Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Geranium tulaga ese "Black Vvett": o se le masani ai teuteuina o le windowsill

Pin
Send
Share
Send

E tele selau o ituaiga geranium. O lenei fugalaʻau e maofa i le tele o lanu lanu ma foliga lau. I se faʻaopopoga, o loʻo iai uma maualuluga (sili atu i le 50 cm) ma faʻamaʻa laʻau.

I lenei tusitusiga, o le a tatou taulaʻi atu ai i se faʻapitoa faʻasologa F1 - "Uliuli Uliuli", e pei ona taʻu mai e le igoa, e iloga mai i se lanu faapitoa o laulaʻau.

Faʻafefea ona tupu lenei hybrid, o a ona foliga? Oe o le a aoao e uiga i nei mea uma auiliili i la tatou tusitusiga. Ma matamata foi i se vitio aoga.

Faʻamatalaga uigaese ma talaʻaga o lona amataga

Lenei ituaiga o geranium auai i le multiflora ituaiga, ie fuga puupuu, tele, tupu i sina laʻititi. O le fugalaʻau na mauaina lenei igoa ona o lau susulu sukalati laʻau, lea i le tausaga muamua, peitaʻi, e naʻo sina tamaʻi 'apa memea.

I luga o se tusi. O lenei ituaiga fou o le geranium na faʻafaileleina i Amerika, lea na maua ai e le aufaifaatoʻaga le faʻailoga o le American Society of Breeders.

Faʻafefea e le Black Velvet?

Faʻatasi ai ma ituaiga eseese o ituaiga geranium, naʻo le "Black Vvett" na faʻamautuina ia lava e pei ona i ai laula sukalati. O isi uma ituaiga e matua eseʻese mai ai. O le maualuga o lenei ituaiga o geranium e oʻo atu i le 25-30 cm, o laulaʻau o le laʻau e lanu uliuli enaena i le ogatotonu, ma i autafa e lanumeamata, o fugalaʻau latou e laʻititi i le lapoʻa, piniki i le lanu, o nisi taimi o samani, moli piniki, ma o nisi taimi e lanu mumu mumu.

Se ata

I le ata, lenei eseese o uliuli geranium o loʻo faʻaalia i lona mamalu uma.




O fea ma faʻafefea ona toto?

Lenei ituaiga o geranium ua totoina mai ia Ianuari ia Aperila. E amata uma lava ile totoina o fatu ile potu. Lenei mafai ona faia ia Ianuari-Fepuari. Afai e te faʻaogaina layering, o lona uiga o le a tau fuga maualalo tele.

O le palu faʻafefiloi e tatau ona faigofie e faʻasolo vai, ia i ai le Ph 6.0 ma ia tatalaina i le taimi e paʻi atu i ai. Oe mafai ona faia oe lava mai peat, laumei, vaitafe oneone i le fuataga o le 2: 1: 1, pe oe mafai ona faʻatau saunia-faia i totonu o se faleoloa, mo se faʻataʻitaʻiga, "Exo".

  1. Mo le totoina o fatu, ogaafi e tuʻuina mai le loloto tele, lea, pe a uma ona tuʻuina, e mama faʻapipiʻi. E leai se mea tatau ona faʻatagaina le soʻoga susu i le palapala. A leai, o aʻa o le "pepe fou" e mafai ona pala.
  2. Ina ia faʻatumauina tulaga lelei o le susū, o mea toto e tatau ona ufiufi i pepa alumini poʻo tioata, ona tuʻuina lea i totonu o se susulu, ae le o le vevela, nofoaga ma le maualuga o le vevela o le 24 tikeri.
  3. O le taimi lava na aliaʻe ai ia cotyledons, o le ipu malamalama po o le ata e tatau ona aveʻese, o faʻatoaga e tatau ona toe faʻatulagaina i se sili faʻamalamalama nofoaga, ma le vevela tatau ona tuʻuina ifo i lalo i le 18 tikeri. Afai e le lava le malamalama a le fatu, o le a vave ona latou faʻaloaloa atu, ona feoti ai lea.
  4. O le isi laʻasaga o le aliali mai o laulaʻau lua. Ma o loʻo i ai le piki i totonu o ulo ma le maualuga o le lautele o le 10 cm. Afai o lau laʻau e faʻaloaloa atu, ona mafai lea ona faʻasaʻo le faʻafitauli e ala i le faʻalolotoina o le totoina nofoaga e 2 cm.
  5. A maeʻa le 2 vaiaso, amata loa ona fafaga ma suavai faʻaputuputu.
  6. Ma ina ua maeʻa le amataga o Me, i lona lona lua afa, o le laʻau ua totoina i luga o le eleele.

O a tuutuuga e tatau ona i ai, faitau i lalo. Afai o lau faʻatoʻaga nofoaga e le o se fugalaʻau moega, ae o se poletito poʻo le veranda, ona mafai lea ona e totoina geraniums iina i le amataga o Me.

Taua! Afai e te manaʻo ia manuia le fugalaʻau, e mautinoa e manaʻomia se malutaga i le taumalulu.

E leai se manaʻoga e aveʻese le kiona mai le palapala. E "afifi" le laau, e le faʻatagaina le vevela e sola ese.

Moli ma le nofoaga

O le laʻau, e ui lava ona mafai ona ola i sina paolo, e fiafia pea i le la. Ma ole mea lea e eseʻese ai Black Vvett mai isi uma ituaiga o geraniums.

Moni, o le la i le aso atoa e le tatau ona susulu pea i luga o le laʻau ma ave tuusao.

Mai lea mea e mulimuli mai e tatau ona totoina i lalo o se lapoʻa laʻau, ala i laʻau o le a oso ai le la i le muamua afa o le aso, pe i totonu o se fugalaʻau i lalo o le tele "tuaoi maualuluga" oe o le a ufiufi le fugalaʻau i le aoauli.

Eleele manaʻoga

Fautuaina tulaueleele mamanu: 15X15 po o le 20X20. O le laau totoina i le loloto o le 2-3 cm sili atu nai lo le taimi o totoina fatu.

I le tulaga o le eleele "Black Velvet" e le faʻamatalaina. Soʻo se ituaiga eleele o le a fetaui ma ia. Ae ui i lea, e taua le mataituina o le faʻasūsūina ma le mago o le nofoaga faʻatutu.

I se faʻaopopoga, i le faaiuga o le vaitau, vaitafe vaitafe (mago) tatau ona faʻaopopoina e faʻaleleia atili ai le permeability o le eleele. O le fugalaʻau e iai se uiga lelei i faʻatauina minerale, o le mea lea, afai e te manaʻo ai, e mafai ona faʻasusu le eleele ia le tasi i le vaitau.

Faʻafefea ona tausi faalelei?

Matamata ma le faʻaeteete le vevela, ma manatua e faʻasusu e le aunoa le geranium. Fautuaina le vevela mo le tuputupu aʻe: 10 i le 15 tikeri i le ao ma a itiiti mai 5 tikeri i le po pe a lulu i le taumalulu, 20 tikeri i le ao ma 16 tikeri i le po pe a totoina i le tautotogo.

Faʻamaʻi masani ma faʻamaʻi

Faʻamaʻi e mafai ona faʻaleagaina le laʻau:

  • Nematodes O le papala sili ona mataʻutia e leai se togafiti. Afai latou te lavea le Uliuli Uliuli, ona pau lea o le mea o totoe o le eliina i luga ma faʻaleagaina, faʻapea foi ma le lalolagi.
  • Apogaleveleve mite.
  • Aphid.
  • Whitefly

O ituaiga mulimuli e tolu na faʻaleagaina e ala i le fufuluina o le fugalaʻau ma togafitiina i iniseti.

Ituaiga o faʻamaʻi e mafai ona afaina ai geraniums:

  1. Lea ele ona o le faʻamaʻi toto. E aliali mai o ni ele ele, e lanu samasama.
  2. Fagu Botrytis. Ona o lea, o sone mate i foliga o liʻo concentric e ono aliali mai luga o le laupepa. Afai e le togafitia le laʻau, ona amata lea ona paʻu ese lau, ona sosoʻo ai lea ma le pala.
  3. Faamaʻi pipisi Faʻailoga e mafai ona matua eseʻese: mai faʻanoanoaga i luga o le au o le lanu viole i le tuputupu aʻe.
  4. Edema Ona o lea, tulaʻi mai nofoaga chlorotic. O lona iʻuga, e lanu samasama ma paʻu laulaʻau.

O le mea moni, o faʻamaʻi uma e mafai ona puipuia i le lelei le puipuia, faʻapea aloese mai le soʻona susū o le palapala, vai i le taimi, mataʻitu le vevela ma siaki i taimi uma laʻau mo ila.

Fanafanau foliga

O loʻo avanoa nei auala faʻafailele mo le "Black Vvett":

  1. Tipiina o vaega o laʻau ma tumutumu. E tipi ese le au fana i le pito i luga ina ia maeʻa ona tipi ese ia le itiiti ifo i le 2-3 lau maloloina. O tipi e totoina i le loloto o le 2-3 cm i le vevela o le 15 tikeri. Muamua 4 aso e tatau ona teuina i le pogisa, ona tuʻu lea i luga o le faʻamalama, ae ina ia i ai le ata lafoia. E fautuaina le faʻatinoina o taualumaga i le tautotogo.
  2. Toe gaosia faʻaaogaina fatu. E le o se masani masani auala faʻafailele mo "Black Velvet". A maeʻa ona aoina fatu mai lau laʻau, e tatau ona e soloina i lalo i le sandpaper e faʻafaigofie ai germination. O le eleele e tatau ona luluina ma mama. Ma a maeʻa ona lulu, e tatau ona ufiufi le totoina ma tuʻu i se nofoaga pogisa.
  3. Vaega o aʻa. E faʻatoa avanoa lenei metotia pe a fai e tupu mai le aʻa le gerania mai le aʻa. Ona eliina lea o le togavao, ma o nei faiga e tipi ese. O le eleele mo le totoina e tatau ona faʻaaoga e pei ona masani ai, ma o le pesini tatau ona i ai le lautele o le sili atu i le 10 cm.

Faaiuga

E pei ona matou vaʻaia, "Black Vvett" o se ituaiga o geranium, tutasi i lona lanu o laulaʻau, peitaʻi, i isi uma itu, e ui lava e le eseʻese mai le "amataga".

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: How to take geranium cuttings (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com