Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O mea uma e uiga i le faʻafofoaina o le "pike tail" ma le teu fugalaʻau talafeagai

Pin
Send
Share
Send

Sansevieria o le taʻimua i totonu o laʻau tototo mo lona maaʻa. E oʻo lava i le tagata e amataina i le teu fugalaʻau e mafai ona tupu ai lenei sua, o se teuteuga matagofie mo soʻo se mea i totonu. I se faʻaopopoga, sansevieria ei ai le tele o aoga meatotino: e disinfects le ea, mitiia nitrogen oxide ma formaldehyde, ma maua okesene. O le mea lea, tele growers i la latou aoina maua se kopi o lenei laʻau. Faʻafefea ona uluola ma e tupu vave?

E i ai isi igoa mo lenei succulent i totonu o tagata: "pike tail", "mother-in-law's tongue", "gata o le gata", etc.

O le a le taimi o le tausaga e sili ai le faʻalauteleina o se fugalaʻau?

Sansevieria, pei o le toeititi lava o isi laʻau, fiafia i le tautotogo (mai ia Aperila ia Me) ina ia mafai ona maua "fanau", tusa lava pe faʻafefea ona fai e fai. A faʻapea e faʻalauteleina e fatu, ona avea ai lea o le vevela lelei mo totō o le 20C. O le isi tulaga taua mo germination fatu o se mafanafana la tautotogo. I lalo o ia tulaga, o le aʻa o laʻau talavou o le a tupu faʻavave foi i le taimi o lau lau. O le tautotogo o le toe gaosiga e faia e ala i le vaevaeina o le rhizome o le "pike tail".

Ae e tatau ona manatuaina afai i le tautotogo ia fatu e luluina i le eleele, ona tatau lea ona aoina pe a maeʻa fuga, ma o lenei, o se tulafono, o le iʻuga o le taumafanafana.

I le vaitau o le taumalulu, o metabolic faagasologa uma i soʻo se laʻau, e aofia ai le sansevieria, faʻasolosolo lemu. E le gata i lea, "o le laulaufaiva a le tina-i-tulafono" o se ese vevela-alofa tele laʻau. E matua le manaʻomia le faia o ni togafiti ma le fugalaʻau i le taumalulu.

Filifiliga fanua ma sauniuniga

Mo le totoina o le "pike tail", oe mafai ona faʻaaogaina le eleele faʻatau i se faleoloa faʻapitoa. Ae e mafai foi ona e saunia le mea manaʻomia tuʻufaʻatasia i ou oe lava lima: faʻapasaina ma lau lauʻeleʻele, oneone i le fua faʻatatau o le 4: 2: 1. E mafai ona e faʻaopopoina ni faʻalaʻila toto, pei o peat, i le tuʻufaʻatasiga.

Mo auiliiliga i mea e tatau ona avea ma eleele mo sansevieria, faitau la matou tala.

Filifiliga ulo

Meafaitino

O le mea e manaʻomia e tatau ona fai ai le ulo sansevieria o le kelei. O lenei mea o le hygroscopic, o lona uiga, e mafai ai e le ea ona pasi lelei i aʻa ma mitiia sili atu suavai, o se faʻaopopo alavai. I se faʻaopopoga, o le omea e malosi (o le a le faigata mo ia ona faʻatumauina le mamafa o aʻa mamana o le "pike siʻusiʻu") ma mamafa (lenei o le a maua ai faʻaopoopo teteʻe atu i le maualuga laau).

O le koneteina tatau ona i ai ma pu i le pito i lalo e sasaa tele vai, ma o le pito i lalo o se vaega alavai, lea e mafai ona faʻaaoga e faʻalautele ai le kelei, piliki malepe, maamaʻa, fasi foam.

O le tele

E manaʻo Sansevieria i tamaʻi ulo, talu ai i se tulaga vaʻai e sili ai le naunau o le laau e faʻamatuʻu fugalaʻau. I se faʻaopopoga, o aʻa o lenei laʻau toto ola i le lautele, o lea e le leaga pe a papaʻu le ulo, ae lautele. Pau lava le tuutuuga o le koneteina lea o le "laulaufaiva a le tina-o-le-tama" e tatau ona totoina e tatau ona i ai puipui mafiafia, talu ai o se aʻa malosi aʻa e mafai ona faʻatamaʻia latou.

Faʻafefea ona aʻa le sansevier e aunoa ma ni aa i le fale?

Fatu

O lenei metotia e le taʻutaʻua lauiloa: sansevieria fuga seasea, na o na tulaga pe a fai o le tulaga o le taofia atoatoa faʻamalieina ai. I se faʻaopopoga, o se tagata matua totoina mai tupu tupu mai e tatau ona faʻatali mo se taimi umi, pe a ma le 5 tausaga. A uma ona fuga fugalaʻau "pike tail", ona nonoa ai lea o fatu e matua ai fatu. Seia oʻo i le taimi o le luluina, e fautuaina le teuina o fatu e aunoa ma le aveʻesea mai le fua. ma tuʻuina ia i latou se avanoa faʻaopoopo e matutua lelei ai.

Laʻasaga i lea laasaga faatonuga tulaʻi:

  1. Saunia mea uma e te manaʻomia: fata, faʻasusu, palapala, fatu, tioata poʻo afifi palasitika.
  2. Faatumu le lalo o le koneteina i alavai, ona o se vaega o le eleele.
  3. E tatau ona faʻasūsū lelei le palapala.
  4. O fatu e salalau luga o le eleele, ma latou sausau i luga ma se manifinifi vaega o substrate ina ia fatu e 5 mm tanu.
  5. O le ulo e ufiufi i le ipu malamalama poʻo le palasitika, tuʻu i totonu o se mafanafana, susulu nofoaga, ae leai se susulu o le la. O le muamua oso mai o le a aliali mai i le 2 vaiaso.
  6. A maeʻa le 1 masina, ona feemo lea o tamaʻi laʻau, totoina 1 - 2 laʻau i totonu o ulo.

Pepa

O lenei metotia e le aunoa foi ma se mea sese: e umi se taimi, ma o le tipiina o le a avea ma tagata matua totoina pe a maeʻa 2-3 tausaga.

  1. Mo tipi, e tatau ona tipiina se atoa maloloina lau i ni vaega (pe a ma le 6 cm), o le pito i lalo o vaega taʻitasi e mafai ona togafitia ma le tuputupu ae stimulator.
  2. Tuʻu sina taimi (2 - 3 aso) mo petioles e faʻamamago ina ia aloese ai mai le pala pe a faʻatofuina i le eleele.
  3. O le vaega pito i lalo o le vaega (e manaʻomia le amanaʻia o le itu o le gaioi o sua) ua faʻatofuina i le oneone susu i le lona tolu, faʻainu lelei, ona ufiufi ai lea ma se fagu poʻo se ata.
  4. A maeʻa le aʻa, pe a maeʻa le 1.5 - 2 masina, ona tipi loa lea o tipi i se nofoaga tumau.

Taua! O uiga o le laʻau (lanu, felanulanuaʻiga) e le faʻasaoina peʻa faʻatupuina e fatu ma laulaʻau - o laʻau lumanaʻi o le a lanumeamata. E mafai ona faʻasaoina uma lava uiga peʻa faʻasalalauina le sansevieria e ala i le vaevaeina o le rhizome.

Matou te fautua atu e matamata i se vitio pe faʻafefea ona faʻalautele faʻalelei le sansevieria ma se laulaau:

Faʻafefea ona toto faʻalelei se pike tail i le vaevaeina?

O se auala vave e maua ai laʻau talavou o le auala o le toe gaosia e ala i le vaevaeina o le rhizome (lua pe sili atu atoa-laʻau fualaʻau e maua vave). I se faʻaopopoga, o lenei metotia mafai ai ona faʻasaoina uma uiga o le laʻau: lanu, variegation, valivali.

Laʻasaga i lea laasaga faatonuga tulaʻi:

  1. Saunia mea uma e te manaʻomia: 2 ulo, alavai, palapala, spatula, laʻau, faʻainu kalone.
  2. Liligi se vaega o alavai i totonu o ulo, ona sosoo ai lea ma se vaega o le eleele.
  3. O le laʻau toto tele e aveʻese ma le faʻaeteete mai le ipu tuai, o toega o le substrate e aveʻesea mai aʻa.
  4. Tipi ma le faʻaeteete le aʻa i le 2 (pe sili atu) vaega ma se maai, mama naifi.
  5. Fofo ia vaega ma olopalaina carbon faʻatagaina, faʻataga i latou e faʻamamago teisi.
  6. O vaega o le sansevieria e totoina i ni fagu fou i le auala masani: o laʻau ma aʻa e tuʻuina i totonu o ulo, e faʻatumuina le gaogao i le palapala, o le pito i luga o le eleele ua nutimomoia.

E tatau ona vaevaeina le laʻau i se auala e tofu ai vaega ma se mea olaola.

Faʻafefea ona toe gaosia i le fanua tatala?

E talia e le lautele o le "laulaufaiva a le tina o le tulafono" o se mea teu fale. Peitai, e faigofie ona teteʻa i fafo. O le taimi lava e mou atu ai le taufaamataʻu o le aisa o le tautotogo, ua totoina le sansevieria i totonu o se moega fugalaau. O le totoina i le eleele matala e i ai sona aoga aoga i luga o le laʻau: e ola lelei, fuga i le taimi atoa o le taumafanafana vaitau, o ona foliga vaʻaia e alualu i luma, o laulaʻau avea suamalie, gafatia, susulu.

Ae mo tuutuuga manaʻomia mo se suamalie, o le "pike laulaufaiva" faʻapalepale faʻatapulaʻaina paolo malu ma susulu o le la, ae aunoa ma le susulu saʻo o la i luga o laulaʻau. E faʻatagaina lelei le vevela + 25C- + 30C. Talu ai o le laʻau e matutu-tetee, o le faʻasusu e faia a o le eleele mago.

Tuua le taimi muamua ina ua tu laueleele

  • Afai o le faʻalauteleina na faia e fatu. A maeʻa ona lulu i totonu o le greenhouse, e tatau ona faʻatumauina le susū pea, o le faʻasusu e faʻatoa faia i totonu o le paleta. O le vevela fautuaina o mea o loʻo i le + 20C- + 23C. O le nofoaga e tatau ona malamalama, ae le o le susulu saʻo o le la.
  • Afai o le toe gafa na faʻataunuʻuina e se lau. E tatau ona aveʻese le ulo mo le 5 minute i aso uma e 'alo ai mai le pala. O le vevela fautuaina mo le tausiga o le + 21C. Vaʻaia ma le faʻaeteete, aua le lolovaia.
  • Afai na faʻatinoina le toe gaosia e ala i le vaevaeina o le rhizome.

O le laʻau e faʻasolosolo faʻasusu i le mafanafana, faʻamautu vai (seʻi oʻo i le taimi o le atoa rooting), ona leai ai se faʻasusu e faia mo le masina a sau. O le "laulaufaiva a le tina o le tulafono" ua tuu i se nofoaga susulu, ae aunoa ma le susulu o le la. Sansevieria le tatau ona fafagaina mo le isi 30 aso.

Ae a pe a le mauaʻa?

Sansevieria e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa, e faigata, o le mea lea, toeititi lava a aunoa ma le tele o faigata e mafai ona maua "fanau". O le mafuaʻaga autu e le aʻa ai le laʻau o le faʻasusu tele, o se faʻaiuga e ono pala le pito o le tipi pe a uma ona toto. O le auala i fafo e faigofie:

  1. ua aveese le petiole mai le eleele;
  2. ua motusia le pito pala;
  3. mago i le ea tatala, ma toe mauaa.

O au e mafai ona mago ma mate. E foliga mai, ile taimi ole vaevaega, sa matua manuʻa le aʻa. I lenei tulaga, o le oti mafuaʻaga e aveʻesea. O le laʻau atoa e tatau ona mataʻituina i taimi uma. O le isi totoina o sansevieria atonu e manaʻomia.

"Pike tail" o se elemene pupula o teuteu, o se "faʻamalolo" lelei o se tagata ma le ea. O le manaʻo ia i ai lenei laʻau i lou fale e malamalama. A maeʻa ni nai laʻasaga faigofie, e mafai ona e mauaina le sili atu ma le tasi kopi o lenei vavega fugalaʻau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: К полету готовы! (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com