Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

E le fuga mai le rose Saina i le fale: aisea e tupu ai lenei mea ma o le a le mea e fai?

Pin
Send
Share
Send

Saina hibiscus Saina, e taʻua foi o le Saina ros, o le sili ona lauiloa ituaiga o le ituaiga Hibiscus o le Malvovy aiga i togalaau. O le ituaiga o le hibiscus e tuʻufaʻatasia tusa ma le 200 ituaiga, ae o le Saina rose o le sili ona lauiloa i le aganuʻu. O le laueleele o sea ituaiga o laʻau o le itu i matu o Indochina ma le itu i saute o Saina. O iina na salalau ai le fugalaʻau i luga o teropika ma itulagi laiti o le paneta o le Lalolagi.

Ioe, o le rose Saina e taʻutaʻua i latou e totoina fugalaʻau, ae le malamalama tagata uma i mataupu o lona fugalaʻau. Soo se tasi e manaʻo e totō sea fugalaʻau i le fale e tatau ona iloa uma subtleties e uiga i pe faʻafefea ma pe fia ona fuga, pe faʻafia ona ma mo se taimi umi, ma i lalo o a tulaga.

O manatu silisili

O a ituaiga hibiscus e tele fugalaau ma o afea e amata ai ona tupu ai? Fugalaʻau foliga faʻalagolago i le ituaiga o hibiscus. E tusa ma le 250 ituaiga o latou. O mea sili ona fuga o:

  • Hibisemo a Suria poʻo le fugalaʻau o le alofa;
  • Tulai Sudan;
  • marsh hibiscus;
  • musky;
  • Apaʻau agelu;
  • schizopetallus;
  • hibiscus oona;
  • tolu;
  • togalaʻau-aisa;
  • Ankara;
  • alicante;
  • flamingo

E tulaʻi Saina i le fale e fuga tasi i le tausaga. Fugalaʻau amata mai i le amataga o Me seʻia oʻo lava i le malulu tele.

O fugalaʻau latou te tumau i luga o le laʻau mo le averesi o 1-2 aso, ona mou atu lea. I le tau malu, o lenei vaitau mafai ona faʻateleina i le 3 aso. I le tulaga o le mamae, tulaʻi mai ni fugalaʻau fou, lea e fuga mai i le vaveao ma mou atu i le faaiuga o le aso.

I le avea ai o se tulafono, o lenei gaioiga e tumau e tusa ma le masina ma faʻalagolago tuusaʻo i le tausiga o le laʻau: o le tele o taimi o le tipiina, o le tele o taimi e faʻasūsū ai, o le vevela ma le susū o le ea i totonu o le potu, ma le faʻafouina o le palapala.

Faʻamatalaga o fugalaʻau laʻau

Hibiscus e taʻutaʻua i ona tele fugalaʻau, faigofie, faʻalua pe faʻalua-faʻalua, ma se uila uumi uumi. Latou e foliga logo, ma le lautele o le 10 i le 30 cm. O latou lanu e fai si eseese: mai papaʻe ma piniki i burgundy ma lanu viole. Laʻau o se paolo lanumeamata lanumeamata paolo ma teuteuga nofoaga ma sasa i latou.

Faʻafefea ona faʻalauteleina le gaioiga?

Ina ia mafai e lenei laʻau ona faʻafiafiaina oe i taimi uma, e tatau ona e tausia lelei. E manaʻomia e lenei:

  1. Matau le faʻataʻitaʻiga o le vevela i le potu o loʻo tu ai le rosa. O le vevela e tatau ona mai 18 i le 25 ° C i le taumafanafana, i le taumalulu i le 14-16 °.
  2. Puipui le laau mai le susulu o le la.
  3. Saunia faʻasusu masani.
  4. Faasu i vai vai i le vevela o le potu.
  5. Faʻaaoga naʻo le eleʻele palapala ma fafaga ma faʻalaila faʻapitoa.

Laʻau tausiga i le fale

O le taimi lava ua fuga mai, e tatau ona e vaʻaia lelei ona foliga mai. Ina ia maua le foliga manaʻomia, oe manaʻomia le faia masani o teuteu. I le avea ai o se tulafono, e faia faʻalua i le tausaga. Ole taimi muamua e fautuaina ai le faʻataʻitaʻiga e faia ile tau malulu, ole taimi lona lua ile vaitau mafanafana.

Aisea e le tupu ai i totonu le hibiscus i totonu?

E tele mafuaʻaga e le fuga ai le hibiscus. Nei o sili ona taatele tasi:

  1. Faʻasu tele pe faʻapea foi i le isi itu mago.
  2. Susulu o le la.
  3. Potu pogisa, togitogi.
  4. Le mafai ona usitaʻia le faʻatonutonu ole vevela.
  5. Le palapala saunia.
  6. Le i ai o mea faʻalafua.
  7. Faʻafilemu le lelei (sili atu pe le lava).
  8. Faagaioiga faifai pea o le fugalaau fugalaʻau.
  9. Potu lautele. E tatau ona fufusi.

O le a se mea e te faia e faʻatupu ai lau fugalaʻau?

Ina ia faʻaosofia le fuga o le Saina rosa, oe tatau:

  • Faʻatapulaʻa faʻasusu i le taumalulu. Fai le sili atu ile 2 taimi ile vaiaso. I le faaiuga o Fepuari - amataga o Mati, amata ona faasūsū soo.
  • Faamautinoa le vevela o le ea + 15 °.
  • A maeʻa ona faʻasūsū, faʻamama le palapala ma toe foʻi ile nofoaga tumau ma le lelei moli. Ae, afai o le laʻau na faʻatasi ma oe mo se taimi umi ma na amata ona e maitauina le hibiscus amata leiloa lona matagofie, ma ona maeʻa maeʻa fugalaʻau, lona uiga o lenei o se faʻailoga manino e tatau ona faʻafouina le fugalaʻau.

Fautuaina mo le faafouina:

  1. Aveʻese fugalaʻau tuai, lala ma laʻau tuai. Lenei o le a taofia ai le fugalaʻau mai le faʻamaimauina malosiaga.
  2. Toe toto le laau i se eleele fou ma se ulo.
  3. Tuʻu le fugalaʻau i se nofoaga susulu, ae aua le faʻatonu i le susulu o le la. Faʻafetai i se faigata faʻaosofia, o le a tutupu mai ai ni fuga fou ma ni fuga, lea o le a faʻasolosolo lava ona amata ola ma fuga.

Matou te fautua atu e maimoa i se vitio pe faʻafefea ona tuleia le hibiscus e fuga:

E fiafia fafine uma i fugalaʻau. Ma, o le Saina rosa e leai se tuusaunoa. O le iloaina uma tulafono o le fuga, e mafai ona e totoina faigofie i le fale.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Gamot sa Covid-19 Sinusubukan Na - Payo ni Doc Willie Ong #876 (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com