Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O le tekonolosi o le tusiaina ma le tuʻuina mai o se tusi folau mo se laʻau faʻaaogaina le faʻataʻitaʻiga o se totonu Orchid fugalaʻau

Pin
Send
Share
Send

O le tusifolau o le autu pepa o loʻo iai uma faʻamatalaga e uiga i lana ave. I le lalolagi faʻaonapo nei, o le e ana le tusifolau e le gata o tagata uma, ae faʻapea foi meatotino, taʻavale, toeititi lava o soʻo se mea faigaluega, tele manu, faʻapea foʻi ma laʻau. E uiga i tusifolau laʻau o le a talanoaina iinei.

I lenei tusitusiga o le a tatou talanoa ai e uiga i le mafuaʻaga o le tusifolau mo se laau, lea na tuuina atu ai ma o le a le aano o lenei fugalaʻau "pepa".

Uiga

O le tusifolau laʻau o loʻo maua uma faʻamatalaga e uiga i se laʻau totino, e masani ona faʻamaumauina i luga o pepa ma faʻapipiʻi i le faʻatau fale pe fausia tutoʻatasi e faʻamasani ma le laʻau ma mulimuli ane tausia lelei mo ia.

A faʻatauina fatu ma fualaʻau, faʻamatalaga puʻupuʻu e uiga i le laʻau e mafai ona maua i luga o le afifi... I faleoloa fugalaʻau lapoʻa, e masani ona faʻatauina se fugalaʻau "matua" i totonu o se ulo, e mafai ona tuʻuina mai iai le pepa, o se tusi, polosiua poʻo se pepa faʻasalalau. Ma le isi, o se tusi folau mafai ona tusia tutoʻatasi i le tulaga o se album, api, faʻamau ma faʻapipiʻi pe i so o se talafeagai auala.

Tusitusiga! E mafai ona e faia se tusitusiga tusitusiga, leo poʻo se faila ata i luga o lau komepiuta poʻo lau telefoni, pueina se faʻamanatu pe a manaʻomia e faʻasusuina pe toe toto le laau.

O tekinolosi gaosi e le faigata, o lea e mafai ai ona e teuteuina fagu ia oe lava ia matagofie ma susulu ma fesoasoani ile tausiga o le laʻau, ina ia o faʻamatalaga uma o loʻo latalata mai. A e tutoʻatasi tusia se ituaiga pepa, oe mafai ona faʻaalia le agavaʻa, ae aua neʻi galo e uiga i le faigofie.

Anotusi

Muamua lava, o se ata e mafai ona i ai i le tusifolau... E le gata i lea, o le igoa atoa o le laʻau e tatau ona faʻailoa i gagana taʻutaʻua ma faʻasaienisi. A maeʻa ona faʻailoa le aiga aiga. O le isi manatu o le tuputupu ae eria. Ona sosoʻo ai lea ma le tausiga o le laʻau. Lenei, o le fesoʻotaʻiga o le laʻau ma le malamalama, vai ma le eleele ua matauina, faʻapea foi ma le tele o taimi e faʻasusu ai ma toe totoina.

O le pepa faʻamaonia mafai ona faʻaopopoina i le faʻaupuga, toe gaosia, uiga faʻanatura, aso ma le nofoaga o le faʻatauina o le fugalaʻau, ma isi.

  1. Laʻau igoa: Orchid.
  2. Atunuʻu: O le vaomatua o Amerika i Saute.
  3. Tausiga:
    • Susulu. O le orchid alofa faʻasalalauina malamalama. Aua le faʻailoa le orchid ia faʻatonutonu le susulu o le la.
    • Vevela Faʻalagolago i le ituaiga o orchid, o le vevela pulega fesuisuiai. E i ai le vevela-alofa, feololo-vevela ma malulu-alofa orchids.
    • Faasusu. E lua ituaiga o orchids - susū le alofa ae leai. Peitai, o le orchid talia faʻamamago sili atu nai lo le sili atu susu. Afai e te faʻamamagoina le orchid, o lona laʻau o le a maanuminumi, ma afai e sili atu le susu, ona latou faʻamaluluina ma faʻaliu samasama. Faatasi ai ma le tele o susu, o aʻa o le a amata ona pala. A faʻasusu se orchid, e taua le faʻatumuina atoa o le eleele ile vai. Ina ia faia lenei mea, faʻatofu le ulo mo le 15-20 minute i totonu o se koneteina ma le vai i le vevela o le potu pe liligi tele i luga ma se le tuusao vaitafe.

Tofiga

E tatau ona amata se tusifolau mo le fale meaʻai uma mo le faʻaaogaina i fale ma faʻalapotopotoga eseese... I itu uma e lua, o le a ia fesoasoani e faʻalelei le tausiga o le laʻau, ma i soʻo se faʻalapotopotoga o le a ia fesoasoani foi i le faʻamaumauina o fugalaʻau, aemaise pe a fai o loʻo i luga o le paleni. O le lesitalaina e masani ona faia e se faʻapitoa i le pulega vaega poʻo se fomaʻi tagata faigaluega.

O fea e aumai ai?

I le tele o aiga, fausiaina hypermarkets, tele fugalaʻau fale fefaʻatauaiga ma greenhouse, le tuʻuina atu o se tusi folau faʻatasi ai ma le faʻatauina o se laʻau ua maeʻa faʻataʻitaʻia. Peitaʻi, aua le faʻamoemoe i ai i faleoloa o fugalaʻau, tamaʻi faleoloa, ma faleoloa o le auala. O faʻamatalaga puʻupuʻu o le a faʻailoa i luga o le afifiina, pe a iai. Ae o le igoa atoa o le a lava e tutoʻatasi saili ma tuʻufaʻatasia le talafeagai faʻamatalaga.

Faʻamatalaga punaoa

Afai o le pepa i le faleʻoloa e leʻi faʻaalia pea, ona faigofie lava ma faigofie lea ona fai se tusi folau mo oe laʻau.

Taua! I aoga faataʻitaʻi, o le galuega ua masani ai nei - o le faia o tusifolau mo laʻau o loʻo i le aʻoga aʻoga. Lenei ei ai se sili lelei aʻafiaga i tamaiti, latou aʻoaʻo tele e uiga i fugalaʻau o loʻo siʻomia ai i latou ma aʻoaʻo ia alofa i le natura.

Oe mafai ona ave mea mo le tusiaina o se tusi folau:

  • I le Initaneti. Lenei o le lalolagi atoa faʻamatalaga upega tafaʻilagi e te mautinoa o le a mauaina faʻamatalaga e uiga i soʻo se laʻau, e aofia ai le orchid.
  • Tusi ma tusi aʻoga. Afai e i ai ni au tusi i botani i lou fale poʻo le latalata faletusi, o lona uiga oe mautinoa o le a maua lau orchid iina, talu ai o se tasi o sili ona lauiloa laʻau lea tagata e saili e teuteuina o latou fale.
  • Faʻamatalaga e anaina e le faʻatau fesoasoani poʻo le teu fugalaʻau. I aso nei, o le tele o tagata faigaluega faleoloa fugalaʻau e tele pe itiiti ifo faʻamatalaga e uiga ia latou oloa ma lona tausiga e fautuaina tagata faʻatau. A faʻatau, oe mafai ona faʻafesoʻotaʻi se tagata faapena ma lipea mea mo nisi tusitusiga tusifolau.
  • A faʻatau se orchid mai se faleoloa i luga ole laiga, ia oe tatau ona tuʻuina uma faʻamatalaga i luga o le tutusa itulau i le "Faʻamatalaga" vaega, pe tuʻu le maeʻa tusi folau i le faʻasologa.

Ma, i le faʻaiuga, e taua le maitauina pe a faʻatauina soʻo se laʻau, tatou aveina se meaola ola i lo tatou fale e manaʻomia le faʻaeteete ma le vaʻai, ma fai le tiutetauave mo ia (e uiga pe mafai ona teu se orchid i le fale ma pe oona, faitau ii). Afai e te tausia faʻalelei le orchid ma i se taimi faʻatulagaina, ona o le a faʻafiafiaina oe mo se taimi umi ma lona matagofie ma tulaga ese manogi manaia.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Answering the critics. Israel Folau - S2E8 The Truth of It (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com