Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Fugalaʻau mo le losilosivale o malo - tupu begonia

Pin
Send
Share
Send

E ui i le anoanoaʻi o ituaiga eseese o ituaiga o laʻau o le ituaiga Begonia, ae e manatu le Royal e le mafaatusalia. Lona igoa lona lua o Rex begonia.

O lenei fugalaʻau o le e ona se laulu matagofie, mafiafia, susua, ma ona foliga foliga ma paolo. Tagata filifilia ma tagata totoina fugalaʻau faʻatauaina begonia tupu mo lona teuteuina aʻafiaga, ae le o le matagofie o fugalaʻau.

Lenei tusitusiga avatua uma faʻavae faʻamatalaga e uiga i tupu begonias.

Talaʻaga ma faʻamatalaga o le laʻau

I le 1956, na maua ai se fugalaʻau fou i le faʻatau tuʻi a Lonetona e faʻapaia mo orchids Asia - le Royal Begonia. Ma le tolu tausaga mulimuli ane, na fafagaina e le aufaifaatoaga le tele o isi vaega o le laau. Talu mai lena taimi, galue malosi ua amataina i le fausiaina o sili ona lata mai hybrid ituaiga.

I se tulaga lautele, Asia ituaiga na faʻaaogaina mo kolosi. I le faiga o le faʻatupuina, o le tele o ituaiga o fugalaʻau na fafagaina, eseese i foliga ma lanu o laulaʻau. Ae mo inflorescences, e laʻititi ma e leai ni uiga teuteu. Royal begonia ua manatu o se tumau perennial, ma le mafiafia tolotolo rhizome.

O lau o foliga eseese i luga o 'au tipi umi e fai ai le togavao e oʻo i le 50 cm le maualuga. I luga atu, o laulaʻau e veloveta, e le tutusa, ma eseʻese mamanu.

Se ata

Siaki le ata pe faʻafefea ona fuga mai le begonia:





Masani eseese

O le iʻuga o le tele o tausaga o filifiliga ma le kolosiina o ituaiga uma o vasega o laʻau, o se faʻaiuga, o se tele numera o hybrids na maua. O ituaiga taatele o tupu begonia e:

  • Togavao Aferika.
  • Matagofie.
  • Fangiti Uliuli.
  • Manuia le Kirisimasi.
  • Koluse Uamea
  • Mikado.
  • Vesuvius.
  • Temoni.
  • Madame Pontpadour.

Na matou tusia e uiga i isi ituaiga o laʻau mananaia, e faʻafiafiaina i taimi uma i ona lau e le masani ai ma ona fugalaʻau matagofie, i isi tusitusiga. Faitau e uiga i nei ituaiga begonias: Tiger, Naked, Smaragdovaya, Bolivian, Maple-leaved, Diadem, Sizolistny, Metallic, Collar ma Griffin.

Nofoaga ma moli

O ituaiga o laʻau teuteuina lauusiusi o loʻo i ai se mauoa, susulu laulaau lanu e manaʻomia ai se malamalama malosi. Faatasi ai ma le le lava o moli, o laulaʻau e paʻeʻe ma mago. Ae o le susulu saʻo o le la e afaina ai foi tupu begonias.

I le tau mafanafana, e sili atu le faʻapaʻiaina o le la, ma tuʻu le laʻau i faʻamalama i le itu i sasaʻe ma sisifo. I le tautoulu, o le fugalaʻau i totonu e tatau ona toe faʻatulaga i le itu i saute.

O le nofoaga sili ona mafanafana o se vaega paolo... E le tatau ona tuʻi le moli ile laau mai le tasi itu. I lenei tulaga, o le pale o le begonia o le a tasi le itu, lilifa agai i le faʻamalama. E maitauina lenei mea pe a oʻo i le ao ma le tupu aʻe o le fugalaʻau. Manatua e liliu le ulo i vaiaso uma.

Eleele fautuaina

Eleele mo begonia tupu e tatau ona tatalaina, malu, mauoa i minerale, ma le le faaituʻau pH. O sea tuʻufaʻatasiga e faia e le palu o le vaitafe oneone, peat, lau laupepa, 'ele. E mafai foi ona iai i le eleele le paina paina, e faʻamamaina ma faʻamalulu le eleele. Fanua mai moega poʻo mama mama e le talafeagai. O le filifiliga pito sili ona lelei o le faʻatau lea o eleele ua uma ona saunia. Aʻo leʻi totoina, soʻo se eleele e manaʻomia le faʻamafanafanaina ma faʻasusu laʻititi ile vai mafanafana tumau.

Totoina ma toefaʻafouina

O tausaga uma o fugalaʻau i totonu e manaʻomia se taotoga. E faia lea ile amataga ole tautotogo. Mo lenei, o se fugalaʻau filifilia i le lautele lapoʻa nai lo le muamua, ae le loloto, ina ia leai se stagnation o suavai.

Ole lapoa ole ulo e 9-10 cm le lautele. E tatau ona mautinoa o aʻa o le laʻau e 2-4 cm mai le palapala luga... Faʻatasi i le 4 tausaga, begonia manaʻomia le toefaʻafouina. E mafua lenei mea ona o le fugalaʻau ua leiloa ona foliga, o le togavao na malepe, o laulaʻau ma inflorescences faʻaititia le tele.

I le nofoaga o le tuai tipiina, o se fou e totoina, i se muamua saunia eleele. Vaʻai totoʻa i le i ai o alavai i totonu o le ulo. O se eseʻese fatuga o le a pe afai e te totoina le tele o ituaiga o tupu begonias i le tasi fugalaʻau.

Tausia masani

I le natura, tupu begonia tupu i le teropika, lea e susū ma vevela. O le laʻau e le manaʻomia, ae e aoga le uai atu i nisi o le nuances o tausiga:

  1. O le mafanafana o le vevela pulega e manatu o le +20 i le + 24 ° C, i le taimi malulu e le maualalo ifo nai lo + 16 ° С. E masani ona fesuiaʻi le ea, ae aua le tuʻuina le fugalaʻau i se ata faataitai. O le suiga o le tau e mafai ona aʻafia ai lona tulaga.
  2. E fiafia Begonia i potu malulu i le ea susū. O le sulu i totonu e afua mai i le 50-70%. O laulaʻau tetele o le fugalaʻau o loʻo i ai se taua vaʻaia vaega, ae o le aʻa faiga e le mafai ona totogi mo le leiloa susu. I le taumalulu, aua le tuua le laau i luga o le windowsill. O aʻa e le lelei mai le faʻamalama malulu, latou te le lava le mauaina o meaʻai. Ma o laulaʻau, i se isi itu, e mago mai le vaalele o le vai vevela e sau mai maa.
  3. Vai tele le tupu begonia, 1-2 taimi i le vaiaso. I le tau vevela, e sili atu le faʻasusu i aso uma. Ae ia e mautinoa ia mautinoa e le tuʻu le vai i totonu o le ulo, a leai e ono pala le aʻa. O nisi taimi latou te taumafai e faʻatau mo le susū ma le tele o faʻasusu, e le mafai ona fai. Faʻaaoga na o le vai malulu, sili ona faʻasusu, ma le faʻaopopoina o le sua o le tipolo. Aua le faʻatagaina le susu susu i laulaʻau. I le taumalulu, o le faʻasusu e laʻititi.
  4. Royal begonia e tatau ona fafagaina i le taumafanafana ma le tautotogo. O le faʻataʻitaʻiga e faʻatino taʻitasi ile vaiaso, sili ile faʻatauina o minerale, e iai tutusa tutusa K, Ca, R.

    I le taumalulu, e te le tau fafagaina, o le laau ua malolo.

  5. Ae le i amataina le ola olaola vaega, latalata ia Fepuari-Mati, o pine a le begonias e maʻi, o laʻau fou e faʻasino i le rhizome. E faia lenei mea ina ia mafai ai ona fausia se foliga matagofie pale, faʻaosofia ai tama tatupu e atiaʻe.

Faʻamaʻi masani

Royal begonia, pei o isi fale teufale, e afaina i faʻamaʻi. O le mafuaʻaga autu mo lenei o le solia o le saʻo microclimate totonu. Ese eseʻesega mai faʻailoga e mafai ona taitai atu ai i le atinaʻeina o ia faʻamaʻi:

  • Powewy pulupulu. Fungal faʻamaʻi o fugalaʻau i totonu o le fale, e mafua ai ona paʻepaʻe fuga mai i luga o lau o laulaʻau. A salalau le fungus, e aliali mai ni lanu samasama i se foliga lapotopoto. E mafai ona vaʻaia i latou i le lumen poʻo tua o lau. Powdery agamalu atiina ae i tulaga o maualuga maualuga sūsū ma le leai o se ea. Tau i lenei maʻi i le sausauina i le fungicide poʻo le teio.
  • Palapala o le aʻa. O lenei faʻamaʻi e tupu ona o le tele o le susu i le palapala ma le maualalo o le vevela i totonu o le potu. O aʻa o le laʻau e muamua faʻaleagaina. O lenei faʻamaʻi e sosolo foʻi i laulaʻau, latou e mimilo, ma o latou au faʻasolosolo maua ai le pala. E mafai ona e sefeina le begonia mai se faʻafitauli i le aveʻesea o mea ua faʻaleagaina ma togafitia i se vailaʻau oona.

Faʻatasi ai ma le le talafeagai tausiga, tupu begonia masani ona mafatia:

  • O le sesega, malamalama lanu o lau o se sili atu o le susulu o le la.
  • Manifinifi, umi ona lau - o le le lava o moli mo le laau.
  • Faʻamago pito o lau - leai se susu.

Ina ia aua neʻi tupu lenei mea, ia masani ona e faia ni puipuiga: faʻamamaina le palapala, faʻasūsū tatau i taimi e tatau ai le faʻasūsūina, faʻasusuina o le ea, faʻamalamalamaga sili ona lelei, faʻavaivai mafanafana ma le vevela.

Faʻatagaina

Ulufale iniseti ulufale atu i le fale ma palapala, fugalaʻau, fufuluina fualaʻau, fualaʻau.

  • Aphid. E 'ai i luga o laʻau suavai, lea e tau atu i le fesuiaʻiga o laulaʻau. O lenei faʻamaʻi o loʻo tau ma le fesoasoani o le faʻagao o le celandine infusion, aniani.
  • Apogaleveleve mite. Maua i le pito i lalo o le laupepa. Faʻapea foi ona fiafia tamaʻi laʻau. O le vaʻaia o se tick e faʻamaonia mai i le paʻu, o laʻau paʻu'ū ese. O le spider pest e fiafia tele i se nofoaga malogo i totonu. Mo faʻafanoga, faʻaaoga se fasimoli.
  • Lafo. Faʻalaʻau faʻalaʻitiiti lele Faʻailoga o lo latou iai i luga o begonias: pogisa enaena ila luga o laulaʻau e tufatufaina faataamilo i pito poʻo le ogatotonu. Mulimuli ane, liliu samasama le lau ma mate ese. I lenei tulaga, e tatau ai le faʻanatinatiina o togafitiga o begonia ma se tali iniseti.

I le avea ai o se lapataʻiga faasaga i iniseti leaga, e taua le solo ese o le begonia lau mai le efuefu ma palapala i se ie mago. Asiasi le laʻau ia tusa ma le 2 taimi ile masina.

A faʻaleagaina le fugalaʻau, e togafitia ma vailaʻau iniseti. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le vailaʻau "Aktara", faʻavaivaia 1 g i le lita o sua.

Fanafanau

O le faʻavae faʻavae o le faʻatupuina begonia - fatu, tipi poʻo aʻa vaevaega:

  • O fatu e lulu i le faaiuga o le taumalulu i totonu o se koneteina ma alavai. Potu ma fatu i le lumanaʻi e tatau ona teuina i totonu o le greenhouse tulaga. A maeʻa le 2-3 vaiaso, ona aliali mai lea o le mua. O laulaʻau muamua o le a lanumeamata, i le aluga o taimi o le a latou mauaina se lanu e tutusa ma le ituaiga.
  • Metotia fualaʻau. E taua mo le toe gaosia o pepe e ave se matua maloloina, malosi. E mafai ona e tago i le au, laulaʻau, se vaega o se laulaʻau. O laulaau laulaʻau e mafai ona tuʻuina i totonu o le vai, pe tuʻu i totonu o le eleele susū seʻia aliaʻi aʻa. O le gaioiga e sili ona vave pe a faʻaaogaina le tuputupu ae stimulants. Sauniuniga pei o "Kornevin", "Zircon". E taua foʻi le fausia o se greenhouse aafiaga mo laʻau.
  • O le vaevaeina o le rhizome o loʻo faʻatinoina i le vaitaimi o le totoina poʻo le tipiina o le laʻau. O le vaega o le aʻa ua totoina i totonu o se eleele faʻafefiloi muamua. Tuʻu i totonu o se potu ma le vevela o le 20-24 ° C. A maeʻa ni vaiaso, ona fofoa lea o tamaʻi taʻe.

E talitonu o le begonia tupu e aumaia le fealofani i le aiga. O le nofoaga sili mo ia o le potu malolo. E eseese malosiaga e potopoto ii, ma le taunuʻu mai o malo. O le laʻau e mafai ona faʻamamaina uma le faʻamaoni ma toe fausia se lelei siosiomaga.

Vitio fesoʻotaʻi

E mafai foi ona e aʻoaʻoina le tupu tupu i lenei vitio:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: FAGUFAGUMANA With Lyrics Danse Traditionnelle de WALLIS ISLAND (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com