Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Aisea e uliuli ai fugalaʻau poʻo laʻau ma pe faʻapefea ona fesoasoani i le laʻau?

Pin
Send
Share
Send

Spathiphyllum, pei o isi sui o le Aroid aiga, tagata totō fugalaʻau e tosina mai ia latou lava e teuteu foliga o laʻau.

E i ai foi sona aoga aoga i le malosiaga i totonu o le fale, fuga mo se taimi umi, ma e tetee atu i faʻamaʻi.

Ae e tupu o lenei faʻamaʻi-teteʻe fugalaau ua aʻafia e le lelei mea.

Ma o taunuʻuga e atagia mai i foliga vaaia o inflorescences, aua e sili atu ona maaleale nai lo laulaʻau.

O le a le mea o le a faʻapogisaina?

O le lanu uliuli o totoga eseese o totoga e mautinoa lava e fesoʻotaʻi ma le faʻaletonu i le soifua maloloina o le spathiphyllum. I fafo, uliuli foliga ese. Atonu e i ai le "mago" uliuli, o vaega na afaina e mago, magaugau. Ma o loʻo tagi foi le faʻapogisaina o se faʻailoga manino lea o le gaioiga faʻagasolo, pe a ova fugalaʻau ma suia foliga i luga o le aʻafia vaega. A le maloloina le spathiphyllum, e lanu uliuli fugalaʻau: e faʻapouliuligia filo, e faʻapogisa le veli, e maua foʻi le paolo pogisa i le pito o le pupuni.

Aisea ua tupu ai lenei mea?

Poʻo le a lava se tala a se tasi, ae o le tele o maʻi e fesoʻotaʻi ma le le saʻo i le tausiga, lea e mafua ai i na faʻalavelave mataʻutia. Tele taimi, fugalaʻau uliuli faʻailo ni faʻafitauli ma le root system..

Ova le susu

O le laʻau-alofa toto e tatau ona faʻasusuina masani. E sili ona fiafia le fugalaʻau ile eleele susu, ae le o le vai stagnant.

Ae taua le iloa o tele faʻasūsū e mausali i le taumafanafana, ma feololo faʻafeinu i le taumalulu.

Lenei e tatau ona e manatuaina e uiga i suiga i suavai voluma ma le suiga o vaitau. Faatasi ai ma le i ai pea o aʻa i totonu o le susu substrate, o se pala gaioiga tupu. O le faʻamaʻi e faʻaalia e ala i le faʻapogisaina o le tele o lau, ma le uliuli augutu i le pito o le inflorescence. Faʻapea foi, sili atu suavai mafai ona fausia pe a fai e leai se alavai i totonu o le fugalaʻau fagu, lea e tau atu i suavai stagnation.

Faʻamaʻi kesi

O le isi mafuaʻaga mo le faʻatoʻilaloina o fugalaʻau e manatu o faʻamaʻi mata, e masani lava ona aʻafia ai aʻa o le laʻau. Faʻapitoa lava lelei faʻamaʻi pipisi e tupu aʻe i totonu o se susu susu ma i le maualalo o le vevela o le ea... O le foliga mai fafo o leona o le uliuli ma faʻailoga faʻailoga o feusuaʻiga a. O le vaega ua afaina o le fugalaʻau o le tagi, tatala. O le foliga mai o ila ma ila o lanu enaena e mafai. E leaga foʻi faʻamaʻi isumu ona e vave ona sosolo ma aʻafia ai laʻau i totonu o fale.

Hypothermia

Spathiphyllum o se vevela-alofa fugalaʻau, ma faʻataʻitaʻiga ma le faʻafuaseʻi ona paʻu o le vevela, o lau laulu ifo i lalo leai se ola, o le inflorescences faapogisaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona tupu lenei mea peʻa momoli mai fafo mai fafo mai le faleoloa, i le vaitau malulu. Poʻo le taimi o le aisa malulu ulu i totonu o le potu ma faʻasino saʻo i le "fiafia fafine".

Afai ole hypothermia e le taua, ona toe faʻaleleia lea ole fugalaʻau e le fugalaʻau, ae tumau pea le pito uli mago. Lava mataʻutia pe a fai o se fugalaʻau e aliali mai i le maalili i se tulaga susu... O iʻuga o lenei mea e ono mataʻutia.

Malulu maualalo o le ea

Maualuga sūsū mo lenei laau e taua tele. O le fesuiaʻiga o kesi e faia i lau tetele, o se aofaʻiga tele o le susū o le susu, lea, e tusa ai, e tatau ona tauia e ala i le faʻasusu poʻo le susū microclimate. Ae i totonu o se fale mautotogi, e faigata tele ona fausia ni fuataga sili ona lelei ile faʻamamaina, aemaise ile tau malulu. I matagi matutu, e tele gasegase e tupu. O se faʻailoga o le maualalo o le susū: o le lau laʻau e lanumeamata, uliuli naʻo pito o lau ma laupepa.

Faʻaaogaina le faʻalauteleina o le fetilaisa o minerale

O le tele o taimi, o le le lava poʻo le sili atu o mea aoga e taitai atu ai i le faʻapogisaina o pito o le toto. Mai lea taimi i lea taimi, o le eleele e ola ai le laʻau e tatau ona faʻafouina. I tua atu i na mea uma, ua uma le palapala, ma o le laʻau tali malosi i le leai o micronutrients. E fautuaina e fafaga fafo fafo fafo i le tausaga atoa.

Ina ia toe faʻaleleia le paleni masani, e manaʻomia le faʻamalosia le laʻau ma le laʻau o minerale, ma puipuia ai le fugalaʻau mai le fia 'aʻai.

Peitai, o le sese metotia o fetilaisa poʻo latou le iloa faitau tusi mafai ona faʻaosoina uliuli inflorescences. Ole mea taua ole suʻesuʻe ma le faʻaeteete o faʻatonuga ile afifiina ole vailaʻau, aua le faʻateleina le aofaʻi ua faʻailoa mai o minerale.

Aʻafiaga mo le "fiafia fafine"

O le uliuli o le kiona-papaʻe fugalaʻau, ioe, faʻaleagaina le matagofie foliga vaaia o le laʻau. Ioe, o lenei mea e le fiafia ai le e ana le spathiphyllum, ae ua naʻo se faʻailoga lea o le le soifua maloloina. A faʻapea o se fualaʻau maloloina talu ai nei o loʻo faʻaali mai ai ni pogisa i luga o le ie afu, blotches, black tips poʻo aʻa, o le faʻailoga lea mo gaioiga.

E taua le faʻailoa ma le mafuaʻaga. A sese le tausiga, o lona uiga e mafai ona foʻia, tasi e tatau ona tuʻuina i le faʻasologa o aiaiga o le taofia. Sili atu le leaga, a o le exot pala, o se faʻamaʻi pipisi faʻasolosolo o se taunuuga. I lenei tulaga, oe manaʻomia le puʻeina o oe lava i le taimi ma faia faʻalavelave faʻafuaseʻi e laveaʻi, a leai o le a oti le spathiphyllum. E ono mafai i taimi mulimuli ane o le fugalaʻau atoa ona avea ma uliuli, ona gaioiga uma na faia e le aoga.

O le a le mea e fai pe a faʻapogisa vaega o laʻau?

A oʻo mai le lanu uliuli i vaega eseese o se fugalaʻau i totonu, e le iloa e le aufaifaatoʻaga le iloa pe faʻafefea ona fesoasoani ia te ia. Mo se amataga, e manaia peʻa tuʻuʻese uma mafuaʻaga mafuaʻaga ma aveʻese mea le lelei, ona toe aumai ai lea o faʻaiuga i le masani.

A faʻapea e afaina se lau

O lenei mea e masani ona aliaʻe ona o le le sao o le faʻasusuina o pulega, aemaise i le tafe o vai. Ma, mautinoa lava, o se taotoga e manaʻomia, ma i se taimi vave e mafai ai.

  1. Aveese le spathiphyllum mai le fagu fagu.
  2. Suesue ma le faʻaeteete ma lagona le aʻa.
  3. Tipi ese aʻa uli, pala o aʻa ma se mea faigaluega na saunia muamua ma faʻamama.
  4. I le auala lava e tasi, aveʻese le faʻauliuli laulaʻau mai le fiafia fafine.
  5. Faʻamama vaega i le eleele kinamoni poʻo le nutimomoia o le karaponi.
  6. Taulima le laʻau ma le vaivai faʻasolosolo faʻasolosolo vailaʻau fofo mo prophylaxis.
  7. Tui le fugalaʻau i se eleele fou o loʻo iai ni nai peat, e mama, faʻamamago, ma mauʻoa i mea lelei. E manaʻomia se vaega alavai.
  8. Sui le ulo.
  9. Aua le faʻasusu vave peʻa uma tui.
  10. O le 2-3 vaiaso muamua pe a faʻasusu, o ni nai mataua o Kornevin e faʻaopopoina i le vai e faʻaosofia ai foliga vaaia o aʻa fou.
  11. I le lumanaʻi, faʻatulaga lelei le vai.

Nisi faʻamatalaga e uiga i le faʻapogisaina o lau spathiphyllum e mafai ona maua ii.

Pau lava le fesoasoani

E tele mafuaʻaga mo le faʻapogisaina o pito o se fugalaʻau i totonu. O le sili ona taatele ia latou o le susū. Ina ia aveʻesea lenei maʻi, oe tatau:

  1. normalize le vevela ma le susū tulaga i le potu;
  2. faʻaaoga le faʻamalu i taimi uma;
  3. sulu laulaʻau i se fagu pasī i aso uma;
  4. afai e mafai, tuʻu se fugalaʻau i tafatafa o le pusa vai;
  5. tuʻu se pa i tafatafa o se fugalaʻau ma susu faʻalautele 'ele poʻo le oneone;
  6. aveʻese le fugalaʻau mai le malulu windowsill i le taumalulu.

Ua salalau i fugalaʻau

Afai na amata ona liu uliuli laulaʻau, enaena lanu enaena o ituaiga foliga eseese na aliali mai ia i latou, mafuaʻaga mafuaʻaga: fungal faʻamaʻi, aemaise lava uliuli pala. O lenei faʻamaʻi e afaina uma totoga o le laʻau. Faʻatasi ma laulaau, o le ogatotonu o fugalaʻau ma pito e lanu uliuli. I lenei tulaga, oe tatau ona vave galue.

  1. Faʻaliliu le spathiphyllum faʻamaʻi i se isi potu.
  2. Aveese le laau mai le ulo, iloilo le aʻa.
  3. Ma se naifi maai, tipi ese uma vaega na faʻaleagaina e pala i mea ola. Aveese uma peduncles maʻi.
  4. Faʻamama vaega i le vailaʻau.
  5. Taulima le laʻau ma le 0.2% fofo o Fundazol poʻo Topsin.
  6. Ia mautinoa e sui le palapala. Filifili se substrate fuafuaina mo Aroids.
  7. I le lumanaʻi, faʻatulaga lelei le faʻasusu ma microclimate i totonu e totonu.
  8. A maeʻa le 2 vaiaso, toe togafiti le fugalaʻau i se fungicide.
  9. Faʻanatinati le teu fale i se nofoaga o loʻo faʻasusuluina le malamalama, faʻaititia le faʻasusu mo le vaitaimi fetuʻunaʻi.

Puipuiga

E ui i faigata, tausiga o spathiphyllum e faigofie... O le mea autu:

  1. Taofi se mafanafana, mafanafana vevela i totonu o le potu.
  2. Saunia maualuga le susū o le ea i soʻo se auala talafeagai.
  3. Faʻatasi i le vaiaso, faʻaalu i vai taualumaga, fufulu laʻau i le fasimoli vai, o se mafanafana taele o le a talafeagai foi.
  4. A oʻo le paʻu papaʻe e aliali mai luga o le eleele i totonu o le ulo, e aoga le aveʻese. Ma le mea lea, aloese mai le faʻasamasima palapala.
  5. Mataitu le tulaga o le eleele, tanu le laau ia le itiiti ifo i le tasi i le 2-3 tausaga ina ia mafai ai ona tuʻu ese le faʻavaivai ma le faʻapipiʻiina o le palapala.
  6. Faʻaoga vai vaivai mo le faʻasuina ma le faʻasusu.
  7. Aloese mai le soona vai pe a faʻasusu.
  8. A maeʻa le 15 minute talu ona faʻasusu, faʻamaligi le vai mai le apa.

O lea la, o lenei ua ia te oe faʻamatalaga mo se toe faʻaleleia atoatoa, atili faʻauo, ma puipuiga auala mo lau pele spathiphyllum. Aua le tuulafoaʻia le fautuaga, ma o se aulelei vaʻaia o le a faʻafiafiaina oe i le uumi fugalaʻau ma se sili ona lelei vaaiga mo le sili atu ma le tasi le tausaga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Uliuli by Halau O Kekuhi (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com