Begonias pei o le malamalama, palapala eleʻele ma maualalo acidity. O se filifiliga aoga mo le amataga o se faʻapitoa faʻapitoa mai le faleoloa. O loʻo iai uma mea manaʻomia, filifilia ile faʻatusatusaga fetaui lelei. Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e saunia le palu faʻatasi o le eleele e oe. Manaʻomia:

  • laufanua laufanua;
  • peat;
  • humus;
  • perlite poʻo le oneone.

O vaega uma e ave i tulaga tutusa, e maua ai se eleele lelei ma malamalama. E leai se fiafia i mea a le ulo, palasitika poʻo le keramika o le a faia. Ae o le lapoʻa e afaina, o le koneteina tatau ona 15-20 cm le lautele, o le fautuaina fautuaina mamao mai le tuber i le puipui o le ulo o 4-5 cm. O le tumau aʻa sisina e papaʻu, e le manaʻomia loloto loloto gafatia... O le maualuga lelei ulo o 12-15 cm.

Tuberous begonia tali le lelei i le suavai. O le ulo tatau ona i ai se alavai vaega (oʻo atu i le 1/3 o le voluma) ia mautinoa o sili atu suavai faʻaalu i fafo. Faalauteleina omea, foam crumbs, laiti iliili o loʻo faʻaaogaina e pei alavai.

Faitau atili e uiga i le totoina o begonias i totonu o le ulo ma ala tatala ma e uiga i le sili atu ona tausiaina iinei.

Matamata i se vitio e uiga i le totoina o tuberous begonia:

O afea e tui ai?

O le toe totoina o laʻau i totonu e tupu ile lua mataupu:

  1. o le aʻa na faʻatumuina ai se ipu vaiti;
  2. manaʻomia se suiga o le eleele ona o faʻamaʻi poʻo lologa lologa.

O le fuafuaina fuafuaina o begonia tupu i le tautotogo, masani ia Mati.... O le tuber e aveʻese mai le eleele ma suʻesuʻeina. O faʻailoga o le pala e tatau ona aveʻese i se naifi, o mea ua faʻaleagaina e tatau ona ufiufi i le carbon activated pauu. O le ulo tatau ona 10 cm lapoʻa nai lo le lautele o le tuber. O le eleele e faʻaaogaina tutusa ma mo le totoina, o se alavai alualu i lalo ifo i lalo.

Fesoasoani: Fufui le tubonia begonia i se vaivaiga vaivai o le potassium permanganate mo ni nai minute. O le taualumaga galue e puipuia ai le atinaʻe o faamai fungal.

Matamata i se vitio e uiga i le tuiina o begonia:

Faʻafefea ona popole?

O Begonias e le o ni fugalaʻau sili ona fiafia i ai, ae e i ai foi a latou lava manaʻoga. Laʻau e fiafia i le ea fou, i se taimi vave e mafai ai ona aveina atu i fafo i le poletito poʻo le nofoaafi. Ae o faʻataʻitaʻi e le faʻatagaina.

O se vaega o tuberous begonias o le taumalulu moe vaitaimi.... E tatau ona tumau ia le itiiti ifo i le lua i le tolu masina. O le malologa vaitaimi pa'ū ia Tesema-Fepuari. I le taimi nei, o le faʻasusu ua taofi atoa pe faʻaititia i se laʻititi. E tipi ese le pogai o le laau, ma tuu le ulo i se nofoaga pogisa ma malulu.

Faasusu

E faigofie lava tulafono faʻasusu, ole latou faʻamanatuina ole a mautinoa ai le soifua maloloina ma le fugalaʻau atoa o le fale.

  1. O le Chlorine e afaina ai fugalaʻau, faʻaaoga vai lelei.
  2. Suavai ma sua i le vevela o le potu, o le a maʻi le laʻau mai le malulu.
  3. Tufatufa tutusa le susū.
  4. Faasologa faʻasologa - 2-3 taimi i le vaiaso, fetuʻunaʻi faʻalagolago i le fua faatatau o le susu faʻamago.
  5. Taofi lau ma fugalaʻau mai le susū.

O le lolovaia e afaina ai le aʻa o le tuberous begonia, taumafai e tuʻu se vai feololo.

O le a le mea e fafaga?

Begonias manaʻomia le tele o mea aoga mo le atinaʻe ma le faʻaauau pea fuga.... E mafai ona e fafagaina i minerale ma faʻalaʻila toto. O le taimi muamua latou te faia ai lea ia Me. I le taimi o fugalaau, o le nitrogen, lea e taofia le fuga, e tatau ona aloese mai ai. O le filifiliga pito sili ona lelei o le faʻaogaina o fetilaisa mo fugalaʻau laʻau tasi ile masina.

Faʻafefea ona togiina lala?

O le faapipiina ma le teuteuina o laʻau e faʻatagaina ai oe ona fausia le palealiʻi e manaʻomia, ia atili ai ona lauolaola le togavao. O manatu o tagata popoto i le manaʻomia o le omomi omomi tuberous na vaeluaina. E talitonu le toʻatele e faʻapea o ituaiga eseese o le hybrid perennial e le manaʻomia ni auala e faʻaopoopo ai le vao. Ae i nisi tulaga o lenei fua e talafeagai. Pinching e faia muamua pe pe a maeʻa fuga. O tamatamai lima e aveʻese le pito i luga o le tuputupu ae o le 1-2 cm.

Vaega o le ola i le fanua tatala

O le Begonia tubers e totoina i eleele matala e le oʻo atu ia Me... Latou te muai faʻatupuina i ulo. A o le i totoina, o mea toto o le toto e faaulufale mai i totonu o le eleele - faapalaga poʻo le humus. O le laʻau e faʻasolosolo ona masani i tulaga tau o le auala. O le taimi faʻaalu i le ea e faʻateleina i aso uma. O le nofoaga e tu ai le laueleele e tatau ona i se paolo malu ma puipuia mai le matagi. O le faʻatulagaina faʻalagolago i le tele o le vao:

  • o mea maualuluga e totoina pe a maeʻa le 30 cm;
  • feololo - pe a maeʻa le 20 cm;
  • undersized - ina ua mavae 15 cm.

Liligi fafie fafie i le pito i lalo o tuber pu taʻitasi. O se faʻalaʻau masani o le potassium-phosphorus mo le le faʻaituʻau palapala.

Faʻasusu e tatau ona tele, tasi i le 2-3 aso, e sili atu le faia i le taeao. I le vaitau matutu, o le taimi masani o le susu susu faʻateleina. Tausiga i fafo e aofia ai le veleina ma le tatalaina o le palapala. E tatau ona aveʻese ia matala ma fugalaʻau. I le tautoulu, ua amata ona sauni le laau mo malologa. Ua faʻaititia. Ia Novema, o le eleele i luga vaega ua vavae ese, tuua se tagutugutu oʻo i le 3 cm.

A maeʻa le 2 vaiaso, ona eli ese lea o le tubers, fufulu ma gaugau ia mago i totonu o se potu matutu. E sili atu le tuʻuina i latou ile sphagnum lumo, o loʻo iai siama faʻamaʻi. Teu le tubers i se nofoaga malulu (5-8 °). E suʻesuʻeina i latou mai lea taimi i lea taimi, tiaʻi ese faʻataʻitaʻiga faʻaleagaina. Talavou begonias o le a tupu mai fufusi, soʻona tubers i tautotogo. O le ola o le laʻau e 2-3 tausaga, ae o le tele o ituaiga e le itiiti ifo ma le 5 tausaga.

Matamata i se vitio e uiga i foliga vaaia o le tuputupu ae o tuberous begonia i le fanua tatala:

Faʻafitauli e ono tutupu

O le le lava o le tausiga lelei e tau atu ai i le leaga i foliga vaaia o teuteuina o laʻau. O a faʻafitauli e masani ona feagai ma tagata toto fugalaʻau:

  1. Lea e lanu samasama - o se mafuaʻaga masani o le palapala faʻaleagaina, o le laʻau manaʻomia le suia o le substrate. Atonu e i ai le leai o le susu poʻo le malamalama.
  2. Paʻu enaena i laulaʻau - e mafua mai i le susulu o le la. E aoga le faʻaaogaina o paolo mai susulu susulu o le la.
  3. Pulu paʻu - o le faʻafitauli e tupu pe a i ai le le lava o minerale, vai, gaioiga masani o le fugalaʻau.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

MANATUNATUGA: E faigofie ona maua i faʻamaʻi iniseti le gasegase o le begonia. O latou foliga mai e faʻaosoina e le soʻona susū i le ea ma le palapala.

Maʻi masani e aofia ai:

  • Efuefu efuefu - o laulaʻau e ufiufi i ila, lea e faʻasolosolo faʻateleina le lautele. E fuga mai efuefu i luga o fugalaʻau. Mo le puipuia ma le togafitia, Fundazole solution e faʻaaogaina.
  • Powewy pulupulu - papaʻe fuga sosolo salalau luga o lau o lau ma laʻau laiti. O le taua faasaga i le taliga e faia e togafitiga ma fungicides.

O faʻamaʻi o le Phytophagous e mafai ona faʻaleagaina le laʻau i ni nai aso. Faʻatasi ma fili o begonia: thrips, spider mites, aphids, nematodes. E sili le fusuʻaga i mea faʻalafua e ala i le fesoasoani a iniseti o aso nei: Aktara, Karbofos, Intavir.

Afai e te mulimulitaʻi i faʻatonuga mo le alu, o le a faʻafiafiaina oe e begonia i lau lanumeamata lanumeamata ma toe fugalaʻau. O ituaiga Ampel o le a teuteuina polotini ma terraces, bushes ma lapopoʻa fugalaʻau lua o le a fausia ai se tulaga ese mamanu o se fugalaʻau moega poʻo maʻa.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Begonia Masoniana, Begonia FireFlush, Begonia Red Planet (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com