Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Bonn i Siamani - le taulaga na fanau ai Beethoven

Pin
Send
Share
Send

Bonn, Siamani o se tasi o nofoaga faʻaupufai ma tamaoaiga o le atunuu. E i ai ni nai turisi iinei, ae e le itiiti ifo le manaia mataʻupu nai lo i Cologne, Nuremberg, Munich poʻo Dusseldorf.

Faʻamatalaga lautele

O Bonn o se taulaga i sisifo o Siamani e latalata i Cologne. Faitau aofai - 318 809 tagata. (ole nofoaga lona 19 lea ile lisi o taulaga e sili ona toatele tagata i Siamani). O le taulaga ua salalau i luga o le eria o le 141.06 km².

Mai le 1949 i le 1990, Bonn o le laumua o le Federal Republic o Siamani, ae ina ua maeʻa le tuʻufaʻatasia o le atunuʻu, na avatua lona tulaga ia Perelini. E ui i lea, e oʻo mai i le taimi nei, o Bonn o loʻo avea pea ma taua i tulaga o polokiki ma tamaoaiga o le atunuʻu. Fonotaga faʻavaomalo faʻavaomalo ma fonotaga faʻapitoa e masani ona faia iinei.

O le taulaga na faavaeina i le 11th senituri BC, ma olaola i le 1700s: i lenei taimi, Bonn tatalaina lana ia lava iunivesite, toe fausia le maota tupu i le Baroque sitaili, ma o lenei seneturi na lauiloa le fatupese Ludwig van Beethoven na fanau i Bonn.

Vaaiga

Bonn, Siamani e tele ona manaia mataʻaga, lea e le itiiti ifo ma le lua aso e asiasi ai.

National Museum of Contemporary History o le Federal Republic o Siamani

O le National Museum of Modern History o le Federal Republic of Siamani o se falemataaga mataʻaga faʻasolopito e uiga i le olaga i tua atu o le taua i se atunuʻu vaeluaina. O le mea e mataʻina ai, o se tasi lenei o fale mataaga e sili ona asiasi iai ma lauiloa i le taulaga. Sili atu i le 800,000 tagata e omai iinei i tausaga uma.

O le faʻaaliga na faʻaalia i le fale mataaga na faia i lalo o le mautauave "Malamalama i talaʻaga". E talitonu tagata Siamani e le tatau ona teuteuina pe faʻagaloina le tala faʻasolopito, aua e mafai ona toe tupu lava ia. O le mafuaaga lena o le tele o le taulaʻiga i le falemataaga ua totogiina i le talaʻaga o le tulaʻi mai o fascism ma Nazism. I se faʻaopopoga, o loʻo iai potu faʻapitoa mo le Cold War, le vaitaimi o le "detente" ma le ata o le taulaga o Bonn i Siamani i vaitau eseese o talaʻaga.

Peitai, o le autu autu o le mataaga o le teteʻe o le olaga i le FRG ma le GDR. Fai mai le au tusitala o le faaaliga, e taua mo latou le faʻaalia o le vaitaimi faigata i le maeʻa ai o le taua, na tutupu aʻe ai ma ola ai o latou matua.

I le falemataaga e mafai ona e vaʻai i le taʻavale o le muamua pule o le FRG, o le tusifolau a le tagata faigaluega muamua, o ni tusitusiga manaia mai le faʻamasinoga a Nuremberg (o le faʻataʻitaʻiga o taʻitaʻi o vaega faʻasisina ma le Nazi ina ua maeʻa le Taua Lona II a le Lalolagi) ma mea tau a le militeri.

O le fale mataaga tulaga muamua i le lisi o le sili ona manaia mataʻina i Bonn. O leisi faʻaopopoga o le fale mataaga e leai se tau.

  • Tuatusi: Willie Brandt Allee 14, 53113 Bonn, North Rhine-Westphalia, Siamani.
  • Itula faigaluega: 10.00 - 18.00.

Freizeitpark Rheinaue

O le Freizeitpark Rheinaue e aofia ai le 160 hectares ma o se nofoaga taʻutaʻua lauiloa i Bonn. Faʻaleleia fanua i le 1979. Manatu taua:

  • o le Bismarck Tower e tulaʻi i le itu i matu o le paka;
  • Hermann Holzinger's art instalasi Spoons i le Woods mafai ona vaaia i le itu i saute;
  • o se totem pou, foaʻi i Siamani e Kanata tusiata Tony Hunt, o loʻo tu i le va o le Iapani togala ma le pusameli olo;
  • o le faʻamanatu e foliga i le koma ia Ludwig van Beethoven o loʻo tu i le itu sisifo o le paka.
  • o le vaipuna tauaso o i le Jet Garden;
  • malae taʻalo e mafai ona maua i le itu i saute o le paka;
  • o loʻo tu le malae pasiketipolo i le itu tauagavale o le Rhine;
  • o se maile savali vaega o loʻo tu i le itu i sasaʻe o le paka.

Vaega autu o le paka:

  1. Togalaau Iapani. E feteʻenaʻi ma le igoa, e le gata i Asia, ae o loʻo totoina foʻi mea totino a papalagi. O loʻo faʻaalia ai le tele o laʻau fugalaʻau ma ituaiga eseese o laʻau.
  2. Faatoʻaga vaalele. Masalo o se tasi lenei o togalaau sili ona le masani ai, aua o tagata e le mafai ona vaʻai mafai ona fiafia i ai. Ua filifili faapitoa e tagata fugalaʻau ni laʻau e iai le manogi malosi ma se lanu susulu tele. I se faʻaopopoga, o loʻo iai papatusi faʻaola ma se faʻamatalaga o le laʻau e latalata i fugalaʻau ma laʻau uma.

Ua taʻua e tagata tafafao maimoa, o le Freizaypark o se tasi o nofoaga sili ona lelei mo aso malolo i Bonn. Lenei e le gata e mafai ona e savali ma tiʻetiʻe i se uila, ae o loʻo fai foi sau tafaoga. E fiafia tagata o le nuʻu e omai ii e faʻafiafia i manulele, o loʻo tele ai, ma malolo mai le pisi o auala o Bonn.

Botanical Garden i le Iunivesite o Bonn (Botanische Garten der Universitat Bonn)

O le togalaau faʻatoʻaga ma arboretum o loʻo faʻatautaia e le Iunivesite o Bonn. Muamua (i le 13th seneturi) o le paka-style park na anaina e le Archb epikopo o Cologne, ae ina ua maeʻa le fausiaina o le Iunivesite o Bonn i le 1818, na siitia atu i le iunivesite.

O le muamua faatonu o se maualuga aʻoaʻoga aoga i le taulaga suia tele le togalaau: na amata ona totoina laau i totonu, manaia, muamua o mea uma, mai le manatu o le saienisi, ae le o foliga vaaia. Ae paga lea, i le taimi o le Taua Lona Lua a le Lalolagi, na faʻaleagaina atoa le togalaʻau, ma na faʻatoa toe faʻaleleia i le 1979.

I aso nei, o le paka e faʻatupulaia le tusa o le 8,000 ituaiga o laʻau, e amata mai i le faʻamataʻuina o tagatanuʻu fugalaʻau ituaiga mai le Rhineland (pei o Lady's Slipper orchids) i ituaiga puipuia pei o Sophora Toromiro mai Easter Island. O le tosina atu e mafai ona vaevaeina i ni sone:

  1. Arboretum Lenei oe mafai ona vaʻai atu tusa 700 ituaiga o laʻau, o nisi o na e seasea lava.
  2. Matagaluega faʻatulagaina (e masani ona taʻua o le evolusione). I le vaega lea o le togalaʻau, e mafai ona e iloa atu i le 1200 ituaiga o laʻau ma suʻesuʻe pe faʻafefea ona suia i le tele o seneturi.
  3. Vaega faʻafanua. Lenei o aoina aoina o laʻau, faʻamoemoe i le nofoaga o lo latou tuputupu aʻe.
  4. Vaega o le Biotope I le vaega lea o le paka, e mafai ona e vaʻai ai i ata ma faʻataʻitaʻiga o laʻau ua toesea uma mai luga ole lalolagi.
  5. Togalaau Tau Malulu. E i ai laʻau vevela aumaia i Bonn mai Aferika, Amerika i Saute ma Ausetalia.
  6. Fale o niu. I lenei vaega o le paka, oe mafai ona vaʻaia laʻau vevela (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻi ma ofe).
  7. Meaʻai O le sili laʻititi lea, ae o se tasi o sili sili ona manaia aoina. O fualaʻau mo le Botanical Garden na aumai mai Asia ma Aferika.
  8. Victoria Fale o le vaega vai o le paka. I totonu o lenei "fale" oe mafai ona vaʻaia ituaiga eseese o lili vai, lili ma swans.
  9. O le Orchid House e tuuto atoa i ituaiga eseese o oketi na aumaia mai Amerika Tutotonu ma Saute.

Faʻatulaga pe a ma le 4 itula mo se savaliga i le togalaʻau. Ma, ioe, e sili atu le sau i le paka a le i le faaiuga o le tautotogo poʻo le taumafanafana.

  • Tuatusi: Poppeldorfer Allee, 53115 Bonn, Siamani.
  • Galue itula: 10.00 - 20.00.

Fale Beethoven

Beethoven o le sili lauiloa tagata na fananau mai ma nofo i Bonn. O lona fale fogafalelua, lea ua avea nei ma fale mataaga, o loʻo tu i Bonngasse Street.

I luga o le foloa o le Beethoven fale-falemataaga o loʻo i ai se potu malolo lea e fiafia le fatupese e malolo ai. Lenei oe mafai ona maua faʻamatalaga e uiga i le aiga o Beethoven ma vaʻai i ana lava meatotino.

O le fogafale lona lua e sili atu ona manaia - ua tuʻuina i le galuega a le fatupese. O lenei faʻaaliga o loʻo faʻaalia ai ni musika tulaga ese e le gata ia Beethoven, ae faʻapea foi ia Mozart ma Salieri. Ae ui i lea, o le faʻaaliga taua ua avea ma Beethoven's sili piano. E le gata i lea, o turisi e maitau le tele taliga mai le pu, lea na faaaoga e le fatupese e fai ma auala e tau ai le tuputupu aʻe o le tutuli. E manaia le vaʻai atu i matapulepule a Beethoven - faʻamavae, ma faia i le 10 tausaga ae leʻi maliu o ia.

O loʻo iai foʻi leisi mea latalata ile fale mataaga - ose tamaʻi potu tele, e potopoto ai tagata fiafia ile musika anamua.

  • Tuatusi: Bonngasse 20, 53111 Bonn, Siamani.
  • Faʻalauiloa itula amata: 10.00 - 17.00
  • Tau: 2 euro.
  • 'Upega tafaʻilagi aloaʻia: www.beethoven.de

Faatagata Beethoven

I le faamamaluina o Ludwig van Beethoven, o ia o se moni faatusa o Bonn, o se faatagata ua faapipiiina i luga o le lotoa tutotonu o le taulaga (o le faailo o le fausiaina o le Main Post Office).

O le mea e malie ai, o le maʻa faʻamanatu na fausia i le 1845 o le muamua faʻapaia i le lauiloa fatupese. O loʻo faʻaalia mai i le faʻavae musika ituaiga eseese o musika (i foliga o faʻatusa), faʻapea foi ma togi o le 9th Symphony ma le Solemn Mass.

O fea e maua ai: Münsterplatz, Bonn.

Maketi Kerisimasi (Bonner Weihnachtsmarkt)

O le maketi Kerisimasi e faia i tausaga taʻitasi luga o le sikuea autu o le taulaga o Bonn i Siamani. E tele ni faleʻoloa o loʻo faʻapipiʻiina, e mafai ona e:

  • tofoina masani Siamani meaai ma meainu (falai sosisi, strudel, gingerbread, grog, mead);
  • faʻatau mea faʻamanatu (maneta, atavali, faʻatusa ma pepa faʻailoga);
  • faʻatau oloa lalaga (sikafu, pulou, mittens ma totini);
  • Teuteuga o le Kerisimasi.

Ua maitau e tagata tafafao maimoa o le faaaliga i Bonn e laititi atu nai lo isi taulaga o Siamani: e le tele ni teuteuga ma faleoloa, taupega ma isi mea faafiafia mo tamaiti. Ae o lenei e mafai ona e puʻeina nisi o ata sili ona matagofie o Bonn (Siamani) i le vaitaimi ole Kerisimasi.

Nofoaga: Munsterplatz, Bonn, Siamani.

Falelotu o Bonn (Bonner Münster)

O le falesa tele i luga o le sikuea o Münsterplatz o se tasi o faʻailoga fausaga o le taulaga. Mo tagata kerisiano, o le nofoaga o loʻo tu ai le malumalu e taʻua o le paia, aua sa iai foʻi le maota tapuaʻi a Roma na tanu ai ni fitafita Roma e toʻalua.

O le faʻatosinaina o le taulaga o Bonn tuʻufaʻatasia elemeni o le Baroque, Romantic ma Gothic sitaili. O le falesa o loʻo iai le tele o faʻaaliga anamua, e aofia ai: faʻatagata o le Agelu ma le Temoni (13th senituri), o se fata faitaulaga tuai (11th senituri), o se fresco o loʻo faʻaalia ai le au atamamai e toatolu.

O le falesa ei ai lona ana o loʻo iai le tuʻugamau o le au maturo. E naʻo le taʻitasi i le tausaga ona e alu i le potu i lalo - i le aso mamalu o le Au Paʻia (Oketopa 10). O tafaoga ma konaseti e masani ona faia i le toega o le malumalu.

  • Tuatusi: Gangolfstr. 14 | Gangolfstraße 14, 53111 Bonn, Siamani.
  • Itula faigaluega: 7.00 - 19.00.

Maketi Lotoa. Fale tuai o le taulaga (Altes Rathaus)

O le maketi sikuea o le fatu o tuai Bonn. Ole mea muamua lea e vaʻai ile Bonn. E tusa ai ma tu ma aga a Siamani, o malo faʻaaloalogia uma na o mai i le taulaga, o le mea muamua lava na latou faia o le asiasi lea i le Market Square. Faʻatasi ai ma nei tagata: John F. Kennedy, Elizabeth II, Charles de Gaulle ma Mikhail Gorbachev.

I aso o le vaiaso, o loʻo i ai le maketi a le au faʻatoʻaga e mafai ai ona e faʻatau fualaauaina fou, fualaʻau ma fualaʻau. E tele foʻi fale tuai i le sikuea.

Faatasi ai ma i latou o le Old Town Hall, na fausia i le 18th seneturi. Lenei faʻailoga o le taulaga o Bonn i Siamani na toe fausiaina i le Baroque style, ma faʻafetai i le tele o auro o susulu i le la, e mafai ona vaʻaia mai mamao. Ae paga lea, e le mafai ona e alu i totonu, ae i luga o le sitepu autu e mafai ona e puʻeina ni ata matagofie.

Tuatusi: Marktplatz, Bonn, North Rhine-Westphalia, Siamani.

O fea e nofo ai

I le taulaga Siamani o Bonn, e tusa ma le 100 filifiliga e nonofo ai, o le tele o ia faletalimalo e 3 *. E tatau ona tusi muamua mea e nonofo ai (o se tulafono, e le sili atu i le 2 masina muamua atu).

O le averesi tau o se potu faʻalua i le 3 * faletalimalo i le maualuga vaitau o 80-100 euro. E masani lava o lenei tau ua uma ona aofia ai se lelei taeao (konetineta poʻo Europa), leai se paka taʻavale, Wi-Fi i totonu o le faletalimalo, o se-umukuka umukuka ma uma talafeagai fale mea faigaluega. Ole tele o potu e iai mea mo tagata e le atoʻatoa le malosi.

Manatua o le taulaga o Bonn ei ai le metro, o lea o le totogiina o se fale mautotogi i le totonugalemu e le talafeagai - oe mafai ona sefeina tupe e ala i le nofo i se faletalimalo mamao mai le nofoaga tutotonu.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Meaai paleni

E tele faleʻaiga ma faleʻaiga i Bonn, ma e mautinoa le le fia 'aʻai a turisi. Toatele tagata faimalaga fautuaina e aua le o i fale taugata, ae ia faataʻitaʻi meaai i auala.

O le tau masani mo se taumafataga mo le lua i totonu o se faleaiga i le ogatotonu o 47-50 euro. Lenei tau aofia ai 2 autu vasega ma 2 inu. Lisi faataʻitaʻi:

Ipu / inuTau (EUR)
Hamburger i McDonald's3.5
Schnelklops4.5
Pule4.0
Lisi pateta Mecklenburg4.5
Sauerkraut i le Siamani4.5
Keke fatu popo3.5
Pretzel3.5
Kapatusi2.60
Lemonade2.0

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Manatu Moni

  1. Faʻalatalata atu i le fale o Beethoven, e mafai ona e vaʻai atu i faʻailoga faʻatasi ma igoa ma ata o tagata lauiloa Siamani, o saienitisi ma tusitala o loʻo faataatia i luga o le pou.
  2. Ia mautinoa e te asiasi i se tasi fale pia a Bonn - e talitonu tagata o le atunuʻu, o le pia sili ona manaia ua saunia i le latou taulaga.
  3. E i ai auala auala 2 i le taulaga o Bonn, Siamani. O le tasi o loʻo i luga o Breite Straße, o le isi o loʻo i luga o Heerstraße. Fuga fualaʻau na aumai mai Iapani e fuga mo na o ni nai aso, o lea na o mai ai tagata mai tuaoi taulaga e matamata i lea lalelei.
  4. A e vaʻai i ou vae, tu i luga o le Maketi Lotoa, oe mafai ona vaʻai atu o le tatalaina maa iinei o tusi aila tusi na tusia ai igoa o Siamani tusitala ma ulutala o a latou galuega. O le faʻamanatuina na faataatiaina e faamamaluina ai le 80th tausaga o mea na tutupu i le Nazi Siamani (tusi na susunuina).
  5. Bonn Cathedral mafai ona avea ma sili ona lata mai i le lalolagi. O i tonu lava na faʻapipiʻi ai le faʻatulagaina o meaalofa tau eletise.

Bonn, Siamani o se 'aʻai mafanafana Siamani o loʻo faʻaaloalo lava i tu ma aga ma faia mea uma e mafai e puipuia ai mea sese o le tuanaʻi mai le toe faia.

Vitio: savalivali i Bonn.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: The Greatest Classical Masterpieces (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com