Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Basilica cistern: fausaga uiga ese i lalo o le eleele i Istanbul

Pin
Send
Share
Send

O le Basilica Cistern o se tasi o uiga sili ona le malamalama i Istanbul, o le faʻateleina o le fiafia i tagata fiailoa femalagaaʻi. Lenei fausaga lalo o le eleele, fausiaina sili atu nai lo 15 seneturi talu ai, o loʻo tu i le eria o le lauiloa taulaga sikuea Sultanahmet. Na avea loa ma faʻatanoa vai tele o Constantinople. I aso nei, o le fale tuai o se falemataaga ma le tele o numera o mea ofoofogia.

O le Basilica Cistern e alu loloto i le loloto o le 12 mita. E mafai ona ofi atu i le 80 afe kupita mita o le vai. O puipui o le fale e 4 mita le mafiafia, ma o se faʻapitoa faʻapitoa e faʻaaogaina i luga o latou fale, lea e le mafai ai ona susu. E 336 koluma i luga o le teritori o le faʻailoga iloga, laina i laina e 12 ma avea ma lagolago autu mo le faʻalo o faʻalo. O le maualuga o latou taʻi tasi mai le 8 i le 12 mita. E tele tagata suʻesuʻe e ioe o nei koluma e leʻi fausia faapitoa mo le 'upega tafaʻilagi, ae na aumai mai isi fale tuai na faʻaleagaina.

Mai le ata o le Basilica Cistern i Istanbul, e faigata ona malamalama o lenei fausaga na avea muamua ma se faatanoa: o lenei o le tosina foliga foliga mai o se malumalu anamua nai lo se vai faatanoa. O lona tonu lava lea lilo ma lilo tagata tafafao. Le mea e mafai ona e vaʻai i le basilica lalo ma pe faʻafefea ona e alu iina, o le a matou iloiloina auiliili i la matou tusitusiga.

Tala puʻupuʻu

O le fausiaina o le Basilica Cistern na amata mai i le amataga o le seneturi lona 4 i le taimi o le nofoaiga a le Emperor Constantine I. Na faia ai le faaiuga e faatu le faatanoa i luga o le tulaga o le Basilica muamua o Hagia Sophia, lea na faaleagaina e se afi tele. O le mafuaaga lena na maua ai le igoa o le tane. O nisi tagata suʻesuʻe talitonu e tusa ma le 7,000 pologa na auai i le fausiaina, o le toʻatele o i latou na feoti iinei. O le fausiaina o le faatanoa vai na sili atu i le 200 tausaga, ma na faʻaiʻuina i le 532 i le vaitaimi o le Emperor Justinian.

E tatau ona malamalama o le vaieli na fausia i aso anamua, ma o inisinia o na taimi na faia le faigata tele galuega i le fausiaina o se vai sapalai vai i ni kilomita le umi. O le tafe o le vai na alu atu mai le togavao o Belgrade i autafa o alavai o Valens ma ulu atu i le vaituloto e ala atu i paipa o le pa i sasaʻe. O le vaieli o Basilica e mafai ona oo atu i le selau afe tone o vai: o ia voluma na manaʻomia i le tulaga o se lamatiaga le mafaufauina po o se poloka o le taulaga i le taimi o militeri gaioiga.

I le taunuu mai o le au Ottoman manumalo i Istanbul i le 15th seneturi, o le faatanoa leiloa lona taua. Mo sina taimi, na faʻaaoga ana faʻasao e faʻasusu ai togalaʻau o le Topkapi Palace, ae e leʻi umi, ona o le faʻatonuga a Suleiman le Maoae, na fausia ai se vaituloto fou i le taulaga, ma o le Basilica Cistern na paʻuʻu i lalo, ma o lona i ai na matua galo lava. I seneturi na sosoʻo ai, na toe maua ai e nisi o tagata suʻesuʻe Europa le faʻatanoa vai tuʻulafoaʻi, ae i na tausaga e leʻi faʻaosoina ai sina fia malamalama mai le pulega.

O le taua o le vaieli o se faʻamanatu iloga na vaʻaia na o le 20 seneturi. Ona maua ai lea o le tonu e faia le faʻamamaina ma le toe faʻaleleia o galuega i totonu o ona puipui. I le selau ma selau o tausaga, tone o palapala ua faʻaputuputu i totonu o le faʻatanoa vai, o lea la o le toe faʻaleleia na fai si umi. O le iʻuga, na faʻamamaina le basilica, o ona foloa na faʻapipiʻiina ma faʻapipiʻiina laupapa mo le faigofie o gaioiga. O le tatalaina aloaia o le mataaga na faia i le 1987. I aso nei, i le Basilica Cistern i Istanbul, e mafai foi ona e vaʻaia le suavai o toʻulu mai le eleele, ae o lona maualuga i luga o le foloa e le sili atu ma le afa mita.

Le mea e vaʻai

Muamua lava, e taua le maitauina o le siosiomaga faʻapitoa e nofotupu i totonu o puipui o le basilica lalo. Moli moli ma musika malu, tuʻufaʻatasia ma anamua fale tusiata, fausiaina se mautinoa paʻi o mea lilo ma faʻatofuina i le taimi ua tuanaʻi. I le taimi e tasi, o loʻo iai foʻi le mataaga a le fale mataaga e faʻatosina mai e tagata tafafao maimoa mai.

Kolisi tagi

I totonu o le tolu selau pou o loʻo tu i totonu o le tane vai, tasi e tu matilatila, taʻua o le "tagi". E le pei o isi, o lenei koluma e teuteuina i loimata-faʻatupu foliga. I se faʻaopopoga, e masani ona susu. O nei mea taua e lua o le mafuaʻaga mo lenei igoa. O nisi e talitonu na faatuina e manatua ai pologa na ofoina o latou ola e fau ai le faatanoa.

O le mea e malie ai, o se tasi o teuteuga ei ai se tamai pu, lea, e tusa ai ma tala faʻasolopito i le lotoifale, e mafai ona fesoasoani ia te oe e faʻataunuʻu ai au miti. Ina ia faia lenei mea, oe na ona manaʻomia tuʻu lou limamatua i le mataafi, liliu ma fai le mea e te manaʻo ai.

Koluma ma Medusa

E sili atu le fia iloa e turisi e uiga i pou e lua ua faʻapipiʻi i poloka ma foliga o Medusa le Gorgon: o le tasi ulu e taʻoto i ona itu, ae o le isi e matua liliu atoa. O nei faʻatagata ua manatu o le sili ona susulu sui o Roma fausiaina. E leʻo mailoa pe na faʻafefea ona latou oʻo i le Basilica Cistern, ae tasi lava le mea o loʻo manino mai - na aveʻese mai iinei mai leisi fale tuai.

E i ai le tele o talitonuga mo lenei tulaga le masani ai o Medusa sculptures. E tusa ai ma le tasi faʻamatalaga, na liliu ma le loto i ai ulu o tagata fau fale ina ia avea le tala faʻafagogo, lauiloa i lona agavaʻa e faʻaliliu tagata i maʻa, na le maua ai lenei avanoa. O le isi talitonuga, faʻafeagai lava ma le muamua, faʻamautinoaina o le auala lea na latou mananaʻo ai e faʻaali lo latou le fiafia i le Medusa Gorgon. Ia, o le lona tolu, sili talafeagai filifiliga filifili ai o sea tulaga o poloka na sili atu ona talafeagai i le tele mo le faʻapipiʻiina o pou.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻamatalaga aoga

Le tuatusi: Alemdar Mh., Yerebatan Cd. 1/3, 34410, Sultanahmet Square, Fatih District, Istanbul.

Basilica Cistern tatalaina itula: le fale mataaga e matala i aso uma mai le 09:00 i le 18:30 i le vaitaimi o le taumafanafana ma le taumalulu. O le faʻatosinaina e faʻatinoina i se faʻapuʻupuʻu faʻasologa ia Ianuari 1, faʻapea foʻi ma aso muamua o aso malolo Mosalemi - mai le 13:00 i le 18:30.

Asiasi tau: o le ulufale ulufale tiketi mo Setema 2018 e 20 tl. O le falemataaga pepa e le aoga i luga o le teritori o le faigata. E mafai ona e totogia le pasese naʻo tinoitupe.

Nofoaga aloaia: yerebatan.com.

Afai e te manaʻo e le gata vaʻai i le mataʻaga, ae aʻoaʻo foʻi i le mea e gata ai le fiafia e uiga ia Istanbul mai se pitonuʻu, e mafai ona e tusi tusi taʻamilo i le taulaga. O se filifiliga o sili ona lelei taʻiala faʻavae luga o turisi iloiloga mafai ona maua i luga o lenei itulau.

Manatu Moni

O se mea faʻasolopito e pei o le Basilica Cistern e le mafai ona faia e aunoa ma ni nai mea faʻafiafia, lea na matou aoina mai ai le sili ona aoga:

  1. O puipui o le Basilica Cistern o loʻo iai ni pese lelei, o lea e masani ona faʻataʻitaʻiina ai ni pese faʻafiafiaga ma ni musika i luga o le jazz iinei.
  2. O le tosina na sili atu ma le tasi taimi na avea o se ata tifaga set mo lauiloa lalolagi ata tifaga. O iinei na puʻeina ai le tele o vaega o le Andrei Konchalovsky's Odyssey. Na maitauina foi e Faatonu o Bondiana lenei nofoaga, ma na aliali mai i faavaa o le vaega lona lua o le ata "From Russia with Love".
  3. Na filifilia e le tusitala Amerika o Dan Brown le Basilica Cistern e avea ma nofoaga taua i lana tusi o le Inferno.
  4. Tele turisi talitonu i le talafatu o le vai e maualuga pusa i le falemataaga, ae o le mea moni, i le tele o teritori, lona tulaga e le sili atu 50 cm.
  5. Na taua e ni isi o punaoa e faapea, sa masani ona faaaoga e tagata o le atunuu ia nofoaga i lalo o le eleele e fagota ai. E oʻo mai lava i aso nei, i nisi o vaituloto o le fale mataaga, e mafai ona e feiloaʻi i kapeti, lea e masani ona faʻaigoaina o le leoleoina o le vaieli.
  6. I fafo atu o le tane ua avea nei ma ofisa o leoleo ma se vaega o le auala tele.
  7. I tafatafa o le Weeping Column, o loʻo iai se tamaʻi vai e taʻua ole Wishing Pool. Lenei e mafai foi ona faia se manaʻo i le togiina o se tupe i totonu o le vai.
  8. E maitauina o le basilica e le na o le pau lalo o le fale i Istanbul. I le taimi nei, e ova atu ma le 40 vaieli eseese ua maua i le taulaga.

I luga o se tusi: oe mafai ona tilotilo ia Istanbul mai le maualuga e ala i le asia o se tasi o le taulaga matamata tulaga. O fea o latou i ai - vaʻai lenei tusitusiga.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Fautuaga Aoga

O se asiasiga i soʻo se nofoaga turisi e manaʻomia ai le faʻaeteete fuafuaina ma faʻamatalaga malamalama. Tele o turisi faia se mea sese tele e ala i le le sauniuni mo le malaga muamua. Ma ina ia mafai ona e aloese mai faʻafitauli i le taimi o lau asiasiga i le tane vai o Istanbul, ua matou aoina mo oe le sili atu aoga fautuaga mai tagata faimalaga ua uma ona asia le nofoaga:

  1. Ae e te leʻi alu i le mea e tosina mai ai, ia mautinoa ia e siaki pe o faʻaleleia e le fale. O nisi turisi, na oʻo i totonu i le taimi o le toe faʻaleleia, sa matua le fiafia lava.
  2. Pei o se isi lava faʻamanatuga faʻasolopito, o le motu o tagata e potopoto i ofisa tiketi i tafatafa o le vaieli i le ao. Matou te fautuaina oe ina ia e taunuʻu mai i le taeao e 'aloese mai le filiga. O se faʻamanatuga, o itula amata o le Basilica Cistern i Istanbul e amata mai le 09:00 i le 18:30. O le mea lea, e sili ona talafeagai pe a taunuʻu ile nofoaga ile 09:00.
  3. O le tapulaʻa maualuga o le taimi e tatau ona faʻaalu ai le suʻesuʻeina o le falemataaga e le sili atu i le 30 minute.
  4. Mo e fiafia i ata le masani ai: tagata uma i le faitotoʻa o le vaieli e ofaina se ata sauniga i le sultan's ofu. O le tau o le mea na tupu e $ 30.
  5. I le taimi nei, o lenei fale mataaga i Istanbul e le o faʻasalalauina se leo taiala, o lea matou te fautuaina ai oe muamua download i lau telefoni mai le Initaneti. A leai, o lau tafaoga atoa o le a alu i lalo ifo o le 10 minute.
  6. Talu ai o loʻo susu i le basilica, oe mafai ona see ma pau i nisi eria. O le mea lea, pe a alu iinei, e sili atu le ofuina ni seevae lelei e le see.
  7. O faailoga i le vaieli e lapataia ai tagata tafafao maimoa faapea e faasa le pueina o ata. E ui i lea, o tagata faimalaga e puʻeina ni ata e aunoa ma ni faʻafitauli e aunoa ma ni faʻaiuga faʻataʻitaʻi.

Galuega Faatino

O le Basilica Cistern e mafai ona avea ma faʻaopoopo sili i lau malaga taamilo i Istanbul. Pau lava le mea moni o lenei fausaga e sili atu ma le 1000 tausaga le matua maua ai se mafuaʻaga lelei e asiasi ai i le anamua faʻamanatu. Ma ia matua fiafia i lenei tosina, aua le amanaʻiaina a matou fautuaga.

O le a e aʻoaʻoina nisi tala mananaia e uiga ile tosina mai ile matamata ile vitio.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Wakeboarding the Basilica Palace - Istanbul 2012 (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com