Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

E moni e suia e le vaotuitui laulaʻau mo se cactus, ma aisea isi mea e manaʻomia ai?

Pin
Send
Share
Send

I le sili atu ma le afe o tausaga o le evolusione, na avea ai le cacti ma tupuʻaga eseʻese e mafai ona ola e oʻo lava i taimi ogaoga o le tau.

O le latou autu iloga faʻaaliga iloga, o le mea moni, o vao tuitui, o le tele o ituaiga ma ituaiga o lea ofoofogia. O le tala o le a taʻu atu ia te oe auiliili pe aisea e manaʻomia ai e se cactus ni nila, ma o le a le aoga o ia mea mo le ola o le laʻau.

E moni o tui o laulaʻau?

E tele manatu e uiga i mea matuitui, aofia ai ma se tasi o latou fai mai o nei mea e leai se sili atu nai lo laʻau na suia i le gaioiga o fetuʻunaʻi i tulaga siosiomaga, lea na o le ogatotonu filo na faʻasaoina. Ae e sili atu le saʻo e mafaufau i nila pei o fesuiaʻiga fua unaʻiga o fatugaʻo.

Aisea ua latou o ai i le laau?

Cacti mauaina a latou foliga ofoofogia ina ia mautinoa ai lo latou lava ola i le mea o isi ituaiga na pagatia faʻatoʻilaloina.

E tele tele mafuaʻaga e manaʻomia ai vao tuitui, o nisi ia o latou:

  1. Ia sefe le susu.

    I tau matutu, o mataua uma o le vai e aoga lona mamafa i le auro. I le tele o laʻau, o le faʻagasologa o le susū o le faʻasusu e tupu i totonu o pores i luga o lau laualuga.

    E le o i ai i le cactus lenei faʻafitauli, e faʻatagaina ai ona taofia le suavai taua i le tele e mafai ai.

  2. Laveai mai le soona vevela.

    O nila o nisi cacti ua toe teuteuina i se auala e, ma lo latou mafiafia tele, latou faʻanenefuina le tino o le laʻau mai le susulu o le la susulu, fausiaina se paolo ma puipuia mai maualuga tele le vevela.

  3. Susu susulu galuega tauave.

    O le tau o le toafa, e mau ai le tele o cacti, e iai ona uiga taua, e aofia ai ma le fesuisuiai o le vevela i le taimi o le taamilosaga a le ao. I le ao, o le vevela e mafai ona maualuga i luga +50 tikeri, ma i le po e mafai ona pa'ū i le toeititi zero, ao le susu i totonu o le ea faʻapipiʻi, lea e toʻa i luga o le eleele i le foliga o le sau.

    Cactus spines e papaʻu ma mafai ona mitiia nei tamaʻi tamaʻi tamaʻi tama, ma maua ai le laʻau ma le aofaʻi talafeagai o le suavai.

  4. Mo leoleo.

    O se tasi o gaioiga e sili ona manino a le nila o le puipuia, maʻai, tiga tiga i le vao tuitui faia le laau matua le fiafia mo le tele o manu, lea e mafai ona fiafia fiafia i luga o le sua sua.

    E le o cacti uma e i ai ni tuila e pei o nila maʻai; o loʻo i ai ituaiga e ufiufi i lauluulu, fulu papaʻe, poʻo ni fulufulu foʻi (mo se faʻataʻitaʻiga, o le Mammillaria cactus).

E faʻapefea ona vaʻai nila o ituaiga eseese o laʻau i le ata?

Cacti o le aiga o Mammillaria e le ufiufiina i nila masani, e le o talitonuina foi o lenei o le cactus. Mo se faʻataʻitaʻiga, o tuʻugamau o Mammillaria lasiacantha i lona fausaga e pei o fulufulu, i Mammillaria egregia e foliga pei o ni aisa, ma le Mammillaria bocasana e pei o afifi i se ao paʻepaʻe. Ae ui i lea, o nei uma o foliga tonu ia o ituaiga eseese o laʻau tuitui, e fetaui ma manaʻoga o ituaiga o laʻau ituaiga (faitau pe faʻapefea ona le tuiina se cactus ma le mea e fai pe a tupu lenei mea, faitau iinei).

I itulagi laʻitiiti, o vao tuitui e masani ona puipuia saʻo., o lea latou te ola umi ai ma mafai ona maua i nofoaga sili atu ona laʻititi. Mo se faʻataʻitaʻiga, i Cereus jamacaru ma Corryocactus brevistylus, o le umi o nila e mafai ona oʻo atu i le 25 cm.

O le mago o le tau, o le pupuʻu ma le latalata o le cactus spines o le tasi i le isi. O lenei mafuaʻaga ona o le mea moni o le puipuia gaioiga mou atu i tua, ma le puipuiga mai le soʻona vevela ma soʻona faʻaola o le suavai avea sili sili ona taua.



Fugalaʻau leai se ituaiga ituaiga

E ui lava i le mea moni o le tele o tagata faʻatasi cactus faʻapitoa lava ma se mea tuitui, o lenei e matua le masani ai. E i ai ni ituaiga o cacti e leai ni vao tuitui, mo se faʻataʻitaʻiga:

  • Ariocarpus Fissuratus (fugalaʻau maa);
  • Astrophytum caput-medusae (cactus jellyfish);
  • Оphophora williamsii (Peyote cactus).

O le fetuutuunai auala o cacti, na faia e le natura lava ia, e le uma le maofa... Faʻafetai i fugalaʻau matagofie, ofoofogia, o nisi taimi toeititi 'ese, foliga ma faigata natura, e faigata tele le le faʻalogo i cacti.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Upin u0026 Ipin - New Toys English VersionHD (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com