Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Linderhof - o le maota fiafia o le "tupu faʻiry" o Bavaria

Pin
Send
Share
Send

Linderhof Castle o se tasi o tolu lauiloa Siamani olo o loʻo tu i atumauga matagofie o Bavaria. O le pito laʻititi lea ma le "fale" nofo o King Louis II, o le autu taua o le Grotto o Venus ma le Igilisi togalaau.

Faʻamatalaga lautele

Linderhof Castle o loʻo tu i Upper Bavaria (Siamani), ma o se tasi o le tele o nofo ai King Louis II. O le tosina atu o loʻo tu 30 km mai Garmisch-Partenkirchen ma 8 km mai le tamaʻi nuʻu o Oberammergau.

O le nofoaga o le maota e sili ona talafeagai mo turisi: o lauiloa olo o Neuschwanstein ma Hohenschwanagau o loʻo tu 20 km mai iinei.

Linderhof Castle i Siamani e taʻutaʻua e le gata mo ona matagofie totonu, ae faʻapena foʻi mo lona togalaau tele o loʻo tu i atumauga. O Louis lava na masani ona taʻua o le "Nofoaga o le Swan Prince", ma o tagata o le aiga tupu na faaigoaina ia "Le Malumalu o le La". O le faʻailoga o le Linderhof Castle i Bavaria o le peacock, o ona faʻatagata e mafai ona maua i le tele o potu.

Tala puʻupuʻu

Maximilian o Bavaria (tama o Louis II) sa fiafia tele e faimalaga, ma, i se tasi taimi na asiasi atu ai i Upper Bavaria, na ia vaaia ai se tamai fale moe i mauga. Talu ai ona sa fiafia tele le tupu i tulimanu, na ia faatauina lenei tamai fale ma le eria lata ane.

Toeititi 15 tausaga mulimuli ane, na filifili ai le atalii o Maximilian, Louis II, e fausia se maota mo ia lava i Siamani i foliga o Versailles (o le tupu na tusia ata o lumanaʻi totonu). O le nofoaga mo le lumanaʻi nofo sa sili ona matagofie: mauga, togavao paina ma le tele o vaituloto vaituloto latalata ane.

Peitai, i le amataga laasaga o le fausiaina, na manino ai sa na o le lava lava le lava avanoa mo sea maoae manatu. O lona iʻuga, na faʻaauauina le fausiaina o Versailles i Herrenchiemsee (Siamani). Ma i luga o Bavaria, na filifili ai e fausia se tamai maota tuufua, lea e mafai ona o mai ai le tupu ma lona aiga.

O le maota o le tupu i Bavaria na fausiaina mo le sili atu 15 tausaga. O ituaiga laupapa i totonu o le atunuu na faaaoga e teuteu ai totonu totonu ma fai ai meaafale, o puipui ma faʻalo o le maota o loʻo fausia atoa foi i laupapa ma faʻapipiʻiina.

Tusiata fale ma teuteuga i totonu

O le Linderhof Castle i Siamani na fausia i se faiga masani a le Bavarian neo-rococo, ma e foliga mai e laʻititi lava i le talaʻaga o Neuschwanstein ma Hohenschwanagau. O le faʻatosina aofia ai na o lua fola ma 5 potu, na fausia faapitoa mo Louis II. E leai se potu malolo poʻo se suʻesuʻega e maua ai e le tupu ni malo.

Talu ai o Linderhof Castle i Bavaria na faʻapitoa lava mo le tupu ma lona aiga, e le tele ni fale faʻafiafia ma potu moe iinei:

  1. Potumoe o le "Tupu o le Po". Ole potu pito tele lea ile fale, na ole Louis II lava e iai le aia e ulufale ai. O puipui e teuteuina i atavali i tioata gaugala ma frescoes, ma i le ogatotonu o potu o loʻo iai se moega fa-lapoʻa e fa mita ma lona pupuni veloveta ma vae gilded. E manaia lava o lenei totonu na faia e se tusiata ata.
  2. O le Hall of Mirrors o se tamai potu i le itu i sasaʻe o le maota, lea, peitaʻi, foliga le itiiti ifo nai lo o se potumoe, talu ai faʻata tautau i luga o le puipui ma luga o le faʻalo. Latou te atagia mai le selau o moligaʻo ma auro bas-mapusaga, fausiaina se le mafaamatalaina siosiomaga o mea lilo ma ofoofogia.
  3. O le Tapestry Hall na faʻaaogaina o se falemataaga o loʻo iai se faʻaputuga tele o tapesitino ma meaafale na aumai e Louis mai atunuʻu eseʻese.
  4. O le potu faʻatalitali o le suʻesuʻega a le tupu, lea sa nofo ai i le laulau tele a le malachite (o se meaalofa mai le tupu o Lusia), sa auai i mataupu a le malo.
  5. O le potu 'ai o le sili ona faʻaonaponei potu i le maota. O lona faʻatauaina autu o le laulau, lea e pei o se lifi: sa tautua i le potu i lalo, ona siʻi aʻe lea i luga. Sa matua fiafia lava Louis II i lenei faatulagaga: o ia o se tagata le masani ai, ma e sili ia te ia le 'ai na o ia. Na taua e le aufaigaluega e masani lava ona talosaga le tupu e tuʻu le laulau mo le toʻa fa, aua e 'aʻai ma uo faʻalemafaufau, o i latou ia o Marie de Pompadour.

Na matua mitamita le tupu na sau mai le gafa o Bourbon, o lea i potu uma e mafai ona e vaʻaia ai le tele o ofu o lenei aiga ma lili (o latou faʻatusa). Ae leai ni ata o swans (o se faʻailoga o Lui ia lava) i le maota o Bavaria, talu ai na talitonu le tupu o le isi nofoaga, le maota o le White Swan, e tatau ona "taʻu" e uiga i lona silisili ese ma lona mana.

Linderhof Gardens

Talu mai le amataga na manao Louis e fausia le Linderhof Palace i Bavaria i foliga o Versailles, na tele le taulai atu i togalaau ma mea uma i le lotoa o le maota. I luga o se vaega o le 50 hectares, o sili lelei togalaau i Farani, Egelani ma Siamani na totoina fugalaʻau ma fausiaina se matagofie Peretania togalaau.

Savalivali i totonu o le paka, oe mafai ona vaʻaia pe tusa o le 20 punavai, 35 faʻatagata ma le tele o vaʻa masani. I se faʻaopopoga, luga o le teritori o togalaʻau mafai ona e mauaina:

  1. Fale Moroccan. O se tamai ae aulelei tele fale i le ogatotonu o le togalaau. I totonu e mafai ona e mauaina le tele o kapeti i sasaʻe ma ituaiga seasea o ie.
  2. Faleoo o Hunding. Se fale tulimanu fausiaina o se backdrop mo se tasi o le tala faamusika. O potu o loʻo i ai ni pakete, o ni manulele e utu iʻi, ma aupega.
  3. O le fale tulimanu. O le fale lava ia, ina ua vaʻai i ai, na filifili ai Maximilian o Bavaria e faʻatau ia fanua.
  4. Faapaologa Moorish. O se tamai fale i le itu i sisifo o le togalaau, fausia i se sitaili sitaili (amataga seneturi 19). I totonu o loʻo iai puipui maamora, atavali o faʻamau auro ma le nofoalii tele o le pea, lea na aumai i Siamani i le faʻaiuga o le 19 seneturi.

E pei o lona tama, e fiafia tele Louis i le pese pese ma faʻaaloalo i galuega a Richard Wagner (o ia o se tagata asiasi masani i Bavaria), e faʻalogo i galuega na faʻatutuina ai le Grotto o Venus - o le faʻailoga ma le faʻatosinaina tele o le maota o Linderhof. O mea faʻafiafia i totonu o lenei tamaʻi potu i lalo o le eleele sa matua ofoofogia lava, ma sa fiafia le tupu e faʻaalu lona taimi avanoa ii.

O se mea mataʻina le mea na i ai i lenei grotto mo le taimi muamua i Siamani na faʻaaogaina na masini na o loʻo faʻaaogaina nei i tala faʻafiafiaga: moli-suia moli, mea faʻalogologo ma masini asu.

I le ogatotonu vaega o le grotto o loʻo i ai se vaipuna ma se tamai vaituloto. O nei seti e lua na sili ona talafeagai mo le gaosiaina o Tannhäuser, lea na fiafia tele i ai Louis.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻafefea ona sau mai Munich

Linderhof Castle ma Munich ua vavaeʻese e 96 km. Ae paga lea, e le mafai ona e alu saʻo i lou taunuʻuga. E 3 filifiliga:

  1. Oe manaʻomia le tiʻetiʻe i le nofoaafi R-Bahn i Munich Central Station ma oʻo atu i le nuʻu o Bavaria o Oberammergau (ticket ticket - mai le 22 i le 35 euro, taimi o femalagaaiga - naʻo le sili atu ma le itula). Toleni tamoe 3-4 taimi i le aso. A maeʻa lena, e tatau ona e sui i se pasi o le a ave saʻo ai oe i le tosinaga (tau - 10 Euro). Ole aofaʻi ole taimi malaga e 2.5 itula.
  2. E mafai foi ona e alu i le mea e tosina i ai ma se fesiitaiga i le taulaga Siamani o Murnau. Oe manaʻomia le alu i le nofoaafi i Murnau i Munich Central Station (tau - 19 i le 25 euro, taimi malaga - 55 minute). A maeʻa lena e tatau ona e sui i se nofoaafi alu i le nuʻu o Oberammergau (tau - mai le 10 i le 15 euro, taimi faʻaalu - 25 minute). O le toega o le auala (10 km) mafai ona faia a le o le taxi (tusa ma le 20 euro) poʻo pasi (10 euro). O le aofaʻi o taimi malaga e 2 itula. O nofoaafi e tamoʻe i itula 2-4 uma.
  3. Oe manaʻomia le pasi Flixbus pasi i le nofoaga autu pasi i Munich (tamoʻe 4 taimi i le aso). Alu ese ile nofoaga o Garmisch-Partenkirchen (taimi malaga - 1 itula 20 minute). O le toega o le auala (tusa o le 30 km) e tatau ona faia e le taxi. O le tau o le pasi e 4-8 euro. O le tau mo le tietie taxi o le 60-65 euro. O le aofaʻi o taimi malaga e 2 itula.

O le mea lea, o le taliina o le fesili pe faʻafefea ona e alu i le Linderhof Castle mai Munich, e mafai ona matou faʻapea ma le faʻanoanoa: e mafai ona e oʻo vave ma faʻamafanafanaina naʻo taxi - o isi filifiliga e taugofie, ae e tatau ona faia se suiga e tasi.

E mafai ona faʻatau tiketi nofoaafi a le o le pepa tiketi o nofoaafi nofoaga, poʻo i masini faʻapitoa o loʻo i le nofoaafi nofoaga i Siamani. I le auala, o le faʻatauina o tiketi mai vending machine e sili atu ona aoga - oe mafai ona sefe le 2 euro.

Flixbus pasi pasi mafai ona faʻatau i luga o le 'upega tafaʻilagi aloaia: www.flixbus.de. Lenei e mafai foi ona e mulimuli i faʻalauiloa fou (e masani ona faia) ma tala a kamupani.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻamatalaga aoga

  • Tuatusi: Linderhof 12, 82488 Ettal, Bavaria, Siamani.
  • Itula faigaluega: 9.00 - 18.00 (mai ia Aperila ia Setema), 10.00 - 16.00 (Oketopa-Mati)
  • Totogi ulufale (EUR):
Uiga umaFale talimaloMaotaLe paka
Tagata matutua8.5027.505
Tagata litaea, tamaiti aʻoga7.5016.504

O le ulufale e leai se totogi e oʻo atu i le 18 tausaga le matua.

O le tau o se pepa lautele (Linderhof + Neuschwanstein + Hohenschwanagau 'olo) o le 24 euro. O lenei tiketi e aoga mo le 5 masina pe a maeʻa le faʻatau ma e mafai ona faʻatau i soʻo se tasi o fale i luga atu i Siamani poʻo luga ole laiga.

'Upega tafaʻilagi aloaʻia: www.schlosslinderhof.de

Fautuaga Aoga

  1. Ua maeʻa ona aofia le maimoaga i le tau o le ticket. Ae paga lea, e le mafai ona e vaʻai i le maota e aunoa ma se taʻiala, talu ai e toʻatele tagata e fia vaʻai i le fale o Lui. Ae o le paka e mafai ona asia faʻatasi. Faʻamolemole ia matau o le taʻiala taʻiala e naʻo le Igilisi ma Siamani.
  2. Faʻaalu se aso atoa e asiasi ai i maota o Linderhof, Neuschwanstein ma Hohenschwanagau - e mautinoa e te le faʻanoanoa.
  3. A faʻafiafiaina oe ile matagofie o le maota o le Linderhof, e mafai ona e moe i le po - naʻo nai kilomita le mamao o loʻo iai le faletalimalo e tutusa igoa (Schloßhotel Linderhof 3 *).
  4. Faʻamolemole ia manatua o ata e le mafai ona puʻeina i le Linderhof Castle (o le tutusa tutusa i Neuschwanstein ma Hohenschwanagau maota).

Linderhof Castle i Bavaria (Siamani) o le sili laʻititi, ae o le sili muamua ma muamua nofo o Louis II.

Savalivali i le Linderhof Castle:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Driving Through Oberammergau, Germany (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com