Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Engelberg - o se nofoaga faʻaseʻe i Suiselani ma osooso

Pin
Send
Share
Send

Engelberg (Suiselani) o se nofoaga faʻaseʻe e faʻatautaia ai tagata taʻalo mo le tele o tausaga. O loʻo tu i le itumalo o Obwalden, 35 km i saute sasaʻe o Lucerne, i lalo o le Mauga o Titlis (3239 m).

O Engelberg o se tamaʻi taulaga i Suiselani ma lona faitau aofai e tusa ma le 4,000. Tagata tafafao maimoa e o mai iinei e faaseʻe ma oso mai fa osooso e le mafai ona leiloa. O le taulaga autu auala Dorfstrasse fale tele o faleoloa ma faleʻaiga, ma e le mamao mai le nofoaafi nofoaga, o loʻo i ai le ofisa turisi i Klosterstrasse.

Na aumaia e Engelberg Suiselani taʻutaʻua lauiloa mo taua taumalulu, ma le Ice Ripper Style Trophy na faia ia Novema ma le European Night Ski Jumping Cup i le masina fou.

Le mea e ofo atu e Engelberg o faasee

Mafaufau i le mea moni o mauga uma i le ogatotonu o Suiselani, o Titlis e maualuga lona maualuga, ma o le Jochpas Pass, ua lauiloa o le ogatotonu o le ski area o le igoa tutusa, o se tasi o snowiest nofoaga i lenei eria, e le o se mea e faateʻia ai o le slope iinei o sili sili ona lelei. E le gata i lea, i totonu o Engelberg, o loʻo faʻaaogaina ai ni fausaga e fausia ai ni kiona faʻafoliga.

O le vaitau faaseʻe e amata mai i le amataga o Novema e oʻo atu i le ogatotonu o Me, ae o le faaseʻe ma le osoosooso i Engelberg e mafai mo le 9 masina o le tausaga.

Uiga lautele o le nofoaga

O le maualuga o lenei nofoaga i Suiselani o loʻo i totonu o le tapulaʻa o le 1050 - 3028 m, o le tautua e faia e le 27 siʻi (7-drag lift). O le tafega faaseʻe e iai le umi atoa o 82 km, o loʻo i ai auala mo le vaneina ma le sopoia atunuʻu faaseʻe, o loʻo iai ni auala savali sopo, o se nofoaafi aisa ma se laupapa osooso mo le osooso. I luga o le teritori o faʻafiafiaga nofoaga o loʻo i ai le park a le snowXpark, e toʻa 3 aʻoga faaseʻe ma faʻapitoa nofoaga e mafai ona savavali ai tamaiti ma oso i luga o faʻaseʻe.

E 2 avanoa taʻaloga a Endelberg. I le itu i matu o le vanu o Bruni (1860 m), e aofia ai ala lanumoana "lanumoana" ma "mumu." Amata tagata faasee o loʻo faia iinei, aiga e lauiloa.

Malifa autu

O le sone autu o loʻo tu i se isi itu i saute ma e iai lona laufanua o laufanua: 2 sitepu-tele o fua lapoʻa. Muamua, Gershnialp (1250 m), o loʻo i ai solo ma auala "lanumoana", ona Trubsee (1800 m), lea o loʻo tu ai le vaituloto. Mai Trubsee i totonu o se taʻavale e mafai ona e alu maualuga ai, i Klein-Titlis (3028 m), i le itu i matu o Titlis ma auala faigata, pe alu i luga o le nofoa i le Joch Pass (2207 m). E tele faʻatonuga e mafai ona e alu atili ai mai Joch:

  • alu ifo i tua i matu ma faʻasolosolo faigata, e mafai ai ona e osooso faaseʻe - i Trubs;
  • toe foʻi i atumauga ma i nisi nofoaga malifa o loʻo tu mai i saute, agaʻi atu i le Engstlenalp;
  • aʻe ia Jochstock (2564 m).

E 21 siʻitia i luga e tautua le itu i saute. E i ai 73 kilomita o auala faailogaina i luga o le teritori o nei vaega, ma faigata auala manumalo. E oʻo lava i na polofesa ua faʻasolosolo ona faʻaseʻe mai le osooso i Engelberg, o le itu pito i lalo o le Roteg ala mai Titlis o se luitau ogaoga - e alu faʻatasi ma se vaʻaiga tele faʻatasi ma le tele o vaeluaina, i luga o nofoaga tifato ma le aisa e aunoa ma le kiona.

E i ai foi nofoaga lelei mo snowboarders, aemaise lava, o loʻo i ai le fan park i luga o le Shtand slope ma oso oso ma se Terrain Park e le mamao mai Joch, o loʻo i ai le kuata paipa, tele ea, afa paipa, osooso osooso. E i ai auala 3 mo luge alolofa ma le umi atoa o 2500 m.

Ua pasi le faasee

Mo faaseʻe ma osooso oso i luga o Engelberg Titlis, e mafai ona faʻatau se faaseʻe mo le tasi pe tele aso. E le gata i lea, afai e alu aso i se laina, ona faʻateleina la lea o aso, o le tau o latou taʻitasi o le a faʻaititia.

E faigofie lava, e tele penefiti ma faʻapa'ū - e mafai ona e aʻoaʻo atili e uiga ia latou mea, faʻapea foʻi ma tau saʻo, luga o le upega tafaʻilagi o le nofoaga i luga ole laiga www.titlis.ch.

Tele mea e fai i Engelberg

I vaitau, e ese mai le faaseʻe ma osooso osooso, poʻo le taumafanafana, pe a o le tau i Engelberg e le fesoasoani i ia ituaiga taʻaloga, e mafai ona e mauaina isi ituaiga o faʻafiafiaga.

Taimi paganoa

E 14 fale faaseʻe i luga atu tonu o auala, ma e tele faleʻaiga ma faleʻaiga e matala. E i ai le mea e fai i le taulaga lava ia: o loʻo i ai faleʻaiga, discos, o fale tifaga, kasino, o le massage potu, o se solarium, ma o loʻo i ai foʻi ma taʻaloga taʻaloga ma se vai taele, tenisi malae, aisa rink ma se puipui mo le aʻea. I le taumafanafana, tietie uila ma sopo (o se ituaiga o taʻaloga sopo) e lauiloa.

Engelberg o loʻo tu i lalo o le Mauga o Titlis, o loʻo i ai savaliga sopo, uila mauga ma uila afi uila auala - tele gaioiga o loʻo faʻatulagaina iinei i le taumafanafana. E mafai ona e aʻe i le pito i luga e le gata i vae - i le 1992, na fausia ai le muamua uaea taavale i le lalolagi ma tamai kapisi. I luga o le mauga o loʻo i ai se tulaga ese aisa paka faʻatasi ai ma le ana ana, o se lautele faleʻaiga ma se karaoke pa. I se faʻaopopoga, sili matagofie ata o Engelberg i Suiselani e maua mai le maualuga o 3239 m.

O loʻo i Engelberg se nofoaga lelei mo tagata fiafia i savaliga sopo i atumauga - o le pitonuu lea o Lake Trubsee. O loʻo i ai se savaliga sopo mai le vaituloto, lea e mafai ona oʻo atu i ai se faʻaseʻe i luga o le faasee, ma agaʻi atu i le auala o Joch - o le auala e fiafia i ai ma le matamata i atumauga lata ane ma le Vaituloto o Trubsee.

Vaʻaiga faʻaleaganuʻu

Mo i latou e faimalaga i Suiselani, o Engelberg e tosina mai e le gata i le faaseʻe, ae faʻapea foʻi ma isi mataʻaga. I le 1120 na fausia ai iinei le maota o le Benedictine, o loʻo galue pea i aso nei. O le falesa autu o le faigata na fausia i le 1730 ma ua teuteuina i le Rococo style.

E i ai le sisi susu i luga o le teritori o le monastery complex - o se tamai potu ma tioata puipui, lea e mafai ai e tagata asiasi ona maitauina tulaga uma o sisi faia. I le auala, i le faleoloa ma suamalie sisi i le teritori o le monastery complex e mafai ona e faʻatau e le gata o sisi, ae faʻapea foi yoghurts na faia iinei - e le mafai ona e mauaina ia oloa i faleoloa a le taulaga.

O le monastery complex o loʻo tu i sasaʻe o nofoaafi nofoaafi, e mafai ona e asia:

  • mai le 9:00 i le 18:30 i aso o le vaiaso,
  • Aso Sa - mai le 9:00 i le 17:00,
  • i aso uma ile 10:00 ma le 16:00 e iai le 45-minute taʻamilo taamilo.

Ulufale fua

O fea e nofo ai i Engelberg

O Engelberg e sili atu i le 180 faletalimalo ma fale talimalo, tele potu ma kalapu. O le tele o faletalimalo e auai i le vaega o le 3 * poʻo le 4 *, e iloga mai i tau e taliaina e tulaga o Suiselani. O lesi foi mea:

  • i le 3 * Faletalimalo Edelweiss le tau o le soifuaga amata mai le 98 CHF,
  • i le 4 * H + Faletalimalo & SPA Engelberg - mai le 152 CHF.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Nofoaga i lenei nofoaga malologa mafai ona filifilia ma tusi i totonu o lauiloa lauiloa sailiga masini, faʻaaogaina eseese sailiiliga, mo se faʻataʻitaʻiga, fetu faʻailogaina, ituaiga o potu, tau, iloiloga o muamua malo. E mafai foʻi ona e suʻesuʻeina se ata e faʻaalia ai le mea o loʻo tu ai fale i Engelberg, o le a le foliga i totonu.

A aunoa ma se masalosalo, o se malaga i Engelberg mafai ona fautuaina mo i latou oe mananao e faasee i Suiselani i se tau laititi.

Uma tau luga o le itulau e aoga mo le vaitau 2018/2019.

Faʻafefea ona e alu i Engelberg

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

O le auala sili ona talafeagai e alu ai mai Zurich ma Geneva i Engelberg e ala i nofoaafi, faia o se suiga i Lucerne. E mafai ona e mauaina le taimi saʻo i luga o le Swiss Railway portal - www.sbb.ch.

Mai le nofoaafi nofoaafi Zurich i Lucerne, nofoaafi tuua uma afa itula, le malaga alu 2 itula, le lona lua vasega tiketi tau 34 CHF.

Mai Geneva, nofoaafi alu ese itula; oe manaʻomia le totogi teisi atu mo se tiketi nai lo le taimi e faimalaga mai Zurich.

E i ai le nofoaafi tuusao mai Lucerne i Engelberg, o le taimi malaga e tusa ma le 45 minute, o le tiketi tau 17.5 CHF.

I le vaitau, e i ai se leai se pasi pasi mai Engelberg nofoaafi nofoaga i le malifa. Mai ia Iuni e oʻo i le ogatotonu o Oketopa, e pasi pasi uma i le afa itula e ave ai tagata tafafao maimoa i faletalimalo: afai e i ai sau pepa nofoaafi poʻo le Swiss Pass, e leai se totogi o femalagaaʻiga, i isi tulaga uma e te manaʻomia le totogiina o le 1 CHF.

E mafai foi ona e sau mai Lucerne i Engelberg (Suiselani) i se taʻavale - 16 km i le auala tele o A2 ma le isi 20 kilomita i luga o le auala lelei o le mauga

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Titlis (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com