Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Gijon o se taulaga taulaga i Sepania ma se mauoa talafaasolopito

Pin
Send
Share
Send

Gijón, Sepania o se taulaga taulaga laitiiti i le itu i matu o le atunuu, lauiloa o le laumua o faatautaiga ma o se tasi o nofoaga autu o pisinisi. Faitau aofai - 280,000 tagata. Ole vaega ole taulaga e 181.7 km2.

Gijón o loʻo tu i le ogatotonu o le talafatai o Asturian, ma latalata i ai o taulaga o Carreño ma Ciero. O se mea mataʻina le amataga o le aʻai i aso o le Emepaea o Roma, ina o iinei se tasi o uafu tele lava i le atunuʻu. I na aso sa taʻua le taulaga o "Khikhiya".

O Gijón, pei o isi taulaga i Sepania, o loʻo tupuola aʻe, ae o loʻo tele pea isi fale faʻasolopito iinei nai lo o fale tioata ma ofisa faʻaonapo nei. E le tele naua turisi iinei e pei o Barcelona po o Madrid, faia lenei 'aʻai lelei mo e fiafia i le filemu ma le filemu.

Vaaiga

E i ai ni nai mataʻina i Gijon, ae o nisi o latou tatau tatau ona itiiti ifo le faʻalogo nai lo tutusa i Barcelona po o Madrid.

Laboral Ciudad de la Cultura

O le Laboral Ciudad de la Cultura o le fale sili ona tele i Sepania (270,000 sq. M.) Ma o le sili ona taua o na fausia i le 20 seneturi (1945-1956).

O le faʻalavelave aofia ai vaega nei:

  1. O le fale autu. Fuafuaina e Louis Moya, o le na fuafuaina ia ina ua mavae le Parthenon. O le tusiata na sili ia te ia le faitotoʻa autu e faʻasaga i le taulaga, ina ia mafai ai e tagata asiasi mai Gijon ona savali faʻataʻamilo i le iunivesite mai itu uma ma faʻafiafia i lona fale.
  2. O le lotoā e faʻataʻamilomiloina i itu uma e puipui o le iunivesite, ma o lona eria e le sili atu i le 150 sq. m
  3. O le ekalesia o le sili ona taua faatosina i le faigata. O le pito sili ona tele malumalu i le lalolagi ma lona foloa elliptical. I le pito i luga o se maopoopo tele mamafa 2,300 tone. O le fale e le faʻaaogaina mo lona faʻamoemoe faʻamoemoeina, ma faʻaaliga e masani ona faia iinei.
  4. O le Olo o le Laboratory University o le maualuga fale i Austria, ma o loʻo ofaina ai se ofoofogia vaʻaiga i le siʻosiʻomaga. E leai se mea e aʻea ai le sitepu - o le lifi televavave e ave ai turisi i le tumutumu.
  5. O le fale faafiafia o le autu faʻatosina tosina a Gijón i Sepania. O le mea e malie ai, na fausia i le 1945, ma o le muamua fale faʻafiafia malulu ea i le lalolagi. O le faletele ua fuafuaina mo 1500 tagata.

Faʻapitoa mataituina tatau ona totogia i le vaʻaia matata, aua o le tele o turisi e omai iinei tonu ona o ia. E le maualuga e pei ona manatu le tasi i le taimi muamua na e vaʻai ai, ae o loʻo iai se vaaiga matagofie tele i le taulaga o Gijón, o le Laboral Ciudad de la Cultura complex ma mauga lata ane. O le lifi e alu i luga a o tumu ai, ma le aofaʻi o taimi i le tumutumu o le olo e le faʻatapulaʻaina.

  • Nofoaga: Calle Luis Moya Blanco, 261, 33203 Gijón, Asturias, Sepania.
  • Itula faigaluega: 10.00-18.00.
  • Tau: 2 euro.
  • 'Upega tafaʻilagi aloaʻia: http://www.laboralciudaddelacultura.com

Faʻatoʻaga Vaʻa (Jardin Botanico Atlantico)

O le Atlantic Botanical Garden o se tasi o faʻatosina sili ona tulaga ese i Gijón. E le pei o isi togalaau ma paka i Sepania, o loʻo iai foʻi se vaega o mataaga, faia o se asiasiga i le faʻatoʻaga faʻatoʻaga fiafia mo tamaiti.

Mo se sili atu malamalamaʻaga o le faʻaaliga ma laʻau, o le togalaau ua vaevaeina i le 4 tele vaega:

  1. "Siʻosiʻomaga Cantabrian". I lenei eria, e mafai ona e suʻesuʻeina le fugalaʻau ma manu o atumauga o Cantabrian, feiloai ma manu felelei ma faʻafiafia i vaaiga matagofie o loʻo matala mai le tele o matata eseese.
  2. O le Fale Gaosi Oloa o se faʻaaliga atoatoa fale mataaga, lea e mafai ona e iloa ai ma vaʻaia na faʻatoʻaga sa masani ona vao, ae mulimuli ane avea faʻatoʻaga ma totonu totō laau. I tulaga foi o le a e vaai ai i le tele o fua mo le faʻamaloloina infusions herbal ma aoao tala manaia e uiga i le faʻafefea o le fesuiaiga o laʻau i le va o le Old ma New Worlds na tupu.
  3. O le "Island Garden" o le pito tele lea o le faʻatoʻaga botani, o loʻo ola ai le selau o laʻau ma laʻau. E le gata i lea, e mafai ona e vaʻai atu i se faʻatanoa vai, o ni auala matagofie ma se vaituloto.
  4. O le Atalani Auala o le sili ona asia ma manaia vaega o le togalaau. O le siosiomaga o le Atalani na toe fausia iinei, ma iinei oe mafai ona maua le tele o aoga faʻamatalaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o fea vaega o le lalolagi e ola ai se laʻau faapitoa, pe a fuga mai ituaiga eseese o laʻau, ma isi.

O le paka e faʻatautaia ai foʻi faʻaaliga "Fafaga manu" ma le "Faʻafefea e tagata ona faʻalataina laau". O se tasi o nofoaga e pito sili ona asiasi iai o le faʻapaologa na faʻapitoa mo le tagata suʻesuʻe i Suetena o Linnaeus, o le na asia Lapland e suʻesuʻeina fugalaʻau ma manu o lenei itu i matu o le lalolagi

E i ai foi fesoʻotaʻiga eria i le togalaau faʻatoʻaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, luga o se tasi o latou e mafai ona e aʻoaʻoina uma lilo o le manulele puʻeina ata, i le isi, oe mafai ona faʻamasani lelei i le lotoifale fugalaʻau. I se faʻaopopoga, vasega vasega, semina ma isi mea e tutupu e masani ona faia i luga o le teritori o le faʻatoʻaga togalaau, e mafai e soʻo se tasi ona auai.

Fesoasoani fesoasoani mo tagata asiasi:

  1. Faʻatasi ai ma le faʻatauina o se pasese, turisi tuʻuina atu i ai se faʻafanua o le faʻatoʻaga togalaau. E ui lava o le Sipaniolo, e faigofie lava ona faʻataʻamilo ia laufanua.
  2. I le faitotoʻa i le togalaau faʻatoʻaga, o loʻo iai le tamaʻi faleoloa ma tusi manaia e uiga i laʻau i le lotoifale - ua fautuaina turisi e faʻatau se tasi o kopi.
  3. Ia mautinoa e fai ou seevae mafanafana - o le paka e ufiufi ai le vaega o le 16 hectares, ma tagata asiasi i le togalaau faʻatoʻaga o le a umi se savaliga.

Faʻamatalaga aoga:

  • Nofoaga: Av. del Jardín Botánico, 2230, 33203 Gijón, Asturias, Sepania.
  • Itula faigaluega: 10.00-19.00.
  • Tau: 3 Euro mo tagata matutua, 2 - mo tamaiti ma tagata matutua.

Cape Santa Catalina

Santa Catalina o se maupuepue i le itu i matu o Gijón, lauiloa mo le maupuepue (ma matagofie vaaiga o le taulaga) ma le taulaga. O le ogatotonu o le vaituloto o le Cerro de Santa Catalina, o se maʻa maualuga maʻa na puipuia ai le 'olo anamua mai osofaʻiga a le fili.

O faʻatosina autu e aofia ai foʻi ma le falesa o le auvaa ma fale tuai i luga o le sami.

Ae ui i lea, o vaʻaiga uma i luga e mamao mai le mea sili ona taua. Tele o turisi e o i le itu lea o Gijón ina ia mafai ai ona asiasi i le maupuʻepuʻe o le igoa lava e tasi, lea e ofoina atu le talitonuina o le sami. I le pito i luga o loʻo i ai se faʻatagata ma le igoa faʻailoga "Faʻafetai i le Tafito".

Itumalo o Cimadevilla (Barrio de Cimadevilla)

Cimadevilla o le autu itumalo o Gijón, o loʻo tu i le fatu o le taulaga. O le mea moni, o le Old Town lea, e te vaʻaia ai faʻatafunaga o pa ma vai taele mafanafana na fausiaina i le taimi o le Emepaea o Roma. Ole tele o fale na totoe na amata mai lava ile 15-16 senituri.

O le eria o loʻo tu i luga o le Penisula o Santa Catalina (o loʻo iai foʻi le uafu ii), ma toetoe lava o tagata uma o loʻo nonofo i le teritori. Tagata tafafao maimoa fiafia i lenei eria mo lona tulaga ese siosiomaga ma matagofie vaaiga mai le maupuepue.

Oceanarium (Acuario de Gijon)

O le Gijón Oceanarium e naʻo le toʻatasi i Sepania e mafai ona e vaʻaia uma ai vaega 5 i totonu. O le tosina na tatalaina i le 2006, ma o le faʻamatalaga e masani ona faʻafouina.

O le Oceanarium ua vaevaeina i 12 sone, o ia mea taʻitasi e tutusa ma se faʻapitoa vaitafe poʻo le sami. Faʻafetai i lenei, e matua faigofie ma manaia le vaʻaia o faʻamatalaga:

  1. Bay of Biscay.
  2. Vaitafe o Cantabria. Cantabria o se itumalo i matu o Sepania, lauiloa i le atunuʻu uma mo ona matagofie vaitafe ma loloto vaitafe.
  3. O le Vasa Atalani o loʻo i ai maʻa maʻa, sperm whales ma porpoises.
  4. Sami i Matu. I lenei vaega o le faʻaaliga o le a e vaʻai ai shrimp, iʻa, trout, samani ma atigi.
  5. 'Amu amu o le sili pupula ma sili ona matagofie vaega o le pusa vai.
  6. Sami mumu. O le vaega lea o le vaʻa vai o le a faʻalauiloa atu ai ia oe i sieli, tuna iila, ave ma malie.
  7. Vasa Initia. Lenei oe mafai ona vaʻai i laumei tetele.
  8. O le Vasa Pasefika o loʻo nonofo ai penguins, feʻe, laumei sami ma faʻaseʻe tetele.
  9. O le Vasa Arctic o se nofoaga e faʻapipiʻi ai le vao, cod ma le sami.

I faaiuga o vaiaso, e masani ona faʻatautaia e le fale vai le aʻoaʻoga mo tamaiti ma vasega aʻoaʻoina. Soʻo se tasi na faʻatau se pasese e mafai ona asiasi ia latou.

O tagata tafafao maimoa e tautatala lelei i le faatosinaina - latou te maitauina le lelei tautua, le leai o laina ma le ofoofogia matagofie o lalo o le lalolagi lalolagi. Tagata asiasi e manatu o le vai i fafo o se taua tele, lea e mafai ona e vaʻai mai luga ma paʻi atu i le sami tagata.

  • Nofoaga: Playa De Poniente, S / N, 33212 Gijón, Sepania
  • Tatalaina itula: 10.30-18.30.
  • Tau: 15 Euro mo tagata matutua, 12 mo tamaiti ma tagata matutua.

Matafaga (Playa de San Lorenzo)

O San Lorenzo na o le pau le matafaga i Gijon e faʻamalieina uma auala saogalemu. O le ufiufi e oneone, e leai ni maa poʻo ni atigi. Talu ai o Gijón o se taulaga taulaga, o otaota ma laulaʻau e masani ona maua i totonu o le vai. O le faitotoʻa i le vai e papaʻu - o le nofoaga e fetaui lelei mo aiga ma fanau.

O le umi e tusa ma le 1.5 km, o le lautele e tusa ma le 60-70 mita. E masani ona toʻatele tagata i luga o le matafaga, ae e lava le avanoa, ma e mafai e tagata uma ona malolo i le mafanafana. I ni nai aso, o galu oso maualuga lava e fiafia ai tagata faʻaseʻe i le matafaga.

Faʻamolemole ia matau o le vaaiga o San Lorenzo Beach eseese tele i le ao. O le goto ma galu o le tai ua avea ai le matafaga pei o se umi ma lautele lautele fasi oneone auro i le taeao, ma mou atoa i le afiafi.

Pe tusa o le 16.00-17.00, o i latou e aau i le sami e talosagaina e tagata faigaluega i le matafaga latou o mai i fafo o le vai ma matamata i le tai mai le matafaga. O faʻailo lapataiga o loʻo faapipii i luga o le matafaga, ma le tele o leoleo o loʻo mataala ina ia mautinoa e leai se tasi e ulu i totonu o le vai.

Ae mo falefaigaluega, naʻo faleese ma taʻele ua faʻapipiʻi i luga o le matafaga lava ia. E i ai le tasi fesoasoani muamua pou ma 4 laveaʻi olo. E leai ni faleʻaiga, faleʻaiga ma faʻamau, talu ai o le matafaga o le taulaga, ma o nofoaga talafeagai uma o loʻo savali mamao atu lava.

Tau ma le tau

O le tau i Gijón o Atalani - o se tasi o sili ona mautu ma lelei i Europa, aua e leai ni suiga faafuaseʻi o le tau ma matua maualalo pe maualuga le vevela.

O le masina sili ona vevela o Aukuso, ma o le vevela i le ao e + 22-23 ° C. Ia Ianuari (o le masina sili ona malulu) o le thermometer e le pa'ū i lalo + 12 ° C. I masina o taumafanafana, o le vevela o le sami e amata mai i le + 16 ° C ia Iuni e oʻo i le + 20 ° C ia Iulai ma Aukuso.

Faʻamolemole ia matau o le susū i Gijón e maualuga i taimi uma, ma o le mafuaaga le + 22 ° C mafai ona lagona e pei o le + 28 ° C.

Nofoaga

E tusa ma le 80 faletalimalo ma fale talimalo i Gijon - o le 'aʻai e le o se turisi' aʻai, o lea e toʻaitiiti ni nofoaga e mafai ona e nofo ai. E tatau ona tusi se potu 2-3 masina ae le i taunuʻu mai.

O le averesi tau o se potu i le 3 * faletalimalo i maualuga vaitau mo lua eseese mai 60 i le 80 tala. O le tau e aofia ai se 'aiga o le taeao manaia, o se faleʻaiga i le fogafale lalo ma leai se paka taʻavale i luga o le' upega tafaʻilagi. E folafola foi e tagata e ana le potu o le a iai uma masini talafeagai ma se vaaiga matagofie o le taulaga.

Filifilia se fale talafeagai e faigofie atu nai lo le filifilia o se faletalimalo - e tusa ma le 150 fale mautotogi mo le mautotogi i le taulaga. Tau averesi i le po mo le lua i le maualuga vaitau e $ 40 i le $ 60. O le tau e aofia ai mea faigaluega uma e manaʻomia i totonu o le potu, mea masani manaʻomia ma le faʻataʻamiloina o le uati lagolago mai lē e ona.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻafefea ona e alu iina

Gijón o loʻo tu i le itu i matu o le talafatai o Sepania, 870 km mai Barcelona ma 470 km mai Madrid. O taulaga lata ane o Oviedo (30 km), Aviles (26 km) ma Villaviciosa (31 km).

E ui lava i le mamao ese o Gijón mai isi taulaga Sipaniolo, o le a le faigata ona oʻo i ai - pasi ma nofoaafi e tamoʻe masani. I se faʻaopopoga, 40 km mai le taulaga o loʻo iai se malae vaʻalele faʻava-o-malo, lea e masani ona mauaina vaʻalele mai Geneva, Barcelona, ​​Prague, Paris, Malaga, Lonetona, Ibiza ma Brussels.

Pasi

E fesoʻotaʻi Gijón i pasi ma taulaga e pei o: Oviedo, Carreno, Aviles, Madrid, Siero, Villaviciosa, Llanes, Leon. O le aveina e masani lava ALSA (tulaga aloaia - www.alsa.com) poʻo BILMAN BUS (tulaga aloaia - www.bilmanbus.es).

Toleni

O nofoaafi felauaiga ua lelei atinae i Sepania, o lea o le a mautinoa ai e leai ni faafitauli i le auala e alu ai i Gijón. E mafai ona e oʻo atu i le aʻai mai toetoe lava o se nofoaga tele o loʻo i ai nofoaafi.

O le mea moni, e naʻo le tasi le auala o nofoaafi i Sepania - o le RENFE lea. I luga o le 'upega tafaʻilagi aloaia (www.renfe.es) oe mafai faʻatau tiketi ma saili le taimi tonu.

Uma tau luga o le itulau e mo Tesema 2019.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Fautuaga Aoga

  1. Ia saunia o faʻamatalaga uma i fale mataaga ma le togalaau faʻatoʻaga o loʻo faʻaalia i le Sipaniolo.
  2. O le fale faʻamanatu sili ona lelei i le taulaga o loʻo tu i le faitotoʻa i le togalaau.
  3. E sili le tusi o se faletalimalo i Gijon 2-3 masina ae e leʻi taunuʻu mai - o potu sili ona lelei e vave ona faʻavasega.
  4. Lua aso ua lava e vaʻai uma vaʻaiga a le taulaga o Gijon (Sepania).

Mataaga i le ogatotonu o Gijon:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Mauao Caught By The Dawn (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com