Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Freiburg o le taulaga sili ona la i Siamani

Pin
Send
Share
Send

Freiburg (Siamani) o loʻo tu i le itu i saute sisifo o le atunuʻu, e aofia ai le itumalo o Baden-Württemberg. Ma le isi, o le nofoaga o le laumua o le Black Forest. Ona o lona tulaga matagofie nofoaga, Freiburg ua taʻua o le oa o Siamani, aua na fausia i luga o le pito o se matagofie natura eria ma matagofie laufanua ma le mama aʻiaʻe ea ea, ae i le faʻaopopoina i le matagofie o le natura, e tele foi mea matagofie matagofie, faʻapea foʻi ma le tele filifiliga o fale pia ma faleʻaiga.

Faamatalaga lautele

Muamua lava, e tatau ona e malamalama i le igoa o le 'aʻai. O le mea moni o luga o le lalolagi faʻafanua o loʻo i ai le tele o nofoia ma le igoa e tasi - i Lower Saxony ma Suiselani. Ina ia aloese mai le le mautonu, o le taulaga Siamani e masani ona taʻua o Freiburg im Breigsau (i le eria o Breigsau o loo i ai se nofoaga).

O le taulaga e siʻosiʻomia e tovine matagofie, ma lata ane - i le faʻatasiga o atunuʻu e tolu - o le Black Forest.

Mea moni manaia! O Freiburg e aloaʻia o se tasi o nofoaga sili ona mafanafana mo le nofo ai i Siamani. E faigofie ona faimalaga tagata i Falani mo faʻatau, ma tafaoga - i nofoaga o Suiselani.

I tulaga o taulaga i Europa, o Freiburg o se taulaga e tele lona tamaoaiga, aua na faavaeina i le amataga o le seneturi lona 12, atoa ai ma le anoanoaʻi o tala faʻasolopito, e tusa ai ma se tasi o latou na faia le meaola o le pauta fana o Berthold Schwarz na nofo iinei, ma na latou taʻua foi e faapea, i Freiburg na maua ai le meaʻai lauiloa Black Forest ma Cuckoo-uati

Vaega o le taulaga o Freiburg i Siamani:

  • tu i le afa itula mai Basel i Suiselani ma mai Mulhouse i Farani;
  • Freiburg mauaina le tulaga o se aʻai taulaga, talu ai o lo o faʻaaloalogia aʻoga aʻoga uma i le lalolagi atoa, lea e talia i tausaga taʻitasi le afe o tamaiti aʻoga mo toleniga;
  • o le 'aʻai tuai o loʻo i ai le faʻafiafiaina faʻapitoa ma le ea; e manaia le savali mai iinei;
  • o le taulaga faʻatapulaʻaina i luga o le natura matagofie - e mafai ona e savali mo le tele o itula i le togavao;
  • oe mafai ona e sau i Freiburg i le tausaga atoa, talu ai o le taulaga sili ona mafanafana i Siamani - o le averesi o le ea i le ea i tausaga taʻitasi o le 11 tikeri (i le taumalulu, e le pa'ū le fua i lalo +4 tikeri);
  • e ui lava i le mea moni o le gagana aloaia i le taulaga o Siamani ma i nofoaga faitele o loʻo tautalagia ai i totonu, o le uluaʻi gagana e salalau i totonu o le lotoifale tagata, lea e faigata ona malamalama ai.

Mea moni manaia! Freiburg o se tasi o taulaga sili ona saogalemu i Siamani.

Faʻasolopito faʻamatalaga

O le tausaga faʻavae faʻavaeina o Freiburg o le 1120, ae o uluaʻi nofoia na aliaʻe mai luga o lenei teritori ile seneturi na muamua atu. O le eria na tosina mai ai tagata, muamua lava, mo ana maina ario. O le nofoaga sa vave ona avea ma se tamaoaiga 'aʻai, ma i le 14th seneturi na avea ma vaega o le Habsburg meatotino. I le faaiuga o le seneturi lona 15, na ou faʻaaluina Maximilian i le nuʻu o le Reichstag.

I le vaitaimi o le Tolusefulu Tausaga o Taua, na nofoia le taulaga e tagata Suetena, mulimuli ane fai mai le Farani o Freiburg, faatoa maeʻa le Fono a Vienna ona avea lea ma vaega o Baden. Mai le afa lona lua o le seneturi lona 19, na maua ai e Freiburg le tulaga o le taulaga tele i le itu i saute sisifo o Siamani.

Mea moni manaia! I le taimi o le Taua Lona Lua a le Lalolagi, o le itu i matu o Freiburg na sili ona mafatia ai.

I aso nei, savali i totonu o se 'aʻai manuia ma manuia i Siamani, e te tau le manatu o lona talaʻaga e tumu i talaʻaga toto, lea na faʻaititia ai lona faitau aofai i le 2 afe tagata. O le taulaga na toe faʻafouina e taumafaiga a tagata nonofo ma o aso nei e ova atu ma le 3 miliona turisi e omai iinei i tausaga uma, o e ua tosina mai i ai le tau agamalu, vaipuna mafanafana, coniferous vaomatua, matagofie natura ma, ioe, mataaga. Masalo o tagata faimalaga e tosina mai i le agaga o le saolotoga, aua mo se taimi umi na avea le taulaga ma nofoaga tutotonu o le saolotoga, talu ai mo se taimi umi Erasmus o Rotterdam, o se lauiloa humanist, nofo iinei. O le malosiʻaga a lenei tamaloa sa matuaʻi malosi lava na i Freiburg lea na avea ai se fafine ma uluaʻi tama aʻoga iunivesite.

Freiburg faailo i Siamani

O le autu tosina o Freiburg o le 12th seneturi falesa, teuteuina i Romano-Siamani faiga. E maitauina o le fale na sao mai tausaga o taua. Masani ai, o le tele o vaʻaiga na teuina i le ogatotonu o le taulaga - o lenei vaega o Freiburg e sili ona atagia mai ai le talaʻaga o le faʻaKerisiano, faʻatumuina i faʻatagata tulaga ese, atavali ma isi mea taua. O leisi mea le mafaamatalaina o le taulaga foliga mai o le iunivesite; Martinstor ma le Town Hall o faʻailoga foi o Freiburg.

Mea moni manaia! I le 2002, na tatalaina ai se potu vaʻai mo tagata tafafao maimoa i luga o le mauga o Schlossberg, mai le mea e matala ai se vaaiga i le taulaga atoa.

Lotoa Tutotonu (Münsterplatz) ma Fale Fefaatauaiga (HistorischesKaufhaus)

E mafai ona e savali ile nofoaga tutotonu o Freiburg mo le tele o itula, e te fiafia ile fausaga anamua. O le igoa o le ogatotonu o le taulaga e fesoʻotaʻi ma le Munster Cathedral - o le maualuga maualuga malumalu i Siamani. I le auala, o le ulufale atu i le falesa e leai se totogi.

Mo le tele o seneturi, sa i ai le maketi luga o le sikuea, ma faleoloa fefaatauaiga ua faatuina. Fefaatauaiga e faia mai le Aso Gafua i le Aso Toonai, ma i le Aso Sa leai se mea e taofia oe mai le faamemelo i le fausaga o Münsterplatz.

Tagata tafafao maimoa e tosina mai i le mumu fale - le Talafaʻasolopito Fefaʻatauaiga Fale. O le faʻafoliga o le fale e teuteuina i faʻatagata, fa o faʻataʻavalega, faga faʻamalama. O le fale amata mai i le 16th seneturi. I le taimi muamua, sa i ai tu ma aga, tupe ma faʻalapotopotoga faʻalapotopotoga. I aso nei, o le fale talimalo talimalo aloaia, konafesi ma konaseti. O le faleoloa muamua na tatalaina i le tiute. O le fale fefaʻatauaʻi ua avea ma fale sili ona matagofie i Freiburg.

Faʻamatalaga aoga! Mo le savali, filifili seevae ma lapopoʻa vae, talu ai e fai lava si faigata ona savali i luga o se eria paina i maʻa.

Falesa Freiburg

O le Freiburg Cathedral i Freiburg im Breisgau o se faʻailo olaola e le mafai ona misia. O loʻo aofia i le lisi o falesa sili ona matagofie i le lalolagi. Mea uma i lenei falesa e muamua ma e le masani ai - sitaili, taʻutaʻu atu, o le maualuga tulaga o le faasaoina i Siamani. Na amata galuega fausia ile senituri lona 13, ile taimi lava na maua ai e Freiburg le tulaga o le taulaga, ma faaauau ai mo le tolu seneturi. E tusa ai, o foliga vaaia o le falesa tele na atagia uma ai suiga na faia i le fausiaina i lenei vaitaimi.

E maitauina o le falesa Katoliko na avea ma fale lotu autu i totonu o se taulaga tele i Siamani, e mafua ona o le latalata i le nofoaga o Farani, lea o le tele o tagata o le Katoliko.

Mea moni manaia! O le faatosina na sao mai i taua uma na tutupu i le itulagi.

O le fale foliga matagofie mai fafo, ae i totonu e le itiiti ifo maofa. O le teuteuina o le vaitaimi o le 15th-16th senituri na faʻasaoina - atavali ata, tulaga ese atavali, tapestry, vaneina, faʻamalama-tioata faʻamalama. O le isi auiliiliga ofoofogia o le falesa o logo, o loʻo i ai le 19 o latou i le malumalu, o le sili ona leva talu mai le 13th seneturi. O le logo autu o le falesa o le logo logo mo le 8 seneturi. O le falesa e faʻatautaia foʻi konaseti musika masani a okeni.

Faʻamatalaga aoga:

  • tuatusi: Munsterplatz, Freiburger Munster (na o vae lava e mafai ona oo i ai, talu ai o le falesa e siʻomia na o auala savali;
  • itula faigaluega: mai le Aso Gafua i le Aso Toʻonaʻi - mai le 10-00 i le 17-00, Aso Sa - mai le 13-00 i le 19-30 (i itula o sauniga, faʻasaina le asia o le malumalu);
  • o le tau o le pepa faʻalagolago i luga o nofoaga filifilia mo asiasi, auiliiliga faʻamatalaga luga o le 'upega tafaʻilagi o le falesa;
  • 'Upega tafaʻilagi aloaia: freiburgermuenster.info.

Mundenhof paka

O le tosina atu i Freiburg im Breisgau o loʻo tu i ni nai kilomita mai Freiburg ma e aofia ai le 38 hectares. E le naʻo se paka, ae o se nofoaga masani e nonofo saʻoloto ai manu mai le lalolagi uma, ma faʻaputuina laʻau, ma o ala e faʻaaoga e savali ai ua faʻaauupegaina. O le fale o manu e faʻafesoʻotaʻi, ma ni manu, e mafai e tagata asiasi ona fesoʻotaʻi lelei - fagafao, fafaga, puʻeina ata.

O faʻamatalaga auiliili e uiga i manu taʻitasi o loʻo taua atu i tafatafa o fale taʻitasi. I se faʻaopopoga i aviaries, o se aquarium ma faʻafiafiaga eria, o loʻo i ai foʻi se faleʻaiga.

Lelei e iloa! O le ulufale i le paka o le zoo e leai se tau, e tatau ona e totogia le 5 € mo se paka taʻavale ma, afai e te manaʻo ai, tuʻu se fesoasoani alofa.

Mauga Schlossberg

O lenei mauga o loʻo pulea le aʻai ma e le o se mea e ofo ai le faʻaauupegaina o se fale vaʻai iinei. O le mauga o loʻo tu i le togavao ma o se vaega o le Black Forest. Lenei tagata e fiafia e faʻaalu taimi ma savali, faʻatulaga ni tafaoga, alu i tuʻuga ma tiʻetiʻei uila.

E mafai ona e aʻe i luga o le potu vaʻai (o loʻo tu i le maualuga o le 455.9 m) i sitepu, o se auala o le gata poʻo luga atu o se alalaupapa. I le ala, oe o le a feiloai faleaiga ma faleʻaiga. O le alalaupapa fesoʻotaʻi le mauga ma le ogatotonu o le taulaga.

Lelei e iloa! O le itu i saute o le mauga e loloto atu; e iai lava tovine na iai a o le i faavaeina le taulaga.

O le asiasi atu i le nofoaga e vaʻai ai e leai se tau; i luga o vaapiapi o sitepu, e faigata tele ona misia tagata turisi e o mai. I luga o le auala o loʻo i ai nofoa, o loʻo i ai le tele o faʻatulagaina maea faʻamau.

Bachle

Freiburg vaitafe poʻo Behle o se tasi faʻailoga ma faʻailoga o le taulaga. Sa i ai alavai i Freiburg talu mai le ogatotonu o le senituri. I luga o le tele o auala ma sikuea o le 'aʻai, e mafai ona e mauaina na vaitafe, o lo latou umi atoa o 15.5 km, o le toeititi 6.5 km o lalo o le eleele.

Mea moni manaia! O le uluaʻi taʻua o Behl na amata mai i le 1220, peitaʻi o le tele o tagata tusi tala faasolopito ma tagata suʻesuʻeina o latou eleele na latou talitonu na iai i le selau tausaga talu ai.

Talu ai, o vaitafe na faʻaaogaina o alavai ma mo manaʻoga aiga, ae o aso nei latou te tausia se lelei tau i le taulaga. E tusa ai ma se tasi o talatuu, afai e le i fufuluina e se tasi o latou vae i se vaitafe, e tatau ona faaipoipo pe faaipoipo i se tagata o le nuu.

MarktHalle

O se maketi tuai tu i le taulaga ogatotonu (aua le le mautonu ma le sikuea sikuea). O le aso ua suia le maketi i se fale tatala faleoloa. O le mea moni, afai e te manaʻo atoatoa faʻamafanafanaga i meaai 'ai, fesoasoani fesoasoani, oe ono le fiafia i ai iinei. Ae afai e te fiafia i fegalegaleaʻiga, oe mafai ona 'ai ao e tu ma faʻamama ipu, ia mautinoa e asiasi i lenei tosina atu i Freiburg.

Lenei oe mafai ona tofoina ipu o Italia, Farani, Thai, Pasila, Sasaʻe, Mekisiko, Pasila, Initia kuka. O loʻo iai foʻi faʻamau ma faleoloa fualaʻau i le malae o taumafa.

Lelei e iloa! I faleoloa iʻa, e filifilia e turisi ni faisua poʻo ni ula ia latou lava ma e vela loa i luma o le tagata o tausia.

Fale Mataaga i Augustinian

Ua fautuaina le monaseri a Augustinian e asia tagata uma o le atunuʻu ma turisi ua maeʻa asiasi i Freiburg. O le fale na fausia i le 700 tausaga talu ai ma o vaega tuai o le fale na ola pea e oʻo mai i le aso. I aso nei, o le monastery fale o se falemataaga tuuto i le faʻatonuga, le talaʻaga o le itulagi ma faatufugaga faatufugaga.

Mea moni manaia! O le mea na tosina i ai na fausia i luga o se auala masima, na aveina masima i ona autafa.

I le taimi na i ai, na toe fausia le monastery, lipea, ma suia ona foliga vaaia i le tele o taimi.

O le aoina o le fale mataaga o loʻo faʻatusalia e faʻaaliga i luga o mataupu faʻalelotu - o le fatafaitaulaga, atavali, mea vaneina, faʻatagata, o se faʻaputuga o tusi, siliva ma auro mea. O faʻaaliga aofia ai le vaitaimi mai le 8th i le 18th seneturi. O le falemataʻaga ua avea o se tasi o sili ona manaia ma olaola i le itulagi.

Faʻamatalaga aoga:

  • tuatusi: Freiburg, Augustinerplatz, Augustinermuseum;
  • e mafai ona e taunuʻu atu ile numera numera 1 (taofi Oberlinden);
  • itula faigaluega: Aso Gafua - aso malolo, mai le Aso Lua e oʻo i le Aso Sa - mai le 10-00 i le 17-00;
  • Tau tiketi - 7 €;
  • 'Upega tafaʻilagi aloaia: freiburg.de.

Meaʻai i le taulaga

Afai e le mafai ona e mafaufauina se malaga e aunoa ma le alu i se faleaiga, e te matua fiafia lava ia Freiburg. E tele numera o faʻamau, fale pia, faleʻaiga o loʻo matala iinei, e faʻailoaina ai meaʻai ma faʻavaomalo. E mafai ona e asia le faleʻaiga o loʻo tautuaina le Italia, Iapani, Farani. O loʻo iai faʻatauga faʻapitoa i meaʻai maloloina - latou te kukaina ii mai fualaʻau mata fou ma fualaʻau, ma naʻo oloa gaosi e faʻaaogaina.

Tele pia e faʻatauaina pia mananaia faia e tusa ma tu ma aga masani poʻo uluaʻi fua e aoga taʻutaʻu eseese.

O faleaiga Siamani e masani ona tautua ipu aano o manufasi, pateta ipu, vasega muamua lelei. Ioe, e le maeʻa aunoa ma sosisi ma sosisi. O loʻo iai fale fai meaʻai ma fai meaʻai i Freiburg.

Tau o taumafa i Freiburg:

  • aiga i le aoauli i se cafe taugofie - 9.50 €;
  • 'aiga afiafi mo le toʻalua i le ogatotonu o le faleʻaiga - 45 €;
  • o se taumafataga i se faʻasologa o faleʻaiga meaʻai vave tau le averesi o le 7 €.

O fea e nofo ai i Freiburg

Afai ua e sau i le laumua o le Black Forest, e tele faletalimalo, faletalimalo tumaoti, ma fale mautotogi o le a talimalo talimalo i ou luma. I le tautua a tagata femalagaaʻi, o tamaʻi fale mautotogi ma fale talimalo tetele, i soʻo se mea e te maua ai le faʻapolofesa, faʻaaloalo o le aufaigaluega.

Tau mo mea e nonofo ai i Freiburg:

  • totogi se potu i le fale talimalo i le aso tau mai le 45 €;
  • o le po i le faletalimalo tolu-tau tau mai le 75 €;
  • mo le potu e tasi-potumoe 5 km mai le ogatotonu oe tatau ona totogi mai le 70 €;
  • tusa o le tau e tasi mo le fale mautotogi i le faletalimalo fetu e fa;
  • o se potu i totonu o le talimalo faletalimalo faletalimalo tau mai le 115 €.


Uma tau luga o le itulau e mo Iulai 2019.

Faʻafefea ona alu i Freiburg

O le malae vaʻalele lata mai o i Basel, ae o nofoaga i Zurich ma Frankfurt am Main latou te taliaina le tele o isi vaʻalele. Le nofoaafi malaga i Freiburg e na o ni nai itula. Ia e malaga i taʻavale, filifili le auala tele A5, ma o le auala e sili ona taugofie e malaga ai o pasi. I se faʻaopopoga, e faigofie ona malaga saʻo mai Freiburg i nofoaafi i Zurich, Paris, Milan ma Berlin. I le aotelega, Freiburg e fesoʻotaʻi tuʻusaʻo i 37 nofoaga uma i Siamani ma fafo atu o le atunuʻu.

O le auala sili ona faigofie e alu ai i Freiburg e sau mai Stuttgart ma Frankfurt.

Faʻafefea ona e alu iina mai Stuttgart

O le mamao i le va o nofoaga o 200 km, e mafai ona manumalo i le tele o auala: i nofoaafi, pasi, taxi.

  1. I le nofoaafi
  2. Mai le malae vaʻalele i Stuttgart i le nofoaafi nofoaga e faigofie ona o atu iina e nofoaafi S2, S3, o le muamua vaalele e i le 5-00 i aso uma. Ona tatau lea ona e faʻatau se tiketi i Freiburg, e leai ni malaga tuʻusaʻo, o lea e tatau ai ona sui nofoaafi i Karlsruhe. O le nofoaafi muamua alu ile 2-30 aso uma. Ole faigamalaga ile suiga e 2 ile 3 itula.

    O nofoaafi televavave e tamoe i le va o taulaga. Mo faʻamatalaga e uiga i vaʻalele ma taimi e tuʻu ai, siaki le 'upega tafaʻilagi aloaia o le Raileurope nofoaafi. Faʻatau tiketi lugalaina poʻo le pusa box

  3. I le pasi
  4. Auala masani e alu ese mai Stuttgart i aso uma mai le 5-00 mai le malae vaʻalele, nofoaga pasi poʻo nofoaafi nofoaga. O tautua e saunia e le tele o kamupani felauaiga: Flixbus ma DeinBus. E tolu itula le faigamalaga. Faʻatusatusa i le faimalaga i le nofoaafi, o le pasi e mautinoa lona lelei - o le vaalele e tuusaʻo.

  5. Taxi
  6. O le auala o femalagaaiga e taugata, ae e mafanafana ma faataamilo i le uati. Afai e te filifili e faʻaaoga le fesiitaiga, o le malaga e 2 itula ma le 15 minute.

    E mafai ona e okaina saʻo se taʻavale i le malae vaʻalele pe a taunuʻu atu pe muaʻi faʻaaogaina le tautua i luga ole laiga.

    Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

    I Freiburg mai Frankfurt

    O le mamao e tusa ma le 270 km, e mafai foi ona ufiufi e nofoaafi, pasi, taxi.

    1. I le nofoaafi
    2. Malaga alu ese mai le autu nofoaafi nofoaga, o le malaga alu 2 itula 45 minute (o le umi o le malaga e faalagolago i le ituaiga o nofoaafi). O le tele o vaalele e 1 itula. Afai i le taimi o lau malaga e te fia asia isi taulaga, filifili le auala ma se suiga i Mannheim.

      Afai e te le manaʻo e te alu i le nofoaga tutotonu nofoaafi nofoaga, faʻaaoga le nofoaga, o loʻo tu tonu i le malae vaʻalele fale.Mai ii, e i ai vaʻalele malaga saʻo i Freiburg i le 1 itula.

    3. I le pasi
    4. O pasi masani e alu 'ese mai le malae vaʻalele, nofoaafi nofoaga poʻo pasi nofoaga, o lea pe a faʻatau se tiketi, ia mautinoa e siaki le nofoaga tuʻu ai. O le vaalele muamua i le 4-30, o faʻatau e faʻatau atu i luga ole laiga pe i le ofisa o pusa. E 4 itula le faigamalaga.

    5. Taxi

    O le faigamalaga taxi e 2 itula 45 minute. O le metotia e fai lava si taugata, ae afai e te taunuʻu mai i Frankfurt i le po pe i ai le tele o ato, o le sili filifiliga lenei.

    Freiburg (Siamani) o se lotoa olaola ma se mauoa faʻasolopito ma matagofie vaaiga. O se atemosifia faʻapitoa o le autalavou ma le Vaitau Tutotonu e nofotupu iinei.

    Faʻatapulaʻaina ata i luga o auala o Freiburg:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: LEIFIIFI COLLEGE: Le māfuaaga lenei ua iloa with lyrics (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com