Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O le a le pepelo raspberry sedum, o le a lona foliga mai ma faʻafefea ona totoina i le fale?

Pin
Send
Share
Send

I aso nei ituaiga floriculture ituaiga sedum sese "Lavalava kapeta" ua totoina o se teuteu teuteuina i fugalaau moega, rockeries, multi-tiered fala moega ma alpine maupuepue, e lautele faaaoga i le fuafuaina mo greening taualuga ma arched avanoa.

Faʻafefea ona tausia lenei laʻau, faʻafefea ona manuia totoina ma faʻasalalauina ia, ina ia lenei aulelei suamalie o le a faʻafiafiaina oe i ona foliga vaaia.

O a faʻafitauli e mafai ona feagai ma se tagata faʻatoʻaga toʻaga i le taofia o le pepelo pepelo? O le a tatou talanoa e uiga i nei mea uma mulimuli ane i le tusitusiga.

Faʻamatalaga

Igoa

O le Sedum sese o le "White Carpet", o le igoa Latina o le Sedum spurium "O le kapeta lanu viole", e faʻatatau i tamaʻi taimi e ola ai, ua faʻavasegaina o se laʻau faʻapipiʻi o le ituaiga maa o le tele o le aiga o Tolstyanka.

O le manatu na mauaina e le tagata Siamani faimalaga ma le fai meaʻai i le vailaau o Marshal Friedrich von Bieberstein i le seneturi lona 19. I a latou galuega "Crimean - Caucasian flora", ua maua ai e saienitisi le faʻamatalaga auiliili muamua o lenei ituaiga.

Mulimuli ane, na taʻua le laau o le Caucasian stonecrop ona o le nofoaga o le ituaiga... I le natura, o le sedum false e tupu i itu i matu o le Caucasus, i le itu i matu sisifo o Iran, i Turkey.

E le gata i lea, o le ituaiga e i ai le igoa Lua laina laina maʻa ona o le eseʻesega o le faʻatulagaina o laʻau.

O le saienitisi igoa saʻo o le ituaiga o Phedimus pepelo, le manino (Phedimus spurius).

I le seneturi lona 20. o le tele o ituaiga teuteuina o le eleele teuteuina ituaiga ua fafagaina... Faʻatasi ai ma i latou - o se tasi o sili ona lauiloa ma salalau lautele - o le "Vai Pulu kapeti" ituaiga.

Faʻafetai i le pupula, mafiafia carmine-piniki inflorescences o le laau, fugalaau fugalaau valaʻau lenei ituaiga o sedum mumu.

Faʻafefea ona foliga?

Sese pepelo "kapeta viole" - o se pupuvao puʻupuʻu, palapala, tupu i le maualuga le sili atu nai lo 15 -20 cm.

O laʻau e tolotolo, tolotolo, malosi lau, fai se mafiafia puʻupuʻu togavao ma le lautele o 40-50 cm.

Pogisa tutusa salalau luga o le pito i luga o le substrate i itu uma... O laulaʻau e faʻatulagaina i luga o le au i laina e lua. O le ipu lau e lanumeamata lanumeamata.

O laulaʻau e lapoʻa, mafolafola, ma luga faʻauʻu, faʻapipiʻi i lalo. O le umi o laulaʻau e oʻo atu i le 5 - 6 cm, o le lautele e 3 - 4 cm.

O inflorescences e mafiafia, mafiafia, corymbose, faʻatasia tele fugalaʻau... O fugalaau e laʻititi, lanu viole-mumu, mafai ona carmine-piniki. E tusitusi lima.

Fuga umi, tumau i le 1.5 - 2 masina, amata ia Iuni - Iulai, fuafua i le itulagi. Taua: mafiafia inflorescences mafiafia i le taimi o fugalaau ufiufi le atoa togavao ma se kapeta mafiafia, ufiufi au ma laulaau. O fatu e laʻititi, pefua, e pula ile fualaʻau - tele-fefete. O fua o laʻau e maualuga le fua o laʻau fua.

Faalogo! I le tautoulu, e leai se mea i le togavao, e toulu ona laulaau a le laau.

O le aa e sosolo, o gaioiga o aʻa e faʻapipiʻi, umi.

Ma o le ala lea e vaʻai ai le laʻau i le ata:

E faigofie ona tupu ma o le a le umi e ola ai?

Sedum sese "Kapeta lanu viole" e faʻasino i ituaiga ola vave, ola lelei i fugalaʻau moega ile 2 - 3 tausaga... O le ituaiga e taʻua o le aisa-malo, malologa faʻataʻamilo e aunoa ma se malutaga i tulaga tau feololo. E mafai ona teteʻe ile aisa e oʻo ile 10 - 12 ° E faʻapalepale lelei le laʻau ile vevela vevela, e teteʻe ile lāmala ma le susulu o le la.

Taua! Ina ia tausia a latou teuteuga foliga, o le vao e fautuaina e toe faʻafouina uma 4 - 5 tausaga.

Faatasi ai ma le teuteuina masani, totoina, tausiga lelei, se substrate talafeagai, o le laau ola mo se taimi umi i luga o le 'upega tafaʻilagi, e oʻo atu i le 6 - 8 tausaga.

O fatu ua matua atoa ia Aukuso, e mafai ona totoina fatu e ala i le luluina e oʻo lava i le fale.

O laʻau foliga foliga lelei i luma ma a maeʻa fugalaʻau faʻafetai i le pupula o lanu o le mafiafia lau.

Lea e i ai vailaʻau meatotino... I vailaʻau lautele e lautele faʻaaogaina i le togafiti o mu, aveʻesea o ufiufi, kalama. Tinctures e faʻaaogaina i le togafitiga o soʻoga.

O le sua o le laʻau e oona ma e mafai ona mafua ai se tali atu i le papala.

Tausiga

Sedum sese "kapeta lanu viole" e sili atu le pupula o le la susulu... O le totoina e fautuaina tele lava i nofoaga mama, i saute. Le fautuaina e totoina i le togalaau i lalo o laʻau poʻo ni togavao tetele.

E faʻatagaina ona faʻapipiʻi koneteina i luga o le poletito poʻo ni faʻataʻamilosaga i sisifo ma sisifo o itu.

Totonu i totonu o fale i le tautotogo ma le tautoulu manaʻomia moli faʻaopoopo... O le vevela o le teuina o fale i le vaitaimi o malologa, i le taumalulu, e tatau ona faʻaititia i le 10 - 12 ° C.

E seasea lava ona faasūsū, pe a mātūtū le eleele. O le sausau o le vao e tuu i le faitalia. I le tautotogo, e mafai ona e fufulu ese le efuefu i se malamalama, faʻasusu taele. E le manaʻomia le fafagaina masani. Ua lava e faʻamalie ai le substrate pe a totoina ma faapalaga.

I le amataga o le tautotogo, oe tatau ona kilia le togavao o lau tuai, mago 'au. A maeʻa ona fugalaʻau, ona tipi ese lea o laʻau faʻamago.

Toe gaosia

E ala i tipi

I le tautotogo ae le i fuga, e mafai ona faʻalautele laʻau e ala i lanumeamata mata... O se maloloina talavou fana e faʻaaogaina. O fualaʻau e tipiina i fasioti 6 - 7 cm le tele.ʻUa aveʻese laulaʻau. E tipi vave le aa i totonu o le oneone oneone.

Tusitusiga! A toto, o le laupepa laulaʻau e tanu i le eleele. E mafai ona e totoina tipi saʻo i se nofoaga tumau totoina.

Faasusu tele 'auʻau aʻo leʻi mauaʻa.... Malamalama pupuni o tamaʻi laʻau e manaʻomia.

Fatu

Faʻafefea e tupu sese le raspberry stonecrop mai fatu? O le luluina o laʻau e faʻataunuʻuina i le tautotogo poʻo Oketopa mo le taumalulu.

O le faʻafefiloi eleele ua muamua saunia:

  1. Eleele palapala - 1 tsp
  2. Le laueleele o Sotosa - 1 itula
  3. Peat - 1 tsp
  4. Oneone - 1 tsp
  5. Lime - 0.5 tsp
  6. Alavai mai maamaʻa ma siliva mumu lelei.

O le luluina o koneteina e tatau ona feololo tele, papaʻu... O fualaʻau e maua ai laʻau laiti ma aʻa laiti.

Le togafiti o le luluina o fatu pepelo "kapeta lanu viole":

  • O fatu e tufatufa tutusa i totonu o pusa totoina e aunoa ma le tuʻuina i totonu o le eleele.
  • O le lūlūina e faʻasusu i se mea lelei faʻasusu.
  • O le fale vevela e ufiufi i tioata poʻo ata manino.
  • O koneteina e tuʻuina i totonu o se potu malulu ma le vevela o le ea e le sili atu i le 7 - 8 ° C.
  • A maeʻa le 2 vaiaso, ona faʻasolo atu lea o laʻau i totonu o le potu ma le vevela o le 18 ° C.
  • Manaʻomia i aso uma ea ea malulu.
  • E faʻasusu le luluina aʻo mago le substrate.
  • O le matutua tutupu fatu lulu i totonu o ulo pe a uma le 2 - 3 vaiaso.
  • I le faaiuga o Me, e toto ai fatu laiti i eleele matala i le mamao o le 15 - 20 cm mai le tasi.

Faalogo! Afai e le ola lelei fatu, e tatau ona faʻatulagaina le paʻu o le vevela mo le luluina. O koneteina e ave i fafo i le malulu mo le 2 - 3 aso, ona toe fesuiaʻi i tulaga o potu. O le vevela pulega e tatau ona fesuiaʻi i le tele o taimi.

E ala i le vaevaeina o le togavao

O le auala e sili ona lelei faia i le tautotogo po o le tautoulu. O le toe faʻafouina o togalaʻau, ua faʻalaʻui fafo vao matua, vaevaeina i ni vaega.

O le vavaeʻese vaega e tatau ona taofia se vaega o aʻa ma tamaʻi laʻau ma fuga. O laʻau faʻafouina e totoina i le mamao o le 20-25 cm.

Tulaueleele

O le totoina i fafo e sili atu ona faia ia Me poʻo Oketopa.... O lua na muaʻi eliina pu ma le lautele o le 40 - 50 cm E manaʻomia le filifilia o se nofoaga talafeagai e ola ai laʻau.

O vaiʻeli e faʻatumuina i se faʻapitoa substrate. O le tuufaatasiga o le eleele o le togalaau palapala, oneone, humus i le fua faatusatusa o 2: 2: 1. O loʻo loloto le toto. E susū le palapala.

Mulching o le substrate o loʻo faʻatinoina i maamaa poʻo maamaa lelei. Weiding ma masani loosening o le substrate e faamalosia.

Faigata o mataupu

  • I le le lava o le malamalama, o lala faʻaloaloa i fafo, o laulaʻau e sesega. E manaʻomia le tipi ese o pito uumi, toe fue le vao i se nofoaga sili ona malamalama.
  • O le faʻateleina o le faʻamalosia ma le faʻateleina o le nitrogen e mafua ai le pala ma laʻau. Faʻatapulaʻa faʻalautelega e manaʻomia.
  • Mai le tele susu, o aʻa avea maʻa, amata ona pala. Fesuiaʻiga, suia o le substrate pisia, teuteuina tumama o le aafia vaega e manaomia.
  • Mai le osofaʻiga o thrips, anufe, beetles, puipuia togafitiga o le substrate ma togavao e tatau tasi taimi i le vaitau ma actellic poʻo isi iniseti.

Ina ia mafai ona fuga tele le vao o le sesega "Karapia Pepe", aumaia se lelei tuputupu aʻe, e tatau ona mulimuli i tulafono faigofie mo le tausiga o le laʻau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Sedum Angelina in Her Beautiful Winter Color - Ohio USA (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com